критики + още нещо Vol.2...

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

кажи за GTA-ката стаа ли :lol:
Става :twisted:

Никой не са обажда, затва аз ще пусна бомбата:

Speed Racer (2008)
Изображение

Миналата седмица филма го пуснаха и сички гръмнаха колко детински бил и как ги заболявали очите от шарениите и въобще как филмът не ставал. Знам, че тука няма как да ме чуят тея хора точно, но все пак да си им го кажа: Стик йор фингър дийп ин йор ас енд роутейт ит вери дайнамикли!!! Искам да кажа, какво очаквахте бе хора. Трейлъра не гледахте ли, подведе ли ви по някакъв начин, че това ще е нещо друго. Аз си отидох на кино с нагласата да гледам семеен филм с най-невъобразимите високоскоростни състезания, запечатвани на кинолента някога, и точно това си получих. Че дори и отгоре.
Да предупредя тука: Да, филмът е шарен отвъд описание. Примерно Charlie and the Chocolate Factory на 10та степен. Някои това може да ги издразни, но за мен това е един доста интересен артистичен експеримент. Но щом настъпи денят, в който Джоуел Силвър яростно защитава толкова ексцентричен 100 млн. доларов експеримент, значи или е настъпил края на света или за Холивуд все още има надежда да се впускат в авангардни проекти и въобще евалата на братята за куража.
Като стана дума за братята нямаше как да нямам много високи очаквания от сценария на филма. Все пак това са хората, дали на света The Matrix и V for Vendetta. Сега като се замисля може би това е проблема на филма. Той е рекламиран като филм за деца, но реално е филм за порастнали деца. Сценарият е оплетен и комплексен (като всеки друг на Уашовски), големи корпорации, стокови борси и сложни думи, неразбираеми за малки деца. Може би това е причината много хора да се оплакват, че на децата в киносалона по едно време им става скучно. Още повече че филма е 2 часа и 15 минути, не най-подходящото времетраене за 9 годишни. Освен това филма при все абсурдизмите през цялото време запазва горе долу сериозен тон и не бъка от шегички като Iron Man примерно. Моментите с лапето и маймуняка (които по никакъв начин е бяха смешни за един възрастен) съвсем спокойно можеха да си ги спестят, но сега като се замисля във всяко аниме има по един такъв герой (примерно в Cowboy Bebop онова малкото с неизяснен пол) така че това е по скоро flaw на жанра.
И тук идва момента с жанровата определеност на филма. В Матрицата имаше аниме-елементи (Ghost in the Shell най-вече), това тук е live-action адаптация по аниме. Е, няма такъв филм просто. Мисля, че аниме-фийла никога няма да бъде предаден по-точно в игрален филм, освен ако не го направят братята пак. Монтажът просто не ми стигат думи да го опиша. Не един, а два Оскара трябва да им дадат за монтаж. Стахотен. Камерата не спира и за миг, ефектни кътове през цялото време, половин екрани, Лу-Дни-Ца! Един от основните виновници за адреналиновия ръш!
Актьорите са страхотни. Емил Хърш си беше добър даже и в бозавия Into the Wild, така че без никакви изненади изнася филма на гърба си. Джак от Лоста (който бтв е от същото село като един приятел в Америка) може да са му дали много забавен SM-курглав костюм, но дори при такива нечестни условия се справя отлично като съпорт. Джон Гудман не случайно е най-експлоатираният от Коеновци актьор. Сюзън Сарандън е странно hot, при все че е поодъртяла, мисля че на мен нещо ми има. Кристина Ричи си е сладурана както винаги. Единственото което ме подразни както вече казах беше неприятното дебело хлапе, но какво да се прави, ако го нямаше съвсем щяхме да загубим детската аудитория.
За ефектите мисля че няма какво друго да се каже освен че са ФЕНОМЕНАЛНИ. Може в началото да ви изглеждат като от Reboot от 1997, но по някое време свикваш и в един момент само стоиш зяпнал и си бършеш лигите. Финалното състезание е най-адреналиновото кино-изживяване в живота ми, мисля че вече няма смисъл да правят филми с коли. То ескалира, ескалира, ескалира и накрая просто те взривява. Братята отново знаят какво искат и как го искат.
Overall препоръчвам филма горещо, макар и да осъзнавам че много хора няма да го харесат и ще ме псуват после. Наистина това е филм, за хора, които са запазили детското у себе си и още се кефят на Том и Джери примерно, но в същото време са достатъчно големи за да оценят един комплексен и фино изпипан киношедьовър. Браво Анди, браво Лари, вие сте едни от малкото творци в Холивуд, чакаме с нетърпение следващият ви проект.
Оценка: 8.5/10
BTW, току що гледах интревю с Емил Хърш при Конан, пича много точно описа филма, вика че било като "kid's crack"! Hahahehaehaheah. Oсвен това забелязах, че тоя филм е направен да се гледа на голям екран. Въобще не може да се предаде грандиозността му дори и на 21''-вия ми монитор.

