Изграждането на интермодален терминал

Форум за ежедневни новини от Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Mendeleev
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 566
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 12:28 pm
Местоположение: Стара Загора

Изграждането на интермодален терминал

Мнение от Mendeleev »

Фокус: Г-н Тодоров, какви въпроси бяха обсъдени по време на визитата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в област Стара Загора?
Живко Тодоров: На срещата бяха обсъдени възможностите за развитието на инфраструктурата в община Стара Загора. Тази година държавата ще отпусне средства в размер на 72 000 лв. за ремонт на покрива на жп гарата, тъй като тя не е в добро състояние. Тези средства ще се предимно за спиране на течове. От Министерството на транспорта обещаха за следващата година да се отпуснат пари за цялостна рехабилитация. Самият проект как трябва да изглежда фасадата, външната част на гарата, ще бъде разработен с помощта на община Стара Загора и с оглед на визията на града. По време на визитата на министър Данаил Папазов беше обсъдено и бъдещето на проект за Летище Стара Загора. С министър Данаил Папазов коментирахме какви са възможностите, реалните предизвикателства и дали би могъл да бъде реализиран един такъв проект. Вторият вариант е да се търси изграждане на силна икономическа зона на Стара Загора и интермодален терминал, който всъщност да свързва бизнеса с жп-транспорта и по този начин да се съчетае обществения и частния интерес, в името на развитието на бизнеса.
Фокус: Как община Стара Загора ще се включи в тези проекти?
Живко Тодоров: Община Стара Загора ще се включи много активно в проектите, които са били обсъдени с министър Данаил Папазов. Ние ще огледаме възможността на територията на летище Стара Загора, ако стане общинска собственост да бъде разработен план за изграждане на такава индустриална зона за привличане на инвестиции и от там да се изгради и необходимата инфраструктура, каквато няма в момента и да се свърже с жп-линия, за да може да има удобен транспорт. Другото вече е по отношение на гарата, за да се направи един добър проект как да изглежда и да се спомогне за подобряване на цялостната визия на града.
Фокус: Как по-точно тези проекти ще работят за развитието на града?
Живко Тодоров: Ако успеем да изградим такава силна икономическа зона с един интермодален терминал, с който всъщност бизнесът да има удобен, евтин и лесен начин за транспортиране на продукцията. В община Стара Загора има голямо количество селскостопанска продукция, която се експортира и се изнася от България. Затова жп-транспорта е много важен и, ако успеем да направим подобен терминал, който всъщност да бъде като събирателна точка за бизнеса от региона, то тази точка да се използва за дистрибуция, за транспортиране на стока и да снабдим с необходимата инфраструктура терените, които са близо до летището и да привлечем бизнес, който да инвестира. Това ще помогне за отварянето на много работни места и за насърчаването на бизнеса в региона.
http://www.focus-news.net/?id=f25268

Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 3268
Регистриран на: Пет Сеп 15, 2006 13:59 pm
Местоположение: Стара Загора

Re: Изграждането на интермодален терминал

Мнение от realprofesora »

Ей на това му викат ПОПУЛИЗЪМ....каквото и да означава.
Popopopopo

Публикувай отговор