Варени или печени кестени
- admin
- Site Admin
- Мнения: 3580
- Регистриран на: Съб Май 11, 2002 9:43 am
- skype: john.doe.12
- Местоположение: Earth
- Обратна връзка:
Варени или печени кестени
Някой да знае как се варят или пекат кестени и по точно как се отделя мъхестата им обвивка която е под дебелата кора.
"There is no 'patch' for stupidity."
- shaffer
- Потребител
- Мнения: 121
- Регистриран на: Пон Окт 27, 2003 13:29 pm
- Местоположение: stz ул."Момини гърди" 5
- Обратна връзка:
Re: Варени или печени кестени
Аз лично ги предпочитам печени. Предварително им правиш малък прорез в долната част, понеже като ги готвиш много лошо се пръскат и оплескват всичко (ако не са цепнати). Ако имаш стара фурна или ти се цапа нова, загряваш фурната на 180-200 градуса, и слагаш кестените директно в/у долният реотан, на самото дъно на фурната ако мога така да се изразя. Печеш около 30 мин., като разбъркваш често. Трябва от двете страни, черупката на кестена да почернее и леко да почнат да се разпукват. Внимавай да не ги препечеш, че стават на камъни. Идеята е да се задушат в самата черупка, за да са сочни и приятни. При печените мъхът в повечето случаи пада с обелената черупка. В тава в средата на фурната се изсушават много. Един колега от Петрич ми е правил варени, но на мен не ми харесват толкова колкото печените. Иначе се варят във вода 1-2 пръста след като покрие кестените, пак за около 30 мин.
http://nirvana.bol.bg - EVEEEEEERR
- admin
- Site Admin
- Мнения: 3580
- Регистриран на: Съб Май 11, 2002 9:43 am
- skype: john.doe.12
- Местоположение: Earth
- Обратна връзка:
Re: Варени или печени кестени
Аз четох друга рецепта специално за варене, 10 мин след като заври водата. Снощи я пробвах и станаха хубави, обаче проблема е, че мъхестата обвивка не се сваля лесно.
"There is no 'patch' for stupidity."