Историята на един народ.

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Историята на един народ.

Мнение от lutar » пет авг 20, 2004 14:12 pm

Всеки от вас е учил историята на България и всеки дори и малко смята себе си за достатъчно просветен по въпроса. Това на което искам да ви обърна внимане обаче е историята на един народ, на нашия народ. Има много теорий за това и много светила са се изказвали по този въпрос. Ще се опитаме да отсеем
фантазията от реалноста. Темата е с образователна цел, за да се знае
историята на народа ни и да се помни величието му. Много от вас едва ли знаят нещо
за този народ преди 681 година освен това което сегашното средно образувание (а и више също) може да им предложи.

Нека да върнем лентата много, много назад.

Преди много, много време, когато светът е бил населяват от племена, в центъра
на Китай е живяла европейдна раса която останалите са наричали Държавотворци.
Наричали са ги така, защото когато останалия свят е живял на племена, те са
си правили държава и на всякъде където са се перселвали са си правили
държава. По някакви стечения на обстоятелствата името на тази държава
никога не се е променило. Превода и на сегашен език винаги е означавал
едно и също нещо: България. Предполага се че сме един от първите народи
който е съществувал на планетата Земя. Един народ произлязол от седемте основни колена който е бил тясно свързан с космосът. По степенно народът ни се е отдръпвал от Китай и се е движил нагоре към Кавказ, през този целия път разбира се сме си правили държави докато идва момента когато Кан Авитохол прави държавата за която и ние знаем и от която датира и вечния календар на Българите. Идва и момента когато Кан Кубрат разделя народа ни и всеки от тях поема по пътя си, а той остава там. Тук малко теорията за войната поради която ги разделя родовете ми се струва нереална, защото Кан Аспарух е тръгнал с 2.5 милиона души, а те са били четирима братя единия умира. Следователно
4 по 2.5 са 10 милиона. Не е имало такова многочисленно племе което да ни накара да избягаме. Най-вероятно народът е трябвало да изпълни определена мисия която изпълнява и до днес, поради което Кан Кубрат е разделил народа ни, като Кан Аспарух е тръгнал към днешните земи на България за да търси нещо (какво е било то ще стане ясно по-нататък).
Единия от братята слиза на-долу към Афганистан, Палестина и Израел, другия поема на-горе. Интересното е че тази история се знае на вънка, но ние самите не я знаем. Кан Аспарух е тръгнал на сам ... но какво е търсил? Конник. Образ на конник който дедите му изсекли в прослава на Танк-Ра, като знак, като печат тук е нашата зема от тук сме тръгнали, тук е нашето начало, тук ще бъде и нашия край. Този конник е точно копие на Българския войн от древността. По интересното обаче е, че този конник има стремена, седло, а този който го е яхнал има ризница. Мадарския конник е на 10 000 години пр.н.е. Фреската която е направена на скалите на МА ДА РА е същата която е използвана от египтяните през 6 хилядолетие преди Христа. Как този конник е толкова добре запазен и до днес като дори и да е бил направен по рано от това време отдавна е трябвало да се разпадне. Според изследователи изкуствоведи самия барелеф е бил покрит със злато в продалжения на хиляголетия. Как след като по нашите земи са живеели Траките, са пазели това творение и защо, как тяхните гробници, напълно съвпадат с тези на Българите като разтоянието между тях е много голямо за онези времена? Типичните черти за Българите са били Сокола и Конят. Конят винаги е бил рисуван и правен по един и същи начин. Като левия му крак е дигнат във възуха и с оплетена опашка на коня. Същото важи и за Траките за това свидетелства и гробницата е Свещаре. Това навежда само на една мисъл “Траките са Българи” и винаги са били такива. Българите в зората на човечеството са тръгнали именно от тези земи защото те са свещенни и претежават цялото тайнство на зараждането на човешката цивилизация. Технологите са били познати на българите още преди хилядолетия на Траките също Тракийското съкровище е преди 8 000 години, но и до ден днешен трудно би се направило същото по същия начин т.е. технология която е използвана. И до ден днешен българите продължават да демонстрират способноста им да творят технологии. Няма да изброявам какво сме дали на света мисля че всеки от вас се сеща за достатъчно примери.
Глаголицата на Кирили и Методи е съществувала много преди да са я написали, те не са я измислили, а са я отвърдили. Служенията по това време са се правили само на три езика:
Еврит, Латински и Гръцки. Кирил и Методи са принудили Ватикана да признае езикът и писменноста ни, тъй като тя е бил много по стар от останалите езици.

