Masters of Horror

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1175
Регистриран на: Пон Ное 08, 2004 14:07 pm
skype: komilev
Местоположение: in the middle of nowhere
Обратна връзка:

Masters of Horror

Мнение от PoSSeSSeD »

# Жанр : Female Nudity, Profanity, Anthology Horror, Nudity, Death
# Години : 2005-2007
# Държава : САЩ , Канада, Япония
# В ролите : всеки епизод е с различен актьорски състав.
# Инфо в мрежата : imdb.com mastersofhorror.net http://www.sho.com tv.com

# Описание : Техните най-диви мечти са вашите най-ужасни кошмари! Гледайте поредицата от серии създадени от най-големите майстори на ужаса в съвременното кино. За пръв път в историята най-великите обединяват сили в най-страшното начинание на малкия екран - кратките разкази с интересно начало, мистериозна развръзка и неочакван край! Пригответе се, защото ТЕ идват...

Преди седмица срещнах интересен торент в арената, реших да го дръпна и така си остана не пипнат на харда ми до днес. Поради това, че съботния ден предразполага към почивка, реших да пусна нещо от нещата качени на компа и така стигнах до въпроснта колекция. Става дума за колекция от филмчета всяко по около един час и с различен хорър сюжет. До тук нищо интересно в предствянето :twisted: Интересното идва, когато започнете да ги гледате. На пръв поглед всеки от епизодите започва като глупавите американски хорър филми от 60-те, 70-те, 80-те, 90-те, 00-те и т.н. , но идва един момент когато режисьорите са решили да се побазикът със зрителите и са вкарали елементи във филмите, които просто няма как да очакваш в самото начало. Така всеки епизод носи своята уникалност, гениалност или както там искате го наречете.

За почитателите на хорър филмите препоръчвам страшно много да си ги свалят поредицата и да й обърнат поне малко внимание, защото според мен си го заслужава.

п.п. Ако някой все пак е гледал вече епизоди или ги е изгледал, да сподели и той някое мнение :!:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5796
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 10:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Обратна връзка:

Re: Masters of Horror

Мнение от sawo »

Според мен реализма в жанра на ужасите е просто излишен все пак ака се наблягаше на него щяхме да имаме тук таме филми като The Blair Witch Project които са... зле и нищо повече.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: Masters of Horror

Мнение от 2fry »

Еееее, серсем го бях забравил това сериалче. Гледах го преди година някаде, когато излизаше вторият сезон. Много приятни впечатления ми остави, естествено някои серии не бяха толкова добри колкото други, но пък така като че ли по-добрите изпъкваха повече. Идеята иначе е мого свежа и сега ще се реинкарнира в един нов сериал - Fear Itself, който за съжаление няма да е толкова графичен колкото този (на Мастър ъв Хорър продуцентите им са казали, че имали почти абсолютна свобода в сценария, единственото за което са нямали право да отварят дума било насилие на деца от деца (от деца на възрастни и обратно можело:))). Та така, най-големите маистори на ужаса ни разказват приказки за лека нощ. Ето и моите размисли и страсти по въпроса:
*SniperBeta: За да не правя ново мнение, само ще добавя моите размисли и страсти към епизодите, които съм гледал.


S01E01 - Incident on and Off a Mountain Road
Изображение
Както си пише на плаката серията е режисирана от режисьорчето на култовия Фантазм и още по-култовия (и да не забравиме с участието на Брус Кембъл а.к.а. Аш а.к.а. Бриско Каунти Младши) Буба Хо-Теп. Приятно слашърче, не помня да ме беше издразнило с нещо, сички в него бяха повече от адекватни, имаше си и горчица и сичко. Малко напомня House of 1000 Corpses. Абе добре беше. Палци горе.
Оценка: 6.5/10
*SniperBeta: Напълно неподходящт старт за Господарите на Ужаса. От 7те епизода, които гледах този определено е най-слабия. Класически случай на убеца в гората, който гони едрогърдеста мадама, която явно е каскадьорка по душа, защото се мята с главата надолу в бездънни ями, търкаля се по каменни свлачища и съвсем спокойно си припка боса насам-натам. Меко казано - малоумна серия.
Оценка: 2/10



S01E02 - H.P. Lovecraft's Dreams in the Witch-House
Изображение
Тука, както е забелязал колегата SnaiperBeta нещата левъл-ъп-наха доста. Ема какво да кажем, Стюарт Гордън ги умее тея работи, знаем го от Ре-Аниматора и от Крепост. Второто не е хорър ама кво от това, едно време беше много надъхващ (вече не, бтв, тествах). В тая серия си имаме сичко, имаме си вещица, имаме си ритуални жертвопринушения, имаме си дупки в измеренията, абе лудницата, тоя Лъвкрафт винаги е бил психпат, тука бях много доволен.
Оценка:7.5/10
*SniperBeta: Тази серия определено беше доста по-добре. Иде реч за вещица, която може да пътува между измеренията и която използва младия ни протагонист за да извърши пъкления план на ритуала с невинната детска кръв. Като цяло е направена стилно и интересно.
Оценка: 5/10



