Алтернативни религии

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

frvx
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 46
Регистриран: нед ное 21, 2010 19:44 pm
skype: hackera708

Re: Алтернативни религии

Мнение от frvx » пет дек 24, 2010 1:54 am

Много се отклонихме от темата, но както и да е. Не казвам че не уважавам вярванията на маса от хора, просто ги наричам прости и неосъзнати. Лошото на религията е че НЕ просвещава хората. Напротив подтиска индивидуалната сила. За това казвам че е 1000 пъти по - добре човек да иска от първоизточника(а и от себе си), а не с молитвите си да подхранва егрегори. Предполагам, че НЯМА религия която да не учи на обич, мир и т.н. . По цял ден си под влиянието на егрегори, било то семейни, религиозни, парични или каквито и да е. Секса далеч не е нещо материално, не знам дали си чувал за тантра. Важното е когато човек изпълнява спиритуални дейности (или както искате ги наричаите) да знае как да се откъсва от всякакви егрегори за необходимото време. Предлагам да продължаваме дискусията на ЛС, за да не спамим темата излишно.

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Re: Алтернативни религии

Мнение от lutar » пон яну 03, 2011 14:48 pm

Приключете темата, тъй катото заблуждавате хората и не създавате яснота по темата.

Религия (както съм казвал и друг път) значи в превод от Еврит "Връзка с миналото" или другата дума за История.
Сама по себе си нито една религия не заблуждава до момента в които не се превърне в институция.
Що се отнася до това хората дали са овце, както пише в БИБЛИЯТА или не са ( или по скоро как се разбира тази дума) зависи от интелектуялното и духовно ниво. Ако си беден духом използваш религията за манипулация както би използвал пистолед, но ако душата ти е прогледнала освен храна в религията нищо друго не би видял.
Та да се върна на овцете. Такъв си в буквалния смисъл, когато цял живот ума ти казва "таквос нещо дет не се вижда пък го има не съществува", но душата му усеща порива за незавършеност. Тогава се следват писанията и интерпретациите на институционализираната религия сляпо и без разбиране, но развитие за душата няма и сляпа остава тя.
Когато обаче човек си отвори и УМА и душата ТОЙ не само разбира поривите на душата, но разбира и импулсите на религията и ги използва, като карта, като пътеводител на душата. И тогава получаваш и знание за УМА и храна за ДУШАТА.
Когато обаче има само УМ които отрича всичко и подлага душата си на глад, то ТОЙ остава пуст до края на живота си и обикновенно се явавя на поправилетен в следващия си живот, като кармично наказания.
Може много още да се говори по темата, но по добре да спрем до тук.
СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ. УБИЙЦИ.

TheNet
Новак
Новак
Мнения: 28
Регистриран: чет ное 30, 2017 18:05 pm

Re: Алтернативни религии

Мнение от TheNet » пон юли 23, 2018 15:31 pm

Има само една религия и тя е вярата в Синът Божии - Иисус

Отговори