Проблем със звука
- ivkoni
- Начинаещ
Проблем със звука
Не съм сигурен дали е от звуковата карта или software-ен проблем.
Когато слушам музика, гледам филм, играя при по висок тон се чува шум (електронен - не знам как да го обясня). Пробвах дефрагментация, пуснах CCleaner-а да почисти регистъра, но не се оправи проблема. Което ме навежда на мисълта, че е от картата, но все пак ако има още някакъв друг вариант да проверя, за да съм сигурен преди да го водя на сервиз.
Когато слушам музика, гледам филм, играя при по висок тон се чува шум (електронен - не знам как да го обясня). Пробвах дефрагментация, пуснах CCleaner-а да почисти регистъра, но не се оправи проблема. Което ме навежда на мисълта, че е от картата, но все пак ако има още някакъв друг вариант да проверя, за да съм сигурен преди да го водя на сервиз.
________
TwitchTV: Wat4that
- dilura
- Модератор
Re: Проблем със звука
Да имаш тунер или друго устройство коеп да вкарваш сигнал в компа , като мърдаш мишката звука променя ли се
- ivkoni
- Начинаещ
Нямам тунер. И как като мърдам мишката звука да се променя, това не го разбрах.
________
- The enD
- Старо куче медалист
През какво слушаш - колонки, усилвател, слушалки?
Кога се появи проблема?
Имаш ли нещо прикачено към компютъра, което свети и има копче за пускане и спиране на тази светлина?
Кога се появи проблема?
Имаш ли нещо прикачено към компютъра, което свети и има копче за пускане и спиране на тази светлина?
- ivkoni
- Начинаещ
Със слушалки съм, и няма нищо към тях освен копче за силата на звъка. Не съм пробвал колонките, трябва да ги пробвам. Да видим дали пък не е от слушалките.
________
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
На една машина имаше такъв проблем докато не пуснах всички advanced опции и източници на звук във sound mixer-a, след което намерих един контрол PC Speaker, mute-нах го и всичко се оправи. Явно е било от пищялката на машината.
-
- Потребител
- Обратна връзка:
1. Опитай с други слушалки - възможни са проблеми с кабелите.
2. Изключи (mute ) всички изходи на картата, които не използваш.
3. Ако до тук няма промяна - пробвай да смениш захранването на компютъра ( особено ако е някое куча марка ). Доста често лошо конструираните импулсни захранвания вкарват смущения в звуковия тракт.
Поздрави, Живко Стоянов.
3. Ако до тук няма промяна - пробвай да смениш захранването на компютъра ( особено ако е някое куча марка ). Доста често лошо конструираните импулсни захранвания вкарват смущения в звуковия тракт.
Поздрави, Живко Стоянов.
e-mail: zh_stoyanov@mail.bg
e-mail: zh_stoyanov@mail.bg
- ivkoni
- Начинаещ
1. Пробвах с колонките, пак има шумJuviander написа:1. Опитай с други слушалки - възможни са проблеми с кабелите.
Поздрави, Живко Стоянов.
2. От къде се спират ?
3. Захранването ми е FORTRON RIDER 550 BRONZE
________
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
С каква ОС си?
- ivkoni
- Начинаещ
Win 7 Ultimate 64bit. Но този проблем се появи скоро.sawo написа:С каква ОС си?
________
- ivkoni
- Начинаещ
Днеска гледах клипче в Youtube и някак си клипчето се забави и се появи същият звук за около 2 секунди.
________
- ivkoni
- Начинаещ
Потърсих в google за този проблем и ми излезна това.
В един от коментарите и ми хрумна, че преди няколко дена имаше проблем с компа. Неможеше да тръгне, натискам копчето да го пусна тръгне за момент и спре. След няколко опита се появи съобщение от BIOS-а, че имал някакъв проблем и трябвало да се възтанови (което направи сам BIOS-а). Можели от това да е. Дъното ми е GB P75-D3
Добре вече съм напълно сигурен, че не е звуковата карта. Докато съм пуснал музика и се чета за проблема в други форуми целя комп и мишката лагнаха.
В един от коментарите и ми хрумна, че преди няколко дена имаше проблем с компа. Неможеше да тръгне, натискам копчето да го пусна тръгне за момент и спре. След няколко опита се появи съобщение от BIOS-а, че имал някакъв проблем и трябвало да се възтанови (което направи сам BIOS-а). Можели от това да е. Дъното ми е GB P75-D3
Добре вече съм напълно сигурен, че не е звуковата карта. Докато съм пуснал музика и се чета за проблема в други форуми целя комп и мишката лагнаха.
________
- sawo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Възможно е проблема да е от захранването, БИОС-а най-вероятно ти е казал, че компютъра не е стартирал коректно последния път и ти е предложил да върнеш всички настройки до фабрично състояние. Реално освен ако не си овърклоквал едва ли връщането на настройките реално е решило проблема, по-скоро следващия път захранването е сработило и компютъра е тръгнал нормално. Естествено може проблема да е в друг компонент, не в захранването - това е само предположение.
- ivkoni
- Начинаещ
Точно това ми каза Боиса. Значи все пак трябва на сервиз ..sawo написа:Възможно е проблема да е от захранването, БИОС-а най-вероятно ти е казал, че компютъра не е стартирал коректно последния път и ти е предложил да върнеш всички настройки до фабрично състояние. Реално освен ако не си овърклоквал едва ли връщането на настройките реално е решило проблема, по-скоро следващия път захранването е сработило и компютъра е тръгнал нормално. Естествено може проблема да е в друг компонент, не в захранването - това е само предположение.
А възможно ли е да е софтуерен проблем ? Като лагва Процесора се натоварва и скача до 80%+. ProcessExplorer-a ми показва System:4 не пише друго.
________
- Magas
- Старо куче медалист
- Обратна връзка: