Строежи и проекти в Стара Загора

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Гледам в единия край на Бизнес парк Стара Загора са се развихрили с жилищно строителство.
Някой знае ли колко кооперации ще се издигнат там?
Ако разберем коя е фирмата строител, може да видим визуализация на проекта.
Мен ме домързя да отида до информационната табела, за да прочета. :)

Изображение

Изображение
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Поредна нова къща в строеж в Богомилово на първа линия.
Наброих поне 7-8 нови къщи в строеж само покрай пътя.
Крайно време е общинарите да направят Богомилово квартал и официално.

Изображение


Малко по-надолу към Студентското градче гледам работят по покривната площ на тази сграда.
Не знам какво ще има вътре. Ако някой знае да каже.

Изображение
Аватар
Веско
Потребител
Потребител
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 23, 2012 19:11 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от Веско »

Това какво ще става?
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Веско написа: Нед Фев 24, 2019 13:13 pm Това какво ще става?
И аз това питах.
Голямо е, но не знам.
bero
Новак
Новак
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 01, 2019 15:47 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от bero »

Френска лаборатория
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Местният голям строител на Стара Загора"Лесо инвест" изгражда най-големите обекти с частен инвеститор в града

Сашка Панайотова

6 мар 2019
Изображение

Да си строител, който не зависи от обществени поръчки, е трудно в България. "Лесо инвест" обаче се справя добре. Тя е сред фирмите в региона, в чиято дейност промишленото строителство има превес над жилищното. Фирмата почти не работи по обществени поръчки.

Сред знаковите обекти, изградени от "Лесо инвест", са хотелите и винарските изби на "Мидалидаре естейт", разширението на "Промет сейф" в Казанлък, на печатница "2 М" и много други. Сега старозагорската строителна фирма довършва и базата на фирмата за автомобилни гуми "Диана" в Стара Загора. Тя ще разполага със складова част за леки и товарни гуми и работни помещения. "Обектът е тежък, но ще успеем да го приключим за определените 11 месеца и да го издадем до март", казва съдружникът в "Лесо инвест" Пламен Михалев.

Михалев обяснява, че предпочитат да работят с частни инвеститори, "защото тe не правят избора си на база най-ниска оферта, а на база най-добро предложение и качество. Ние сме от фирмите, които не работят на ниска цена, но пък правим всичко по най-добрия начин", обяснява той. В поетата работа в обектите си "Лесо инвест" обикновено работи в екип с други старозагорски строителни фирми – "Чахов", "Ел-груп", ПСК Ес Би Ес и др.

"Капитал" е част от проекта "Европа говори", който цели да насърчи диалога между хора с различни политически възгледи от цяла Европа. За да участвате, попълнете въпросника долу:


Завръщане към дома


От фирмата смятат, че има "бум на строителството" в Стара Загора – както на жилищното, така и на промишленото. Доста строителни фирми отбелязват ръст, а това преди всичко означава работеща икономика, казва Михалев. Понякога дори отказваме поръчки, защото държим да бъдем лоялни в отношенията си, обяснява той, предвид все по-големия обем работа, който фирмата извършва.


Фотограф: Сашка Панайотова


"Лесо" обясняват, че преди години са работили и в Германия, но през последните години имат достатъчно работа в Стара Загора и региона и не се налага да търсят работа навън. В момента обектите чрез възлагане от външен инвеститор за "Лесо инвест" са повече, като съотношението е 60 към 40 в полза на промишленото строителство.

Перспективи

През 2019 г. "Лесо инвест" планира успешното приключване на строителните работи по Център за гуми "Диана" и започнатите през миналата година жилищни кооперации в Стара Загора, разширение на складовете на фирма ИТТ, както и на няколко по-малки промишлени и жилищни обекти.

Сред основните акценти в работата на фирмата през тази година е стартът на строителните работи по логистичната база на "Брадърс комерс". Тя ще бъде разположена върху площ 16 000 кв.м в една от базите на бившето ДЗУ. Инвестицията в строителството на логистичната база и оборудването й е за над 12 млн. лв. Предстои да бъде реализирана собствена инвестиция за изграждане на нов жилищен комплекс на уютно и тихо място.

