На някой пука ли му за Бедечка?

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
zaman
Новак
Новак
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Мар 11, 2016 22:36 pm

На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от zaman »

Пука ли ви, че ще бетонират единствения парк в града ни, през който минава река?
Пука ли ви, че Стара Загора дотолкова се бетонира (а то и продължава с все по-усилени темпове) дотам, че едвам се диша вече от наредени един до друг блокове? Нима недоразумението Слънчев бряг не ни е обица на ухото или пак да повтаряме до безкрай безумията на прехода?
Пука ли ви, че всичко се върши от една шайка от мастити бандюги и местни олигарси, които са все "кореняк-заралии" и "наследници" като Недялко Недялков (известен селяндур, мастит олигарх и бивш местен башполитикан, с жена си има десетки декари от парка), Йордан Николов (зам.-кмет, един от най-нечистоплътните бизнесмени, твърдишки селяк с гигантско имение в родната Твърдица, има също закупени солидни парцели), Цанко Яблански (бивш кмет,също някакъв селяк от Бяла Слатина, направил престъпна заменка докато е кмет за пустеещи земи в родното му градче за безкрайно апетитни парчета земя, където сега строят Кауфланд).
Пука ли ви,че вие няма да живеете там, защото цените там ще са достойни само за местната богаташка класа.
Пука ли ви, че ще плащате 20 милиона за инфраструктурата на този квартал, защото по план всичко ще се изгражда с общински пари, сиреч не от пълните с пачки богаташки джобове на олигарсите, ами от вашите дрипави и празни джобчета?
Пука ли ви, че едно време дядо Методий Кусев правеше паркове от голи, каменясали баири, които сега са най-голямата гордост на града ни, а ние готов парк сме готови да го унищожим за да напълним джобовете на шайка местни олигарси?
Пука ли ви за вашите бащи и деди, начело с най-успешния старозагорски кмет Йордан Капсамунов, които искаха също като дядо Методий да оставят нещо за поколенията, като му предадат един прекрасен парк?
Пука ли ви за 700-годишния чинар, който помни не една, а две български държави?
ПУКА ЛИ ВИ ЗА СТАРА ЗАГОРА????
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от muhogon »

Недей споменава Йордан Капсамунов като най-добър кмет, че ще те обвинят в комунизъм, русофилство, и прочие грехове, няма да си "политкоректен", не изповядваш вездесъщите, еврогейтлантически "ценности", и даже ти готвят затвор, ако те засекат, да държиш чук в ръката си! Тъй като, сърпа и чука ще бъдат низвергнати, анатемосани и прокълнати, като сатанински символи! Е, сърпове вече няма, никой не жъне на ръка, ама виж, чукове се срещат бол, трябва много да се внимава!

А колкото до това, дали им пука на хората, темата е дълга! Системата доведе същите хора, на ръба на оцеляването, оскотяването, и чалгизирането! Когато в акъла ти е единствено, как да вържеш двата края, и то за години, много не ти остава възможност да се развълнуваш, какво са ни завещали предците!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2979
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от slimarkov »

Пуснал съм темата за обсъждане тук:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1904409

Регистрирайте се и коментирайте.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 816
Регистриран на: Пет Мар 12, 2010 0:16 am
skype: stivans
Местоположение: Стара Загора

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от stivans »

Кметът Живко Тодоров е готов да приеме всяко разумно предложение.
topnovini.bg

„ Готов съм да приема всяко разумно предложение за казуса „Бедечка”, каза за топновини.бг кметът на Стара Загора Живко Тодоров. „Това, което се тиражира в момента и се вменява вина на кмета не е коректно”, допълни градоначалникът.

По думите му казусът около парка е решен в периода 2003- 2011 година. През 2003 г. с решение на Общинския съвет са възстановени имотите на собствениците, през 2005 г. пак с решение на местните старейшини тези терени се изключват от парк „Бедечка” . През 2007 г. пък според решение за промяна на Общия устройствен план (ОУП) се предвижда застрояване на квартал. През май 2011 г. територията на парка се отрежда като зона за жилищно застрояване.

Според кмета Тодоров в периода 2003-2011 г. е трябвало да се даде граждански отпор на тези решения и да се запази парка.

Алтернативите сега са малко. Ако се промени ОУП, за да остане теренът парк, това означава, че в срок до две години Общината трябва да отчужди имотите, което ще струва около 25 млн. лв. Ако пък не ги отчужди, ще започнат съдебни дела, които Общината ще загуби.

„Аз мога да взема безотговорното решение сега, но делата ще започнат да излизат при следващия кмет и ще обрека общината да плаща”, обясни Живко Тодоров.

По думите му Общината може да изгради инфрастуктура в евентуалния нов квартал, само ако има финансиране. А, такова няма.

Гражданското недоволство свързано с парк „Бедечка”, е от години. Сега то отново набра сили, след като собственик на имоти в парка, започна разчистване на терена.
Поне засега се очертава да има нов квартал. Мненията са разделени. Според защитниците на парка, това трябва да се спре, според други пък собствениците на имоти имат право да отстояват интересите си.

Решаването на казуса в полза на парка поне засега е „кауза пердута”. Чия е вината вече няма значение, защото тя е преди всичко морална и не подлежи на санкция.

Припомняме, че още през 2013 г. имаше проверката в Окръжна прокуратура по казуса "Бедечка", която бе прекратена, тъй като не бяха установени незаконосъобразни актове, за които Прокуратурата да вземе отношение.
skype: stivans
Стара Загора
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от muhogon »

Колко удобно само - нещата около Бедечка са станали, точно преди сегашния кмет да встъпи в длъжност, с две думи - ни лук ял, ни лук мирисал! Ами да е чувал сегашният ни герберастки градоначалник, че постът му в общината е приемствен, наследява и влиза в отговорност, на всички активи и пасиви, които са му оставили предшествениците му? Ерго, той също е отговорен за това, което става днес, ако иска да се разграничи, подава оставка, лесно е! Ама, по светлият почин на гуруто си, сега трябва да намери своя си Станишев, и поне 10 години да се оправдава с него, позната картинка! И да не бъда лош пророк, но почти съм сигурен, че и той самия, има интереси около тоя нов квартал, какви, бъдещето ще покаже!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2979
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от slimarkov »

Ето какво изскочи днес при изкоп в задния двор на новостроящият се Кауфланд в парк "Бедечка".
Става все по-заплетено. Има античен град под парка, който искат да застрояват с баровски къщи... :grin2:

Въпреки всичко, смятам, че кметът е прав. Няма как да зароби общината с 25 млн. лв.
Единственото, което може да се изисква е да се пресадят повечето дървета, останалите да се запазят между сградите, а историческото наследство под земята да се даде на държавата.
Откриха източния некропол на античния град Августа Траяна?

13 Март 2016



Изображение

Сигнал за човешки кости, открити при строителни дейности в югозападната част на двора на новостроящия се магазин от веригата "Кауфланд" на територията на парка "Бедечка" в Стара Загора, е бил получен преди три дни в Регионален исторически музей. При оглед на мястото е установено, че вероятно се касае за част от източния некропол (комплекс от гробове от стари исторически времена) на античния град "Августа Траяна", уточни за медията ни вр.и.д. директор на музея Петър Калчев.

Веднага са предприети спасителни и проучвателни дейности, но докато не напредне проучването, нищо категорично не може да се каже.

Разкритият терен е около 80 кв.м на дълбочина близо 2 м. След отнемане на горния почвен пласт е открит голям мраморен блок и плочи, но какво има под тях, не се знае. При изкопните работи са намерени и парчета от керамични съдове.

Частта, от некропола, която се засяга от строителството, ще бъде напълно проучена. Ако има и други съоръжения, те също ще бъдат проучени.

Според Петър Калчев, aнтичният град Августа Траяна е имал няколко некропола - на мястото на сегашната сграда на Община Стара Загора, на днешния стадион "Берое" и др.

Още преди да е настъпила пролетта, със спасителните дейности на източния некропол стартира и археологическото лято за Регионалния исторически музей. Предстоят спасителни проучвания в резервата "Августа Траяна - Верея" в парцели, на които ще бъде извършено жилищно строителство, в местността Боровдол и др.

Росица РАНЧЕВА
http://starozagorskinovini.com/news/ind ... ta-trayana
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2979
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от slimarkov »

Напълно споделям тезата разглеждана в материала отдолу!
Подкрепям кметът на община Стара Загора!
Група за политически натиск, ръководена от професионални леви функционери, дестабилизира Стара Загора

март 15, 2016

STZAGORA.NET


Изображение

Неформалната група „Да запазим Бедечка“ излезе далеч от очертанията на собственото си предназначение. Зад благовидния предлог на борба за повече паркове и зеленина в Стара Загора постепенно се очерта истинската й цел: дестабилизиране на гражданското общество в Стара Загора чрез настройване на общественото мнение срещу един полезен за развитието на града проект.

Ескалира фразеология на нетърпимост към всякакво мнение, различно от „генералната линия“ – запазване в целия му обем на обширен терен в източната част на Стара Загора, равен по площ на градски център – абсолютно неприемлива теза от гледна точка на логиката на развитие на града.

Това поведение на групата, ръководена от политолога Първан Симеонов от София, изпълнителен директор на базираната в столицата социологическа агенция „Галъп интернешънал болкан“, към този момент я определя еднозначно като група за остър политически натиск. Обект на този натиск са легитимно избраните органи на местното самоуправление в Стара Загора.

В „окръжно“, разпространено чрез социалните групи, бяха издигнати ултимативни искания от рода на „Общината да бъде така добра да не…“, „Общината трябва да…“, „Никакви половинчати решения не са приемливи…“, „кметът Тодоров трябва отново да…“.

В пряк текст бе поднесена формулата „недоволство, добиващо застрашителни размери“ – очевидната цел на групата за политически натиск.

Кой стои зад всичко това? Разследване на „Бивол“ (bivol.bg) от 2012 г. сочи следното за оглавяваната от Първан Симеонов социологическа агенция:

„Галъп Интернешънал“ всъщност е агенцията на социoлозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, известни като „кънчовците“. В правния мир тя не се казва „Галъп“, а „БОЛКАН БРИТИШ СОШЪЛ СЪРВЕЙС“ (ББСС). Това, което свързва фирмата на българите с оригиналния GALLUP, е членството им в Асоциацията „Галъп Интернешънал“.

От фирмата Gallup Inc., основана от Джордж Галъп в САЩ обаче твърдят категорично, че „ББСС“ незаконно експлоатира името им в България, за което водят съдебни дела.

От казаното можем да направим следното заключение:

Свидетели сме на развитието и ескалацията в Стара Загора на добре замислен политически проект, ръководен от професионални леви функционери и опитни манипулатори на общественото мнение. Целта на този проект е създаване на огнище на политическо напрежение в един от големите български градове, което, ако обстановката позволява, да обхване и други региони.

Ще позволи ли Стара Загора това да се случи? Ще позволим ли червените Кънчовци и Симеоновци да определят какво да става в града ни и да редят нещата според собствените си интереси? Ще позволим ли от Стара Загора да тръгне вълна на дестабилизация, която може да обхване цялата страна?
http://stzagora.net/2016/03/15/%D0%B3%D ... %B4%D0%B5/
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2979
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от slimarkov »

Много вярна статия!
Аз съм за застрояването, но в разумни граници (поне 1/3 от дърветата да се запазят и то големите по възможност)!
Само с паркове не се живее, господа другари!

март 14, 2016

STZAGORA.NET

Изображение

Напред из китния парк "Бедечка" с песен на уста!

Изображение

Клошарят-ефрейтор в средата на китния парк "Бедечка" излиза от заслона


Свирейки на тънката струна на нормалната човешка любов към природата, политологът Първан Симов от социологическата централа „Галоп балкан“ тихомълком се промъква от известно време към подножието на старозагорските устои. Ще залага там бомба. Екобомба. Подир него, влачейки крака в прахоляка на несъстоялия се парк „Бедечка“, за който им е казано, че ще го спасяват, пристъпват неколцина омаяни от свирнята му последователи. Те слушат приспивната песен на водача си, която много им прилича на „Лале ли си, зюмбюл ли си“ и вярват, че отиват на свещена битка за повече цвят и зеленина в сивия им живот.

Но докато вървят из острите мартенски тръни на „Бедечка“, която ще спасяват, протяжните трели на Първан кой знае защо започват да им звучат някак си по-странно, по-различно, и като че ли придобиват смътно познат отмерен ритъм. От време на време той заглъхва и се губи, но после пак се появява – все по-силен и по-отчетлив: На-на-нааа наа на-нааа-на, на-на-нааа на на-наааа… И след малко отново: На-на-нааа наа на-нааа-на… „Какво беше това?“, мисли си първият зад Първан. В този момент до него някой плахо запява: „Бой послеее-деен е тоооо-зи… на-на-нааа на на-наааа…“

„Абе, какво пеем и накъде вървим?“ – сепва се първият зад Първан и се оглежда като внезапно пробуден от 45-годишен сън, но през 2016-та година. Песента – позната, но действителността – някак си по-различна. И изведнъж разбира: Не, не ни водят към цвят и към зеленина. Водят ни под строй и с маршова стъпка към „Бедечка“, която ще спасяваме, защото не могат да съберат хора, които да се завъртят из нея, та барем малко да заприлича на западния парк. Щото така са казали – че „Бедечка“ не е източният боклучив край на Стара Загора, а парк, цъфнал и вързал. И ние им вярваме. Вярата в пар…ка винаги ни е крепила.

След поредния храст се натъкват на клошар. Той изскача от заслона си, скрит в средата на тръните на боклучивата, още неспасена „Бедечка“, и вдига повелително ръка: „Стой! Накъде?“

„Отиваме да пречим, носим бомба. Екобомба! Може нищо да не стане, но ще им пречим до последно!“ – докладва Първан, изпънат пред клошаря като редник пред ефрейтор.

„А, така ли? Добре, продължавайте!“ – махва с ръка клошарят и се шмугва пъргаво обратно в заслона, за да си доспи. Колоната продължава напред да спасява „Бедечка“.

След дълго влачене нагоре-надолу и от реката до пътя първият зад Първан започва да усеща глад. Вече не пеят „Бой последен е този“, понеже са останали без сили. Вглежда се с плаха надежда в сухите треви на „Бедечка“ за нещо поникнало, което да се наведе и да откъсне така, както е в строя, но освен кощрява друго не съзира. „Бахмааму, къде ни докараха!“ – сепва се той и от глад му причернява като на кореец от севера. Кощрявата започва да му се струва все по-апетитна. Но аха да реши да си откъсне и да я опита, му се завива свят и започва да се свлича като в някаква тъмна и бездънна яма по средата на „Бедечка“, която ще спасяват. Точно преди да пропадне съвсем, откъм града се задава колона от работници със сини потници, с кирки и лопати в ръце. Предвожда ги един, на който дори и очите са сини.

Двете колони спират една срещу друга. „Разбрахте ли сега, че само с паркове не се живее, господа другари!“ – казва строго онзи със сините очи на Първан, който от дългото влачене из „Бедечка“ съвсем е брадясал.

Изображение

В този момент първият зад Първан съвсем припада. Но аха да се пльосне по очи в праха на „Бедечка“, която ще спасяват, се сепва и скача от стола. На екрана пред себе си вижда заглавие:

САМО С ПАРКОВЕ НЕ СЕ ЖИВЕЕ, ГОСПОДА ДРУГАРИ!
http://stzagora.net/2016/03/14/%D1%81%D ... %83%D0%B3/
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от muhogon »

Хубаво де, не се живее само с паркове и градини, ама пък друго не разбрах - защо толкова години не се облагороди и направи тоя парк, не беше ли умишлено? Ама виж, да стане жилищна зона, веднага се явиха мераклии? И когато някои казват "не", веднага са обвинявани, във всички " леви" грехове? Да потърсим тогава, кой има полза, и каква? Ако надделеят "левите" (доколко са леви, е спорен въпрос), и остане, и се направи парк, каква им е ползата? Дори и да имат такава, поне аз не я виждам! От другата страна обаче, ако се изгради жилищна зона, а се говори за селище от затворен тип, ще има бая облажване по веригата, включая и местната герберастка власт! За какво говорим тогава, дали крадецът не вика, дръжте крадеца? А пък, ако наистина тия групи за "натиск" могат, покрай тази афера, да разклатят местното самоуправление, значи, наистина работата не е чиста!

Апропо, ако само от далаверата от автобусите, бяха предпочетени по-непретенциозни такива, също нови возила, с остатъка можеше да се направи парк, за чудо и приказ! Така че, за тия, дето реват за 25 млн, да знаят, че досега са загробени в пъти повече, от далавери! Но, това е друга тема...
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
zaman
Новак
Новак
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Мар 11, 2016 22:36 pm

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от zaman »

Не се живеело с паркове? А с какво се живее бе? Само погледнете градът ни как се презастрои и продължават да строят ли строят. То не се диша вече бе :evil: Толкова празни ниви има около града, целесъобразно за развитието на града било да тръгнем да строим в парк щото бил близо до центъра :lol: По-смешна логика не съм чувал. Аааа. Злите комунисти, начело с най-добрият ни кмет КАПСАМУНОВ им откраднали земите. Ами то и Зеления клин са били бахчи, които злите комунисти са взели, айде сега отидете вижте за каква приказна градина става въпрос. Там обаче не върнаха земите, защото и там ако почнеха да строят, щеше по-голямата част от града да ги бие с пръчки. И Бедечка можеше да стане приказно място, същото като Зеленият клин, ама там са набъркани вече доста милиони за печалба :dancing:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 3275
Регистриран на: Пет Сеп 15, 2006 13:59 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от realprofesora »

На мен НЕ.
Popopopopo
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3580
Регистриран на: Съб Май 11, 2002 9:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Обратна връзка:

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от admin »

Горните статии малко ми се струват платени, хубаво би било да си остане парк и по скоро освен парк да се и облагороди, но явно няма да е. Разбира се, няма европейска програма за това така че ... майната му.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 3275
Регистриран на: Пет Сеп 15, 2006 13:59 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от realprofesora »

admin написа:Горните статии малко ми се струват платени, хубаво би било да си остане парк и по скоро освен парк да се и облагороди, но явно няма да е. Разбира се, няма европейска програма за това така че ... майната му.
Кой ще ти даде пари за паркове? Всеки гледа далавера да пада. Най-добре е да се застрои и да да се поддържа в ред и чистота, не като сега- да те е страх да минеш от там посред бял ден.
Но ако ще и вдън земя да пропадне този парк, ня мен специално не ми пука. Има толкова много по- належащи проблеми да се решават, че едва ли един парк повече или по-малко ще му накриви на някой капата....освен на заинтересованите де.
Popopopopo
Аватар
Magas
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 486
Регистриран на: Сря Ное 28, 2007 18:32 pm
skype: Megas_1
Местоположение: Стара Загора
Обратна връзка:

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от Magas »

А аз дори се радвам,че ще има квартал стига с този еко рекет :)
П.С.А защо по-дяволите някои е построил квартал в русе до реката,това беше само пример.
Бъди такъв какъвто си
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: На някой пука ли му за Бедечка?

Мнение от muhogon »

Не е въпросът, дали трябва да има парк на това място, а дали има обективна необходимост, от застрояването на цял, нов квартал? Кое го изисква, населението ли нараства бързо? Точно обратното, а и, ако се погледне на пазара за недвижими имоти, има десетки, че и стотици свободни, продаващи се жилища, старо, ново, и съвсем ново строителство! Кое налага тогава строежа на тоя квартал, мигранти ли ще заселват там? Щом няма обективна необходимост, значи иде реч за нечия далавера, с височайше покровителство! Дали едно време, при лошия социализъм и диктатура, не са се сетили да го застроят, ами са се вдигнали да правят по чукарите сегашния "Железник""? По-прости ли са били тогава, та са го оставили за парк? Нека се замислят над това, радетелите за застрояването!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Публикувай отговор