The Forbidden Kingdom (2008)
Изображение

Джет Ли и Джеки Чан! Мокрият сън на всеки кунг-фу гийк. Двамата най-големи кино-майстори на бойните изкуства в един филм. Двамата шампиони на Китай по кунг-фу в един филм! И един мизерен американец дето разваля кефа от филма.
Начи филмът почва с неква невероятно изтъркана и клиширана тъпа история за американчето фенче на китайски ешкъни с кунг фу. После имаме малко кунг фу изродщини демонстрирани ни от Джет и Джеки, вкючително и спаринг между двамата, и накрая омазваме всичко с до болка познатото ни "това всичкото беше сън, ама не съвсем".
Двамата майстори се представят повече от перфектно, но пък от тях не се и очаква по-малко. Още повече че бойният хореограф е Йен Ву-Пинг, който не го знае веднага да си пусне The Matrix или Danny the Dog да си припомни точно колко безусловно кадърен е тоя човек.
Ефектите са на ниво, пак имаме смешното летене в стил "държат ме въжета, но нека си представим че не е така". Мисля че е крайно време китайците да се научат да го правят тоя номер с въжетата така че да не си личи толкова деа. Освен това всичко ше изглежда по-естествено. Това си е мое мнение де.
Както и да е, като цяло филма не е нищо особено, но пък си има атмосфера, направо ми се прииска да си кача пак Jade Empire да поцъкам. Не е малко. Определено е препоръчителен.
Оценка: 7.5/10
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Мнения: 444
Регистриран на: Нед Дек 07, 2003 17:35 pm
Местоположение: Far Far Away
Обратна връзка:

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от ^Sloopy^^ »

Аз само ше добавя

"Грехота е да не споделиш с ближния" :lol:

7/10

P.S: Изпълних се от всякъде като го видях Джекито Чан с тия половин дредове половин коса :D
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

21 (2008)
Изображение

Дааам, IMDb пак са осра. Глеам аз някви високи оценки (добре де, тука не бяха чак толкова високи и чак толкова незаслужени), некви сравнения с Rounders и си викам "брех, кво стана тука ее". И се хайпвам. Когато най-накрая бях доволен от излязлото качество по 'магазините' (R5 е алтернативата на бавна и мъчителна смърт със забити иглички под ноктите и над венците) сядам с очкаванията за хитроумна драмичка с елементи на комедия, диалог на доста високо ниво и разбира се Black Jack (така де, African-American Jack, ше си имаме и уважението :lol: ). И отначало като че ли точно това и ми се предлагаше.
Честно казано бих разделил филма на две части. Първата половина, която наистина ми хареса, в която се обясняват (съвсем набързо де) правилата на играта както и на броенето на карти (от това нищо не разбрах, освен че оператора може да снима много ефектно и с рязки механични и фучащи звукови ефекти). Диалога беше на ниво, актьорите се справяха що годе добре, Кевин Спейси най-сетне реши да не играе ролята на леко меланхоличен, леко стеснителен, много интелигентен добряк от 99% от другите му филми (което не означава че не я играе перфектно винаги, просто винаги е еднаква), въобще каквото исках го получих. А, и Вегас разбира се! Градът на 'илядите Изненади, дето купона не спира. Направо да ти се прииска и ти да вкусиш от целият тоя купон.
Може би тук е момента да спомена колко яка мацка е Кейт Босуорт(х). С тея очи в различни цветове и руса коса направо може да мине за фатална жена. Нищо общо с момиченцето Лоис Лейн в Супамен се завръща чак в петия филм. Много добра. Главния герой за сметка на това пак си изглежда като някой от Бийтълсите, явно в оня филм за тях е решил че тва е много куул външен вид, дай да го запазим. Пич, не са излагай, моля та.
Както и да е, време е за плот-туиста във филма (нали не си мислихте че няма такъв). Лошите го фанаха нашия (бтв, Морфиъс е станал направо квадратен, много дебел тоя ве) и тук беше момента в който се усетих какво ще се случи докрая на филма. Ся аз не съм някво генийче, така че предполагам че още доста хора са се усетили, така че това го слагам към негативите на филма. Като искат да правят няква врътка трябваше по умело да я скрият, деа. Плюс тва специално тая фатка сме я виждали в поне още 10тина филма, айде нещо по-хитро да измислят дееее, умни момчета са, глей ква хубава първа част на филма направиха. А Кевин Спейси накрая стана направо жалък, сигурно много се е депресирал като е прочел края на сценария и е решил за отмъщение да преиграва като за световно.
Не знам, осраха се нещо накрая, малко стана като книга на Стивън Кинг след 1997ма.
При все кофти края филма като цяло предлага купонче и аз определено бих го препоръчал, просто ако не очакваш нещо хитроумно извъртяно по-скоро би се разочаровал. Както и да е,
Оценка: 6/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Ссссссссссс~ :twisted:

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Изображение

Може да има спойлъри, така че четете на своя отговорност

С една дума: зле! С няколко думи: Лелеее, колко зле!
Тц, тц, тц. Като гледам рейтинга на филма в IMDb и в главата ми изниква един лаф от South Park: "People?! You mean sheeple!". Мадърфакър!!!!! Населението на Земята верно затъпява май. Вярната армия от фенове на Лукас скача и бичи 10ки преди още да са гледали филма, като междувременно изпада в катарзисен екстаз, напявайки си божествени мантрички и биейки чело в земята пред полета на инжинерната мисъл Гошо Лукаса о оня другия идиот, виновни за сценария на това недоразумение.
Хаотичен, некохерентен, повърхностен, СКУЧЕН. Никога не съм си и помислял, че това ще е първото което ще ми дойде наум за филм от поредицата за археолога-супергерой. Как може ве? Това е Индиана Джоунс ве, филмите за тоя пич дефинират жанра екшън-адвенчър!!!
Но сичко по реда си, да започнем с най-очебийното. Инди е стар! Харисън Форд е по-дърт от Шон Конъри в предния филм. Всъщност той толкова е одъртял, че е бил казал, че ако тоя филм не го направят до 2008 просто няма да го бъде. И те се ръшнали да правят продължение само заради единия ми сантимент (и парите де). И понеже толкова години отлагаха, отлагаха, отлагаха и накрая са измислили нещо буквално в последния момент, което как да очакваш на ниво грандиозност да е съизмеримо с трилогията! Резултатът е полузавършен сценарий, съшит с бели корабни въжета, където няма смисъл да ти обясняват каквото и да е, дай да пуснем ЛьоШит да скача по лианите като същ Тарзан, че и да настигне движещи се коли (тва бтв не си го измислиям, колкото и да ми се иска). Бтв само да ви кажа и че най-добрия начин да отървеш атомен взрив е да се скриеш в хладилника! Освен това това ще е единствения хладилник, който ще изфарчи намси колко километра удобо одвъд радиоактивното поле. А, и гъбата ще приеме формата на череп!!!!
Както и да е, тва са някви супер дребнави заяждания, проблема на филма е основно в голямата картинка. Първо това като филм за Индиана Джоунс трябва да има някакъв убер-враг, примерно нацисти. 'звинявай, ама 20тина руснака и Кейт Бланшет (която общо взето преповтаря ролята на лошия гестаповец от Кивота) просто не са достатъчно голямо предизвикателство за да е интересно. Та нашия човек възседнал кон фърли в една пропаст цял конвой нацисти и един танк ве!!! Срещна се с Хитлер и после избяга от Германия, деа! Тука няма, нашия е пленник ама си се разхожда като пич и си прави smalltalk с Марион от първата част, докато лошите стоят отстрани и зяпат тъпо в стените и тавана (ако имаше такива де).
Вторият голям проблем е обекта на интерес на доктор Джоунс. Преди беше нешо грандиозно, примерно Кивота или Граала. Библейските мотиви и магически предмети като че ли най-добре пасваха на духа на поредицата. Освен това нашия бидейки археолог ходеше и търсеше, решаваше неразрешими загадки, всичко това в последния момент. Тук сичкото проучване за Кристалния Череп беше направено от един друг доктор и наште просто следваха стъпките му. Той (другия доктор, Джон Хърт тва) през повечето време мълчеше или си мънкаше под носа и ходеше насам-натам и откриваше пътя нататък, който всъщност в повечето случаи беше право напред. Накрая финала беше буквално прекопиран от финала на Досиетата Х, да не говорим че се появи и Дарт Вейдър! Сценаристите на филма били казали, че не искали сценария им да изглежда фен-мейд, затова филма не бил толкова мрачен като втория, или толкова пълен с шегички като третия. Ми, браво, начи общо взето казват, че сценарият им не носи чертите на сценарий за филм за Индиана Джоунс. Добре че не правите филм за него, пичове;)
От средата нататък пък филма почна да буксува толкова неприятно, просто нищо не се случваше. Вярно гонеха се из гората докато намерят тайния град, но това беше всичко. Сценария на филма беше до половината, баси! Накрая разбира се си оставиха вратичка за продължение, един вид Инди предава щафетата на синчето и се оттегля, чакайте следващата серия Приключенията на младия млад Индиана Джоунс, ъъъ Мът Джоунс де! И тука Спилбърг ни излъга много жестоко. Спомням си едно интервю, в което го питат ся хубу през цялото време се говори че Лебоф ше е сина на Инди, няма ли да го измести от светлината на прожекторите. И дъртия евреин отговаря "Това е филм за Индиана Джоунс, не за сина му, така че ше се гледат неговите приключения". Wrong!!! Всички по-значими боеве във филма бяха извършени от ситния гъз, като по време на голямото преследване даже спряха да снимат Инди за... м, ми за цялото преследване, накрая просто ги догони. ОК, много сте куул. И колко лъгаха по разни пресконференции, че Лебоф нямало да му е сина, тва били глупости. Тва абсолютната творческа импотентност, хората без да са гледали филма знаеха за кво ше става дума, ама да има няква тайнственост ше лъжем до дупка.
Айде стига толкова, че ми стана гадно. Много ми е мъчно, че развалиха поредицата, много исках четвъртия филм да е най-добрия от всички, но честно казано за мен поредицата за Индиана Джоунс си остава трилогия. За мен Спилбърг започна отдавна да издиша сериозно, от Minority Report нищо свястно не съм видял да е направил, пък и допреди това...
Това което се опитвам да каже е Fuck dis shit!
Оценка: 5/10 (Принципно не толкова лоша оценка, но шо се отнася до филм за Инди всичко под 8/10 мноооого зле)


EDIT: Даам, предположих че си фенче на Епизод 3, затова го споменах, хехе. Мен като цяло ме издразни много, най-вече предвид факта че Дарт Вейдър, дето вече го чакаме 3 филма, се появи в пълно бойно снаряжение за около 10тина секунди и ако мигаш много може и да не го видиш...

Иначе вчера гледах Инди 4 пак на кино и мога да кажа, че ми хареса малко повече. Пак далеч от нивото на предните части, но ако си оставите мозъците в почивка и отидете с нагласата да се забавлявате с простотии има вариант да си изкарате супер в киното. Уатева де...