Проблеми

Основният проблем за строителите е същият, какъвто и за всички останали индустрии - липсата на кадри. Ако този проблем не съществуваше, щяхме да имаме много по-големи възможности, отбелязват от "Лесо инвест". Затова фирмата е в преговори да наеме работници от чужбина и вече търси специалисти в балтийските страни и Турция.

Стремежът на строителните фирми е да се постигне плавно увеличение на цените на строителните услуги, за да може да се увеличат и трудовите възнаграждения на заетите в сектора, казва Пламен Михалев, който е и член на УС на Камарата на строителите в Стара Загора. Друга пречка пред строителите е високият процент на сивия сектор в бранша. Отделни бригади са се заели със строителството на еднофамилни къщи в региона, не са се регистрирали никъде и имат възможности да наемат хора на по-големи трудови възнаграждения, но без да плащат данъци и осигуровки.
https://www.capital.bg/specialni_izdani ... _stroitel/
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Виктория Грозева: Стара Загора се увеличава и расте

Главният архитект на община Стара Загора пред "Капитал"

Сашка Панайотова

7 мар 2019


Изображение

Виктория Грозева е главен архитект на Стара Загора от 2016 г. Това е "горещ стол" - предшественикът ѝ си подаде оставката след скандал с конфликт на интереси в парк "Бедечка". Грозева е в общината от 2013 г., като е била и началник на отдел "Устройство на територията". Тя разговаря с "Капитал Градове" за бъдещата визия на града, както и заради оплакванията от обществените поръчки в строителния сектор.
Възможности за жилищно строителство в централната градска част ще има и в бъдеще

Арх. Грозева, строителният бранш в Стара Загора казва, че ниската прогнозна цена, която понякога дава общината, се явява пречка за строителния бизнес. Цената ли е решаваща при избор на изпълнител?

- Искам да подчертая, че община Стара Загора почти няма процедури, които да са на база най-ниска цена. Процедурите ни са на база икономически най-изгодна оферта. Това означава, че не прогнозната стойност, която се дава след обстойни количествено-стойностни сметки, е решаваща, а техническото предложение, което изготвя всеки кандидат. Тук влиза предложението за изпълнение на обекта – качество, екип, сходни обекти, по които фирмата е работила, организация на работа и всички налични подробности, които ни дават възможност да се уверим, че кандидатът има потенциал да изпълни обекта.

Относно стойността, определена от община Стара Загора за пределна, мога да кажа, че тя е на база анализ на пазарните цени, на всяка дейност от строителния процес на съответния обект. Това не е занижена цена, а реална, пазарна. Изготвя се от екип от общинското звено "Инвеститорски контрол", който се занимава с качествено остойностяване на база пазарни цени. Всеки строител сам решава каква печалба му е достатъчна. Относно кандидатите смятам, че на почти всички процедури за строителни обекти, за ремонти на сгради ние имаме участие на старозагорски фирми.

Какви възможности се отварят за строителния бизнес в града през 2019 г.?

- Обявили сме процедура за избор на строител за изграждане на сграда за социални жилища - 69 на брой, в бившата сграда на метрологията. Изпълнението ще бъде през следващата година. Ще започнат ремонтите в СОУ "Иван Вазов" и в 9 ОУ, които сега са в етап на проектиране и изпълнение. Стартира изграждането на модерна зала в областна администрация, ремонт на Детска градина №2 на ул "Цар Калоян".

Предстои да направим цялостен ремонт и реконструкция на Летния театър в Стара Загора по оперативна програма "Региони в растеж". Сега изготвяме идейния проект и го съгласуваме в Министерството на културата, тъй като обектът попада в обхвата на Аязмото. Предстои да направим цялостна промяна на визията на т.нар. Руски пазар, който в момента е в доста неугледен вид, както и разширение на ул. "Капитан Петко войвода" между кръговото движение на бул. "Цар Симеон Велики" на юг до бул. "Славянски" като четирилентов път. За този обект ще използваме възможностите, които ни дава Фондът на фондовете. Проектът ще ни струва по окрупнени показатели до момента между 4.8 и 5 млн. лева.

