Правила на раздел Купува/Продава!

Купува, продава, заменя и т.н. Темите се трият автоматично на всеки 30 дни.
Заключено
Аватар
dilura
Модератор
Модератор
Мнения: 110
Регистриран на: Нед Дек 14, 2003 23:03 pm
skype: neikovo1

Правила на раздел Купува/Продава!

Мнение от dilura »

1. Теми, които не са на кирилица с ясно и точно заглавие също на кирилица ще бъдът изтривани веднага щом бъдат забелязани!
*(Тук се включват и заглавия от типа "Купувам", "Продавам")
2. Продавачът има право да прави " ЪП (UP)" на темите не повече от 6 пъти. По един ъп на всеки 24 часа!
3. Задължително след успешна сделка да се добави в заглавието "За триене" и по възможност да се напише един пост в темата, за да се вдигне нагоре и да я видим по-бързо. Ако сте писали единствено Вие в темата, има бутон Изображение с който можете сами да си изтриете коментарите и съответно темата, не е нужен модератор.
4. Не се позволява пускане на обяви за продажба на неща със странно предназначение - оръжия, патрони, лекарства, анаболи, алкохол и т.н.
5. В темите се пише само информация - данни относно предметите, които се продават.
6. Задължително се упоменава цена.
7. Разбирания между продавач и купувач да стават чрез ЛС, E-mail, Skype, GSM и т.н.
8. Теми ще бъдат изтривани както след успешна сделка (покупко/продажба), но и ако няма никакъв интерес и продавача реши нещо друго - продавача да изпраща ЛС до модераторите на този форум, за да се изтрие обявата.
9. Всички постове съдържащи лични разговори и постове некасаещи информация относно обекта на покупко/продажба ще бъдат изтривани без предупреждение.
10. Когато обявената сума не Ви харесва и искате по-ниска цена, давайте Вашето КОНКРЕТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ. Всички постове от сорта на "Много скъпо", "Свали цената" и подобни, ще бъдат изтривани.
11. Задължително пишете в заглавието на темата си дали Купувате или Продавате! Теми без това уточнение ще бъдат трити без предупреждение!
12. Обявата НЕ може да бъде директен линк към друг сайт, където е пълното описание.

* Основните правила на форума важат и тук! Например точка 5 - НЕ пишете с главни букви - нито заглавията, нито самите теми!
sawo написа:Искам да направя няколко добавки, понеже явно има нужда:
1.Забраняват се публични коментари по обявената цена, освен ако самият автор изрично не е упоменал, че приема такива! Пазарлъците следва да се извършват посредством лични съобщения. Ако не сте доволни от цената - пишете PM, а не пишете в самата тема!
2.Забраняват се всякакви коментари които могат да навредят на обявата по какъвто и да е начин например "Едикъдеси се продава едиколко си по-евтино", "Тази стока е буклук не взимайте в никакъв случай" и т.н
Понеже новата версия на форума позволява допълнителни методи за следене на нарушителите, искам да спомена следното:
При всяко нарушение на правилата на форума потребителя ще получи предупреждение от модератор или администратор.
При три натрупани предупреждени потребителя ще се наказва по преценка на модератор или администратор, включително и с изгонване, ако се налага.
Пак напомням - това е раздел купува/продава, а не раздел където да се нищят цена, качество и т.н на стоките.Поствайте само ако искате някаква информация преди да купите/продадете продукта, а не да оспорвате цената, условията или каквото и да е друго на покупката/продажбата - това се определя от първия който е постнал темата!

Незапознаването с тези правила не е оправдание!
sawo написа:Понеже има много оплаквания, че не се спазват правилата на раздела, не се следи за тяхното спазване и т.н. обещавам:
- Когато имам време ще следя освовно този раздел.
- Всеки нарушил която и да е точка от правилата (особено допълнението в първия пост) ще бъде наказван безкомпромисно.
- При 3 предупреждения за нарушения в този раздел достъпа до раздела ще се спира БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Прочетете още веднъж внимателно правилата и се постарайте да ги спазвате. Раздела е за обяви, не за дискусии. Който иска да коментира продажба или покупка на стока, без да задава съществен въпрос може да се пробва в някой магазин или на пазара.
Аватар
PTS
Модератор
Модератор
Мнения: 799
Регистриран на: Пет Юли 07, 2006 14:47 pm
Местоположение: София / Стара Загора

Re: Правила на раздел Купува/Продава!

Мнение от PTS »

Добавена е точка 12 към правилата. Моля, запознайте се с нея. :)
Заключено