S01E03 - Dance Of The Dead
Изображение
Ама вие сериозно ли мислите, че тая серия може да е лоша. Тоби Хупър, дами и господа. Психпота, който ни поднесе първото Тексаско Клане с Бензинов Трион (хехе), както и Чувалите за Трупове. Историята вече я споменаха, аз искам само да пофаля техническата част на серията, и като сетинг и като фийлинг сичко беше на макс. Много обичам истории от пост-апокалиптичното бъдеще, а тая специално беше неква много болна. А и мацката си беше баш мацка. Фреди въобще не искам да го коментирам колко е куптов просто.
Оценка: 8.5/10
*SniperBeta: В пост-апокалиптичното близко бъдеще върлува нещо като чума и съществува наркотик, който bring-ва мъртвите back to life. Тези мъртъвци биват използвани за извратеното underground шоу на Робърт Енглънд (Фреди Крюгър ениуан?). Млада девойка, работеща като сервитьорка в малко кафене открива любовта си в един пропаднал наркоман, който и показва другата страна на живота.
Оценка: 7/10



S01E04 - Jenifer
Изображение
Дарио, Дарио, ако дъщеря ти играеше ролята на Дженифър можеше да получиш почти максимална оценка! Тва беше и първата серия, която гледах и бях като тряснат. Серията просто си лъха на италианския перверзник и ако неговите филми ви кефят, тва ше е просто некъв оргазъм за вас. Също така използвам възможността да спомена, че новият му филм Mother of Tears: The Third Mother излезна, така че го "купувайте" докато е топъл.
Оценка: 8/10
*SniperBeta: Дженифър е младо момиче с прекрасно тяло и изродско лице. В момента, в който тя бива спасена от обезглавяване благодарение на случайно попаднал полицай в правилния момент на точното място, тя се "влюбва" в него и той я прибира под своето попечителство докато и намери място, на което да остане. Само че Дженифър далеч не е това, което изглежда. Гледайте го!
Оценка: 5/10



S01E05 - Chocolate
Изображение
*SniperBeta: Ето тук вече дойде моето пълно разочарование. Млад мъж изведнъж започва да чувства, вижда и усеща неща, които друг усеща стотици километри далеч от него. Този друг се оказва жена. Идеята е страхотна, реализацията докъм средата е доста добра и ти с интерес очакваш да видиш какво ще стане докато...идва края на филма. Можеха да го направят далеч по-...хорър отколкото е всъщност.
Оценка: 4/10

Тва въобще не го гледах, казаха ми, че серията на Гарис била най-слаба и някак си ми липсваше мотивация. А и май като прочетох по-горното май така излиза, така че съвсем нивко желание да се занимавам с глупости.


S01E06 - Homecoming
Изображение
Перверзна работа, начи. Умрях си от смях, да не пропуснете надгробния камък на който пишеше Ромеро! Много добра сатира, и такива неща трябва да има в хоръра, историята е доказала, че и комедията има място тука. Много поучителна и като цяло среден пръст за Америка. Много съм щастлив.
Оценка: 8/10
*SniperBeta: Моят личен фаворит от това, което съм гледал досега. След речта на американския президент, в която той казва че ако имаше едно желание, би желал всички загинали момчета от войната да се върнат, напук на всякаква логика всички се надигат от гробовете си и започват да ходят насам-натам. Това е една доста стилна серия със зомбита, която няма нищо общо с хоръра, защото е направена като комедия. И може би ще си помислите, че комедия + зомбита е невъзможно, но ще си промените мнението като гледате този peace of art. Няма нищо по-страхотно от това да видиш как зомби отива да гласува.
Оценка: 7.5/10



S01E07 - Deer Woman
Изображение
Много яка тая жена-елен вее! Откъде я изнамериха. Направо да се почудиш дали все пак не си заслужава да и разрешиш да те постъпче после. Серията продължава в очертаната от предната серия комедийна насока, но тука сатирата е по-малко, за сметка на чисто комедийните абсурди. Има една много яка сцена, в която нашия си прави различни теории какво може да е стъпкало реднеците-тръкъри. Много свежа серийка, препоръчваме.
Оценка: 8/10
*SniperBeta: Една не-лоша серия, в която се разказва за една легенда. Легендата за жената-елен. Съвършена девойка, която съблазнява рандом керъктър и го убива по особенно брутален начин. Аха, нещо като сирената, само че припка с копита, вместо весело да размахва перка. На мен ми хареса като цяло, а и има една много пекана металка, която прай дисекция ;)
Оценка: 5/10