Другият обект, по който също ще кандидатстваме за финансиране към Фонда на фондовете, е зоологическата градина на Стара Загора. Базата е амортизирана и желаем значително да подобрим средата за животните, условията на работа за обслужващия персонал, както и посещаемостта от гражданите на Стара Загора и други градове. Имаме готов проект, който е на стойност 2.5-3 млн. лева.

Изчерпаха ли се възможностите за строителство в централната градска част?

- Издадените от община Стара Загора строителни разрешения за многофамилни жилищни сгради през 2018 г. са за сгради с около 15% по-голяма разгъната застроена площ в сравнение с миналата година. Това са многофамилни жилищни сгради с обекти за стопанска дейност - магазини, офиси, ателиета. През всяко следващо тримесечие на годината отбелязваме ръст от около 30% на издадените разрешителни за строеж.

За 2018 г. са издадени общо 50 разрешителни за строеж на многофамилни жилищни сгради. Има голям интерес към строителството на промишлени сгради в периферията на Стара Загора. Това обуславя промяна в общия устройствен план, тоест увеличаване на териториите, които са първи зони след урбанизираните територии. Градът се увеличава и расте.

Голяма територия от градския център все още е със стари сгради. По плановете за застрояване там се предвижда увеличаване на етажността. Визирам югоизточната част на централното ядро на града, което е с по-стари сгради - става въпрос за карето от ул. "Братя Жекови", бул. "Св. Патриарх Евтимий", бул. "Цар Симеон Велики" и бул. "Руски". Това каре е хаотично застроено от 90-те години насам с по-високо строителство, но не е изградено напълно. Тенденцията е там да има нови сгради с по-голяма етажност.

Няма ли да стане пренасищане с жилищни сгради?

- След като строителните фирми инвестират в строителство на нови жилища, очевидно има възвращаемост на вложените средствата -това е пазарен механизъм. Ако нямаше търсене, нямаше да има инвестиции. Това е добра прогноза за развитието на града, защото, ако създадем добри условия на живот, много хора биха се върнали от столицата в Стара Загора.

Строителният бизнес очаква, че ще се отворят нови възможности за строителство, след като държавата предостави на общината 75 дка от района на ДНА. Кога ще се случи това?

- Желанието на община Стара Загора относно това държавата да ни прехвърли въпросните декари е заявено веднага след референдума за парк "Бедечка". Към момента обаче нямаме категорично решение на МС, за да стартира самата процедура по прехвърлянето. Процедурата е в ход, но все още не е финализирана.

Докъде стигнаха строителните работи по продължението на парк "Артилерийски"?

- Строителството стартира на празника на Стара Загора – 5 октомври 2018 г. То включва в себе си изграждането на 40 дка паркова територия и продължение на улица "Христо Ботев", която ще свързва кв. "Казански" с Руския пазар. В момента се извършват земно-насипни работи, прокарват се подземни комуникации и подготовка за трасиране на алеи в парк и земно легло за улицата. По проекта работи фирма ВДХ АД. Имаме намерение да изградим и многофункционална зала във вече изградения парк - в южната му част. Тя ще обединява различни дейности от спортен и културен характер. Местоположението на залата е избрано, предстои да обявим конкурс за най-добра идея. Около 5 млн. лева ще струва продължението на парка заедно с изградената улица. Разчитаме на финансиране от държавния бюджет и на собствени средства.

Какво ще стане с празното пространството източно от парк "5 октомври"? Гражданите очакват да се продължи паркът в тази посока.

