OBDII Диагностика

Добави отговор


С помощта на CAPTCHA се убеждаваме, че сте човек, а не робот.
Усмивки
:bigboss: :blackeye: :blinkblink: :closed: :dancing: :ebay: :gamer: :google: :grin2: :haha: :heat: :helpme: :crazyeye: :confused2: :imsorry: :mafia: :chaingun: :cute: :Alvarin: :D :) :beroe: :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :cheers: :smoukin: :tongue: :angry: :spank:

BBCode е Включен
[img] е Включен
[url] е Изключено
Усмивките са Включени

Преглед на тема
   

Разгърни Преглед на тема: OBDII Диагностика

Re: OBDII Диагностика

от Nirvana » Пет Мар 07, 2014 14:40 pm

Като сме пред блока ще ти прозвъня.

Re: OBDII Диагностика

от realprofesora » Пет Мар 07, 2014 14:21 pm

Nirvana написа:Realprofesora,
днес ще бъдеш ли на линия след 18:00 да ти докараме 2 коли за диагностиката?
Имам ти телефона, като кажеш, че си свободен ще ти звънна да се разберем.
Докарайте ги.

Re: OBDII Диагностика

от Nirvana » Пет Мар 07, 2014 11:58 am

Realprofesora,
днес ще бъдеш ли на линия след 18:00 да ти докараме 2 коли за диагностиката?
Имам ти телефона, като кажеш, че си свободен ще ти звънна да се разберем.

Re: OBDII Диагностика

от nike718 » Сря Мар 05, 2014 21:20 pm

emzo написа:
nike718 написа: Много ,ама много вярно!
Вярно друг път. Купи си един нов евро4 и нагоре дръгел и друга песен ще пееш ;)
Ами представи си че съм си купил такъв дръгел,Шкода Окравия 1.9тди ,евро 4 ,2009 .И ква песен съм запял че не схванах нещо.Карам си я и не я мисля хич.Смисъла е " без да се вживяваш кой знае колко в една вещ, няма да я използваш цял живот."

Re: OBDII Диагностика

от realprofesora » Сря Мар 05, 2014 14:31 pm

Nirvana написа:Realprofesora,
айде тия дни като имаш възможност да я закачим колата да видя как точно работи Лексията. Разбира се ще си платя за диагностика. С колегата искаме да я "пипнем" на живо. :) Пиши ми кога ти е удобно.
четвъртък и петък след 10.30 съм свободен. обади се за час.

Re: OBDII Диагностика

от Nirvana » Сря Мар 05, 2014 13:38 pm

Realprofesora,
айде тия дни като имаш възможност да я закачим колата да видя как точно работи Лексията. Разбира се ще си платя за диагностика. С колегата искаме да я "пипнем" на живо. :) Пиши ми кога ти е удобно.

Re: OBDII Диагностика

от madjack78 » Сря Мар 05, 2014 10:41 am

emzo написа:E има я под път и над път.

Гугълни малко.
Има я,но иска първо да се сложи доколкото разбрах демо и след това другата върху нея, не можах демо да намеря за тази версия. Затова търся някоя цяла.

Re: OBDII Диагностика

от emzo » Сря Мар 05, 2014 10:22 am

nike718 написа: Много ,ама много вярно!
Вярно друг път. Купи си един нов евро4 и нагоре дръгел и друга песен ще пееш ;)

Re: OBDII Диагностика

от emzo » Сря Мар 05, 2014 10:22 am

E има я под път и над път.

Гугълни малко.

Re: OBDII Диагностика

от madjack78 » Сря Мар 05, 2014 8:54 am

Здравейте, да не отварям нова тема че гледам тука стана разговора. На някой да му се намира случайно winols работеща версия, ако може по от последните версии?

Re: OBDII Диагностика

от nike718 » Сря Мар 05, 2014 0:03 am

admin написа:Мисля, че това си е загуба на пари. Аз имам шофьорска книжка горе - долу от 8-9 години. Сменил съм десетина коли до момента, като никоя от тях не съм закачал на диагностика с изключение на една, два пъти. Ето какво се случи. Отивам в един прехвален сервиз на пежаци в кольо ганчево и там човека почва да ми обучава сервизния ключ който само отключва колата да може да пали двигателя, естествено без успех, но това ми костваше централното заключване което така и в официалния сервиз не можаха да ми оправят или бяха некадърници. Втория път когато си закачах колата на компютър беше "да ми четат кодовете за грешки и да оправят колата", нищо и нямаше на колата разбира се, но даваше някаква грешка в дебитомера ... след няколко дневна борба от страна на сервиза с моето пежо и след като си купих нов дебитомер за 180 лв от представителството на пежо ... тази грешка пак я даваше .. по бориха се с нея още 2 дена от сервиза и на края ми казаха: Еми грешчица някаква .... Мисля, че може да се досетиш как съм им теглил по една майна ... карах си колата още 25 000км така и я продадох напълно изправна. Мой съвет е: Карай си колата и не се занимавай с глупости, ако нещо ти омръзне или някои недостатъци започнат да те дразнят много, продай я и си купи друга без да се вживяваш кой знае колко в една вещ, няма да я използваш цял живот.
Много ,ама много вярно!