S01Е08 - John Carpenter's Cigarette Burns
Изображение
Ей това е дъ риъл дийл. Тая серия ме залепи за стола. Адски стилна, адски въздействаща, адски злокобна. Ако искате разчупване на хорър жанра тва е вашият филм. Тва тука беше много sick. Джон Карпентър прави шедьовър от нивото на In The Mouth Of Madness. Нищо няма да кажа за сценария, щото е просто прекалено добър. Освен това играе и Удо Киър, който напоследък все повече се закопава с тея филми на Уве Бол. Няма значение, тука е луд и той като сички останали, направо ми се препоти три пъти гъза докато изгледам серията.
Оценка: 9.5/10 (тва тука ми е фаворита на мене досега)
*SniperBeta: Джон Карпентър си е Джон Карпентър. Абсолютно нищо повече нямам какво да добавя освен 8O
Оценка: 8.5/10



S01E09 - Fair-Haired Child
Изображение
Гумения Джони на Кънингам гледали ли сте? Еми създателите на Светлокосото дете са. Много фрийки е да го видиш тва уротче в действие, тука имаше няколко инфарктни момента, в които наистина се стреснах, мама им. Не се препоръчва да се гледа сам и на тъмно. Историята отново е стабилна и като цяло си беше много добра серия, подплътена от няколко наистина хорър моменти.
Оценка: 8.5/10
*SniperBeta: Изключителна серия. Определено горепосочените инфарктни моменти ги има и са толкова добре реализирани, че и мен стреснаха. Ако има серия, която препоръчвам с две ръце наред с Cigarette Burns и Homecoming - това е тя!
Оценка: 7.5/10



S01E10 - Sick Girl
Изображение
Режисьорчето на Мей ни поднася тази толкова извратена история за лесбийка/любителка на бъгове, че просто имаше моменти, които стомахът ми отказаваше да понесе. Аз принципно си имам фобия към насекоми и даже като гледам Храма на Обречените и ми е гадно, а тука направо се гърчех на моменти. Да добавим и тва дето стана накрая (дето няма да ви го кажа) и тотално ми се отяде за няколко ... м, часа май. Абе гадна работа. Ако си падате по буби обаче ше ви изкефи серията.
Оценка: 8.5/10 (кефометъра може да е показал слаби стойности, но като хорър тва си достави някои доста стабилни изживявания)
*SniperBeta: Бубите никога не са ми били страст, а и някак си трудно бих се впечатлил от гумени играчки или пластмасови, каквито и там да са, но като цяло серията не беше зле. Края е доста...неочакван. Иначе любителката на бубите направи ЕБАТИ РОЛЯТА, заклевам се!
Оценка: 6/10



S01E11 - Pick Me Up
Изображение
Ей това трябаше да бъде римейкът филма The Hitcher. Много по-близо до оригнала отколкото новата бузъ, с няколко доста силни моменти, непрестанно напрежение, непрестанна гонитба, феноменале непукизъм, проявен от маниака, както и поука накрая. Серията отново се приземява в графата слашър, така че не беше нещо невиждано, и като цяло позабави темпото от последните няколко епизода. Виждам, че режисьора след това е правил Captivity, който беше толкова тъп, че Виндуса ми крашна като свърши филмът. Както и да е...
Оценка: 5.5/10
*SniperBeta: Да, серията определено не беше нещо невиждано и дооооста позабави темпото от предните случки. Точно с тези няколкок стилни момента и яката роля, която напрай тираджията, единайсти получава....ъъъ... 4-ка. Дай си бележника и си седни на мястото!
Оценка: 4/10



S01E12 - Haeckel's Tale
Изображение
Режисьора на Henry прави екранизация по Клайв Баркър. Направо ме сгъна като дърводелски метър. Приятна зомби историйка с няколко туиста и търна, каквато може да забърка само майсторът на хоръра Баркър. Страшките (рязкото звуково и визуално стресиране) във тоя епизод бяха сведени до минимум, за сметка на историята, така че тука може да се каже че също наблюдаваме разчупване на жанра. Похвално.
Оценка: 8.5/10
*SniperBeta: Започвам много сериозно да се притеснявам за себе си. Колегата 2fry е насвяткал такива зверски оценки, че сериозно ме хвърля в размисли отностно разбирането ми и увлечението ми към хорър филмите. Номер 12 е зареден със зверския потенциал но за жалост по лично мнение се дъни като разказва история, която е откровенно глупава.
- имаме си некромансър >>checked<<
- имаме си смахнато семейство, в което жената е очевадно бая по-млада от мъжа си, както и снимка на млада двойка >>>checked<<<
- имаме си Ромеро >>checked<<
Защо по дяволите историята е тоооолкова малоумна питам аз. Къде къде по-добре (отново според мен, разбира се) щеше да бъде ако всъщност некромансъра беше брингнал жената бак-ту-лайф и това всъщност да е проклятието. Жената - винаги млада, а мъжа и е обречен да гледа как с всяка изминала година тя все повече и повече се отдалечава от него и не го желае. Това щеше да отблъсне маняка дето искаше да възкреси съпругата си. И романтика и ужаси и поука. Верно ся това е моя начин на виждане, но определено тази серия не успя да ме впечатли. Просто бях толкова надъхан на нея, че сам си измислих история. Oh well... :?
Оценка: 5.5/10