- Проведоха се няколко срещи, инициирани от Камарата на архитектите в града, с мен и кмета господин Тодоров. Колегията на архитектите е на мнение, че е добре на това място да има сграда, а не зелени площи, защото градоустройствената рамка в първия план за застрояване в централна градска част предвижда това. Не сме се отказали тази територия да бъде продължение на градската градина към улица "Пазарска" като допълнителна пешеходна част в нашия суперцентър.
https://www.capital.bg/specialni_izdani ... a_i_raste/

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от muhogon »

Крайно време е общинарите да направят Богомилово квартал и официално.
Ще направят, ама нъц, хората не искат! И що да искат, да почерпят от "благинките" на най-високите данъци в България ли?Апропо, колко пъти ще я постваш тая уруспия от общината? Не сме малоумни, ще видим и другата тема!
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

muhogon написа: Чет Мар 07, 2019 9:37 am
Крайно време е общинарите да направят Богомилово квартал и официално.
Ще направят, ама нъц, хората не искат! И що да искат, да почерпят от "благинките" на най-високите данъци в България ли?Апропо, колко пъти ще я постваш тая уруспия от общината? Не сме малоумни, ще видим и другата тема!
Сложил съм материала в няколко теми за които има информация в него.
Това е важно издание на вестник Капитал посветено изцяло на лидерската позиция на Стара Загора в индустрията, БВП-то, строежите и заплатите в цяла България.

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от muhogon »

slimarkov написа: Чет Мар 07, 2019 9:55 am
muhogon написа: Чет Мар 07, 2019 9:37 am
Крайно време е общинарите да направят Богомилово квартал и официално.
Ще направят, ама нъц, хората не искат! И що да искат, да почерпят от "благинките" на най-високите данъци в България ли?Апропо, колко пъти ще я постваш тая уруспия от общината? Не сме малоумни, ще видим и другата тема!
Сложил съм материала в няколко теми за които има информация в него.
Това е важно издание на вестник Капитал посветено изцяло на лидерската позиция на Стара Загора в индустрията, БВП-то, строежите и заплатите в цяла България.

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Да, разбрахме, това е важна, фалшива дезинформация, която ти е наредено да разпространиш... А да ти е хрумвало, че не я искаме, вече знаем колко струва?
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Петият строителен център

Издадените разрешителни за строеж в Стара Загора бележат ръст от 30% за всяко тримесечие на изминалата година

13 мар 2019


Изображение

Ръстът на строителството през добрата 2018 г. не подмина Стара Загора. Най-много се строят жилищни сгради и сгради със смесено предназначение. Само в пространството между кръговото кръстовище на бул. "Славянски" и Руския пазар в града се строят седем нови жилищни кооперации. Подобно е положението и в кварталите, както и в централната градска част. Утвърдените строителни фирми успяват да продадат още на зелено по-голямата част от жилищата.

През изминалата година община Стара Загора е издала 50 разрешителни за многофамилни жилищни сгради, като РЗП е с 15% по-голяма в сравнение с предходната година. Издадените разрешителни за строеж бележат ръст 30% за всяко тримесечие на 2018 г.

Получавате пълен достъп до всички статии и целия архив
От строителния бранш в Стара Загора прогнозират нови възможности в сектора и заради 75-те декара, които ще предостави държавата на община Стара Загора в апетитни терени - между "Загорка" и ДНА. С тях общината трябва да обезщети собствениците на имоти в парк "Бедечка".

Проектът "Европа говори" цели да събере хора с различни политически възгледи от цяла Европа, за да разговарят лице в лице. Ако искате да участвате, попълнете въпросника:

Цени на жилищата

Интересно е, че макар цените на жилищата в Стара Загора да бележат ръст 10% на годишна база и градът по средна заплата да държи 2-ро място в страната, по цена на имотите Стара Загора се нарежда след София, Пловдив, Варна и Бургас. Докато в София вече трудно се намира жилище на цена по-ниска от 900 евро/кв.м, в Стара Загора средната цена в разширен център се движи около 450 - 500 евро/кв.м, а в кварталите цените са дори по-ниски, казват от Камарата на строителите. Най-скъпите жилищни площи в центъра на Стара Загора се движат около 700 евро/кв.м.

Цените на имотите тук ще продължават да растат, категорични са от бранша. Една от причините е непрекъснатото повишаване на цените на строителните материали. Само през януари 2018 г. цената на арматурното желязо е отбелязала ръст 22%. Цената на бетона също бележи ръст, основно заради по-високите цени на горивата.

