Някой с опит при уеб сайтовете?

Тука е място за реклама. Ако имате бизнес или извършвате дадена услуга тука е мястото където може да я представите. Изрично е забранено опоменаването на цени. Потребителите могат да коментират единствено качеството на услугата ако са били ваши клиенти.
Правила на форума
Всякакви коментари свързани с пазарлък ще бъдат изтривани. Само хора който са били клиенти на съответната обява имат право да я коментират.
Публикувай отговор
mrsuperman
Новак
Новак
Мнения: 6
Регистриран на: Вто Сеп 12, 2017 23:26 pm

Някой с опит при уеб сайтовете?

Мнение от mrsuperman »

Добър ден! С мои роднини имаме идея да създадем сайт и да вложим в него. Желаем да го разпространим възможно най-много, за да стане известен. Успяхме да открием екип, който ще ни помага за някои неща. Имаме няколко въпроса, на които търсим отговори:
1. Кой вариант е по-добър - да вземем нов домейн или стар. Четох доста и все повече хора ме убеждават да закупя стар, защото по-бързо ще може да се позиционира в търсачките. Ако това е вярно, от къде мога да купя и какви пари горе-долу ще струва?
2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Може ли да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко време трябва да инвестирам, за да постигнем желания резултат. Някой може ли да ме посъветва как точно трябва да се процедира.
3. Някъде четох и за така наречените сателитни мрежи. Актуално ли е все още това, защото видях, че повечето имат различно мнение по този казус. Аз лично бих тествал, за да видя какви резултати ще мога да постигна. Тук отново стои въпроса как точно да я изградя – с чисто нови домейни или със стари.

Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Мнения: 3508
Регистриран на: Съб Май 11, 2002 9:43 am
skype: john.doe.12
Местоположение: Earth
Обратна връзка:

Re: Някой с опит при уеб сайтовете?

Мнение от admin »

Здравей,
риска със стар домейн е, че може да е баннат т.е. да влиза в някакви черни списъци на дадени търсачки и т.н. и всъщност никога няма да стане известен.
За фирма, на всякъде ще ти вземат парите ... резултата е много трудно доказуем. В тази материя включително и правилата се променят почти на няколко години. Може да пробваш със сателитни мрежи, но те са трудни за поддръжка в смисъл има си изисквания които не са евтини. Примерно да са в различни мрежи, на различни доставчици, различни гео локации и т.н.
Фирма не мога да ти препоръчам, всеки си има различни мнения едното се харесва на един, на други не и т.н.
"There is no 'patch' for stupidity."

TheWitch
Новак
Новак
Мнения: 8
Регистриран на: Пон Сеп 18, 2017 5:33 am

Re: Някой с опит при уеб сайтовете?

Мнение от TheWitch »

Здрасти!

Ето какво мога да те посъветвам аз:

- вземи си стар домейн. Колегата е казал, че може да има риск от наказание, но това няма да е така, ако го вземеш от правилното място. https://domeinite.bg/ предлагат такива домейни, които са с история и не са били наказвани и всичко им е ок. Имат доста добри параметри и може да се класират много по-лесно от новите.

- лично аз смятам, че най-добрите линк билдинг услуги се предлагат от https://linkove.bg/. Работил съм с тях няколко пъти и съм много доволен. Необходимо е просто да изпратиш запитване и те ще ти върнат отговор много бързо. Най-добре е да посочиш период от около 9 или 12 месеца, за да може да усетиш ефекта.

- тук трябва да си запознат как се изграждат спомагателните сайтове или така наречените PBN-и. Тук също е хубаво да си вземеш старички домейни, за да може да имат по-голяма тежест. https://seo.domains/ - от тук може да си вземеш като за начало такива за по 30-35$ парчето, а след това да се хвърлиш на по-скъпите.

Надявам се, че съм бил полезен и тази тема ще е интересна за много хора.

Публикувай отговор