Основни правила на форума

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Заключена
The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 657
Регистриран: вт фев 11, 2003 15:04 pm

Основни правила на форума

Мнение от The Feeling » пет юни 17, 2005 22:55 pm

1. Постовете трябва да са в съответният форум. Потребителите трябва да прочетат описанието на форума преди да постват.
2. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани от Екипа.
3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори" без да имат съответния ранг. Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Екипа.
4. Постването на порнографски снимки, текстове и т.н. са недопустими. Позволено е да се пускат линкове към такива материали, с изключение на детска порнография. Нарушителите се наказват с директен БАН!
5. Не трябва да се използват голям брой емотикони, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН). Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самият си пост, а цветни и подчертани шрифтове да НЕ бъдат ползвани като основни. Потребители, които често нарушават това правило ще бъдат предупреждавани.
6. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.

Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!! ...и т.н.

Примери за добри заглавия са:
Проблем: Не мога да си възстановя backup-a, Въпрос: как да си регистрирам Нортъна, Link: Macromedia Studio MX, RQ: Хари Потър и т.н.

7. Спама няма да бъде толериран в никой случай. Потребители, които спамят ще бъдат предупреждавани, а техните постове ще бъдат изтривани.
8. Злоупотребяването с ЛС-тата (личните съобщения), може да доведе до предупреждение или до изключването на ЛС.
9. Във форума се пише САМО на КИРИЛИЦА! Забранено е заместването на буквите "Ч", "Щ", "Ш" с цифрите "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата.
10. Изрично се забранява пускането на мнения с расистка насоченост, теми подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Съответните потребители биват предупреждавани от Екипа.
11. Забранява се пускането на теми с явни зверства и жестокости в материалите в тях (видео, текст), както и теми, искащи подобни материали.
12. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязъм към потребител или група потребители, подлежат на директен БАН. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка следва да бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.
13. Потребителите могат да бъдат предупреждавани максимум 3 пъти. Ако се наложи 4-то предупреждение то ще последва и БАН!
14. Споренето с Екипа води до БАН!
15. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Администраторите на форума. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато. Последното мнение има Администратора на форума и той не трябва да бъде търсен освен ако проблема не е изключително важен.
16. Забранява се вдигането на стари теми, които вече очевидно са приключени, освен ако нямате добра причина за това. Добра причина е например отговор на въпрос на който не е отговорено. Произволното писане в теми, още повече стари такива се счита за спам и ще се наказва като такъв.

*Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.

Последна промяна на правилата е извършена на 18 Яну 2013, 19:38

Заключена