Нали знаете първите олимпийски игри межу кого са се провели?
България и Византия, защото не е имало други държави тогава в Европа.
Те когато са живели в колиби и племена, ние вече сме имали държава.
Тук е мястото да се запитаме, разгиле не трябва ли сега да ни пойскат
разрешение за влизане в Европа те, тъй като ние сме били тук много преди тях?

Потребителски аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3459
Регистриран: съб май 11, 2002 8:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Контакти:

Мнение от admin » съб авг 21, 2004 17:28 pm

Много малко интерес има към тази тема, за какво сме си играли да я пишем и да ви просветим :?:

Потребителски аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Мнения: 996
Регистриран: нед май 30, 2004 11:29 am
skype: nefelen
Местоположение: -=mysteryland=-
Контакти:

Мнение от nefelen » съб авг 21, 2004 18:17 pm

ами незнам каде е проблема - трипати я прочетох и нищо на фанах , незнайно защо 8O 8O
п.с. ще си я извадя и довечера ще я чета дукато я разбера :lol:
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0

Jarmen
Потребител
Потребител
Мнения: 123
Регистриран: съб авг 21, 2004 16:21 pm

Мнение от Jarmen » съб авг 21, 2004 18:49 pm

много си е праф лутар...има6е една книга "Великият заговор сре6ту българите" може да ви се стори интересна...

Потребителски аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3459
Регистриран: съб май 11, 2002 8:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Контакти:

Мнение от admin » нед авг 22, 2004 1:07 am

nefelen: Темата е сме я пуснали за да разбереш ти и останалите колко е велик и стар народа ни и как това нещо се знае на вънка, но не и в България заради разни интереси. Темата сме я написали с чисто образователна цел, да знаете и разберете че чак сега едвам го пройзнасят че народът ни е един от най-старите народи на земята т.е. един от първите. Че това което знаеш като история на България е писана по политическо поръчение, а не по исторически факти. Както беше казал един човек - Тодор Живков - Историята е ужасна съдница, нищо не остава скрито и покрито. Да знаете и да се гордеете с величието на народа ни, когато отидите да си сменяте гражданството за тъпите съединени щати или да бачкате в чужда страна и да се продавате, да знаете че ние сме тези дето сме били тук много преди тях. Това да ти дава топлина в студение и самотни нощи когато изпаднеш в разочарование и самота.

Jarmen
Потребител
Потребител
Мнения: 123
Регистриран: съб авг 21, 2004 16:21 pm

Мнение от Jarmen » нед авг 22, 2004 7:58 am

Ами да...наи големи доказателства 4е Българиа е била огромна и велика има в архивите на Иран (карти, имена и т.н.)

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 15:51 pm

... и не само там. Във Ватикана е ковцежето което Кирил и Методий са представили като доказателство за древния произход на нашата писменност.

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 19:45 pm

Този линк ще ви хареса :
http://news.bg/article.php?cid=51&pid=0&aid=145774
ще постна и други линкове които да ви накарат да се замислите.

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 20:21 pm

Това което ви пускам е изказване на един познат с което съм напълно съгласен и което още веднъж доказва разминаването на съвременната историа с реалноста. Авторрт който цетира е един от най-тачените историци в края на 19 век Ганчо Цанов
-------------------------------------------------------------------------------------
Prosto za info:

1. В “Именник на българските канове” Аспарух е пети по ред български княз на Дунав. Що за история! Има ли национална история, която да започва от петия си владетел? По света няма, но у нас има!
2. През 1937г. в София излиза “Кротовата България и покръстването на българите” на д-р. Ганчо Ценов. Авторът твърди, че българите са стари тракоилирийци и хуни, населявали Мизия, Тракия, Илирия и Македония много преди славните. Аспарух е довел хуногурди и българи в Мизия, където отдавна живеели техните братя българи.
3. В хрониката на архиепископ Йоан от Никиу се говори, че в началото на VIв. Мизия се е казвала България.
4. Летописът на поп Йовчо от Трявна, съставен от изчезнали днес книги от царската и патриаршеската библиотека на Велики Преслав обхваща периода владетели от VIIв. Пр. Хр.до Vв. Сл. Хр. Един от тях по нашите земи е хунобългарският вожд Атила от рода Дуло.
5. Отец Паисий, поп Йовчо и йеросмонах Спиридон говорят за една паметна битка при Одрин през 378г., в коят хуни и българи разбили 80 000 византийска армия и българите убили император Валент. На гроба на победителя кан Алип-би е издигнат монумент сас знака на рода Дуло – символ на българската царска власт.
6. Хлонографът на Момзен от 354г. споменава за българите, които живеели в днешните ни земи.
7. На картата на Йероним от Ivв. Мизия е означена като България.
8. Докато Пасаий посочва 378г. когато първото идване на българите от Волга тук, отец Спиридон го датира 986г. пр. Хр. В лицето на масагетите, които доказва, че са българи.
9. С промити от атеизма мозъци, историците може да считат библейските информации за българите за ненаучни, може да не са запзнати със свещените индийски писания: ведите, писани от български брамини и Махабхарата и Рамаяна, описващи преселенията и управлението на българите в Индия, но биха могли да цитират своите древни колеги като Еводий, Касидор, Комес, Марцелин, Йоан Малала, които считат българите за стари тракийци и илирийци.
10. Старите хронисти разграничават българите от другите народи поради тяхната самобитност, цивилизованост и многобройност. В “Анонимен хронограф” (римски сборник от 345г.) се споменава, че са наследници на Зиези – син на Сем и внук на библейския Ной

------------------------------------------------------------------------------------

Jarmen
Потребител
Потребител
Мнения: 123
Регистриран: съб авг 21, 2004 16:21 pm

Мнение от Jarmen » нед авг 22, 2004 20:23 pm

Някои хора са достатъ4но тъпи да не вярват 4е сме народ на пове4е от 8000 години (може би един от първите) за6тото по4ети целия свят го "потвърждава"...по този на4ин се опитват да омаловажат фактът 4е не сме някакво си племе прзоизлиза6то от маимуни :?

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 22:14 pm

Уважавам критиката ви господине и съм сигирен, че с право критикувате правописа ми, но каквото и да кажа по този въпрос ще прозвучи като оправдание, така че няма да се занимавам с това.

Относно достоверноста на твърденията ми. Нямате никакви проблеми още утре сутринта специално за вас ще пост линкове с фототипни копия на някой книги на професор Ганчо Ценов. Не ви знам доводите и доказателствата, на твърденията ви относно достоверноста на днешната съвременна история, но това по скоро бих казал е по скоро късогледство от ваша страна от колкото обусновано становище.

Jarmen
Потребител
Потребител
Мнения: 123
Регистриран: съб авг 21, 2004 16:21 pm

Мнение от Jarmen » нед авг 22, 2004 22:40 pm

Ahiev написа:Уважавам патриотичния порив на автора и завиждам на самочувствието му!
Хубаво е да си патриот,добре е да четеш книжки,но да представяш пред несведущите(включително и аз),всичко за чиста монета е най-малко неморално!
И на мен в определен момент ми се е всичко написано тук да е неопровержима истина,но уви, историята е сериозна наука ,а не латиноамерикански сериал!
Така че,да правим волни интерпретации на автори от началото на миналия век и на доцент Петър Добрев(когото много уважавам,но е икономист преди всичко) няма да ни направи по-големи българи,отколкото сме!
А,за да твърди човек,че азбуката на Кирил и Методий е на едиколко си години,трябва поне да я употребява,без да прави прави правописни грешки,нали?!
Ето един които не иска да си представи колко велики сме...Ако бе6е си взел 30 минути от скъпоценното време да "потърси" някое доказателство сигурно 6те6е да му пекна поне малко, но не вярвам...И междодръгото китилицата не е направена от Кирил и Методи, те са я про4ели в Александрииската библиотека и са я предложили :?

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 22:49 pm

Глаголицата на Кирили и Методи е съществувала много преди да са я написали, те не са я измислили, а са я отвърдили.
мисля че по горе е написано

Потребителски аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3459
Регистриран: съб май 11, 2002 8:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Контакти:

:)

Мнение от admin » нед авг 22, 2004 23:36 pm

Глаголицата на Кирил и Методи е съществувала поне 1000 години преди те да я "напишат", че дали нямаше и още една нула зад тази цифра не си спомням, но има доказателства за това. Там една скала на която я има написана ... и си е била там написана много преди те да я представят. Безпорно те са си изиграли ролята за това което е трябвало да направят.

Отговори