S01E13 - Imprint
Изображение
Такаши Мийке, дами и господа. Някои го познавата като един от най-иновативните режисьори на нашето време, търсещ винаги неконвенционалното. Други са гледали само Dead or Alive: Final и ретината им е била изгорена от сцената в която двамата протагонисти се бият и се сливат в гигантски робот с глава-кур, и после отиват да наебат кемта-бипец на Токио. Какъвто и да е пича едно не може да му се отрече, знае как да разбуни духовете. Фаталната тринайста серия е била забавена с няколко месеца, защото на някои хора им се сторила прекалено графична и извратена да я показват. Дълго време се спекулира дали въобще е била заснета цялата. И накрая се пръква. Ненененененеенен, няма такова нещо. Това ме остави безмълвен. ЗНам че има нещо сбъркано в тея японци, но това е отвъд всичко. Това да се гърча на стола докато гледам как измъчват енякого не е често срешано явление. Обикновено викам Окей, това е филм, но тука се налагаше да си го повтарям многократно в случай че го забравя. Защото тук разликата между фикция и реалност беше много тънка. Много злобна серия, страхотен финал на сезона и абсолютен фаворит, като сгъва всички останали по особено убедителен начин.
Оценка: 10/10
*SniperBeta: Един нечовешки стилен и брутален психеделичен японски кошмар! 2 неща ме подразниха - актьорската игра (особенно на така брутално изглеждащия Billy Drago) и убер-междугалактическия английски език, който се говори измежду всички японци в Япония. Да, ако не знаете, японците си нямат национален език. Всички лафят на английски. Аз пък си мислех, че за толкова векове са успели да си измислят език. Еми не са!
Оценка: 8/10


От втори сезон гледах само 2-3 серии, като впечатление ми направи само тази на Брат Андерсън (маниака-режисьор на The Machinist, и Session 9), но дори и тя не можеше да се мери с даже посредствените серии от първи сезон. Ако съм изпуснал някоя добра серия лет ми ноу плийз.
Аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1175
Регистриран на: Пон Ное 08, 2004 14:07 pm
skype: komilev
Местоположение: in the middle of nowhere
Обратна връзка:

Re: Masters of Horror

Мнение от PoSSeSSeD »

Аз очаквах няква сериозна критичност точно от вас двамата, а то даже като гледам подкрепяте сериалчето. Вече напредвам с епизодите и почти завърших първия сезон. Филмчетата са супер добри и не мисля да давам оценки за епизодите по отделно, защото горе момчетата се справиха добре.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Мнения: 1007
Регистриран на: Пон Юли 15, 2002 15:52 pm
Местоположение: Nosgoth
Обратна връзка:

Re: Masters of Horror

Мнение от SniperBeta »

2fry го раздава много на фенщина. Аз не съм чак толкова запален и ги гледам с по-критично око явно. Но това не променя факта, че различните случки са направени и разказани добре, така че не мога да кажа на бялото черно. В графата хорър-изживяване, само няколко заемат гордо място, но почти всички са си...еми окей. Не оставят трайни следи в съзнанието ти, но и не дразнят (за разликата с ОТВРАТИТЕЛНАТА първа случка. Аман!). Така че засега са си палци горе.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: Masters of Horror

Мнение от 2fry »

PoSSeSSeD написа:Аз очаквах няква сериозна критичност точно от вас двамата, а то даже като гледам подкрепяте сериалчето.
Еми като е направено с кадърно и с много хъс и въображение няма как да не му отдам респект. За фенщината няма лек, тая болест отдавна ме е налегнала, та затова често оценките ми са някакви неоправдано високи/ниски. Иначе сериала си е сяка история за себе си, така че няма лошо да ги оценяваме поотделно. Между другото сега тегля Разкази от Криптата, определено зарибяват, имат си и псуване, от време на време и кръф и цици, нищо че скоро ше станат на 20 години вече.