Бтв понеже не пиша в други раздели я чекнете тва тука: цък.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Bill (2007)
Изображение

Отдавна не съм писал, ма и тея дни не гледах нищо свястно дето да представлява интерес, та затва нещо по-инди тоя път.
Та филмчето става.
Стига толкова, вие как сте... Ткоата де, както и да е.
Мне, сериозно са, филмчето не е нищо особено, обаче като за губене на време е перфектно. Историята не доскучава, няма простотии, а комичните моменти са направени с доста вкус. Естествено основния плюс на филма е наличието на Джесика Алба в него. Отново си потвърждавам твърдението, че тя е най-красивата актриса в Холивуд към насотящия момент (Моника Белучи не се брои, тя не е в класацията, тя е отвъд всякакви класации). За съжаление не се вижда много-много в тоя филм, ама където я има е радост за окото. Направо да те фане яд, че в Sin City не беше топлес, тоя филм тогава щеше да е абсолютно перфектен. Няма значение де, рИалнустта е друга.
Аарън Екхарт играе главната роля във филма и се справя доста прилично като дебеличкия Бил, който обича да си похапва Сникерси. Бтв, така като е позакръглен адски много ми прилича на един Сашо, когото някои от вас познават от тоя форум като BadBoyForLife. Чак на физиономия го докарваше, хехе. Но офенс де!
Жената на нашия е няква шунда, пък Тимъти Олигофрен е все така противен.
Кво друго, мммм, историята не е нещо невиждано, нашия фаща жена си че му изневерява и решава да се вземе в ръце, ходи на плуване и прочие, смъква 30тина кила и накрая сичко е бонбони и рози. Естествено всичко това е представено крайно изненадващо и странно, но това оставям на вас да проверите.
Както и да е, за час и половина можеше доста повече безумия да забъркат, освен това аз лично доста се позабавлявах с филмчето. Определено препоръчвам.
Оценка:6.5/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

MTV Movie Awards 2008

Еми стават. Предишни години обаче беше по-добре. Частта, която очаквах с най-голямо нетърпение - където правят пародии на разни други филми - се оказа, че я е фанала липсата. Тва беше страйк уан! Докъто го гледах си нафърлих малко бележки какво ме издразни и впечатли, така че тва е моето уолктру за Филмовите Награди:
Голяма заслуга шоуто да съкваше доста беше наличието на Майк Майърс като хост, който просто не е смешен, за сметка на това си е противен като за световно. Мисля че единствената роля която трябва да му се дава е тази на Шпек, зам да не можем да му виждаме противната мутра. Шегичките му бяха плоски, а скечовете с Джесика Алба (да се свети името и) и Дървения Илайджа бяха доста скучновати.
По едно време се прояви и знаменитата полотическа коректност на МТВ, след като Сет Роген и Джеймс Франко решиха да си посецкат малко тревица, при което камерата мина на bird-look и ги наблюдаваше от безопастно разтоятние, където малките раперчета и потхедс, дето гледат телевизията няма да се вдъхновят и те така да правят. Лейм!
Следваха малко добри новини де. Появи се Меган Фокс, която е толкова хот, че направо обидно да се опитвам да го описвам. Трябва да се види. Жилязния Чиляк спечели в няква категория, което принципно не би ме трогнало при условие че има награди от сорта на "Най-дубръ цаливка" и "Най-мощен киреч", но си беше куул да признаят филмчето. Пък и то и без тва постоянно се правеха референции за него.
Най-добрата част от шоуто по моето нескромно мнение беше скеча с триото от Тропик Тъндър. Робърт Дауни Дж. е пич както винаги, а Джак Блек е неприлично смешен. Накрая пак ги изкараха тримата при което Дауни нахрани Бен Стилър доста качествено.
Кво стана нататък... Ми имаше една категория в която се съревноваваха Джордж Майкъл (от Развитие в Застой не певеца) и моя човек Дензъл. Мисля че по такива неща се разбира че наближава края на света. Освен това Джордж Майкъл беше номиниран и като брейктру пърформънс. Бах тва първормънс за първи път след три години сериал.
Също така искам да спомена, че Джони Деп е дебил с тоя чорап в задния джоб, а Том Круз беше доста забавен. Въобще забелязвам няква масивна кампания за реабилитиране на господин Круз, явно си е сменил ПиАр-а или неще друго. Вероятно сте забелязали насякъде реклами на новия му сайт. Абе може пак пич да стане.
Също така е съществено да се спомене че сигурно за пръв път от миналата година по това време насам видяхме изпълнение на песен по канак, който се нарича Музикална Телевизия. Забелязали ли сте как само некви риалити шоута въртят там, нула песни. Баси!
Ми тва е общо взето Филмовите Награди на МТВ, ако не ви се гледат целите вижте скеча на Бен Стилър, Джак Блек и Робър Дауни Дж. в тубата и сте готови.
А, да, и Джак Блек носеше фланелка на Брютал Леджендс. Тая игра ше мачка!!!!