Според Бисер Орлов обаче, председател на регионалната структура на Националното сдружение недвижими имоти, ръстът определено ще се забави. Цената на жилищата е отбелязала ръст около 10% през 2018 г., но Орлов предполага, че това ще спадне през тази година. От началото на 2019 г. брокерите на имоти в Стара Загора отбелязват 5% ръст в цените на жилищата в сравнение с последното тримесечие на изминалата година. "Пазарът в момента е изключително стабилен и прогнозируем в рамките на една година", смята Орлов.

Увеличават се цените на имотите в кварталите, в които община Стара Загора успя да подобри инфраструктурата и създаде по-добри условия на живот. Така например цената на жилищата в кв. "Железник" вече изпреварва цената на жилищата в кв. "Три чучура-юг". Забелязва се увеличаването на търсенето на офиси под наем. Търсят се офиси с площ около 40 кв.м. Там наемите са около 20 лв./кв.м, казват брокерите. Офис около 20 кв.м със собствен санитарен възел в добра локация на Стара Загора може да се наеме на цена около 300 лева.

Какво мислят строителите

Значителен дял в цената на жилищната площ има отстъпеното право на строеж, напомня собственикът на една от утвърдените фирми за жилищно строителство - "Никон", Никола Нешев. Самото строителство е евтино, но парцелите са скъпи, посочва той. Например парцел в центъра на Стара Загора, върху който може да се построи сграда с РЗП до 3000 кв.м, се продава на цена около 800 000 евро. Така отстъпеното право на строеж излиза на строителя по 250 - 300 евро на кв. метър, пресмята Никола Нешев.

"Никон" работи предимно в областта на жилищното и общественото строителство, като успява да продаде на зелено преди Акт 16 над 70% от изградените жилища. Никола Нешев казва, че фирмата му е имала достатъчно поръчки и през най-трудните години на криза в строителния сектор. Всяка година той строи поне по една нова жилищна сграда. През изминалата 2018 г. е изградил 2 - едната в центъра на града, а другата в кв. "Самара". В тези кооперации вече няма непродадени жилища. Продажните цени варират между 500 и 600 евро/кв.м.

Сред първите в града частни строителни предприемачи е и "Информат". За изминалите 25 години, в които е на строителния пазар, фирмата успява да изгради 63 жилищни кооперации в Стара Загора, жилищна кооперация в Чирпан, както и затворен комплекс в курорта Св. Влас. "Нямаме непродадени апартаменти досега", казват от ръководството на фирмата. Според Теодора Вълчева – съсобственик в "Информат", 30% от продадените жилища остават празни, след като хората ги купят. "Това са хора, които предпочитат да инвестират парите си в недвижими имоти, защото банките дават ниски лихви. При една нова криза обаче едва ли хората ще получат очакваните пари за тези имоти", смята Вълчева.

Повече складове, по-малко център

Секторът, в който строителите виждат добри перспективи, е промишленото строителство. Старозагорската фирма "Лесо Инвест" изгражда централен склад върху 10 000 кв.м на фирмата за автомобилни гуми "Диана" и логистична база на "Брадърс комерс". Планираните инвестиции в логистичната база са в размер на 12 млн. лева. Предстои разширение на базата на немалко старозагорски и казанлъшки предприятия през следващите месеци.

Съдружникът в "Лесо" Пламен Михалев очаква в следващите години застой в жилищното строителство, защото като цяло търсенето в този сегмент надвишава предлагането (виж текста на стр. ......). На същото мнение е и Теодора Вълчева. "Населението в Стара Загора намалява и едва ли занапред жилищното строителство ще продължи ръста си", прогнозира тя. Тя също така смята, че центърът на Стара Загора е изчерпал възможностите си за ново строителство.

Според главния архитект на общината Виктория Грозева обаче град Стара Загора расте, което значи и още перспективи. "Голяма територия от градския център все още е със стари сгради. По плановете за застрояване там се предвижда увеличаване на етажността", допълва Грозева.

