Разчетоха кивота на Орфеевия завет

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

Отговори
Потребителски аватар
AlexV
Потребител
Потребител
Мнения: 111
Регистриран: ср апр 16, 2003 20:14 pm
Местоположение: world wide web
Контакти:

Разчетоха кивота на Орфеевия завет

Мнение от AlexV » пет ное 03, 2006 7:27 am

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=8 ... 3447af9f0d

Разчетоха кивота на Орфеевия завет

Според лингвистичния анализ на плочката и кивота, се касае за тракийска писменост отпреди 7 000 години8O 8O

Орфеевият кивот с първата заветна плочка се намират във Врачанския исторически музей. Работата си по разчитането им представи във Враца д-р Стефан Гайд.

Находките са открити през 60-те години от археолога Богдан Николов край село Градешница и се съхраняват повече от 30 години в музея. Според лингвистичния анализ на плочката и кивота, се касае за тракийска писменост, предхождаща египетското пиктографско писмо с близо 2000 години.

Разчитането на тези два артефакта би могло да промени вижданията за българите като нация и свещен народ, допълни д-р Гайд.

Според Стефан Гайд, кивотът е на 7 000 години.

Тази своя хипотеза той разви пред журналисти при посещението си във Регионалния исторически музей във Враца. Тя е в основата на новата му книга "Тракийското писмо декодирано-II".

Другото твърдение в книгата е, че при продължаващите проучвания на екипа на Гайд е открито запазено в бохарския диалект в Египет название на един от знаците за храм.

Той звучи "Орфей" или "Ерфей". Изговорът е запазен до днес в диалекта,
разпространен в Северен Египет, в делтата на Нил. Фонетично той съвпада с името на считания за праотец на траките Орфей, категоричен е Стефан Гайд. Това е първият исторически факт за Орфей, смята лингвистът.


Втората книга на Стефан Гайд е посветена изцяло на оброчната плочка и други артефакти, открити край криводолското село, изпъстрени с пиктографски знаци. В нея се твърди още, че откритият при разкопките артефакт, считан досега за макет на храм, всъщност е първият кивот. В смисъл на свещен ковчег със завета на божеството и избрания от него народ, поясни Гайд.

Основание за твърдението си намира в разчитаните, както и при култовата плочка, пиктографски знаци, с които е изпъстрено глиненото ковчеже. Според него ясно се различават знаците, означаващи "Орфей" /храм/, "Кивот" /ковчег/ и "Завет" /пакт, договор/, а посланието записано по стените на ковчежето гласи: "Кивотът на Орфеевия завет".


През юни Стефан Гайд представи своята първа книга "Тракийското писмо декодирано". В нея се твърди, че пиктографските знаци върху плочките от Градешница и Караново са най-старата писменост в света, тя е създадена от траките и може да бъде разчетена през египетското пиктографско писмо.

Според неговите сравнителни и компютърни анализи текстът върху плочката от праисторическото селище край Градешница е молитва към триединния бог.

Системни разкопките на селището край Градешница се правят в продължение на няколко години от археолога от врачанския музей Богдан Николов. То е датирано от ранната халколитна епоха или 5000 години преди Христа, информира археологът Георги Ганецовски.

Още тогава Богдан Николов изказва тезата, че пиктографските знаци върху 17 глинени артефакта са най-старата писменост в света. Правени са три опита за нейното разчитане, коментира археологът Георги Ганецовски.

Изображение

=============================================
българите като нация и свещен народ
После да не се чудим защо искат да ни уничтожат като народ ,сещайте се кои ... едни други които се считат за богопомазани....

Потребителски аватар
AlexV
Потребител
Потребител
Мнения: 111
Регистриран: ср апр 16, 2003 20:14 pm
Местоположение: world wide web
Контакти:

Мнение от AlexV » пет ное 03, 2006 8:16 am

Между другото гласувайте за това, тракийското съкровище да е на първа страница в декемврийския брой на National Geographic.В момента водим.

http://seabed.nationalgeographic.com/ng ... d=20061101

token
Новак
Новак
Мнения: 3
Регистриран: ср мар 14, 2007 1:59 am

Мнение от token » нед мар 18, 2007 0:30 am

Имах възможност да прочета и двете книги "Тракийско писмо декодирано І" и "Тракийско писмо декодирано ІІ" и не мога да скрия моето възхищение за това, че имам достъп до такъв вид информация. Според мен книгите разкриват не само силни исторически факти, но и средства за начин, по който може да се гледа на света около нас и нашето място в него. За това как се търси същността на нещата, коренът им!!! За съжаление тези интересни неща ги няма на сайта на института www.institutet-science.com.

token
Новак
Новак
Мнения: 3
Регистриран: ср мар 14, 2007 1:59 am

Мнение от token » нед мар 18, 2007 0:38 am

Не мога да се стърпя да не напиша цитат от втората книга "Тракийското писмо декодирано ІІ" (стр. 96, гл V):

С други думи, чрез по-горе описаните сложни и дълбоко абстракти идеограми, древните посветени мъдреци на Тракия заявяват ясно и на висок глас, ча пореден път, древната духовна истина, че НЕ "битието определя съзнанието" (както твърдят материалистите-марксисти), но че точно обратното е вярно, а именно, че "Съзнанието определя битието"!

Отговори