In The Shadow Of The Moon (2007)
Изображение

Еми чисто и просто документално филмче за кацането на Луната. Разказано от самите пилоти на мисиите Аполо, изцяло съставено от архивни кадри от самите мисии. Филът разказва за единствените девет пилотирани от човек мисии отвъд земната орбита в дълбокия космос. Както и за единсвения случай, в който човек е стъпал с крак на свят различен от нашия...
Историята е много приятно поднесена, целият проект Аполо е прекрасно представен и обяснен, както научно, така и емоционално. И поне според мен това е по-важната страна на цялостното начинание. Духът, който носи. Да, много е интересно и е огромна крачка (no pun intended) за научния прогрес, но мисля че учебниците и статиите в Уикипедия не могат да представят емоционалния удар върху цялото човечество от това значимо събитие. Някъде бях чел, че предаването на живо от първото кацане на Луната е било най-гледаното телевизионно предаване в историята на света. Цялата планета е била вперила поглед в телевизорите си, ясно осъзнавайки че в момента се пише история. Майк Колинс (пилота на Аполо 11) беше казал, че след мисията обикаляли света и хората ги поздравявали и казвали не "ВИЕ американците успяхте" а "НИЕ успяхме", като са имали предвид човечеството като цяло.
Та така, мога само да ви препоръчам това прекрасно документално филмче за едно от най-големите постижения в човешката история и просто да ви оставя да се насладите на прекрасните 1.5 часа, в които научната фантастика се слива с реалността.
Оценка: 9/10
BTW само да добавя, че току що гледах пак сценката със стъпването на Луната от Нийл Армстронг. Няма просто толкова магически момент. Монтажът, музиката са напаснати перфектно. Самите думи на Армстронг са ЕПОХАЛНИ. Шокиран съм. Най-просто, точно и ясно обобщават за какво е цялата работа:
One small step for Man... One giant leap for Mankind.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Recount (2008)
Изображение

Това е телевизионен филм на HBO. За незапознатите това е кабелна телевизия в Щатите (в БГ я има също де), което означава, че трябва да си плащаш за да я фащаш, което пък означава, че може да слагаш Parent-control на определени неща. КОЕТО пък значи, че във филмите им и сериалите има доста цици, насилие и псуване. Almost like real life, eh?
Recount пък разказва за американските президентски избори от 2000, когато основни претенденти бяха Гошо Храста Младий и Ал Гор. По-специално става дума за гласуването във Флорида, възникналия проблем там и иска за повторно преброяване. Който ако е бил изпълнен е много вероятно Америка да е имала друг президент за последните 8 години.
Историята е адски интересна и хвърля светлина върху проблем, който за много хора остана неизвестен, освен това обяснява всичко около този случай като например термина "hanging chad" или несъвършената система за гласуване, благодарение на която дори да имаш повече гласове има реален шанс да не спечелиш.
Филмът е поднесен на много високо техническо ниво (логично, все пак го правят HBO) и през цялото време имах чувството че гледам високобюджетен филм, създаден за кинотеатър, не за малък екран. На помощ на титаничния сценарии и професионално заснемане и озвучаване идват цяло съзвездие от A-лист холивудски атьори в лицата на Кевин Спейси, Денис Лийри, Лорa Дърн, Том Уилкинсън, Джон Хърт, Ед Бейгли Дж. и още няколко познати физиономии. Естествено те дават всичко от себе си да оприличат героите си на реалните лица, специалнни адмирации за Лора Дърн, която може да е дърта чанта, но пък играе перфектно тъпата кифла, дето са е насадила на шефски пост и се кефи да я снимат камери и да се прави на важна. Кевин Спейси, макар да съм се изказвал неласкаво за него в миналото, си показва, че има причина да го замерят с Оскари. Том Уилкинсън в ролята на лошия (муахахаха, хората на Буш са лошите) е точно толкова идеен колкото в Michael Clayton и по-точно много.
За заключение мога да кажа само: Адски добър филм, страшен каст, убер-историята, която даже да знаеш как свършва, през цялото време ти се иска да не е така накрая. Кефи демек.
Оценка: 9/10

Освен това гледах отново Armageddon на Майкъл Бей (предния път го бях гледал на кино 7-ми клас), ама нямам сили да го оплюя. То да се слюнча срещу тоя филм е като да ритна малко кученце. Толкова невъзможен, толкова невъобразимо американски, толкова ТЪП, че по едно време ми стана неудобно. Ако трябва да го опиша с едно изречение, би било следното: Michael Bay blows some shit up!!! Поправка, TONS OF SHIT!!!!!!!
Леееееееейм.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5796
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 10:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Обратна връзка:

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от sawo »

>>>Коментари<<<


Ал Гор пък не спря да се жалва това момче. Глобално затоплените му глупости може да минават пред простите зрители, ама много добре знаят всички които са го проверили че е въздух под налягане.Точно затова и не спечели той.Повече от ясно е че изборите не са демократични, но да вземе да направи нещо по въпроса защото с филми няма да стане ако това си мисли.

Ако ти е интересен този филм може да видиш и този
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Ал Гор може и да е реагирал по-най неправилния възможен начин (вследствие на което е и загубил), но това не променя фиаското във Флорида по никакъв начин. На мен лично не ми е особено симпатичен, но поне не е бавноразвиващ се... кхъм, Буш, къхм. Вярно след като загуби се бъгна нещо пича и вместо да си седи на гъза и да се подготвя за следващата кампания (все пак в тази почти спечели), той тръгна да преследва някви си свои цели, дето само развенчават обществения му имидж и го правят на някаква си подигравка.
Този филм няма ни най-малко за цел да го реабилитира като обществена личност, просто разказва за един интересен прецедент (всъщност не е прецедент, защото върховния съд на САЩ отсича, че това им решение е валидно само при "настоящите обстоятелства", тоест че важи само тоя път и по-нататъка не), който съвсем скромно можеше да обърне американската история и около който витаеше някаква неяснота за common folk-а (тва не разказват за някакви свръх секретни досега раути, всичката документация е открита за обществото, просто малко хора са си направили труда да се поинтересуват). Така че тоя филм не е ни най-малко "Ал Гор страйкс бак".
Аз пък вярвам във въздуха под налягане, ака Глобално Затопляне, най-малкото защото това си е реален научен факт. Това, че Гор е малко радикален няма нищо общо с реалността. Бтв Гор е страшен оратор. Както беше и Клинтън. А на една реч наскоро Буш каза: "Ъъъъъъъъъ... ъъъ... ъъъ". Съвсем сериозно, не се ебавам, цитата е доста точен.

