тема относно ЧАК толкова безобразното спазване на правилата
- PACHO26
- Потребител
тема относно ЧАК толкова безобразното спазване на правилата
айде всеки да каже или направете една анкета да видим колко човека(от малкото останали вече в този форум) не са съгласни с това за щяло и нещяло да се трият и заключват теми,да се пращат в боклуци
то бива ред то бива ама това вече е нетърпимо
и айде модератори и администратори да не триете темата да видим какво ще кажат малкото вече хора,и моля дружките на модератори и администратори да не пишат тук изобщо,мнението им го знаем
то бива ред то бива ама това вече е нетърпимо
и айде модератори и администратори да не триете темата да видим какво ще кажат малкото вече хора,и моля дружките на модератори и администратори да не пишат тук изобщо,мнението им го знаем
- nasenceto
- келеш
Re: тема относно ЧАК толкова безобразното спазване на правил
Aз съм ЗА това да има ред. Без да се заяждам с теб, но и горния ти пост е пълен с грешки. Ако бях мод, бих ти поправил 2-3 мнения с предупреждение на лични и след това не бих се занимавал, а направо в коша. Личното ми мнение е, че езиковата култура е важна и трябва да се държи на нея. Не говоря за случайно допуснати грешки, а умишлено или систематично извършвани такива.
Последно промяна от nasenceto на Чет Окт 06, 2011 9:07 am, променено общо 1 път.
- didka
- Старо куче медалист
Според мен от многото стриктно спазване на правилата ще останат в скоро време десетина-петнайсет човека,които ще посещават форума.Преди време го посещавах ежедневно,но вече не е така.То всеки втори пост е забележки за правопис,за бан и темподобни глупости,нищо съществено.
@sawo да не се сърди,но най-вече той допринася за това.
Няма друг такъв модератор във форума.
От 2004 (по памет) ползвам форума и такова безобразие не е имало досега.
Има и доста хора,няма да споменавам имена,те се знаят,които започнаха да се вживяват като модератори на сайта,което въобще не е тяхна работа,стават смешни с това и нека не се месят за в бъдеще.
Със здраве!
@sawo да не се сърди,но най-вече той допринася за това.
Няма друг такъв модератор във форума.
От 2004 (по памет) ползвам форума и такова безобразие не е имало досега.
Има и доста хора,няма да споменавам имена,те се знаят,които започнаха да се вживяват като модератори на сайта,което въобще не е тяхна работа,стават смешни с това и нека не се месят за в бъдеще.
Със здраве!
Dog drags - no tracks...
- PTS
- Модератор
Така като гледам тая тема я правиш заради мен, затова ще ти отговоря.
Виждам, че пак в темата от Купува/Продава пак не си разбрал, защо темата ти е в коша.
Не мисля, че правилата са сложни, не мисля, че отнемат много време за прочитане, също не мисля, че не могат да се спазват.
Пишеше "О" като "0" и промени го това, нали? Това доказва, че могат да станат нещата.
За пореден път искам да кажа, че никой не е вързан да стои в този форум. НАВСЯКЪДЕ има правила, не само тук. И мисля, че във всеки качествен форум тези правила се спазват.
@didka - Аз забележки за правопис не съм правил на никого, но да видиш един човек на 30+ години да пише като първокласник...просто ме хваща срам. На 20 години съм и мисля, че съм се научил да пиша достатъчно грамотно от половината хора в този форум (не искам никого да обиждам).
П.С.: PACHO26, не е лично заяждане, въобще не гледам ника като местя някоя тема.
Виждам, че пак в темата от Купува/Продава пак не си разбрал, защо темата ти е в коша.
Не мисля, че правилата са сложни, не мисля, че отнемат много време за прочитане, също не мисля, че не могат да се спазват.
Пишеше "О" като "0" и промени го това, нали? Това доказва, че могат да станат нещата.
За пореден път искам да кажа, че никой не е вързан да стои в този форум. НАВСЯКЪДЕ има правила, не само тук. И мисля, че във всеки качествен форум тези правила се спазват.
@didka - Аз забележки за правопис не съм правил на никого, но да видиш един човек на 30+ години да пише като първокласник...просто ме хваща срам. На 20 години съм и мисля, че съм се научил да пиша достатъчно грамотно от половината хора в този форум (не искам никого да обиждам).
П.С.: PACHO26, не е лично заяждане, въобще не гледам ника като местя някоя тема.

