В Ст.Загора съставиха актове за продажба на мляко на открито

Форум за ежедневни новини от Стара Загора.
Отговори
Потребителски аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 557
Регистриран: съб дек 04, 2010 12:28 pm
Местоположение: Стара Загора

В Ст.Загора съставиха актове за продажба на мляко на открито

Мнение от Mendeleev » ср апр 10, 2013 20:08 pm

Стара Загора. Два акта и констативни протоколи с предписания са съставили служителите от звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора за продажба на прясно мляко от леки автомобили, което е в нарушение на Наредбата за търговия и услуги, съобщиха от пресцентъра на общината. Според нея, на територията на общината предмет на амбулантна търговия не могат да бъдат месо, риба, мляко, птици, продуктите от тях, както и маргарин, хляб, малотрайни сладкарски, кулинарни, хлебни и тестени изделия. Забраната важи още за тютюневи изделия, вино, спиртни напитки, лекарства, медико-санитарни и хигиенни материали, петролни продукти и др. Предвидените в наредбата санкции за физически лица са до 5 000 лв.
За седмица са констатирани 12 нарушения по Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора. На осем притежатели на домашни кучета в Стара Загора са съставени актове и констативни протоколи с предписания. Пет от нарушенията са за разходка на домашни животни-компаньони без ветеринарномедицински или административен паспорт, три за разходка на куче в училища и детски градини, две за непочистено място след дефекация на животното и две за разходка на куче на повод по-дълъг от 2 м.
Общо 21 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/ и 31 констативни протокола са съставили служителите за периода 01.04. – 07.04.2013 г. по време на извършените проверки.
С акт е санкциониран собственик на автосервиз, който въпреки че е бил затворен от служителите предната седмица, отново извършвал ремонтни дейности.
От проверените за ползване на общинска площ 3 търговски обекта на територията на Стара Загора, на един е изготвен акт със съответното предписание в констативен протокол, тъй като собственикът е заплатил в Община Стара Загора ползване на 6 маси, а е поставил 12.
Инспектиращите са установили 6 замърсявания с битови и строителни отпадъци на общински терени. На две лица са направени констативни протоколи с предписания и срокове за почистване.
Четирима граждани, изхвърлили строителни отпадъци до и в контейнери за битови цели, са наказани с актове. Строителните отпадъци следва да се изхвърлят на общинското сметище „Мандра баир“, след разрешение и платена такса в Община Стара Загора.
През тази седмица са установени пет нарушения за завземане на общинска площ, чрез поставяне на рекламни табла на тротоара. На извършителите са съставени актове и констативни протоколи с предписания за премахване.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1769721

Отговори