Мерси за документалното филмче, ше го чекна задължително, много обичам историйки за конспирационни теории, после ги пускам на един колега, дето се шашка и после го е страх да не му сложат чипове, хехе.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5796
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 10:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Обратна връзка:

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от sawo »

Едва ли може да се нарече реален научен факт, при условие че няма реални неопровержими научни факти :)
Аз още като гледах филма на Ал Гор за глобалното затопляне отделих час два да му проверя "фактите" и 90% е въздух под налягане.Според мен тук играят много пари - ако се наложат "екологично чистите" продукти, те ще струват мноого повече от сегашните и съответно нови компании ще влязат на пазара с пълна сила.Това не си е за подценяване.
Още преди време бях гледал един руски учен като говореше по темата и много правилно каза че надеждни сведения за метеорологичните условия имаме едва от 70-80 години и да правим такива дългосрочни прогнози е просто смешно.Пак в Русия имаше изследвания и група учени бяха открили, че през последните 500 години сме били в нещо като мини ледников период и сега нещата просто се връщат към нормалните си форми.Всичко това се дължало на циклите на слънцето, които обаче все още не са добре изследвани.Не мога със 100% сигурност да твърдя кой е прав и кой крив, но след като проверих фактите ми се струва че пак някои пишман учени са решили да изпъкнат без да знаят каквото и да е било със сигурност.
Както и да е отплеснах се малко от темата иначе този филм даже не може да се каже че е за конспирация, понеже метода описан във филма е пробван практически и е напълно възможен, въпреки че от компаниите естествено са отричали отначало.
п.с. поздрави на EVN заради които писах втори път едно и също.
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Well, за мен бумът в индустриалното развитие си е факт. Не може да се отрече че в последните 100тина години не сме се постарали да изсмучем максимално много земни ресурси в замяна на вредни емисии и боклуци, които планетата не е в състояние да усвои. Някой би казал че щом досега се е справяла, може да се предположи, че ще продължи в тоя дух. Не е вярно, ако да работи на принципа first in - first out то се получава пресищане на in момента вследствие на увеличаващ се в геометрична прогресия индустриален waist (как по дяволите е на български). Така че даже да приемем че излизаме от по-студента ера (тва мисля че и аз го бях чел някъде, пък и не е като да не се е случвало досега) това, което много усърдно правим само увеличава допълнително и без това нарастващата температурата. Not a good idea.
Проблемът е че всичко е един голям порочен кръг, не можем просто да кажем "Ок, са вече сички ше живеем както казва Ал Гор, щот иначе като едното нищо ше се гътнем" защото сме вече в едва ли не симбиотична връзка с технологичните удобства, които сме създали. И се получава нещо от сорта на: знаем че тва дето го правим не е хубаво, ама не можем да спрем, защото не знаем как иначе да живеем.

Даам, усетих тва за филмчето като позачетох по-подробно синопсиса му. Тъпичко, верно няма съвършена система за гласуване, все ще има някакъв начин някой да обърка нещо. Ако не са самите гласоподаватели, както е станало през 2000, то тогава някой прагматичен компютърен мозък с много свободно време или доста практическа пресметливост хехе. Бтв като стана дума за киберпрестъпления, вие внимавате ли на какви линкове кликате: цък



>>>Край на Коментарите<<<
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Мнения: 444
Регистриран на: Нед Дек 07, 2003 17:35 pm
Местоположение: Far Far Away
Обратна връзка:

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от ^Sloopy^^ »

Doomsday

Ми кво да кажа то не бяха газене на хора то не бяха рязане на крайници на хора то не бяха кво ли не с хора и кръв :D Иначе ме изпълниха всичките красиви и грозни хорица в тоз филм.

От нашенско се върнаха в рицарско пак по нашенско че опа и бентли си намериха и мобилни телефони страшна работа :) Голяма реклама на бентлито голямо нещо

Туй по въпроса от мене

6/10

P.S: Тази главната актриса като я гледах си виках колко хубаво би се справила в ролята на селена в подземен свят и гледам аз после ше играе в продължението...ми много хбуаво :)
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Аааргх, ако знаеш колко дебна да го пуснат най-накрая с хубав звук, че сичките рилийси доса са се с някво ТS-аудио. Да не е плъзнал някъв с по-читаво аудио? Че много съм му набрал на новия на Нийл Маршал, особено след отличния The Descent.

За тва филмче чух, че не трябвало да го гледаш насериозно, а по-скоро като на трибют на 80тарските постапокалиптични филми, най-вече Mad Max и Escape from New York. Един вид фенски филм.

Рона Митра си е мацка ве!