//офф:малко смех: цък

Нов ЕДИТ: Ся гледам колегата SniperBeta е изгледал целия първи сезон и ма обвинява нещо в прекалена пристрастност. Еми явно просто при мен ситуацията е, че дотолкова обичам хорърите (имам предвид сякакви хорър истории, дори и така омразните на много хора слашъри), че съм готов да им простя всякакви сценарни безумия, тотална липса на реализъм и въобще всичко което принципно дефинира границите на общоприетото в киното, всички това в името на едната тръпка. Бих ли предпочел японците да говорят на японски - да!, ще ме подразни ли като не е така - да, но този минорен детайл не би развалил кефа ми от цялото изживяване. Като гледам и на теб не е, щом си и дал на тая серия такава висока оценка. Бтв, той Били Драко не играе просто така, той си е такъв навсякаде, още от Бриско Каунти Младши насам. Не е виновен човека, просто толкова си може.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: Masters of Horror

Мнение от 2fry »

Получих факс отгоре да осветя въпроса и за втори сезон. Тъй като съм гледал само първите четири серии, а останалите не мога да ги дръпна до другата седмица, ше си кажа мнението за началния квартет, а на останалите само ше насвяткам картинки и ще допълвам като ги видя, ако тва се случи въобще. Окей, лет мортал комбат бегин:
Изображение
Изображение



S02E01 - The Damned Thing
Изображение
Много слабо начало на сезона. Тва да го чакаш н'ам си колко време и като най-накрая почне тоя прочут втори сезон и се чувстваш някак преебан. Спомням си, че даже заспах на тая серия. Баси, а почна толкова обещаващо. Тоби Хупър да си седне на гъза и да спре да се прави на интересен, знаем го че може много по сик неща да направи.
Оценка: 5/10
*SniperBeta: Много се извинявам, но...някой ще благоволи ли да ми обясни за какво става дума в този разказ? Абсолютно нищо не разбрах, а почна толкова добре. Какъв по дяволите беше този петрол?!? И тази електроцентрала?!? Ъъъ...wtf?
Оценка: 3/10



S02E02 - Family
Изображение

8O 8O 8O
Много добър ве. То Ландис се представи добре и в предия сезон, ама тука няма вече смешки. Тука работата савсем загрубява. Серията беше превъртяла та чак откачила, ако мога да цитирам Ноби. Стабилен гор-фактор, което е добре дошло, неква невероятно психираща атмосфера, а финала... еееех финала. Ей с тая серия трябваше да почнат.
Оценка: 8/10
*SniperBeta: От всички извратени филми за психопати, които съм гледал, тоя е най-болния! На пук на всички и с гордо изправен среден пръст аз му давам МАКСИМАЛНА оценка!
Оценка: 10/10



S02E03 - The V Word
Изображение
Очаквано слаба серия. Много бях надъхан за качествена вампирска история, но пича отговорен за Demon Knight (един сравнително приятен филм) определено не се е справил със задачата. Вампирите се едно бяха зомбита, баси. Сценария беше като да не е без хич, хорър моменти като че ли нямаше. Абе някъде тука почна да намаля ентусиазмът да догледам сезона.
Оценка: 4/10
*SniperBeta: Заслужаена номинация за най-слаб епизод на 2ри сезон. Просто не го изтърпях. Под всякаква критика! Беше по-слаб и от първия епизод на първи сезон. Моят ентусиазъм все още не е намалял, обаче в сравнение с първи сезон, втори сезон е доста...плах. Свенлив някак.
Оценка: 1/10



S02E04 - Sounds Like
Изображение
Ха, дойдохме си на думата. Серията, която чаках с най-голямо нетърпение от целия втори сезон. Брат Андерсън, причинил ни бруталните (според мен) Session 9 и The Machinist. Обожавам психологическия хорър. Няма черва, няма (почти) гнусотии. Тая серия беше заредена с толкова напрежение и толкова дълбок диалог, че по едно време се усетих, че съм зяпнал. Определено те кара да се да се замислиш. Пича дето играе главния герой направи страшна роля. То тва си беше one man show просто. Иначе особено много ми хареса монологът му за тишината и как хората се страхували от нея и затва непрекъснато говорели. Браво, страхотна серия, трябва повече такива.
Оценка: 8.5/10
*SniperBeta: Пу да са разпиша най-накрая и аз. Така...ъъъ това хорър ли трябваше да бъде? Стига бе! Сериозни ли сте. Е...добре в такъв случай. Като цяло серията ми хареса. Монолога за тишината определено остава в съзнанието ти. Запомняща се серия. Доволен съм
Оценка: 7/10



S02E05 - Pro-Life
Изображение
Тука вече не съм ги гледал, седя ми на харда тая серия сума ти време и накрая я тръкнах. Знам че е на Карпентър, но подочух че била много зле, та оттам и липса на мотивация да я гледам. там некви plot hole-ове, некви гумени демони, просто не ми се занимава.