- PACHO26
- Потребител
не ви ги разбирам правилата също като всички други които спряха да посещават форума ви,то правила в държавата няма и закони не се спазват а вие за един форум-кои как написал това или онова,да никои не ги караше и тях да стоят тук и вече нестоят,неиздържаха на глупоста която направихте с форума
и да,неразбрах на последната ми тема кое не и е наред че отиде в боклуци
моля админи и модератории дружките им да не изказват мнението си тук,тяхното го знаем
моля админи и модератории дружките им да не изказват мнението си тук,тяхното го знаем
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
До колкото виждам темата е редактирана, не знам какъв е бил проблема с нея, но виждам, че в момента изглежда добре и ще я върна обратно в купува / продава.
Другите теми са там заради капса, поне аз бих ги изтрил, явно за това са ги пратили там. Тези правила ми се струваха малко дълги и все се каня да ти променя малко, на правописа не държим чак толкова разбира се ако буквите не са заменени с разни единици, петици, нули и т.н. Сигнали до мен не са достигали в интерес на истината. Ако някои има конкретни сигнали, нека да ми ги прати на лс аз ще ги разгледам и преценя какво да правя.
Другите теми са там заради капса, поне аз бих ги изтрил, явно за това са ги пратили там. Тези правила ми се струваха малко дълги и все се каня да ти променя малко, на правописа не държим чак толкова разбира се ако буквите не са заменени с разни единици, петици, нули и т.н. Сигнали до мен не са достигали в интерес на истината. Ако някои има конкретни сигнали, нека да ми ги прати на лс аз ще ги разгледам и преценя какво да правя.
"There is no 'patch' for stupidity."
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Темите в купува/продава ще се пишат по правилата (@admin - ако можеш да ги сбиеш още повече, стига да се запази смисъла ще е наистина от голяма помощ). Това е положението. Който не е съгласен - да направи такъв форум и да види какво е.
Правилата се спазват или всички, или никои. Направи ли се един компромис, целия раздел става една голяма кочина - знам го от опит и никой не му се занимаваше да го подрежда когато беше зле, даже и на модовете които са си сложени за там.
Започнеш ли да правиш компромиси, веднага започва дежурния спам - на всяка тема МИНИМУМ 5 коментара - "абе ти си много прост как ще искаш толкова пари", "абе това много скъпо няма ли да намалиш малко", "хахаха ти луд ли си кой ще го купи тоя боклук хвърляй го по-добре", започват да си пускат теми със заглавия "търся", "продавам", "някой може ли да ми намери" и т.н. цялото това нещо води до един нон-стоп спам във темите и съответно трябва да ровиш по 2 часа за да намериш нещо. След това идва и трудната част. От там аз вече трябва всяка тема по отделно да я преглеждам дали няма обиди, караници, дали човека я е написал с поне елементарна грамотност, дали някой трол не е почнал да спами с глупости и т.н.
При 15 теми на ден, които се пускат или ъпват стари такива, да се прегледа всяка една, да се прецени как да се реагира при липса на ясни правила е доста работа, при условие че този форум се поддържа напълно безплатно от всички модератори, администратори и т.н. Никой не ми плаща да кисна по цял ден във форума, да си цъкам през 2 минути рефреш и да гледам всяка една тема по отделно дали е наред или не. Отделно, че като направиш един път компромис, после като санкционираш някой започва подобен вид тема - ама защо мен на казвате, а еди кой си не, ама защо толкова следите и т.н. Ако можеше всички по пътя на логиката да стигат до това, което е написано под формата на правила, за мен нямаше да има никакъв проблем. Понеже обаче това не е така, тези правила са оформени с времето според това, което се случва във форума. Няма copy/paste наготово и айде голяма работа сме вече.
В конкретния случай темата е редактирана и не съм 100% сигурен, но в първоначалния си вид по спомен нямаше опомената цена под никаква форма, също така нямаше данни за връзка. За съжаление обаче нямах никакво време и затова не съм правил нищо по нея.
Аз и на ЛС ти бях обяснил, че от това не печелим ние, а ти. Другото което е добре е да има поне 2 начина за връзка с теб. Много хора намират темите от google или други търсачки и няма да тръгнат да се регистрират, само за да ти пратят едно ЛС. Една обява, която няма опомената поне ориентировъчна цена, няма оставени контакти най-малкото изглежда несериозна и затруднява евентуалния процес на покупко-продажба.
Отговорил съм ти за конкретния случай, защото аз не виждам да се заключват и трият теми за щяло и нещяло, дори напротив - имало е случаи съм редактирал теми или постове заради смешни грешки, които не са умишлени и е по-лесно аз да ги оправя, отколкото да пиша пост, да чакам човека да си ги оправи и после да следя дали всичко е ок след което да си трия поста. Ако имаш някакъв конкретен пример, освен твоята тема в купува/продава може да го напишеш - за другите не мога да говоря, но аз извън купува/продава теми съм трил изключително рядко, също се отнася и за постове, освен в случаите когато се започват разправии с обиди или груб език.