Re: OBDII Диагностика

от admin » Вто Мар 04, 2014 23:29 pm

Мисля, че това си е загуба на пари. Аз имам шофьорска книжка горе - долу от 8-9 години. Сменил съм десетина коли до момента, като никоя от тях не съм закачал на диагностика с изключение на една, два пъти. Ето какво се случи. Отивам в един прехвален сервиз на пежаци в кольо ганчево и там човека почва да ми обучава сервизния ключ който само отключва колата да може да пали двигателя, естествено без успех, но това ми костваше централното заключване което така и в официалния сервиз не можаха да ми оправят или бяха некадърници. Втория път когато си закачах колата на компютър беше "да ми четат кодовете за грешки и да оправят колата", нищо и нямаше на колата разбира се, но даваше някаква грешка в дебитомера ... след няколко дневна борба от страна на сервиза с моето пежо и след като си купих нов дебитомер за 180 лв от представителството на пежо ... тази грешка пак я даваше .. по бориха се с нея още 2 дена от сервиза и на края ми казаха: Еми грешчица някаква .... Мисля, че може да се досетиш как съм им теглил по една майна ... карах си колата още 25 000км така и я продадох напълно изправна. Мой съвет е: Карай си колата и не се занимавай с глупости, ако нещо ти омръзне или някои недостатъци започнат да те дразнят много, продай я и си купи друга без да се вживяваш кой знае колко в една вещ, няма да я използваш цял живот.

Re: OBDII Диагностика

от Nirvana » Вто Мар 04, 2014 14:38 pm

Знам, че няма да ми свърши същата работа като Lexia, но си поръчах тази http://www.tmart.com/MS309-OBD2-Scanner ... 33253.html

Лексията, доколко се запознах от търговци, работи и на Xsara и на Xantia. Намерих я за 57$ на английски, руски и други езици в комплект с 4-5 кабела. Другата ми покупка ще е именно това. Ако не тръгне на Xsara-та, здраве да е, ще я продам :)

Re: OBDII Диагностика

от emzo » Вто Мар 04, 2014 13:35 pm

Лексиа или аутоком.

Re: OBDII Диагностика

от stivans » Вто Мар 04, 2014 13:32 pm

Имам това:ELM327 Bluetooth OBD2 II EOBD Software Can-Bus Car Diagnostic Scanner Tool
Изпробвал съм го на двигател РЕНО 16V,Dacia Duster s OBD car doktor за Android -рабори перфектно.
Може да отчита и грешки.
Имам и подобно на първото за отчитане и триене на грешки.Autel MaxiScan MS300 CAN Diagnostic Scan Tool for OBDII Vehicles
http://www.amazon.com/Autel-MaxiScan-MS ... B001LHVOVK
На същия двигател изпробвано -работи.
Малко по-подробно инфо:
MaxiScan OBD II кодочетец за диагностика и нулиране на грешки на всички автомобили(японски, немски, френски, италиански, корейски и американски) произведени след 1996 г.*

-- Широк обхват на покритите автомобили и модели, практически всички модели от 1996 г. до 2011 г.(вкл. CAN протокол за VW, Skoda, Audi, Seat и др.)
-- Чете и изтрива CEL(check engine light) и DTC(diagnostic trouble code)
-- За по-малко от 30 сек. показва същата информация като многократно по-скъпи диагностични уреди
-- Малки размери подходящи за съхранение и в жабката на автомобила -- Височина - 113 mm, Широчина - 74 mm, Дебелина - 21mm, тегло - 270 гр.
-- Позволява поддържането на състоянието на двигателя ви в оптимална форма
-- Улеснява узнаването на скрити проблеми при покупка на употребяван автомобил
-- Много достъпна цена

ХАРАКТЕРИСТИКИ:
-- Позволява работа с всички OBD II съвместими автомобили(вкл. протоколи PWM, VPW, KWP2000, ISO9041, EKWP2000 и CAN)
-- Поддържа диагностика на всички видове грешки - общи грешки(generic codes), латентни грешки(pending codes) и специфични грешки на съответния автомобилен производител(manufacturer's specific codes)
-- Изкарава номера на рамата на всички автомобили произведени след 2002 г., които поддържат Mode 9
-- Изключително лесен за употреба и надежден
-- Лесен за четене задно-осветен LCD дисплей
-- Самостоятелен уред, който не изисква свързване към компютър или лаптоп за употреба
-- CD в комплекта с над 8000 дефиниции за разчитане на грешки - от общи за всички производители до специфични за разглеждания автомобилен производител
-- Напълно безопасна комуникация с компютъра на автомобила ви(практически е невъзможно да изтриете не това, което трябва )
-- Без батерии, захранва се от OBD II буксатата на автомобила ви

Върнете се в началото