S02E06 - Pelts
Изображение
За епизода на Ардженто чух добри отзиви, този определено ще е един от тези дето ще си ги дръпна. Бил много типичен, имало си кървища и цици както си се полага за италианския палавник, а във епизода играел и един наш познайник от Боен Клуб, което винаги е палци горе.
*SniperBeta: По дяволите, кви са тия гумени костюми. Копеле, оня кат си разкопча ризата да реже от плътта си помислих, че е свил няква картина и я е мушнал в пазвата си. НО НЕ! Оказа се че това е кожата му. Ай нидей! В този епизод Арженто подобно на себе си показва проститутки и цици на поразия. Мийт Лоаф играе като търд-парти новак който никога не е заставал пред камера...както и всички останали. КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ВЪВ ВСИЧКИ ЕПИЗОДИ НА СЕЗОН 2. Аз съм мнооого брутално разочарован. Ограбен, сякаш.
Оценка: 4/10



S02E07 - The Screwfly Solution
Изображение
Джо Данте еврибади, тея дето са харесали Homecoming да внимават. Противоречива серия било де. Хем много яка идея (правена е по разказче, спечелило наградата Небюла), хем неква лоша реализация. Иначе доколкото разбрах и сценарни дупки не е като да не липсвало, но пък и може да не са толкова зле. Иначе аз лично мисля че е крайно време да се сбориме мъжете и жените и да видим кой ше победи :twisted: Определено е в мъст сий листата ми, било то и само да се произнеса по въпроса, хехе.
*SniperBeta: Е туй не го изтърпях до края. Идеята е яка, да, само че реализацията не куца ами е с две патерици и без ляв крак. Едната патерица се чупи някъде по средата...
Oценка: 3/10



S02E08 - Valerie on the Stairs
Изображение
До колкото разбрах се усещало доста чувствително, че това е история на Клайв Баркър. Освен това явно била доста свежа като идея. Ерго ше се гледа и я чакам със зверско нетърпение.
*SniperBeta: Така ли се усеща? 8O Аз защо нищо не усетих? Може би наистина съм спрял, в крайна сметка. Валерийка, дет клечи на стълбите е една затрогваща история за духа на жена, който броди неспокоен из едно общежитие и прави секс с измислен звяр, който изглежда меко казано абсурдно. Само дето мен не ме затрогна. Актьорската игра тук също е мъст-сий. АЗ бих играл по-добре, сигурен съм !
Оценка: 3/10



S02E09 - Right to Die
Изображение
Тва също била няква добра серия макар и да не е най-оргиналната идея за сюжета.
*SniperBeta: ВСЪЩНОСТ (!!!) идеята за сюжета беше доста по-оригинална от предните няколко серии, които имах съмнителното удоволствие да изгледам и да оплюя по старозагорски. Право да Умреш е много свежа, на места простовата, на места оригинална история и като цяло ми допадна. Става дума за семейство, което претърпява катастрофа и жената получава в последствие 90% изгаряния и е на ръба на смъртта. През туй време мъжа и от нямане какво да прави решава да прави най-хубавото нещо дадено му от природата - секс, но жена му всеки път като умре го посещава за да го изтезава. Или...нещо подобно. Абе гледа се!
Оценка: 5.5/10



S02E10 - We All Scream for Ice Cream
Изображение
За това също подочух хвалебствени думи, но също така и че лошковеца го играел голямо дърво.
*SniperBeta: Всъщност епизода е доста ... шарен. Прелива от добри, средни и лоши моменти. Актьора дето играе лошковеца мен специално не ме издразни. Това е нещо като "ТО" на Кинг. Даже доста си приличат. Само че тук става дума за демон-сладоледаджия от Ада, който дава на малките лапетий сладолед с фигурка на родителите им и като го отхапят - хоп, родителя се разтапя като сладолед. Принципно е направен добре. Малко вуду, малко фантастика.
P.S. Заглавието е много яко ;)
Оценка: 5/10



S02E11 - The Black Cat
Изображение
Отново имаме Стюърт Гордън, който предния път доста импресна. Супер яка идея да използват Едгар Алън По, въобще не се съмнявам, че серията ше е много добра.
*SniperBeta: Ай стига е, оня извади на котето очето. Ае без такива издевателства над котки, моля! Вадете очите на хората и децата колкото си искате, ама остайте котетата на мира. Епизода е....аз специално нищо не разбрах от него. Надявам се някой да ми го обясни. Няма да откажа. Но като цяло е...просто поредния епизод и с нищо не допринася за хорър-съспенса, който трябва да струи от целия 2ри сезон, но упорито отказва да го прави!
Оценка: 4/10