Петият град

Стара Загора се нарежда на пето място в страната по брой на регистрирани строителни фирми след София, Пловдив, Варна и Бургас. Общо 223 са строителните фирми, вписани в централния регистър, като 130 от тях са членове на Камарата на строителите. Преди промените в града е имало 18 държавни строителни предприятия, като почти всички са запазили мястото си на днешния строителен пазар. По-голямата част от тези фирми днес са специализирани в областта на високото строителство.
https://www.capital.bg/specialni_izdani ... od_lipite/

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Аватар
muhogon
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 1941
Регистриран на: Пон Май 20, 2013 19:55 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от muhogon »

Дотам ли се изчерпа, та постваш едни и същи малоумия, в няколко теми, по няколко пъти? Не се хаби, лъжа повторена 100 пъти, няма да стане истина, колкото и да се пънеш...
"Демокрация е 2 вълка и 1 овца, които гласуват какво ще има за вечеря. Свобода - това е една добре въоръжена овца, която оспорва резултата"
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Отварят 7-та Била в 400-хилядна Стара Загора:
Ремонтират с над 5 млн. евро мола в Стара Загора

Търговският център ще остане отворен за клиенти, а скоро ще има и супермаркет Billa

18.03.2019Prime Kapital планира през следващите шест месеца обширно обновление на мол Galleria Стара Загора. Стойността на инвестицията е над 5 млн. евро и цели да предостави още по-добър „ритейлтейнмънт“ (комбинация от шопинг и забавление) изживяване на повече от 400.000 жители от град Стара Загора и околностите му.

Търговският център беше придобит през 2017 г. от Prime Kapital, интегриран инвеститор и оператор на недвижими имот.

Модернизираните остъклени покриви, преустроените тавани, най-новите осветителни тела, новите подови облицовки и ремонтираните обществени тоалетни са част от обширните работи, които са включени в обновяването. Оптимизираният план на етажите ще благоприятства за по-оптимален трафик в търговския център.

Ще бъдат преместени ескалаторите на всички нива, за да се създаде вертикална прозрачност по двата дълги коридора.

Създаването на допълнителни входове на партера ще намали пешеходното разстояние от паркинга до търговския център. С оглед осигуряване на по-добри условия за паркиране и обозначения, ще бъде въведена цветна система за означаване и номериране на паркоместа.

Ще бъде подобрена и зоната за хранене („фуд корт“): ще се създаде голяма детска площадка, ще се увеличи броят на седящите места и ще се предлагат най-добрите заведения за хранене в новата отворена концепция на централната зона.

Общата отдаваема площ от 25 000 квадратни метра ще покрие пълния микс от услуги, мода, електроника, кафенета, магазини за спортни облекла и модерен супермаркет Billa от 1000 квадратни метра, който ще отвори скоро.

Търговският център ще бъде отворен за посетители през целия период на обновяването.
https://www.economic.bg/bg/news/11/remo ... agora.html

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Последно промяна от slimarkov на Пон Апр 01, 2019 23:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 2921
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 0:03 am

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от slimarkov »

Най-голямата извънстолична гара скоро ще бъде едно прекрасно бижу. :cheers:
Дано да има и подобаващо LED осветление.
Πeт oфepти зa изпълнитeл нa peĸoнcтpyĸциятa нa жп гapa Cтapa Зaгopa

Индиĸaтивнaтa cтoйнocт нa пopъчĸaтa e 10 951 192,00 лв. бeз ДДC

22 Март 2019Изображение

Ha 22.03.2019 г. в cгpaдaтa нa ДΠ HKЖИ, ĸoмиcиятa зa paзглeждaнe, oцeнĸa и ĸлacиpaнe oтвopи и oпoвecти oфepтитe нa yчacтницитe в oтĸpитaтa пpoцeдypa зa възлaгaнe нa oбщecтвeнa пopъчĸa c пpeдмeт „Peĸoнcтpyĸция нa гapoв ĸoмплeĸc Cтapa Зaгopa – пpoeĸтиpaнe, cтpoитeлcтвo и aвтopcĸи нaдзop“. Индиĸaтивнaтa cтoйнocт нa пpoeĸтa e 10 951 192,00 лв. бeз ДДC.

