1.
- Ало, нямам нет от 2 месеца, живея в кв. Зора и нямам интернет.
- Амм... вие сигурен ли сте че нямате интернет от 2 месеца защото в квартал Зора има интернет от 2 седмици само че да ли не и по малко ?
- Ами ...
2.
- Ало, ще кажете ли на сараунда да ми пусни нета.
(след 5 минутно питане на кой да кажем разбираме че става въпрос за супорта)
3. Телефонен разговор в събота вечер в 11 вечерта след десет минутно звънене на телефона (от време на време ходя вечер до кабелната че е по спокойно и може да се свърши повече работа)
- Ало, можете ли да ми кажете кога ще доидат тия днес да ми пуснат нета.
- Умф ... ами днеска е събота и на всичкото отгоре е 11 вечерта, не работим нощен, в понеделник най вероятно.
- А те ми казаха че днес ще дойдат да ми пуснат нета, днеска ми сложиха кабелите.
- Еми явно не са успели днеска да свършат с всички, повреди и връзвания, в понеделник.
- Не, не днес казаха ...
-Обърнете си договора и там изрично пише до 10 дни от закопуването, лека вечер.
- Ама ...
затворих.
4.
- Ало, живея еди си къде и нямам нет от два дена.
- Добре ще изпратя хора да видят какво става.
(отиват момчетата гледат, връщат се и докладват)
Абе тоя мф***к** ( и така 10 минути благословий и споменавания разни на цялата му рода) изключил си е модема от тока. Казваме му че е изключен, а той се кълне в хор че никога не го е пускал и винаги е имал нет като слънце.
5.
- Ало, преинсталирах си компютъра, чисто нов уиндоус ама нямам нет, направил съм всички настройки ама пак няма.
- Нещо качвали ли сте на компютъра ?
- Не абсолютно нищо.
- Добре, ще пратя хора да го видят.
(връщат се и ...)
Абе тоя си е ръгнал три фаеруалла (firewall-a) на бараката и блокирал всичко на ред умника, унинсталирахме му ги и нещата се оправиха...
6.
- Ало, нямам нет.
- Ми мноу хубу, какви лампички светят на модема ?
- Ами не знам, той е в комшията.
- Умф, ами обадете се на комшията ви тогава не на нас.
7. Неделя седем вечерта.
- Ало, що нямам нет, може ли някой да дойде да види.
- Ааа, днеска май е неделя и то 7 вечерта, нямаме съпорт вечерно време и в неделя. Обадете се в понеделник след 10 сутринта.
8.
- Ало, нямам нет, ще може ли да дойдете да ме оправите в къщи.
- Ами ще дойда

Тя обаче се усети и затвори телефона

9.
Звъни някакъв и разправя че нямал нет, отивам и какво виждам:
Кабела от ланартата вкаран в USB-то на модема ...
Шок и ужас, питам го: абе аратлик това как се случи ? и му показвам творението.
- Ами не искаше да влиза кабела, дали сте ми дефектен кабел.
- А ... да .. аа .. може. - казвам аз и не мога да проумея как може да има толкова кухи лейки.
10.
- Ало добър ден, (този поне поздравява) търся директора.
- Ами няма го тука, нещо да му предам ?
- Да, попитайте го дали може да ми намери субтитрите за филма: S.W.A.T и да качи (другото обаче не му понмя името) на abc-то.
- ... ами .. ще му предам.
11.
Това е едни писмо изпратено от потребител до директора с копие сис. админа.
Господин Директор,
искам да се оплача от вашите техници, днеска дойдоха в къщи, изядоха ми яденето, пушат в къщи, не се събуват, пардят, разкарват се на всякъде. Гонят ми кучето ... и т.н.
писмото е доста дългичко но не си го спомням цялото.
има още много подобни бисери но в момента не мога да си спомня всичките но ще актуализирам.