Шофирайте внимателно и разумно.

Добави отговор


С помощта на CAPTCHA се убеждаваме, че сте човек, а не робот.
Усмивки
:bigboss: :blackeye: :blinkblink: :closed: :dancing: :ebay: :gamer: :google: :grin2: :haha: :heat: :helpme: :crazyeye: :confused2: :imsorry: :mafia: :chaingun: :cute: :Alvarin: :D :) :beroe: :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :cheers: :smoukin: :tongue: :angry: :spank:

BBCode е Включен
[img] е Включен
[url] е Изключено
Усмивките са Включени

Преглед на тема
   

Разгърни Преглед на тема: Шофирайте внимателно и разумно.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от Roshavv » Пон Юли 27, 2015 11:54 am

Вчера посока Стара Загора - Хасково и обратно имах поне десетина ситуации такива рейсъри с въпросното даване на гас при изпреварване само че срещу мен. Аз с мотор и двама кретени се изпреварват насреща ми. Чудя се от жегата ли бе или просто толкова имат в главата или мислят че щом можем да се разминем тримата не е проблем да си изпреварват.Двама изкачат от завои насреща ми един до друг и се изпреварват в продължение на километри. Това нормално ли е? Избиват се комплекси с дърти курници по пътя.... Някакъв с пежо комби пък реши че ще кара плътно зад мен...демек ще се гоним! Докато се нервничеше зад мен видях жена до него и дете отзад!!!! Интересното е че като съм с мотор прави впечетление че никой не очаква да карам нармално 100-120 дори и по бавно. Аз си се наслаждавам на разходката но все ще се намери някой темерут да ти развали кефа даеа....
АДМИН това от 140 до 240 с ква кола ти е подскочила стрелката на километража???? От 240 знаеш ли кога ще спреш (примерно ако изкочи куче) като натиснеш рязко спирачката ??? Ако искаш пробвай другия път.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от sawo » Съб Юли 25, 2015 3:48 am

Bul-Dog написа:Значи правиш тема : "шофирайте разумно...", и няколко дена по-късно ни разправяш как си се вързал на някакъв русенски пръдльо и си развил невероятните 240 км., за да му докажеш, че не може да си въобразява, че е по-бърз, по-разумен, и по-внимателен от теб?

Респект и почитания! Покажи на тия хора... :grin2:
Внимателно и разумно не значи бавно задължително. Най-обичам шофьори които се показват пред мен в последния момент от някоя пресечка бавно-бавно и първо гледат в другата посока. Чували са, че трябва да се оглеждат, но не знаят къде да гледат и за какво да гледат. Другото е излизат от знак СТОП точно пред мен бавно и внимателно и започват да карат разумно и внимателно с 15 км/ч да не вземе да стане нещо, нищо че са на 20 метра от мен а аз карам с поне 30-40км/ч над тяхната скорост.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от realprofesora » Пет Юли 24, 2015 10:23 am

The enD написа:Направо не завиждам на хората с бавни коли, едно изпреварване да не може да направиш на спокойствие.
Kaрал съм Корса 45 коня 1,2 мотор ...и то на газ. Еми да ви кажа нямал съм проблеми ,нито с изпреварване , нито със заобикаляне. Важното е да знаеш от къде да започнеш ускорението имайки предвид скоростта, насрещния трафик и дължината на участъка.... но това става с много опит и трябва да ти иде отвътре. Познавам хора които карат автомобили активно дълги години, но хич ги няма в карането.
Така, че карайте си полека и не се нервирайте. Без стрес, без стрес!

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от The enD » Пет Юли 24, 2015 9:20 am

Направо не завиждам на хората с бавни коли, едно изпреварване да не може да направиш на спокойствие.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от emzo » Пет Юли 24, 2015 8:50 am

Е Опела на равното просто е ускорил :D

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от Salamura » Пет Юли 24, 2015 8:31 am

Вчера се връщам от Старозагорските бани и застигам един с опел кара с 60кн/ч нагорнище/надолнище няма значение а и на завоите чак натиска спирачки! Не можах да видя кой/какъв шофира но да речем че е мъж шофьор.
Стигаме до права отсечка, чисто отпред и давам мигач да изпреваря. Усети гада и почна и той да ускорява - как да се изнеса в дясно?!!!
А идат завои, кой знае какво ще изскочи! Успях да го задмина и да се изнеса в дясно преди завоя но се наложи да набивам яко спирачки на завоя че бях ускорил до 120км/ч!
Е БИВА ЛИ ТАКА - СЗ регистрация а никаква толерантност и спазване на правилника! Ай дано да е от горещините на човека паднало "пердето" а не постоянна практика!

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от muhogon » Чет Юли 23, 2015 12:50 pm

В шофирането има общи, писани правила, и лични такива, неписани! Всеки си има стил на каране, и няма как да е другояче, всички сме различни хора! За мен изпреварването е най-лесната като техническо изпълнение маневра, но най-трудна, като обективна преценка на ситуацията! Понякога, може би и в повечето случаи, е по-опасно да прекъснеш започнато изпреварване, отколкото да го завършиш! В такъв случай, високата скорост е напълно оправдана, дори и да навлиза в опасни стойности. Лично аз, никога не бих тръгнал да изпреварвам, ако нямам видимост за целия участък от пътя, който смятам, че ще бъде изминат през това време! Всичко е по лична преценка, базираща се на познаването на колата си, нейните динамични качества, моментната скорост, и т.н. Наистина е особено дразнещо, когато изпреварваният се опитва да осуети изпреварването, това си е чиста проба предпоставка за ПТП! Уважавай другите, за да те уважават и тебе!