Πeттe фиpми, пoдaли oфepти зa yчacтиe, ca:

ДЗЗД „AKKOPД KЪHCTPAKШЪHCΠ CTPOЙ“, c пapтньopи: „AKKOPД CTPOИTEЛHO ΠPOMИШЛEHA ИHBECTИЦИOHHA KOPΠOPAЦИЯ“ AД, „EP KЪHCTPAKШЪHC“ OOД и „ABTO-CTPOЙ“ OOД;

ДЗЗД „EBPOΠEЙCKA ГAPA – CTAPA ЗAГOPA“, c пapтньopи: „ΠAPCEK ГPУΠ“ EOOД, „ΠPECTИЖ БИЗHEC-93“ OOД, „БИГЛA – ІІІ” ООД и „ATM“ EOOД;

„BДX – ЦEHTPAЛHA ГAPA“ ДЗЗД, c пapтньopи: „BДX“ AД и „APXOHT“ EOOД;

OБEДИHEHИE „БИЛД ИHЖEHEPИHГ c пapтньopи: „TPEЙC ГPУΠ XOЛД“ AД, „CИ БИЛД БЪЛГAPИЯ“ EOOД и „ИHЖΠPOEKT“ OOД

KOHCOPЦИУM „ЖΠ ГAPA CTAPA ЗAГOPA“, c пapтньopи: „CTPOИTEЛHO-ΠPEДΠPИEMAЧECKИ XOЛДИHГ“ EOOД, „EMBИЗИЯ“ OOД и „ГPAДБA ΠPOMET“ ДOO.

Гapoв ĸoмплeĸc Cтapa Зaгopa oбcлyжвa Tpaнc-eвpoпeйcĸoтo нaпpaвлeниe oт „ocнoвнaтa“ мpeжa - ĸopидop „Opиeнт/Изтoчнo-Cpeдизeмнoмopcĸи“. Ha пpиeмнoтo здaниe пpeз гoдинитe ca извъpшвaни caмo чacтични cпeшни peмoнти, ĸpaйнo нeдocтaтъчни зa пoддъpжaнe нa тexничecĸoтo мy cъcтoяниe в пpoeĸтнитe пapaмeтpи.

Ocнoвнaтa цeл нa пpoeĸтa e дa ce изпълнят мepĸи зa пoвишaвaнe eнepгийнaтa eфeĸтивнocт нa oбщecтвeнитe пpocтpaнcтвa, въвeждaнe нa мoдepни cиcтeми зa oтoплeниe, ĸлимaтизaция, ocвeтлeниe и инфopмaция, ĸaĸтo и пoдoбpявaнe дocтъпнocттa дo гapoвия ĸoмплeĸc. Щe бъдaт нaпълнo oбнoвeни cгpaдитe Πocт 1, Πocт 2, пpиeмнo здaниe, пeшexoдeн пoдлeз, пepoнни пoĸpития нa 2-pи и 3-ти пepoни и цeлия пъpви пepoн. Идeйният пpoeĸт e изгoтвeн oт Oбeдинeниe „KИГ – ИΠC – EKA“.

Peĸoнcтpyĸциятa нa гapoв ĸoмплeĸc Cтapa Зaгopa ce финaнcиpa пo Oпepaтивнa пpoгpaмa „Tpaнcпopт и тpaнcпopтнa инфpacтpyĸтypa“ 2014-2020“, чpeз cpeдcтвa ocигypeни нa 85% oт Eвpoпeйcĸия фoнд зa peгиoнaлнo paзвитиe и 15% oт нaциoнaлния бюджeт.

Oчaĸвa ce дo ĸpaя нa пpoлeттa cтpoитeлнo-мoнтaжнитe дeйнocти дa зaпoчнaт, a цeлият пpoeĸт тpябвa дa пpиĸлючи дo ĸpaя нa мaй 2021 г.
https://gradat.bg/infrastruktura/pet-of ... ara-zagora

-----------------------------------------------------------------------------------
Искаме модерна трамвайна линия в Стара Загора
Изображение
Аватар
Веско
Потребител
Потребител
Мнения: 418
Регистриран на: Съб Юни 23, 2012 19:11 pm

Re: Строежи и проекти в Стара Загора

Мнение от Веско »

А сега познай от 3 пъти ,кой ще "спечели" търга?
Публикувай отговор