Проблем със звука

Задавайте Вашите въпроси, относно софтуера който вече имате инсталиран на компютъра си и имате проблеми с него или как сте разрешили даден проблем.
Публикувай отговор
marin_007
Потребител
Потребител
Мнения: 233
Регистриран на: Чет Фев 16, 2006 11:30 am
skype: neron-marin1441

Проблем със звука

Мнение от marin_007 »

От известно време имам проблеми със звука.Входа за слушалките или колоните явно е нещо разместен понеже винаги трябваше да мърдам кабела за да ми тръгне сигнала. Бях си намерил начин с една хартийка да подпирам кабела и така си караше от доста време без никакви проблеми. От 2-3 дни след един ъпдейт на windows-a (7) и след пускането на PC на другия ден, звук нямаше. Пише ми че не е открито устройство или не е правилно свързано , сложих драйвъри на риал тек при тях пък постоянно ми показваше , че устройството се включва и изключва. Оправих този проблем , всичко беше нормално , но звук така и нямаше. Windows отчиташе звука , но реално през колоните не се чуваше нищо. Сменях устройствата на възпроизвеждане , но звук имах само при Speakers . След този ъпдейт не мога да го разреша , и ми дава грешка. Ровя се в интернет от 2 дни , махнах ъпдейтите , който бях сложил и след който ми спря звука, свалих си и някакъв фиксър от microsoft , и той ми каза ,че не давало правилен волтаж или нещо от сорта на не са свързани слушалки или някакво аудио устройство. И така от 2 дена съм без звук. Ако някой има някаква идея ще съм благодарен :)
http://postimg.org/image/ujqgi9rwj/
Juviander
Потребител
Потребител
Мнения: 122
Регистриран на: Вто Юни 19, 2007 15:34 pm
skype: Juviander
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: Проблем със звука

Мнение от Juviander »

Ако става дума за вградения в дъното звук, то тогава си вземи една външна звукова карта и нещата вероятно ще се оправят.
skype: Juviander
e-mail: zh_stoyanov@mail.bg
Аватар
Tend
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 64
Регистриран на: Вто Авг 28, 2012 17:52 pm
Обратна връзка:

Re: Проблем със звука

Мнение от Tend »

Аз до сега колкото и пъти да съм си преинсталирал Windows 7 не съм слагал допълнителни кодеци. Вземи си провери колоните на друго устройство (плеър, двд, телевизор) ако са наред си изтрий всички кодеци за звука и си изтегли тези от официалния сайт на производителя на саунд картата ти. Аз правя и един по лесен вариант, инсталирам си една програма: Uniblue DriverScanner и тя ми намира всички драйвери, които нямам или са стари. Успех :)
"Блаженството на тялото е в здравето, блаженството на ума - в знанието"

http://soundcloud.com/chino_sz
Публикувай отговор