Macromedia Director

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Мнения: 444
Регистриран на: Нед Дек 07, 2003 17:35 pm
Местоположение: Far Far Away
Обратна връзка:

Macromedia Director

Мнение от ^Sloopy^^ »

някой добър човечец да има който да е работил на тва нещо да ми обясни как се бачка че имам да прая нещо като презентация как се работи на тая програма а не загрявам нищо хич :?
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Мнения: 1007
Регистриран на: Пон Юли 15, 2002 15:52 pm
Местоположение: Nosgoth
Обратна връзка:

Re: Macromedia Director

Мнение от SniperBeta »

Как можа да избереш точно Director да правиш презентация? 8O Това е най-малоумната програма от пакета на Micromedia. Ако презентацията не е задължителна с тази програма - избери друга!
Принципа на работа е сходен с Flash. Имаш си key frame-ове (едни точки, които поставяш в избран от теб frame) по които се "води" анимацията ти. Примерно взимаш едно рисувано човече и го опъваш на 60 кадъра. Слагаш по един key на всеки 20 кадъра примерно и го караш там да прави нещо друго (местиш го в друга част на екрана или го караш да се търкаля или квото ти е по душа). И така повтаряш процедурата до 60тия frame. Ще видиш, че се получават едни треактории, по които картинката се движи. Тва ти е цялата философия. Проблема е, че се иска много блъскане и повтаряне с тая програма особено ако искаш да направиш човечето да ходи, ръкопляска или пие бира. Тогава ти требит различни layer-и с различните части от тялото, които искаш да правят различни неща (1 за тяло, 2 за краката и 2 за ръцете примерно). И по гореописания начин ги нагаждаш от една позиция в друга (Директора сам ще си изчисли треакторията). Само гледай да не се разминават, че в повечето случаи стават оплитания. Требит ти готови картинки от Photoshop на разпарчосано човече, които да интегрираш в Director.
Можеш да си сложиш и звук също така отново с frame-ове. Там вече ти се отваря друг прозорец в който допълнително да напасваш звука. Ще го видиш.

Или с други думи: Директора е голяма тъпотия! Quit it.
Аватар
^Sloopy^^
Потребител
Потребител
Мнения: 444
Регистриран на: Нед Дек 07, 2003 17:35 pm
Местоположение: Far Far Away
Обратна връзка:

Re: Macromedia Director

Мнение от ^Sloopy^^ »

незнам и аз закво нея беше ми дадено да обясня как се работи с нея ама то тва мега малоумна пограма близка е до флаша като гледам ама нещооо.....само някви квадрати разбрах как се праят някви кръгове и някви радио точки ли кво беше :D най накрая се отказах де мерси все пак за информацията :roll:
Публикувай отговор