Човешките тела и предишните планетарни въплащения на Земята

Как да съчетаем духовното с научното или още една гледна точка за живота

Модератор: lutar

Правила на форума
В този форум важат всички общи правила на форума. И нека уважаваме българския език
Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

;-)

Мнение от lutar » съб авг 21, 2004 14:06 pm

Admin мисля че вчера ти обесних. Точнно това е именно науката която се занимава с тези явления и повярвай научния метод и последователност са спазени. Човек ако наистна иска да знае просто трябва да седне да почете. Обече има опастност да стане така че да не спре. Започва да иска да знае още и още ... абе интересно седнете и почетете ако не ви мързи прекалено много.

Потребителски аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3495
Регистриран: съб май 11, 2002 9:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Контакти:

Мнение от admin » съб авг 21, 2004 15:23 pm

Добреее.. ето,
утворете си учебниците по биология и прочетете за човека. Няма грам измислица и всичко е абсолютно вярно. Много светила са писали билогията, а това за което говорим е някакви си книжчица, написана от някой си, която е абсолютно недоказуема без нито един факт. Някой си отгоре му е го е бил казал, някой си имал там нещо си, третия не знам си там какво било което са единични бройки и дори да са минали през тези стадий за който става въпрос в тази книга, пак количестовот на хората който биха влияли тази сила или умение не знам как точно да го нарека би било доста по голямо, тъй като тука изхождаме от духовна позиция (дух, душа, астрално поле и т.н. бъркам ги малко тези термини) те не забравят, независимо какво се случва и през какви етапи минават. Някой си там водел си незнам си какво и друг го бил написал, ами на мен като по терзво мислиш човек който обича да ходи по земята не да лети с боговете, ми изглежда като напълно литературно-философско пройзведение или философия. Пак повтарям в това кето мисля: Човек не може да дъде обяснение и форма на онова което неразбира и не осъзнава, а определено тази материя е много специфична и се опитват да я установят по някакъв начин.(тука малко дописъх мисълта си и следващото изречение трябва да е по-нагоре). Умф, ами не може ли на мен да го каже това нещо или на някой друг или на 50 милиона души да го каже, ами точно на един. Няма такъв филм. Това е измислица. Нали знаете как се обесняват нещата научно ? биология, физика, математика и химия. В това което се опитвате да ме убедите не може да бъде засечено по нито една от тези четири науки, а и няма доказателства за него. Винаги има два въпроса: Ами ако и защо. Тука едно ами ако: Ами ако това не съществува и човека насочва мисленно дадена енергия, примерно космическата енергия която е на всякъде за да се получи нещо друго т.е. да забележи нещо, а това всъшност да е плод на подсъзнанието или на самото съзнание което се опитва да намери някаква причина за да повярва в нешо си ? Забравих да уточня че по този начин човек като човека се опитва да еволира т.е. да се качи на по-висока степен на ФИЗИЧЕСКАТА си еволюия и накрая едни много важни въпоси:
От къде идваме и ЗАЩО?
Къде отиваме и ЗАЩО?
Кога ще свърши и ЗАЩО?
И после какво и ЗАЩО?
И тъй като ви познавам начина на мислене тука може преспокойно да завъртим първия и последния въпрос и на края ще се получи един много интересен въпрос: СМИСЪЛЪТ на цялата хамалогия.
Щом произлизаме от такава висша форма следователно нещата е можело да се решат още при пройзхода. Тука ми се струва че ще намесите и Бог в цялата история, което пак има: ами ако и защо.

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » съб авг 21, 2004 16:08 pm

Значи първо ще ти кажа че именно с науките който изброй се доказват тези неща, защото именно сега е периода на обрущане когато повече хора ще проумеят истината.
Искаш физика? ОК. Има метод наречен керлианова фотография с него се осъществява заснемането на етерното тяло на живите организми. Самия метод представлява следното - взема се листо токущо откъснато отрязва се част от листото и се заснема с един специялен апарат това което се вижда на снимака е листото а на мястото на липсващото парче остава то4но копие на липсващото парче само че е от бала светлина. Това което остажа на мястото на отрязаното парче се нарича етерно тяло (или жизнено тяло). Е това е физичен метод за коказване на съществуването на допалнително тяло освен патерялното защото ако човек нямаше и жизнето тяло той не би бил по различен от всеки камък който срещне на улицата.

