Какво се намира в Астрала ?

Как да съчетаем духовното с научното или още една гледна точка за живота

Модератор: lutar

Правила на форума
В този форум важат всички общи правила на форума. И нека уважаваме българския език
Потребителски аватар
PoSSeSSeD
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1175
Регистриран: пон ное 08, 2004 14:07 pm
skype: komilev
Местоположение: in the middle of nowhere
Контакти:

Мнение от PoSSeSSeD » чет май 19, 2005 11:32 am

/uffftopic
jerry написа:Също сa ми кaзвaли че aко сложиш косъм от женa под възглaвницaтa си и сънувaш женaтa голa 8O товa дaли е вярноИзображение
Еми една вечер намерих косъм под възглавницата си и като се обръщам гледам голо момиче до мен. Значи може и да е вярно
П.П. Това е в кръгът на шегата

Потребителски аватар
vnmilen
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 55
Регистриран: вт мар 09, 2010 23:00 pm
skype: vnmilen
Контакти:

Re: Какво се намира в Астрала ?

Мнение от vnmilen » вт мар 22, 2011 21:47 pm

AlexV написа: 1) Елемнетали и Духовете на природата (стихии)
2) Астро идеи - т.е. човешките мисли , образи и желания.
3) Астрални клишета - отпечатъци от действия и явления
4) Егрегори
5) Същества създадени от страстите на човека
6) Хора които са излезли от физическото си тяло в Астрала за известно време
7) Души на умрели - Дух ,душа и астросом
8.) Остатъци от астралното тяло на умрелите хора (астрално тяло без духовен план) нямащи никакви свойства.
9) Нирманакаи - лоши и добри ,тялата на които са мъртви ,но са се научили да живеят в Астралното пространство , в ефирните личности.
Какво са Егрегорите?
Какво са Елементалите (то елементал доколкото съм чел са наистина - Земята, и т.н., и че Аватарите могат да ги призовават)?
Амурчето къде е? :)
Саламандърите - какво са?


Темата е интересна.

Търсих инфо за "астрални съшества", но да не се задълбава на такива теми, според мен, много се спекулира с тях поради меркантилни причини (ритуали, изчиствания, ...).

Емоциите също стоят да - астралното тяло. Не съм запознат тук повече.

В Астрологията астралния свят на човека е представен с планетите, които стоят в зодиите.
(връзките между планетите е Менталния свят, а зодиите в домовете е Физическия свят в Астрологията).

Телепатията е усещането на чуждите емоции и чуване на ("чуване" не е точна дума, ама айде, няма друга :)) на чуждите мисли когато са изказани умствено и са насочени към "чуващия".


С пожелания за приятен ден,
Милен Атанасов
Инфомационен портал за Новини, Снимки, Флаш игри, Вицове, Клипове и много други:
http://www.designbordeaux.com/bg/

Изображение

frvx
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 46
Регистриран: нед ное 21, 2010 19:44 pm
skype: hackera708

Re: Какво се намира в Астрала ?

Мнение от frvx » пон мар 28, 2011 9:14 am

"Какво са Егрегорите?"

Егрегорите са астрални същества, създавани от общество от хора, които са обединени от една мисъл и идея. Когато това общество действа активно, с времето в астрала се създава самостоятелно същество, което представя сбора от мисли и идеи на даденото общество. Това същество се нарича егрегор. Когато добие достатъчно енергия от обществото започва да живее самостоятелно. При борба на земните общества помежду им, техните егрегори също водят борба, както е възможно и обратното егрегорите първи да започнат като след това увлекат и хората в борбата си. За пример да вземем агитките на Левски и ЦСКА или войните и т.н.

Относно телепатията - ако чуващия иска да чуе нещо, което не всеки път действа просто го чува.

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Re: Какво се намира в Астрала ?

Мнение от lutar » пон апр 04, 2011 13:39 pm

За Егрегорите

Егрегорът представлява сбор от мислите и чувствата на двама или повече души, които те са имали един към друг в момента на възникването на общността им. Т.е егрегорът се ражда в определен момент. Програмата на егрегора се задава от мислите, а енергията му се подхранва от чувствата и емоциите на създалите го.

