Масово в училищата в Стара Загора се продават наркотици

Извършавте разни услуги в Стара Загора ? Тука е мястото да пуснете обява за това. Имате "майстори" и са банда некадърници, тука е мястото да разкажете за вашите премеждия за да могат и останалите потребители да се пазят от тях.
Правила на форума
Форума е само за областа на УСЛУГИТЕ. Всички теми да се пишат на кирилица и да са добре оформени, без олигофренски изпълнения и писане само с главни букви. Подобни теми ще бъдът изтриване без предупреждение.
Отговори
Потребителски аватар
BazilVenceslas
Потребител
Потребител
Мнения: 150
Регистриран: вт фев 23, 2010 13:19 pm
skype: bravo191
Местоположение: Стара Загора

Масово в училищата в Стара Загора се продават наркотици

Мнение от BazilVenceslas » съб апр 30, 2011 18:34 pm

Как да предпазим децата си от употребата на наркотици, алкохол и други вредни вещества? Как да обясним на подрастващите какви са последиците от приемането на психоактични вещества? Към кого да се обърнем, ако разберем, че детето ни е зависимо от наркотици или употребява системно някакъв вид дрога?

Тези въпроси бяха коментирани на петата последна дискусионна среща за тази учебна година, която се организира по пилотния проект "Родителите - равностоен партньор в нашето училище". Психологът Яна Христова очерта основните принципи, които трябва да спазват родителите, за да не посегнат децата им към дрогата. Световната практика е доказала, че добрата връзка между децата и родителите е ключов фактор за превенция на употреба на наркотици. Като съвет Христова подсказа на родителите да подхождат ситуативно към проблема. Т.е. не на всяка цена да проведат разговорът за вредата от дрогата с детето, а да го направят в подходящ момент. Като такъв специалистът посочи например, когато прекарваме свободното си време с децата. "Ако гледате заедно филм, в който присъства темата за наркотиците, това е подходящ момент, за разговор. Така думите ви има по-голям шанс да стигнат до подрастващите, отколкото при един неоснователен разговор", съветва Яна Христова.

Ако все пак родителят има съмнение, че детето употребява наркотици или намери вещества, за които предполага, че са вид дрога, може да ги тества. На достъпни цени в аптеките се продават монотестове или комбинирани такива. Д-р Иван Добринов обясни, че за предпочитане са комбинираните тестове, защото обхващат по-голям брой психоактивни вещества.

Родителите трябва да обръщат внимание и на приятелския кръг на децата си. Ако се поячи ново име, което детето споменава, трябва да разберем деликатно, за кого става въпрос. Но в никакъв случай не бива да заставаме срещу приятелите на нашите деца. ако го направим те ще спрат да ни казват с кого и къде излизат и какво правят през свободното си време, обясниха специалистите.
Родители на зависими от наркотици деца разказаха колко е трудна битката, която водят. Но споделиха и надеждата си, че ще излязат победители благодарение на помощта на специалисти като психиатърът д-р Добринов.

На срещата присъства и д-р Донка Славова от РЗИ - Стар Загора. Тя коментира, че рискът, децата ни да пробват някаква дрога, е огромен, защото няма училище в града, в което проблемът с разпространението на наркотици да не е актуален.

Организаторите на дискусионната среща обещаха през следващата учебна година срещите с родители, ученици и специалисти да продължат.

дарик.бг
skype: bravo191

Потребителски аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 3256
Регистриран: пет сеп 15, 2006 12:59 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Масово в училищата в Стара Загора се продават наркотици

Мнение от realprofesora » нед май 01, 2011 6:15 am

BazilVenceslas написа:....................
На срещата присъства и д-р Донка Славова от РЗИ - Стар Загора. Тя коментира, че рискът, децата ни да пробват някаква дрога, е огромен, защото няма училище в града, в което проблемът с разпространението на наркотици да не е актуален.........дарик.бг
Освен това загатване , никъде в статията не видях нещо общо със заглавието.И си мисля ,че щом имаме проблем значи имаме решение за него ., просто трябва да го намерим.
Тези срещи са си пълни глупости.Много добре знаем ,че продажбата на дрога се регулира и всичко се знае.Ако тези които в момента продават се "изкоренят", на тяхно място ще се появят други , но процеса по подвеждането им "под контрол" е сложен .....Който разбрал -разбрал.Останалите да си навият масура.
В момента не съм в Бг.

Отговори