НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Представяне на окултното, като част от загадката на живота, като това с което хората са забравили в себе си, и на което вече не обръщат такова внимание. На невидимото, на неизменно присъстващо в живота на всеки, за добротата за човечноста и мъдростта оставени от предишните поколения, която би ни направила по добри хора.

Модератор: lutar

Отговори
Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от lutar » пон фев 21, 2011 16:46 pm

На всеки му се е случвало да гледа своя смимка от тинейжъските си години и да изпитва съжаление към младежът на снимката.
От какво точно е предизвикано това съжаление и срам ? Това е един от въпросите които може би всеки трябва да си зададе, усмислеики тази емоция.
Защо съжаление? Можеби защото смятаме този младеж за наивен и глуповат от позицията на времето или заради грешките които е допуснъл, които вие не бихте допуснали сега.
Срам ? От какво се срамуваме като гледаме този младеш? От неопитноста му, или от глупавия му вид без всякаква идея за бъдещето?
Не е необходимо да се срамувате от този младеж, нито от това как изглежда, нито от това какво е мислил или чуствал, нито от това какво не е знаел.
Всички тези чуства които изпитваме сега са не срама от тогавашното ни аз, а по скоро от сегашното ни, защото осъзнаваме, че вече сме загубили чистотота и невинноста си, които са ни помагали да бъдем по добри както към другите така и към себеси.
Чистотата с която сме расъждавали за света не е наивност а основния мироглед заложен във всеки един от нас, преди заобикалящата ни среда да ни обяви за задръстени или незнам си още какви и да ни асимилира, оставяйки болка дълбоко в нас от това че неможем да бъдем себеси. Слагаики тази маска на едентичност с останалите ние постепенно губим чистота и вибрацията с която цялото ни същество вибрира и с времето губим както себеси така и творческата си същност която трябва да твори чрез нас и върху нас.
Задавали си сте си някога въпроса защо с годините всички велики идеи които някога сте имали са изчезнали или едвам мъждукат като бледа сянка в нас. Това е така защото я нама и чистотата която сме притежавали тогава. Онзи бял лист които е в нас въху които ние трябва да творим бива замърсяван от предрасъдъци вменени ни на сила, с които в последствие ние сами унищожаваме себе си и се лишаваме от идеино творческата си същност която е била предопределена за велики дела.

Не съжаляваите младежа, не се срамувайте от него, това че сега вие гледате към него не е случайно той също ви гледа и ви напомня че щом изпитвате всичко това нищо не е загубено, защото е време сянката на всичко което сме притежавали тогава да стане образ от плът и кръв. Време да махнем маската вече и да бъдем себе си.
СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ. УБИЙЦИ.

Потребителски аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 3256
Регистриран: пет сеп 15, 2006 12:59 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от realprofesora » пон фев 21, 2011 23:47 pm

Винаги съм бил себе си и винаги съм се гордял с това, което съм бил някога като тинейджър.Не съжалявам дори и секунда за всичко, което съм направил през живота си.Не разбирам това, което си написал е така казано, сякаш меродавно за всички хора.
В момента не съм в Бг.

Потребителски аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Мнения: 5795
Регистриран: пон юли 26, 2004 9:33 am
skype: sawo_1337
Местоположение: ./
Контакти:

Re: НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от sawo » вт фев 22, 2011 10:19 am

Аз също не бих казал, че съжалявам за това, което съм бил :) Вярно, има неща, които можех да направя по друг начин, но сега дори се радвам за избора, който съм направил. :)
Изображение

Потребителски аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран: съб фев 07, 2004 20:20 pm
Контакти:

Re: НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от lutar » вт фев 22, 2011 13:46 pm

Възможно е да не съм се изразил правилно или да не съм бил разбран правилно. Не твърдя че трябва да се срамувате от себеси или да съжалявате за постъпките си щом те са ви направили това което сте и сте в мир със себеси.
Идеята е всеки да вземе една своя снимка от тази въздраст на която е сниман сам и да порасъждава какво вижда в себеси на тези години, нещо като анализ. А по горе писанато е за определена група хора, но ако човек се замисли може да се окаже че е валидно за всеки, зависи от каква гледна точка се гледа.
Пак казвам идеата е не да се срамувате или да съжалявате за нещо, а по скоро да се замислите.
СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ. УБИЙЦИ.

3AgHuK
Потребител
Потребител
Мнения: 297
Регистриран: ср дек 08, 2010 11:42 am
Местоположение: Стара Газора Beach/Габрово

Re: НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от 3AgHuK » ср фев 23, 2011 18:19 pm

Аз също не съжалявам за нищо направено или ненаправено,защото всичко това като цяло представлява моя живот-всички постъпки.Липсата на постъпка пак определям като вид постъпка.Истината е,че като си гледам снимката от преди 7-8 години виждам колко неща не съм знаел за живота,замислям се че битуването ми е можело да протече по хиляди различни начини и всеки от тях би бил уникален,както и начинът по който живея сега.Винаги има моменти,в които бих искал нещата да не стоят точно така,но това се дължи сигурно на инстинкта ни за самосъхранение.Човекът винаги се стреми да бъде щастлив по пряк или косвен начин.Но не бива да се съжалява за това, което си бил или за това ,което не си бил-животът е твърде кратък за това.Не бих казал,че съм станал по-лош оттогава досега,просто съм променил възгледите си за света драстично и понастоящем продължавам да ги променям.
Изображение

Потребителски аватар
Magas
Потребител
Потребител
Мнения: 402
Регистриран: ср ное 28, 2007 18:32 pm
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: НАИВНОСТ ИЛИ НЕВИННОСТ

Мнение от Magas » нед сеп 08, 2013 14:55 pm

Ами време е за признание срам ме, че съм пожизнено болен от дцп и поради това нямах много приятели и ми пукаше за мнението на другите и когато осъзнах ,че няма от какво да ме срам и страх вече е късно
Бъди такъв какъвто си

Отговори