Правилата се спазват или всички, или никои. Направи ли се един компромис, целия раздел става една голяма кочина - знам го от опит и никой не му се занимаваше да го подрежда когато беше зле, даже и на модовете които са си сложени за там.
Започнеш ли да правиш компромиси, веднага започва дежурния спам - на всяка тема МИНИМУМ 5 коментара - "абе ти си много прост как ще искаш толкова пари", "абе това много скъпо няма ли да намалиш малко", "хахаха ти луд ли си кой ще го купи тоя боклук хвърляй го по-добре", започват да си пускат теми със заглавия "търся", "продавам", "някой може ли да ми намери" и т.н. цялото това нещо води до един нон-стоп спам във темите и съответно трябва да ровиш по 2 часа за да намериш нещо. След това идва и трудната част. От там аз вече трябва всяка тема по отделно да я преглеждам дали няма обиди, караници, дали човека я е написал с поне елементарна грамотност, дали някой трол не е почнал да спами с глупости и т.н.
При 15 теми на ден, които се пускат или ъпват стари такива, да се прегледа всяка една, да се прецени как да се реагира при липса на ясни правила е доста работа, при условие че този форум се поддържа напълно безплатно от всички модератори, администратори и т.н. Никой не ми плаща да кисна по цял ден във форума, да си цъкам през 2 минути рефреш и да гледам всяка една тема по отделно дали е наред или не. Отделно, че като направиш един път компромис, после като санкционираш някой започва подобен вид тема - ама защо мен на казвате, а еди кой си не, ама защо толкова следите и т.н. Ако можеше всички по пътя на логиката да стигат до това, което е написано под формата на правила, за мен нямаше да има никакъв проблем. Понеже обаче това не е така, тези правила са оформени с времето според това, което се случва във форума. Няма copy/paste наготово и айде голяма работа сме вече.
В конкретния случай темата е редактирана и не съм 100% сигурен, но в първоначалния си вид по спомен нямаше опомената цена под никаква форма, също така нямаше данни за връзка. За съжаление обаче нямах никакво време и затова не съм правил нищо по нея.
Аз и на ЛС ти бях обяснил, че от това не печелим ние, а ти. Другото което е добре е да има поне 2 начина за връзка с теб. Много хора намират темите от google или други търсачки и няма да тръгнат да се регистрират, само за да ти пратят едно ЛС. Една обява, която няма опомената поне ориентировъчна цена, няма оставени контакти най-малкото изглежда несериозна и затруднява евентуалния процес на покупко-продажба.
Отговорил съм ти за конкретния случай, защото аз не виждам да се заключват и трият теми за щяло и нещяло, дори напротив - имало е случаи съм редактирал теми или постове заради смешни грешки, които не са умишлени и е по-лесно аз да ги оправя, отколкото да пиша пост, да чакам човека да си ги оправи и после да следя дали всичко е ок след което да си трия поста. Ако имаш някакъв конкретен пример, освен твоята тема в купува/продава може да го напишеш - за другите не мога да говоря, но аз извън купува/продава теми съм трил изключително рядко, също се отнася и за постове, освен в случаите когато се започват разправии с обиди или груб език.
- xilix
- Новак
Според мен, проблемът не е толкова в правилата, а в начина на прилагането им! Когато това се прави избирателно и тенденциозно, няма как да не подразни другите хора! А това се прави, и то много често, да не кажа, че се е превърнало в неписано правило!
Искам да наблегна на един друг момент, а именно, значението на думата форум! Според мен, форумът, трябва да е място за обмен на мнения, новини, обсъждане на злободневни теми, и т.н. А сега, гледайки темите, имам усещането, че повече би му подхождало да се казва тържище! Ето и днес, никой не се сеща да пусне тема, поздравителен адрес за старозагорци, по случай 5 октомври, денят на Ст.Загора! Дори, басирам се, че поне 90% от тук присъстващите, няма да знаят, защо точно тази дата е определена за празник на града! Какво повече да говорим в такъв случай?
Искам да наблегна на един друг момент, а именно, значението на думата форум! Според мен, форумът, трябва да е място за обмен на мнения, новини, обсъждане на злободневни теми, и т.н. А сега, гледайки темите, имам усещането, че повече би му подхождало да се казва тържище! Ето и днес, никой не се сеща да пусне тема, поздравителен адрес за старозагорци, по случай 5 октомври, денят на Ст.Загора! Дори, басирам се, че поне 90% от тук присъстващите, няма да знаят, защо точно тази дата е определена за празник на града! Какво повече да говорим в такъв случай?