И накрая, за да не се изкарвам чак толкова "безгрешен", ще спомена, че имах подобен случай на осуетяване на изпреварване от моя страна :mrgreen: ! Но беше на двоен път, от Хасково за Димитровград, и ме ядоса това, че тоя сякаш смяташе да ме изпреварва поне до Димитровград, толкова бавно го правеше! Беше с един стар пасат, и не знам защо, едва го натискаше! Можеше да се получи друг неприятен момент - изпреварвайки ме толкова бавно, можеше да бъде настигнат от някой бързак отзад, да се шашне, и да реши да кривне веднага вдясно, неминуемо завличайки и мен! В тази ситуация, нямах друг избор, освен да "избягам" напред! Впрочем, тогава карах с около 80-90 км/ч, не иде реч за някакви големи скорости!

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от nike718 » Чет Юли 23, 2015 12:46 pm

Bul-Dog написа:Значи правиш тема : "шофирайте разумно...", и няколко дена по-късно ни разправяш как си се вързал на някакъв русенски пръдльо и си развил невероятните 240 км., за да му докажеш, че не може да си въобразява, че е по-бърз, по-разумен, и по-внимателен от теб?

Респект и почитания! Покажи на тия хора... :grin2:
Мисля ,че колегата е абсолютно прав в случая! А и хората са казали, по - умният отстъпва.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от admin » Чет Юли 23, 2015 11:37 am

Не съм доказвал на никой - нищо. Правя си стандартна маневра за изпреварване и се чудя на селяните с какъв акъл се опитват да пречат умишлено на маневрите на хората, ако те дразнят цифрите може да ги разделиш на 10 примерно за да са ти по приемливи.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от Bul-Dog » Сря Юли 22, 2015 17:18 pm

Значи правиш тема : "шофирайте разумно...", и няколко дена по-късно ни разправяш как си се вързал на някакъв русенски пръдльо и си развил невероятните 240 км., за да му докажеш, че не може да си въобразява, че е по-бърз, по-разумен, и по-внимателен от теб?

Респект и почитания! Покажи на тия хора... :grin2:

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от admin » Вто Юли 21, 2015 10:52 am

muhogon написа:
Като чета така, май гонката е свършила сигурно, чак към Метро? Щото с тая скорост, няма и път да остане, къде да завърши изпреварването! Пък и как ги вдигнахте тия скорости на тоя път? Впрочем, реното кой модел беше, освен, че е дизел?
Метро ли, преди разклона на Дълбоки вече го бях изгубил зад мен в колите. Покрай авто къщите там се крият от време на време патрулки и снимат за това там е желателно да се спазват ограниченията. За модела, не знам. Аз с марките на колите трудно се оправям пък моделите са ми направо бяло петно.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от sawo » Вто Юли 21, 2015 10:29 am

realprofesora написа:Като ви слушам и си мисля, че май сте аматьори и другите ви пречат. Аз съм 90 коня... на газ и не съм имал проблеми досега с изпреварване.
Аз мога да изпреваря преди да си усетил, че някой е тръгнал да изпреварва, ама защо трябва да караме като по филмите? :) Въпроса беше, че при нормално изпреварване започват да им идват някакви идеи, с които само демонстрират селяния, нищо повече.
muhogon написа: Като чета така, май гонката е свършила сигурно, чак към Метро? Щото с тая скорост, няма и път да остане, къде да завърши изпреварването! Пък и как ги вдигнахте тия скорости на тоя път? Впрочем, реното кой модел беше, освен, че е дизел?
За около 1км се дигат с малко по-бърза кола, стига да има път и условия, разбира се. От Подслон до Метро имаш едно 15км, че и повече :)

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от realprofesora » Пон Юли 20, 2015 22:39 pm

A-MA-TьО-РИ. На всеки километър-само аматьори.

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от muhogon » Пон Юли 20, 2015 22:36 pm

admin написа:Вчера, прибирам се към Стара Загора и малко след разклона на Подслон, виждам пред мен някакъв с рено русенска регистрация. Пускам си мигач, подавам газ да го изпреварвам лекичко и забелязвам, че този започва да пуши. Подава газ леко, гледам 120, 140 тоя вече кади, 150 с голям зор ама съм си до него, няма коли на платното пред нас. Чудя му се на селския акъл. В закона изрично пише когато те изпреварват не бива да увеличаваш или да се намаля скоростта ... ако искаш да го изпревариш, като му свърши маневрата започни си твоя, както и да е. Натиснах педала до край, километража скочи на 240 и го оставих да ми диша праха. Играх му едни авариики за спорта и понамалих. Гледам го, настига ме с бясна скорост .. около 150 км/ч, аз карах със 100 но тъй като съм по - пъргав по лесно ги изпреварвах и го оставих някъде на зад и се отказа. Подобна история на същото място преди една седмица ми се случи с един хасковски каун с опел комби с малко дете в колата. Чудя им се на селският акъл.

Като чета така, май гонката е свършила сигурно, чак към Метро? Щото с тая скорост, няма и път да остане, къде да завърши изпреварването! Пък и как ги вдигнахте тия скорости на тоя път? Впрочем, реното кой модел беше, освен, че е дизел?

Re: Шофирайте внимателно и разумно.

от gild » Пон Юли 20, 2015 16:59 pm

Онзи ден гледах от казанлък към стз-то, един джип изпреварваше една хондичка. Само че на 400 - 500 метра от джипа идваше камион и този с хондата продължи да я натиска за да не му даде да го изпревари, най на края този с джипа просто се прибра защото иначе щеше да се удари челно в камиона и изхвърли този селяк с хондата. Оня спра в банкета едвам, не се удари ама му стана тъпо.

Върнете се в началото