колко е данъка на колите?
- painkilller
- Holy Diver
колко е данъка на колите?
знам ,че се определя според конските сили или кубиците.интересуваме за над 100 к.с. (101) и за (150)
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: колко е данъка на колите?
Мойта е 150 коня и миналата година беше 250 лв. 

"There is no 'patch' for stupidity."
- emzo
- Старо куче медалист
222.09лв. с лихвите от Май до 28 Декември.
115 к.с.
Тази година трябва да е по-малко, че одъртя каляската.
Чак Април месец ми казаха за 2011, че ще са ясни.
115 к.с.
Тази година трябва да е по-малко, че одъртя каляската.
Чак Април месец ми казаха за 2011, че ще са ясни.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
- realprofesora
- Старо куче медалист
- Exso
- Потребител
- Обратна връзка:
Моята е 120 к.с 1,9 cdti 2006 -475 лв.
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Това не е точно професоре, моята кола я изчислявах от там и като видях разликата ходих да се карам с общината. След направената проверка ми обясниха, че единя от двата параметъра Коефициент за възраст или Сума за 1 kW се определя от местната община и за това на мен ми е показвало там 160 лв примерно, а аз съм платил 250 лв.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Exso
- Потребител
- Обратна връзка:
Като я копувах от пловдив ,я взех с данък 286 лв а тук е е близо 470 (ние в стз плащаме най-скъпия данък в Б-я)admin написа:Това не е точно професоре, моята кола я изчислявах от там и като видях разликата ходих да се карам с общината. След направената проверка ми обясниха, че единя от двата параметъра Коефициент за възраст или Сума за 1 kW се определя от местната община и за това на мен ми е показвало там 160 лв примерно, а аз съм платил 250 лв.
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
- emzo
- Старо куче медалист
Миналат година, каквото излизаше тук:
http://www.starazagora.bg/
това се и плащаше, но още не е активно менюто за проверка.
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
- Старо куче медалист
http://city.starazagora.net/modules/taxes/citizen.phpemzo написа:Миналат година, каквото излизаше тук:
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
-
- Потребител
Ето извадка от общинската Наредба за местните данъци и такси, можете да си изчислите дължимото сами:
РАЗДЕЛ ЧЕТВЪРТИ
ДАНЪК ВЪРХУ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА
Чл.38. С данък върху превозните средства се облагат:
1. Превозните средства, регистрирани за движение по пътната мрежа в Република България;
2.Корабите, вписани в регистрите на българските пристанища;
3.Въздухоплавателните средства, вписани в държавния регистър на Република България за гражданските въздухоплавателни средства.
Чл.39. Данъкът се заплаща от собствениците на превозните средства.
Чл.40. Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им по реда на чл.54 от Закона за местните данъци и такси.
Чл.41.(1). Данъкът се заплаща на две равни вноски в следните срокове: до 31 март и до 30 септември на годината, за която е дължим.
(2). На предплатилите за цялата година в първия срок по ал.1 се прави отстъпка от 5 на сто.
(3). За превозните средства, придобити или регистрирани за движение през текущата година, данъкът се плаща в 2-месечен срок от датата на придобиването им, съответно на регистрацията им за движение, в размер 1/12 част от годишния данък за всеки месец до края на годината, включително месеца на придобиването, съответно на регистрацията им за движение.
Чл.42. Данъкът се внася в приход на бюджета на общината, по постоянния адрес, съответно седалището на собственика, подал декларацията, а когато не е подадена такава и в случаите по чл. 54, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси - в приход на общината, в която е регистрирано превозното средство.
Чл.43.(1). За леки автомобили размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:
1. До 37 kW включително – 0.34 лв. за 1 kW;
2. Над 37 kW до 55 kW включително – 0.40 лв. за 1 kW;
3. Над 55 kW до 74 kW включително – 0.54 лв. за 1 kW;
4. Над 74 kW до 110 kW включително – 1.10 лв. за 1 kW;
5. Над 110 kW – 1.23 лв. за 1 kW.
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава с коефициенти определени в чл.55, ал.1 от Закона за местните данъци и такси.
(2). Данъкът за ремаркета на леки автомобили се определя в следните размери:
1. Товарно ремарке – 5.00 лв.;
2. Къмпинг ремарке – 10.00 лв.
(3). Данъкът за мотопеди е в размер на 10.00 лв., а за мотоцикле-ти – се определя в размер, както следва:
1. До 125 куб. см включително – 12.00 лв.;
2. Над 125 до 250 куб. см включително – 25.00 лв.;
3. Над 250 до 350 куб. см включително – 35.00 лв.;
4. Над 350 до 490 куб. см включително – 50.00 лв.;
5. Над 490 до 750 куб. см включително – 75.00 лв.;
6. Над 750 куб. см – 100.00 лв.
Life is Short. Have an Affair.
- emzo
- Старо куче медалист
От новата НАРЕДБА за определянето и администрирането на местните данъци на територията на Община Стара Загора - изменена и допълнена с Решение № 1036 от 21.12.2010 година
От Закона за местните данъци и такси:Чл.43.(1). /изм.-Решение № 347 от 29.01.2009г.,в сила от 01.01.2010г./ За леки автомобили
размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в
зависимост от годината на производство, както следва:
1. До 37 kW включително – 0.51 лв. за 1 kW;
2. Над 37 kW до 55 kW включително – 0.60 лв. за 1 kW;
3. Над 55 kW до 74 kW включително – 0.81 лв. за 1 kW;
4. Над 74 kW до 110 kW включително – 1.65 лв. за 1 kW;
5. Над 110 kW – 1.85 лв. за 1 kW.
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава с коефициенти определени в
чл.55, ал.1 от Закона за местните данъци и такси.
Пак съм значи 210лв.Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.)
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:
Брой на годините от годината Коефициент
на производство, включително
годината на производство
Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1,5
До 5 години включително - 2,8
Последно промяна от emzo на Пон Яну 17, 2011 13:15 pm, променено общо 1 път.
профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4
-
- Потребител
Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.
Life is Short. Have an Affair.
- AGGRESSOR
- Потребител
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с това. Как може на новите коли да плащаш по голям данък това е голяма безумица, май които е писал закона нищо не разбираroot написа:Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.

- nasenceto
- келеш
На тая простотия се дивя от доста години. Вместо да стимулират продажбата на нови автомобили, които на всичко отгоре имат по голямо ДДС и всичко останало свързано с по големи постъпления в бюджета, без да коментирам еко-значението, което също се измерва с пари (повече разходи за здравеопазване, наказателни процедури от ЕС и още кво ли не),нашите идиоти решили явно, че който кара по нова кола е по богат и може да си позволи по голям данък. Тикви.AGGRESSOR написа:Напълно съм съгласен с това. Как може на новите коли да плащаш по голям данък това е голяма безумица, май които е писал закона нищо не разбираroot написа:Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.![]()
. Да вземем да караме лади и москвичи тогава.
- emzo
- Старо куче медалист
А аз се чудих защо някои коли са с чужди регистрации 

профилактика на PS3/4
профилактика на PS3/4