Казус с ПТП.

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1275
Регистриран на: Вто Авг 17, 2004 22:05 pm
Местоположение: Over the net

Re: Казус с ПТП.

Мнение от emzo »

Аko karaш ренде меган примерно и много други, ще предпочетеш фиша, отколкото на пътя да сменяш крушката :D
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
System_error
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1815
Регистриран на: Вто Окт 30, 2012 8:00 am

Re: Казус с ПТП.

Мнение от System_error »

niggaz_nature написа:Добре де . Аз да попитам нещо. След като изгори крушката на фара няма никакво значение кога е проверена или сменена , остава си изгоряла и полицаите това не ги интересува. Бях чел че е задължително да си носиш една крушка резервна в колата (даже се продават комплекти по бензиостанциите) , след това имаш право като те спрат на място да я смениш пред тях и нямат право да пишат акт или фиш.
Щях да го пиша същото, ама точно заради следващия пост се отказах.

Най-малкото трябва да покаже на полицаите резервнара крушка, за да декларира желание за отстраняване на проблема.

PS: Аз също карам ренде меган от онея с трудно сменяемите крушки и съм ги сменял и двете. Вярно, че е малко хирургуческа и доста болезнена за ръцете операция, придружена с много психическо напрежение и откровени псувни на майка и татко, ама става и без да сваляш гума и под-калник...
Гост

Re: Казус с ПТП.

Мнение от Гост »

Точно това щях да пиша на рено меган 2010-та, да смениш крушка на пътя е невъзможно, както и на bmw x3, на тия поне съм сигурен, че няма начин.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1567
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 15:12 pm

Re: Казус с ПТП.

Мнение от niggaz_nature »

Знам че има такива коли . Бях сигурен че този коментар ще се напише ,но поне както каза ако има резервна крушка може да се размине без фиш.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5796
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 10:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Обратна връзка:

Re: Казус с ПТП.

Мнение от sawo »

Това, че имаш право да я смениш пред полицаите обаче не ти го казват :) Между другото няколко пъти съм ровил в закона и не мога да го намеря този текст.
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител
Мнения: 264
Регистриран на: Вто Авг 31, 2004 1:19 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Казус с ПТП.

Мнение от Anubis »

realprofesora написа:
Anubis написа:Понеже виждам, че става хубава тема с казуси отколо ПТП-та и КАТ, да питам на някой случвало ли му е е при обжалване в съда на НП, полицаите да не идват на делото или това си е честа практика?
И да дойдат и да не дайдат -все тая. Наскоро позната направи в съда полицай да се срамува. Спират я за несветещ фар. Тя им казва тръгнах със светещи фарове, лично ги проверихме защото тръгваме на дълъг път(във В.Търново я спират), тръснало е в дупка и фара е изгаснал най-вероятно. Онези кратунки пишат акт и в съда чак имат смелостта да се явят. Познатата разправя, че на делото им било крайно неудобно. Та не се предавайте , търсете си правата, пишете възражения, обжалвайте , спирайте случайни коли за свидетели, обаждайте се на познати, звънете на телефона на корупцията и т.н.
Аз правата си ги търся и ще ги направя да си говорят сами ако дойдат и затова те не идват в съда. Първият път ми отложиха делото, защото не били редовно призовани,а сега вторият път дадоха път на делото, но понеже не дойдоха пак го отложиха като уж наложиха глоба на полицая от 200 лв. Сега незнам вече на третият път дали ще дойдат или пак ще ме мотат, че си карам вече година с акта и после с НП за 20 лв, което обжалвам
Аватар
HoCuS
Потребител
Потребител
Мнения: 238
Регистриран на: Вто Окт 01, 2002 12:17 pm
Местоположение: on the edge!!!
Обратна връзка:

Re: Казус с ПТП.

Мнение от HoCuS »

Във връзка с темата, по казуса с ПТП ще напиша долните редове с цел помощ ( да не им се налага) на колеги, които трябва да се занимават със застрахователи по гражданска отговорност.

След първият оглед (само външен), тъй като по процедура само външен бил първият, вещото лице изпраща снимки и описание. В моят случай има изкривен заден мост, който се вижда прекрасно гумата прибрана навътре и наклонена. НО, голямото НО. Както ми беше обяснено е възможно застрахователя да не го признае защото НЯМАЛО ЯВНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МОСТЪТ Е КРИВ.
За това колата бе закарана на стент за регулаж на мост, за да ми се издаде разпечатка и допълнителен опис от сервиз, че мостът е крив и не подлежи на поправка,а единствен вариант е подмяна. Елемента с разпечатката, не ми го каза застрахователя, а човек патил от подобна ситуация. За всеки случай направиха и проверка за усукване на купето, е няма де поне тук съм щастлив. След което застрахователя иска да снимка счупените части монтирани на колата и след, което демонтирани пред или зад колата. Личен съвет, ако изискват такова нещо търсете си направо частите, които са счупени, за да не се слагат или качват части постоянно, защото това са пари за ТРУД, които застрахователя няма да плаща. Другият момент на уловка е, че по закон застрахователните компании, смятат по 8 лева на час труд в автосервизите, което е ненормално, понеже гаражни автосервизи, бачкат за повече.

е сагата продължава
Don't drink and drive!!!
Don't drive and drink!!!
Публикувай отговор