- realprofesora
- Старо куче медалист
Като те гледам как пишеш ,ако съм админ и една тема или пост няма да ти дам да пуснеш.То нито изречение с главна буква ,нито точки-целия пост само едно изречение.Изобщо маймунско-неграмотна работа.PACHO26 написа:не ви ги разбирам правилата също като всички други които спряха да посещават форума ви,то правила в държавата няма и закони не се спазват а вие за един форум-кои как написал това или онова,да никои не ги караше и тях да стоят тук и вече нестоят,неиздържаха на глупоста която направихте с форума
Тука е Европа и трябва да сме изискани във всяко отношение.Маймунеци които свалят класата на форума да се поправят или да си ходят.Циганията си я оставете за пред мама и тате дето не са ви възпитали на елементарна култура на писане и държание.
Popopopopo
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами сега последно какво да правим?xilix написа:Според мен, проблемът не е толкова в правилата, а в начина на прилагането им! Когато това се прави избирателно и тенденциозно, няма как да не подразни другите хора! А това се прави, и то много често, да не кажа, че се е превърнало в неписано правило!

Дайте конкретни примери от което не сте доволни, поне да има тема за дискусия

- PACHO26
- Потребител
Като те гледам как пишеш ,ако съм админ и една тема или пост няма да ти дам да пуснеш.То нито изречение с главна буква ,нито точки-целия пост само едно изречение.Изобщо маймунско-неграмотна работа.
Тука е Европа и трябва да сме изискани във всяко отношение.Маймунеци които свалят класата на форума да се поправят или да си ходят.Циганията си я оставете за пред мама и тате дето не са ви възпитали на елементарна култура на писане и държание
Момко,не си ми нито на годините нито на Убразованието сигурно,така че не ми поставяй оценки,а по добре замълчи,аз влизам за развлечение тук,където трябва да се показвам колко съм грамотен го правя достатъчно
тук сме за обмен на информация и за разтуха и т.н. , така че не ме поучавай- моля те
а ти изисканата си цигания и класа си я покажи на твойто маме и тате,аз отдавна съм самостоятелен
не ми от говаряй -знам какви глупости ще кажеш
Тука е Европа и трябва да сме изискани във всяко отношение.Маймунеци които свалят класата на форума да се поправят или да си ходят.Циганията си я оставете за пред мама и тате дето не са ви възпитали на елементарна култура на писане и държание
Момко,не си ми нито на годините нито на Убразованието сигурно,така че не ми поставяй оценки,а по добре замълчи,аз влизам за развлечение тук,където трябва да се показвам колко съм грамотен го правя достатъчно
тук сме за обмен на информация и за разтуха и т.н. , така че не ме поучавай- моля те
а ти изисканата си цигания и класа си я покажи на твойто маме и тате,аз отдавна съм самостоятелен
не ми от говаряй -знам какви глупости ще кажеш
- nasenceto
- келеш
Aйде сега аз да те заям. Не си нито на моите години, нито на моето образование, нито на моето самочуствие, така че слушай кво ще ти каже батко ти: Грамотността и езиковата култура не са самоцел а нещо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, особено в уважващ себе си форум. Демонстрирана от твоя страна чиста простащина и неграмотност не е за тук. Не знам колко трябва да ти е интелекта, за да си горд, че не познаваш майчиния си език и да афишираш този факт с пълна сила, ама няма да е много. Или се съобразявай с правилата и пиши грамотно, или се обяснявай на друго място колко е модерно да си прост и необразован. Срамота.
Последно промяна от nasenceto на Чет Окт 06, 2011 23:48 pm, променено общо 1 път.
- niks
- Потребител
Браво интересна е темата. Според мен за раздел: купува/продава са нужни правила. Просто една обява, трябва ясно и точно да съдържа важната информация за предмета, който се предлага. Така когато един потребител прояви интерес, няма да е нужно да, задава излишни въпроси и да се пълни форума със глупости. Правописа, не може да се спазва идеално, но поне да е написано разбираемо.
- PTS
- Модератор
Като цяло освен в раздела Купува/Продава не мисля, че в някой друг раздел се заключват и трият теми толкова често. Просто този раздел е най-посещавания и затова там има строго определени правила за които ние се грижим да бъдат спазвани.
- PACHO26
- Потребител
Прoстo хoрата влизат тук за да търсят и прoдават нещo,за другo няма каквo да правят тук,умряла рабoта,умряал фoрум
Абе баткoвците ще ме изкарате най неграмoтният oще малко ,айде моля
Ясно ми е кои сте дружки,заради всичките които писахте до сега, форума западна
Хайде трийте темата и продължавайте същият дух
Абе баткoвците ще ме изкарате най неграмoтният oще малко ,айде моля
Ясно ми е кои сте дружки,заради всичките които писахте до сега, форума западна
Хайде трийте темата и продължавайте същият дух