Да разгледаме следния пример (опростен максимално). Мъж и жена създават семейство, като мъжът обещава на жена си да я издържа, а тя да му е вярна и да се грижи за домакинството.

Така новообразуваният семеен егрегор ще получи програма, която ще има за цел да поддържа гореописаните обещания. Той ще бъде толкова по-силен, колкото по-силни са чувствата, които двамата изпитват един към друг. Егрегорът се явява своеобразна "банка", която акумулира в себе си тази част от енергията на чувствата, които двамата не могат да усвоят. Тази енергия ще се използва от егрегора, за да помогне на членовете на семейството да реализират желанията и стремежите, които са имали първоначално.

Обаче, когато единият от двамата реши да се отклони от тази програма, примерно, ако след десет години брак, жената изведнъж реши да се занимава с астрология, то егрегорът ще се почувства застрашен, защото това й желание е в противоречие с първоначално зададената му програма. Затова егрегорът ще се опита да противодейства на стремежите на съпругата да изучава астрология, като използва за свое оръдие мъжа й.

Действието на егрегора може да се наблюдава и в по-големи групи от хора, каквито са религиозните общества. В момента в който се кръстиш, попадаш под влияние на егрегора на църквата, който е в състояние да те защити от отрицателни влияния. Там може да намериш след това и приятели, хора които да те подкрепят. Но тази подкрепа ще продължиш да получаваш при условие, че спазваш правилата и ритуалите, които са установени в църквата.

В момента в който започнеш да се отклоняваш от правилата и каноните, егрегорът ще констатира това и ще "изпрати" при теб хора, които да се опитат да те "вкарат" в правия път. Ако упорстваш, егрегорът ще те отхвърли, като оттегли енергийната си подкрепа от тебе. Хората, които до вчера са ти били приятели, изведнъж ще се отдръпнат, ще забравят като че ли за тебе.

Егрегорът се захранва с енергия чрез ритуалите. Колкото повече ритуали има в едно общество или семейство, толкова повече енергия се отделя в посока към егрегора и той става по-мощен, по-силен.

Егрегорът продължава да функционира, докато има енергия. Когато тя се изчерпи, егрегорът изпада в състояние на летаргичен сън. Подобно е положението на егрегорите на някои древни религии (като тази на друидите). Ако в днешно време този егрегор бъде изваден от забравата и бъде захранен с енергия (чрез ритуали), то неговата програма се активизира наново и той набира сили.

Има два начина, по-които човек може да се откъсне от влиянието на един егрегор:

1. Да спре да го захранва с енергия

2. Да премине под опеката на друг, по-мощен

Интересен пример за действието на егрегорите е начинът, по който комунистическата власт намали влиянието на православната църква – забрани общото празнуване големите църковни празници – Коледа, Великден. Те представляват мощни ритуали, захранващи православния егрегор с енергия и когато тяхното празнуване бе забранено, само за 45 години влиянието и силата на православния егрегор спадна до абсолютния минимум. Същевременно бяха създадени нови ритуали – манифестациите за 1-ви май, 9-ти септември, които подхранваха с енергия егрегора на БКП. А програмата на този егрегор всъщност е марксистко ленинската идеология.

Като вид, егрегорът може да бъде семеен, родови, фирмен, клубен, религиозен, национален, партиен. Един човек може да бъде под влиянието на различни видове егрегори, но не може да бъде едновременно под влиянието на два егрегора от един вид – както е казано в Библията: “Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.” Всеки трябва да избере този егрегор, чиято програма е по-близо до неговата собствена.

Как може да се разпознае доколко е силен един егрегор - колкото повече хората в едно общество си приличат, толкова по-силен е егрегора.

Влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност), но от един момент нататък започва да бъде спирачка за неговото еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствената си програма, такава каквато е дадена в неговия личен хороскоп.
СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ. УБИЙЦИ.

Отговори