Книгите на Ян Ван Хелсинг

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

Отговори
3AgHuK
Потребител
Потребител
Мнения: 297
Регистриран: ср дек 08, 2010 11:42 am
Местоположение: Стара Газора Beach/Габрово

Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от 3AgHuK » пет дек 10, 2010 22:11 pm

Пускам тази тема защото ми е любопитно да разбера колко от вас са чели книга на автора с псевдонима Ян Ван Хелсинг и колко от вас споделят неговите убеждения(които са подплатени с доказателства или с думата на медиуми,пророци и случки от неговия личен живот).В момента на пазара аворът има 4 книги.Първите му 2 са забранени в някои страни защото явно не са угодни на някого.Аз лично четох наскоро ''Не пипай тази книга" и останах с много отворени въпроси,а и получих някои отговори които на мен лично доста ми допадат като идеология.Честно казано първите дни докато четях книгата нощите ми бяха неспокойни и не можех да заспя размишлявайки над твърденията и опитвайки се да погледна света и всичко като цяло от ъгъл,който не е наложен нито от правителствата нито от църквата.Нека темата да бъде отворена за дискусия в рамките на добрия тон по основните въпроси,които засяга авторът.И направо един въпрос към тези,които са имали честта да прочетат книгата:Как понасяте твърдението,че човек може да има всичко само като го пожелае с ума си?
Изображение

Потребителски аватар
IBMPoweRPC
Потребител
Потребител
Мнения: 81
Регистриран: пет юли 25, 2008 10:45 am

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от IBMPoweRPC » съб дек 11, 2010 9:11 am

3AgHuK написа:Пускам тази тема защото ми е любопитно да разбера колко от вас са чели книга на автора с псевдонима Ян Ван Хелсинг и колко от вас споделят неговите убеждения(които са подплатени с доказателства или с думата на медиуми,пророци и случки от неговия личен живот).В момента на пазара аворът има 4 книги.Първите му 2 са забранени в някои страни защото явно не са угодни на някого.Аз лично четох наскоро ''Не пипай тази книга" и останах с много отворени въпроси,а и получих някои отговори които на мен лично доста ми допадат като идеология.Честно казано първите дни докато четях книгата нощите ми бяха неспокойни и не можех да заспя размишлявайки над твърденията и опитвайки се да погледна света и всичко като цяло от ъгъл,който не е наложен нито от правителствата нито от църквата.Нека темата да бъде отворена за дискусия в рамките на добрия тон по основните въпроси,които засяга авторът.И направо един въпрос към тези,които са имали честта да прочетат книгата:Как понасяте твърдението,че човек може да има всичко само като го пожелае с ума си?
Ами приятелю тенденциозно е да се пише за силата на човешкият разум .. Джон Кехоу с "Подсъзнанието може всичко" и други автори пишат за това. За Ян Ван Хелсинг... той пише доста на тема конспирация , почитател съм му , но ако си чел и други писания на такава тематика , в книгата ще са ти интересни 2-3 глави :) Иначе супер че си и отделил време , заслужава си :) 2008 година когато излезна с български превод доста ме беше грабнала и мен докато я четях :) Това което ми се хареса лично на мен в нея е възпитанието на личното мислене , вместо сляпото вярване във факти :) :cheers:

fruitcake
Потребител
Потребител
Мнения: 269
Регистриран: пет дек 03, 2010 0:51 am

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от fruitcake » нед мар 13, 2011 12:01 pm

Четох "Не пипай тази книга" и вярвам в много от написаното.Сега чета "Книгата за 1 милион евро".

3AgHuK
Потребител
Потребител
Мнения: 297
Регистриран: ср дек 08, 2010 11:42 am
Местоположение: Стара Газора Beach/Габрово

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от 3AgHuK » нед мар 13, 2011 23:24 pm

fruitcake написа:Четох "Не пипай тази книга" и вярвам в много от написаното.Сега чета "Книгата за 1 милион евро".
Аз съм на втори том на ''Банки,хляб и бомби''.Авторът е Щефан Ердман и се споменава няколко пъти в "Не пипай тази книга''.Там се засягат повече теми за задкулисната игра на тайни общества,финансови магнати и правителства.
Изображение

Потребителски аватар
vnmilen
Начинаещ
Начинаещ
Мнения: 55
Регистриран: вт мар 09, 2010 23:00 pm
skype: vnmilen
Контакти:

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от vnmilen » вт мар 22, 2011 21:54 pm

3AgHuK написа:...опитвайки се да погледна света и всичко като цяло от ъгъл,който не е наложен нито от правителствата нито от църквата.
Няма нищо наложено от църква, или правителство - правителството е сбор от хора, които имат някакъв опит и се опитват да направят нещо.

Както знаете някои от управляващите си ритат футбол по цял ден, видяли сте клипа с разговора по телефона, който се върти в нета, и се чудят само как да назначат някой уволнен техен приятел отново. Никой не го дреме за това, какво учиш.

Даже наистина, образованието в България запада, понеже не се избират добри учебници, и няма стандарт. Преди в Математическата гимназия бяхме елитът, а сега всяко ходи там и се бие. При нас нямаше един напсуван учител, а сега всеки ден има. Изобщо подготовката в Математическата гимназия беше невероянта - учехме много неща, и решавахме всякакви задачи и упражнения, както по математика, така и по химия, физика, български и литература, немски и информатика. Много ме кефеха часовете по всиките ми предмети! (Ако тогава се занимавах с програмиране, както сега, щях да ходя на световни олимпиади толкова пъти :cheers: )

С пожелания за приятен ден,
Милен Атанасов
Инфомационен портал за Новини, Снимки, Флаш игри, Вицове, Клипове и много други:
http://www.designbordeaux.com/bg/

Изображение

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от lutar » пон апр 04, 2011 14:11 pm

Преди в Математическата гимназия бяхме елитът, а сега всяко ходи там и се бие
"Елит" това ми звучи като претенция без покритие. Почти като управляващите тази държава.
С постовете си до този момент не показваш в какво точно се изживаш като елит.
СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ. УБИЙЦИ.

TheNet
Новак
Новак
Мнения: 28
Регистриран: чет ное 30, 2017 18:05 pm

Re: Книгите на Ян Ван Хелсинг

Мнение от TheNet » пон юли 23, 2018 15:30 pm

Със сигурност са увлекателни, но не е нещо в, което си заслужава човек да вярва безпрекословно. Би живял доста параноичен живот.

Отговори