Бтв Бентлито мисля, че няма нужда от реклама :D





Kung Fu Panda (2008)
Изображение

Припеър фор осъмнес!!! Тая година анимацииките добре почнаха. Първо Хортън (за когото също ше се произнеса след малко), сега и тва, пък и Уол-И се задава. Въобще може при игралните филми винаги да е 50 на 50, но тука поне си сядат на гъзовете да измислят нещо интересно.
Та за Пандата ся. Еми чисто и просто пюр фън. Адския сетинг (левъл дизайна (хехе) е убийствено добър), адския хумор, АДСКИЯ Джак Блек!!!
Истоията си е стандартна. По е дебела панда, чиято фамилия прави супа от нудели, но за нуждите на сценария е избран за Драконовия Войн. Ей тва е перфектния тайминг, щото точно в тва време от затворя избягва опасен рецидивист, който иска да прави секс с учителя му... Добре де, тва последното си го измислих, но пък историйката е напълно нерелевантна за кефа от филмчето. А кефометъра показа доста високи стойности. Имаше доста приятни шегички, които за съжаление не бяха чак толкова груби като някои от Шпек, ама не може секи филм на ДриймУъркс да е най-яката анимация евър. Анимацийката е сладурска, през цялото време ми се струваше, че сички са някви плюшени животни, много cute. От ДриймУъркс отново са уцелили десятката с опит бекграундовете да са максимално реалистични, за сметка на стилизираността (както беше и в Шпек). Тука обаче имаме няква страшна, шарена китайска пасторална картина, дето от раз ме кара да искам да си кача пак пустия му Jade Empire (ако не трябваше пак да минавам втория град бих си го качил де).
Най-големия коз на филма обаче е Джак Блек. Дето викаха в едно друго ревю тоя ти е най-яката панда евър. Голям пич е, пък макар и на ширина. Дъсти Хофман в ролята на учителя също е доста добро попадение, той също имаше няколко смазващи лафа. Иначе останалите герои са узвочени сите от некви известни като се почне от Анджелина Джоли и се стигне до Джеки Чан. Прочее последния има 3 реплики в целия филм. Имали са излишни пари явно в бюджета. Според мен можеше да минат и без тях, ама нали трябва да ги има на плаката. Освен това за лошия можеха да изберат някой с по-злобничък глас. Очевидно не Вин Дийзъл, че да не уплаши малките деца до степен да имат нужда от психиатър, но примерно един Джереми Айрънс би бил супер в тая роля. Както и да е, тва е минорно неудобство.
Ммм, сега се сетих че не пофалих тупалките. Еми филма са казва Кунг Фу Панда, та затва се очакваше да има кунг фу вътре. Има. И то доста добро. За жалост тренировката на пандата заемат 80% от времетраенето, така че има само една-две адски добри битки (последната такава беше много смешна). Предполагам че във втората част ше има повече. А втора част е почти 100% сигурно че ше има, предвид добрия бокс офис на филма. Няма лошо, има хляб в тоя свят на пуфкави гадинки. Ениуей, филма кефи. Ъпруувд!
Оценка: 8.5/10

Horton Hears a Who! (2008)
Изображение

Ето го батко ве!
Честно казано преди да излезе филма не можеше да ми пука по-малко за него. След това един приятел го дръпна и ми каза че участвали двамата от плаката в него. После гледах и Летърман с Джим Кери и нямаше как, седнах да го гледам. Интереса в началото беше умерен. Към края обаче подскачах от кеф. Баси якия филм.
За тея които се чудят шо героя на Стийв Карел е толкова странно окосмен да обясня. Тва са Койчета. Ако си спомняте имаше един филм "Гринч" (пак с Джим Кери). Там ставаше дума за същите същества, явно измислени от Доктор Сюс за неговата поредица от детски книжки. Та тея Койчета живеят на прашинка. По волята на сценаристите обаче тя попада в джунглата, където я намира слона Хортън (Кери тва, който анимационен е същия идиот) и решава да я занесе на сигурно място на върха на някакъв хълм (където май и си беше в началото прашинката). Както и да е, по пътя се случват сякакви забавни неща както в света на прашинката, така и в джунглата на Хортън.
Филмчето е абсолютен купон, майтапите валят като градуката оня ден, дето изпотроши сите джамове вкъщи, ама то какво да очакваш като събереш в един филм двамата най-смешни хора в света. Кво, Джим Кери не можете да го траете, щото е лигав? Еми да ама тука не е, щото е анимационен и някак си му отива. А Стийв Карел койт не вярва колко дебилен е тоя пич да чекне сериала The Office.
Анимацията е идиоткса, стилизирана като рисунка от детска книжка и честно казано в началото много дразнеше, ама по едно време свикнах, а към кря вече направо ме кефеше.
Абе постарали са се пичовете, филмчето определено си залужава да се види.
Оценка:8.5/10
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

