LAN+WAN

Задавайте Вашите въпроси за Help and Support относно всички версии на операционната система тук.
Публикувай отговор
Аватар
Dodi
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 60
Регистриран на: Нед Юни 09, 2002 23:54 pm
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

LAN+WAN

Мнение от Dodi »

Казвам си го без да си кривя душата: до сега не съм пипал WAN и не съм се занимавал с natd ipfwd ipchains iptables pf и тем подобни.
Сега съм на Верея Нет, но на баща ми му трябваше по бърз интернет и включи и БТК. Процедурите за връзване на wireless картата към рутера са леко дълги и не смятам да ви ги описвам а да премина направо към въпроса. Значи имам лаптоп който е с wireless карта Canyon 811.2g, за другия компютър купих същата марка карта Canyon 811.2. Премествам компютъра до рутера, извършвам му процедурите с описване на MAC адреси, засичане на WAN картата през LAN и т.н. Рестартирам и имам нет на БТК, местя компютъра в другата стая и връзвам и LAN-а и до там. Имам интернет само на Верея, а wireless картата въобще не вижда рутера. Лаптоп-а като го донеса на мястото на другия компютър и си вижда рутера и си се връзва и си има нет, а компютъра неще. Еднаква марка wireless карти, еднакво разстояние и едното работи а другото - не. Обадих се на support-а им и онзи като чу че операционната система е FreeBSD и направо ми затвори телефона.
Сигурно, е че може и 2-те да работят едновременно - но как? Ако някой има идей или готови решения ще съм много благодарен защото в http://www.google.com не намерих нищо което да ми помогне.
Благодаря предварително
Публикувай отговор