Друг физичен метод който мога да дам за пример е наскоро обевената от Руснаците апаратура за заснимане на Астралното тяло (или чуственото тяло). Апарата представлява камера която хваща ореола на човека ( за скептиците. това не магнитно ното топлинно поле което снимат). При всеки човек формата на това обгръщащо ни тяло е различна. От опите който са направени наи-правилна и най-пълна форма на това тело (като яйце) има бременната жена, при всички останали формата е неправилна.

Други научни способи. Ако вземеш да прочетеш нещо за биодинамичното земеделие ще разбереш и биологичните резултати.

Има и психофизиологични методи за доказване, но за това като се видим ще ти обеснявам.

Потребителски аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3495
Регистриран: съб май 11, 2002 9:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Контакти:

Мнение от admin » съб авг 21, 2004 18:27 pm

Добре ама това всичкото което каза може да се обясни с магнитно поле, енергийно поле което да е просто енергия или така наречената космична енергия т.е. онази енергия която с течение на няколко стотин милярда години е създала така наречения унивърс или вселена на базата на някакво си двежение което е било хаотично. Ето един пример, вчера ми каза че знаеш кога ще свърши всичко това ... там няколко хиляди години бяха, а случайно в книжката която четеш да пише и авторът и да се е съобразил с това, че към Планетата Земя нашият дом се е запътил метеорит с диаметър 24 километра със скорост над 400 000 хиляди километра в секунда право към нашата планета и ще се сблъскат след 920 години. Метеоритът който е нанесъл удърът меко казано и е унищожил динозаврите е бил едва със диаметър около 500 или 800 метра т.е. след този сблъсък планетата земя няма да съществува. Добре ако това с метеорита се случи, значи теорията с тези етапи се зачетава т.е. отпада поради причината че се нарушават там кръговете. По-горните интересни въпроси все още си остават, това не ги обеснява. :roll:

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » нед авг 22, 2004 16:54 pm

ще поживеем и ще видим :wink:

DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 759
Регистриран: съб юни 21, 2003 21:13 pm
skype: internalinfernal
Местоположение: Ст. Загора/Благоевград/София
Контакти:

Мнение от DeathLord » пет дек 17, 2004 1:38 am

много съм съгласен с админа ... Lutar аз примерно ако напиша няква книга със пълни измислици ..... ти я прочетеш и после напишеш тва което съм казал ... тука във форума .... и след като го вида това което си написал един вид моите думи .... има 2 възможности ...
1 или да съм супер побъркан и да си вярвам
2 или да се изсмея на това че някой ми се е вързал на простотиите


а тва за ясновидството е BULL SHIT !

само ще ти кажа че баба ми е същата ... (не те обиждам !) чете някви глупости ... и после ми ги разправя ... и и го обесних същото по горе написаното ...
естествено не става дума за МЕН никога няма да тръгна да пиша нещо ! но това може да го направи някой автор на който му вярват с 2 думи авторчето си изкарва тъпите кинти с тва че зарибява с тъпня .... ама и той е човек явно ...сигурно има деца жена (не ме интересува) и той трябва да печели от някъде

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Мнение от lutar » ср дек 22, 2004 14:51 pm

DeathLord виж сега аз съм човек на логиката и като такъв аз я прелагам на всякаде. В интерес на истината изказването ти е повече от логично, но то е ограничено до размера на информациата с която боравиш. Ако искаш да разбереш разбираш, ако не искаш не разбираш. Ако отречеш съшноста на сетивния свят (говоря за сетивноста в отношение на чуственост) и се ограничиш до това което приемаш само с 5-те си сетива и не обработваш информациата която получаваш от тях на емоционална основа, ти нямаше да си по различен от ходещ робот събираш инфорамция и следваш поставения в теб алгоритъм, но тъй акто ние сме хора и за нас тези сесива са само колектор за информация на нашата собствена същност като хора за даможе на базата на тази информация ние да формираме нашата емоционалност (която роботите не притежават). Сега мога да говоря и за нещата които чустваме, но невиждаме. Когато усетиш нещо и то следва пътя логиката тогава и нещата който не виждаме, само усещаме са достатъчно истински и достоверни за нас.

Отговори