Pathology (2008)
Изображение

Невълдин и Тейлър чували ли сте ги? Тва са двамата лунатици, дето ни представиха Crank преди година някъде. Тоя път са решили като същи братя Уашовски да се заемат само със сценария, пък режисурата да я предоставят на някой, който да пипа по изтънко (квото и да си говорим режисурата в Crank имаше изтънчеността на парен чук (друг е въпроса, че точно такава трябваше и да си бъде)). В проекта се накачулва и Пешо Питрелито от Хирус и работата заспива.
За ко става дума? Нашто момче явно го дърви на трупове и се записва в отдел патАлогия го голЯмия град. Работата му там е общо взето да разгадае какви са причините за смъртта на жертвите. Там обаче се омесва с Тайлър-Дърдън-клонинг и още 4ма души (включващи две мацки, дето постоянно се натискат и още двама :)) и сички дружно почват да изтребват хора с едничката благородна задача да видят могат ли другите да познаят от какво е умрял. Смъртните случаи варират от отрови и поглъщане на цианидово хапче до вдишване на течен азот!
Като цяло доста забавна концепция, която, ако тва беше некав високобюджетен филм, щяха да я осерат могъществено. За щастие случая не е такъв и тук всичко е реализирано перфектно. Сичко във филма беше някак smooth и въобще не се забиваха в разни клишета. Прмерно когато нашия реши че вече не иска да го прави тва и точно си мисля как тоя филм съм го гледал и ся ш почнат да го тормозят другите и той да няма друг избор освен да ги утрепе, като по този начин тотално се оневинява в очите на зрителя..... та точно тогава той реши да стане беш лошковец и да ебе майката на сички! Което перфектно си се вписваше в основната тема на филма, а именно, че хора се убиват не поради някаква друга необходимост, а просто защото може да се направи. Много яко го бяха формулирали във филма, когато нашия го питаха кого би убил ако имаше шанс и той най-чистосърдечно си отговори "Ми, кой да е, няма значение". Няма нужда от цел и мотив, просто един могъщ кръвожаден инстинкт.
Бтв не е препоръчително да се яде преди филма, има някои фрапиращи моменти, които на сичкото отгоре са поднесена адски небрежно. Примерно сичките кървища не са кулминацията на филма зам да шокира повече рийш ли, а са просто част от бекграунда, докато наште си говорят в залата за аутопсии. То не бяха чупене на гръдни кошове, Y-разрези, вадене на мозъци, замеряне с черни дробове, абе стажантите са шегаджии. Бтв, едни познати ми бяха разказвали как присъствали на аутопсия като студенти и викат, че точно такива бъзици имало постоянно, примерно да сложат две сърца в един труп и така нататъка.
Както и да е, филмчето си е стабилно, с голяма доза от фън-фактора, определено си заслужава да му се обърне внимание.
Оценка: 8/10

После ше пиша още, че сега ме мързи в тая жега...
Аватар
2fry
Потребител
Потребител
Мнения: 321
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 23:40 pm

Re: критики + още нещо Vol.2...

Мнение от 2fry »

All the President's Men (1976)
Изображение

1972. В хотел Уотъргейт са заловени 5ма взломаджии. Един изолиран инцидент, който довежда до разкриването на таен държавен фонд от милиони долари със лица замесени от всички нива на властта в американския държавен апарат. Резултатът е единственият случай в американската история, в който президентът подава оставка. Нещо повече, този случай (и последвалият процес Съединените Щати срещу Никсън) доказва, че макар и несъвършена, американската правна система е донякъде спаведлива, и дори президентът на Съединените Щати не е недосегаем.
Та сега за филма малко. Еми, той си описва горе долу гореописания случай и най-вече разследването на двама репортери на този таен кампаниен фонд. Сценарият е олд-скуул, страшно солиден и определено спомага да се потопиш в цялото разследване. Виждаш как са работили журналистите по онова време, когато не е имало нет и ГСМ-и и сичко е ставало с часове наред ровене в 2000-странични томове и безкрайни телефонни обаждания. Много готино беше и показано как на практика си пишат статиите журналистите, как си съставят бележки и прочие. Просто предвид факта, че филма описва реални събития, случили се 4 години преди заснемането му, може да се каже че е максимално реалистичен.
Актьорският състав е солиден като цял конвой бетоновози. Дъстин Хофман е в златните си години, точно в разгара на кариерата си, та затова съответно мачка като самоувереният вечно пушещ know-it-all журналист. Робърт Редфорд е човекът на тоя филм обаче! Абсолютен изрод. Все пак тва е човекът, създал Sundance Independent Film Festival, така че за него респекта си е по дефолт. Тука обаче мачка просто. Имаше една 6-7 минутна сцена във филма, в която говори по телефона, без камерата да cut-не нито веднъж. Та накрая на тая сцена той обърква едно име с друго и се фаща за главата. Бидейки про обаче, пича остава в образа си и замазва положението много ефектно, правейки героят си още по естествен отколкото е.
За другите актьори е трудно да говоря, понеже повечето ми бяха непознати, но тея двамата просто толова изпъкваха, че засенчваха сичко останали. Бтв образа на Дълбокото Гърло се оказва че наистина е имало такъв човек, преди две години някъде си признал че бил вече 91 годишния бивш заместник директор на ФБР.
Ако трябва да сравнявам тоя филм с някой друг то това е Zodiac на Финчър. Абсолютно същата атмосфера, пак редакцията на вестник (мисля че оттука са черпили вдъхновение за Зодиака) отново разследване, правено основно чрез диалог, никви преследвания с коли или друг Холивудски крап. Просто една солидна история, разказана по най-директния възможен начин, без да я пудрят или разкрасяват. Просто кино.
Оценка: 9/10

Russell Peters Outsourced
Изображение

Tука ше съм кратък, понеже няма какво толкова да се каже освен може би: Гледайте го!!!
Ръсел Питърс е индиец, чийто шегички са основно с расова насоченост, но пък за сметка на това той сипва на сички, не само на своите, както е модерно напоследък. Тука Просто не пожали нито една раса. На всички по равно. Голям дебил, някои от ебавките са малко по просташки, ама то така има за всеки вкус. Аз лично на няколко пъти се хванах да ръкопляскам, а го гледах в 4 сутринта! Толкова ми се спеше и пак го изгледах цялото с кеф.
Знам че най-вероятно не е най-великият стенд-ъп комик евър, но пък на мен ми е любимец и веднага като видях че са го пуснали го налазих да се сваля (което не може да се каже за разни други комици). Голям дебил, голям кеф, голям пич.
Публикувай отговор