Ще строят сателитно селище за заможни край Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Мнения: 325
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 22:57 pm
Местоположение: Ст.Загора
Обратна връзка:

Ще строят сателитно селище за заможни край Стара Загора

Мнение от Matrix_man »

Май ще ставаме като американците :).
Линк
Първата копка на бъдещите 350 къщи ще бъде направена след месец. Цените тръгват от 78 000 евро нагоре. Първият по своя мащаб и характеристики жилищен комплекс от напълно нов тип ще бъде изграден в граничещата с Тракийския университет местност Атюрен.

Той ще бъде разположен на площ от 146.280 декара и ще включва 350 самостоятелни еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, както и сгради за обществени и обслужващи дейности, пише вестник Старозагорски новини. Очаква се строежът на първия етап от селището да приключи на 31 януари 2008 г., когато първите 51 новодомци ще се настанят в новите си жилища. Теренът представлява южен полегат склон в близост до залесени хълмове, а розата на ветровете гарантира много добра вентилация, което намалява до минимум възможността за пренос на вредни емисии от индустриалната част на града. Освен това местността дава възможност за стъпаловидно разположение на всяка една от жилищните сгради и ориентирането им с преобладаващо южно изложение. Не е без значение и фактът, че селището се намира само на два километра и половина от областния център и има удобна връзка с главния път София - Бургас. Освен редовните градски автобусни линии, жителите на "Атюрен" ще могат да разчитат и на специализиран маршрутен транспорт.
Двадесет и осем са разработените проекти за къщи, но архитектите са категорични, че техният брой може да се увеличи в зависимост от предпочитанията и възможностите на бъдещите собственици. Общото решение за предимно двуетажните жилища е на кота нула да са разположени голям хол, кухненско помещение и стаи, които могат да се използват за работни кабинети. Спалните ще бъдат на втория етаж, а всеки дом ще разполага с преден и заден двор от общо 100 квадратни метра.
Предвижда се минималната площ на жилищата да бъде 120-150 кв. метра, като до всяко едно ще бъде прекарана интернет-връзка, сигнална инсталация и газ. Цялото селище ще бъде оградено с 2.20 метра ограда, а охраняемите входове за достъп ще бъдат два. Цената на удоволствието да живееш тук, да имаш най-малко един гараж, да ползваш плувен басейн и други спортни съоръжения, както и локална мрежа за търговски и различни видове услуги, започва от 78 000 евро. Инвеститор на новото селище е СИМДАР ООД, а средствата за първия етап възлизат на девет милиона лева. Началото на строителните работи ще започне с комуникациите, между които и прокарването на двустепенна канализация - за дъждовна и фекална вода. За питейна вода ще се ползва каптажът, който в момента захранва Тракийския университет и който, според специалистите, ще осигури безрежимно 24-часово водоснабдяване. Грубият градеж ще се извършва от ЗСК "Боруй", а всеки от бъдещите собственици ще може пряко да участва в разпределението на вътрешното пространство. Инвеститорите твърдят, че вече имат клиенти, които плащат за къщите си "на зелено", и че всички, които се интересуват, могат да потърсят информация и да направят заявките си на специализирания сайт http://www.aturen.com и на e-mail delgna@simdar.eu. От СИМДАР ООД съобщиха, че според социологическо проучване, хората искат тишина, спокойствие и сигурност и че те са в състояние да им ги осигурят. Окончателното завършване на сателитното селище за заможни клиенти ще стане след 5-6 години.
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5796
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 10:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Усещам как ще се напълни с мафиоти търсещи да похарчат някой друг долар :)
Аватар
absurd4o
Потребител
Потребител
Мнения: 125
Регистриран на: Сря Юни 28, 2006 6:19 am

Мнение от absurd4o »

Напомня ми за "ГРАДИЛ ИЛИЯ ..............КИЛИЯ!"-да им го .......на оградите!
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3580
Регистриран на: Съб Май 11, 2002 9:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Дано да паднат цените на другите недвижими имоти :)
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Lexx
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 515
Регистриран на: Пет Авг 12, 2005 16:41 pm
Местоположение: Града на ЛИПИТЕ и красивите жени
Обратна връзка:

Мнение от Lexx »

admin написа:Дано да паднат цените на другите недвижими имоти :)
Еххх Мечти мечтииииииииииии
Аватар
Daisy
Новак
Новак
Мнения: 8
Регистриран на: Чет Окт 20, 2005 22:33 pm
Местоположение: StZ
Обратна връзка:

Мнение от Daisy »

----
пиши на кирилица!
I Love Mitch {P}

Jenata Na Mitch ®
Аватар
tonyboy79
Потребител
Потребител
Мнения: 103
Регистриран на: Сря Юни 07, 2006 13:07 pm
Местоположение: WTF?!?!?

Мнение от tonyboy79 »

Много хубаво, ама защо си мисля, че на обикновенния гражданин няма да му стане много хубаво.
KaiserSuSE
Потребител
Потребител
Мнения: 130
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 14:56 pm

Мнение от KaiserSuSE »

Нали знаете защо до казана на българите в Ада няма дяволи да пазят?
Ето това е същата работа!
Аватар
tonyboy79
Потребител
Потребител
Мнения: 103
Регистриран на: Сря Юни 07, 2006 13:07 pm
Местоположение: WTF?!?!?

Мнение от tonyboy79 »

Нямах предвид зависта, а това че ще се наляет много пари и ще се вдигнат цените още. (мързи ме да пиша затова се изказах по-общо :) )
Публикувай отговор