Закриване на ипотека
- Mendeleev
- Старо куче медалист
Закриване на ипотека
Здравейте.
Обмислям да рефинансирам един ипотечен кредит с потребителски, но не знам колко пари ще ми струва закриване на ипотеката. Някой има ли идея колко пари е услугата?
Обмислям да рефинансирам един ипотечен кредит с потребителски, но не знам колко пари ще ми струва закриване на ипотеката. Някой има ли идея колко пари е услугата?
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Re: Закриване на ипотека
Зависи от договора ти. Прочети го. Най - старите договори са, че дължиш това което банката е щяла да изкара от теб. През 200? година промениха закона и в момента до колкото знам е, че не дължиш нищо за предсрочно погасяване със собствени средства. Както виждаш има и тука уловка, кредита не е собствени средства иначе 5% ти начисляват. Пускаш молба за погасяване на главницата като банките си имат различни проценти които трябва минимално да погасиш.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Mendeleev
- Старо куче медалист
Това ми е абсолютно ясно. Нямам никакви такси за предсрочно погасяване. Въпросът ми е като го погася нали остава самата ипотека и трябва да се закрие при нотариус май - е тази такса ми е интересна.
- stivans
- Старо куче медалист
http://www.calculator.bg/1/imoti_notarialni_taksi.html
Калкулатор за изчисляване на нотариална такса при откриване и закриване на ипотека.
Калкулатор за изчисляване на нотариална такса при откриване и закриване на ипотека.
Стара Загора
Стара Загора
- Mendeleev
- Старо куче медалист
Благодаря колега, но не е точен. В друг форум сега видях, че сами отговорили и таксата е към 200 лева, а по калкулатора излиза 145 лева. Най-вярното е когато плащам на нотариуса. Ще се огледам още малко и ще действам.
- stivans
- Старо куче медалист
Предполагам,че калкулатора смята само държавната такса за закриване на ипотеката,а заплащането на нотариуса е отделно.
Стара Загора
Стара Загора
- Mendeleev
- Старо куче медалист
Възможно е. Аз затова исках да разбера общата сума колко е да не ме изненадат с 500 лева, а аз да съм подготвил 200.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Питай разпитвай нотариусите за цената и накрая иди при Стойка Михалева да сравниш цените. Няма такива цени.
Popopopopo
- Mendeleev
- Старо куче медалист
В смисъл нейните цени са по-добри от другите нотариуси?realprofesora написа:Питай разпитвай нотариусите за цената и накрая иди при Стойка Михалева да сравниш цените. Няма такива цени.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Най-добрите. Когато откривах ипотека ми искаха почти навсякъде около 1000лв. При Стойка Михалева ми излезе към 460лв. Така че поразпитай и виж-имат разлика в цените и то фрапиращи.
Popopopopo
- Mendeleev
- Старо куче медалист
Голямо благодарско за информацията!realprofesora написа:Най-добрите. Когато откривах ипотека ми искаха почти навсякъде около 1000лв. При Стойка Михалева ми излезе към 460лв. Така че поразпитай и виж-имат разлика в цените и то фрапиращи.