S02E12 - The Washingtonians
Изображение
Хаха, много яка идея. Сериозна история по принцип, но доста лигаво станало накрая. Определено ми се гледа нещо свежо и тва като едното нищо може да е то.
*SniperBeta: Да, като едното нищо се пукнах от смях. Спец-частите кък ги наиграха Вашингтонците накрая. :) Няма такава комедия, човек! Туй е Masters Of Comedy. Та все пак да разясня - във серията се развива идея, че Гошо Вашингтон е бил канибал и неговите последователи (Вашингтонците) се мъчат да прикрият това с цената на всичко. Младо семейство открива писмо в мазето си, което доказва това и до започват да треперят да не ги изядат.
Оценка: 3/10



S02E13 - Dream Cruise
Изображение
Като че ли тва било най-слабата серия в сезона. Пак се пробват да слагат японче да режисира финала, ама тоя път нещо не се получило. Доса един човек не ми е казал че епизода става, дори напротив. Мисля да го пропусна.

Като цяло имам чувството че тоя сезон малко насила са го направили. Жалко. Писаха насам-натам, че ще има трети сезон, ама май поизстина работата. Нататъка можете да очаквате Fear Itself, отново проект на Мик Гарис със същата идея минус про бруталните моменти от този, щото няма да го излъчват по платената кабеларка. Аре, като гледам нешо ше едитвам.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: Masters of Horror

Мнение от 2fry »

Ето малко прясно инфо за "Fear Itself":
Seven out of eight, not too shabby! We broke the news on seven of the directors from NBC's upcoming FEAR ITSELF TV anthology, which is in the vein of MASTERS OF HORROR. NBC just sent us over the official press release that reveals ALL of the directors, writers and actors that they will be hoping to sign. It's a pretty insane list that includes John Landis, Darren Lynn Bousman, Ronny Yu and many, many more. Read on for the release.

NOTED DIRECTORS JOHN LANDIS, DARREN BOUSMAN, RONNY YU SIGNED TO DIRECT 'FEAR ITSELF,' NBC'S UPCOMING NEW SUSPENSE AND HORROR ANTHOLOGY SERIES FROM LIONSGATE AND INDUSTRY ENTERTAINMENTM

Additional Marquee Directors Signed Include Brad Anderson, Breck Eisner, Mary Harron, Stuart Gordon and Ernest Dickerson

Brandon Routh, Shiri Appleby, Elisabeth Moss, Cynthia Watros, Eric Roberts and John Billingsley Are Cast in Episodes Along with Russell Hornsby, Pablo Schreiber, Stephen Lee, Stephen R. Hart, Jack Noseworthy and Larry Gilliard Jr.

Among Writers Set Are Joe Gangemi, Steve Niles, Dan Knauf, Lem Dobbs, Matt Venne, Richard Chizmar & Johnathan Schaech, Victor Salva, Mick Garris, Drew McWeeny & Scott Swan, Kelly Kennemer and Max Landis


BURBANK - March 3, 2008 - A host of provocative directors, actors and writers - including award-winning directors John Landis ("An American Werewolf in London"), Darren Bousman ("Saw II, III and IV"), Ronny Yu ("Freddy vs. Jason," "Bride of Chucky"), Brad Anderson ("The Machinist"), Breck Eisner (upcoming
Universal Pictures film "Creature from the Black Lagoon"), Mary Harron ("American Psycho"), Stuart Gordon ("Re-Animator") and Ernest Dickerson (NBC's "Heroes") - have been signed for NBC's "Fear Itself," a new 13-episode suspense and horror anthology series from Lionsgate in association with Industry Entertainment.

Brandon Routh ("Superman Returns"), Shiri Appleby ("Charlie Wilson's War"), Elisabeth Moss ("Mad Men"), Cynthia Watros ("Lost"), Eric Roberts (NBC's "Heroes"), John Billingsley (Star Trek: Enterprise"), Russell Hornsby ("Lincoln Heights"), Pablo Schreiber ("The Wire"), Stephen Lee ("Boston Legal"), Stephen R. Hart ("Shoot 'Em Up"), Jack Noseworthy ("Judging Amy") and Larry Gilliard Jr. ("The Wire") are among the sought-after actors who will be portraying various characters in three episodes of the series.

Among the writers set are Joe Gangemi ("Wind Chill," the novel "Inamorata"), Steve Niles ("30 Days of Night"), Dan Knauf ("Carnivale," "Supernatural"), Lem Dobbs ("The Score"), Matt Venne ("White Noise 2: The Light"), Richard Chizmar & Johnathan Schaech ("Masters of Horror," "From a Buick 8"), Victor Salva ("Jeepers Creepers"), Mick Garris ("Riding the Bullet," "Amazing Stories"), Drew McWeeny & Scott Swan ("Masters of Horror"), Kelly Kennemer ("The Music Within") and Max Landis ("Masters of Horror").

The announcement was made today by Teri Weinberg, Executive Vice President, NBC Entertainment.
"We've teamed up with some of the most illustrious writers, actors and directors to create a distinctive, scare-filled series that will push the boundaries of this classic genre," said Weinberg. "'Fear Itself' will deliver memorable and horrifying moments that will keep fans on the edge of their seats, begging for more on this fun-filled ride of terror."

"We and our partners at Industry Entertainment couldn't be happier about NBC's enthusiastic support of 'Fear Itself' and the caliber of artists who have been drawn to the project," said Kevin Beggs, Lionsgate's President of Television Programming and Production. "Our goal is to offer audiences a fantastic thrill every week and we've certainly got the all-star team to do it."

"Eater," is directed by Stuart Gordon ("Re-Animator," "Masters of Horror") and written by Cemetery Dance Magazine publisher and editor Richard Chizmar ("From a Buick 8") & actor Johnathon Schaech ("Masters of Horror," "That Thing You Do!"). A rookie cop (Moss) must spend her first night in the precinct watching over a serial killer, coined "The Eater" (Stephen R. Hart, "Shoot 'Em Up"). When her fellow cops start acting bizarre, she quickly learns that no one is who they seem. Russell Hornsby ("Lincoln Heights"), Pablo Schreiber ("The Wire") and Stephen Lee ("Boston Legal") also star.

"Spooked," is directed by Brad Anderson ("The Machinist") and written by Matt Venne ("White Noise 2: The Light"). While on a stake out in a haunted house, a private eye (Roberts) is made to confront the demons of his past. Jack Noseworthy ("Judging Amy"), Cynthia Watros ("Lost") and Larry Gilliard Jr. ("The Wire") also star.

"Community" is directed by Mary Harron ("American Psycho," "The Notorious Betty Page," "Big Love") and written by Kelly Kennemer ("The Music Within"). When a young married couple, played by Routh and Appleby, find the perfect house in the perfect neighborhood, their lives seem...well...perfect. But as the dark underbelly of their neighborhood creeps to the surface, they soon realize that their neighbors will go to any extreme -- even murder -- to make sure that they comply with their twisted sense of conformity. John Billingsley (Star Trek: Enterprise") also stars.

"Red Snow" has a screenplay written by Mick Garris ("Riding the Bullet," "Amazing Stories"), from a story by Del Howison ("Dark Delicacies"). Breck Eisner ("Creature from the Black Lagoon") will direct. When four criminals find themselves stranded in an old, snow-covered fort, they slowly discover both the fort and the seductive trio of sirens who reside there are filled with deadly secrets.

"Chance" is written by Lem Dobbs ("The Score"), with a director to be announced later. In the vein of such classic doppelganger stories as "Jekyll & Hyde" and Poe's "William Wilson," the episode explores a dreadful, classic battle that ensues when a man is confronted by his evil self.

"New Year's Day" will be directed by Darren Bousman ("Saw II, III and IV"), and is written by Steve Niles ("30 Days of Night") from a story by Paul Kane. A young woman wakes up in a post-apocalyptic world overrun by horrifying zombies.

"Family Man" will be directed by Ronny Yu ("Freddy vs. Jason," "Bride of Chucky") and is written by Dan Knauf ("Carnivale," "Supernatural"). This action-charged, psychological thriller focuses on a likeable family man who switches bodies with a serial killer after a near-death experience. Now, he must fight from behind bars to keep the murderer from adding his family to the long list of victims.

"Skin & Bones" is written by Drew McWeeny & Scott Swan ("Masters of Horror") with a director to be announced later. When a cattle herder returns home to his family after being lost in the woods for days, he just doesn't seem the same. Soon, a terrible mortal struggle ensues against the terrifying monster
possessing him.

"Something With Bite" is a reinvention of the classic werewolf story from writer Max Landis ("Masters of Horror"), the son of John Landis. Ernest Dickerson (NBC's "Heroes") will direct.

In "Nightmare in Lace," John Landis ("An American Werewolf in London") will direct an episode written by Victor Salva ("Jeepers Creepers"). On her wedding day, a beautiful bride receives a mysterious note that reads: "The person you are marrying is a serial killer."

The series is produced by Lionsgate in association with IE Indy TV, Industry Entertainment's newly formed independent television label, and was created by Mick Garris. The Emmy-winning team of Keith Addis and Andrew Deane ("Masters of Horror") are the executive producers. Peter Block is co-executive producer; Grant Rosenberg is supervising producer; and Adam Goldworm, Ben Browning and Jonathan Hackett are producers.
Steve Niles сценарист на серията на Darren Bousman yesyesyes!!!!
Публикувай отговор