Какво получаваш всъщност когато даваш?

Модератор: lutar

Аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран на: Съб Фев 07, 2004 20:20 pm
Обратна връзка:

Мнение от lutar »

Използваите интуицита си по често. Онова чуство което ви кара да вземате решения спонтанно без дори да сте осъзнали защо го правите.
В деиствителност ако го обмислите за съзнанието ви може и да се окаже грешка, но ако се нау4ите да рабирате какво печелите и да виждате взаимовръските между поредицата от лоши и добри неща ще преоткриете себеси както всеки емоционален детаил който притежавате. А когато се научите да ги използвате тогава нещата в живота ви започват да се нареждат от самосебеси

Аватар
magic_guard
Новак
Новак
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 13:07 pm
Местоположение: Middle Earth
Обратна връзка:

Мнение от magic_guard »

Какво получаваме когато даваме? В повечето случаи - неблагодарност, а за направеното добро - зло. И това не е случайно, просто злото следва доброто. И за да направиш наистина добро, трябва да преодолееш това зло и едва тогава ти се зачита деянието. Всяко добро дело се подлага на изпитание, наистина ли е добро.
Светите мъже казват, че когато дясната ръка дава, лявата не трябва да знае какво дава дясната. Т.е. да не се тръби, ако се прави благодеяние. Дори този на когото помагаш да не знае кой му е направил добро. Важно е да се научиш да даваш, но по-важно е с какви мотиви го правиш. Безкористно, от сърце, с любов. Само тогава получаваш, по неведоми пътища, точно каквото ти трябва и когато е най-полезно за теб. Защо малко хора са щедри и повечето са користни, дават за да получат нещо в замяна? Защото повечето нямат любов в душите си. Нямат връзка с Бог.И те искат да обичат и да бъдат обичани, но човешката любов бързо свършва, и дори в "любовта" правят сметки какво са дали и какво получават насреща и не разбират че тя вече си е отишла, че се превръщат в енергийни вампири. Заменят любовта с низши емоции, физическо удоволствие от секса, без етерно-магнетичен и духовен енергиен обмен и са нещастни и не разбират защо. Какво е любовта? Любовта е енергия, която държи в единство цялата вселена. Бог е любов, във всеки от нас има искра от него, но тя трябва да се открие и разгори. За съжаление любовта се ражда в живот на големи страдания, в повечето случаи, но евъзможно да се разгори и чрез възторга на изкуството. "Любовта никога не отпада. Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се дразни, не държи сметка за зло...всичко премълчава, на всичко вярва, на всичко се надява. Любовта никога не отпада."

Аватар
lutar
Потребител
Потребител
Мнения: 374
Регистриран на: Съб Фев 07, 2004 20:20 pm
Обратна връзка:

Мнение от lutar »

magic_guard. Не че не съм съгласен с това, но мисля че на много хора това ще им е в повече. ДА това определено първо ще ги накара да страдат, но мога да кажа че колкото по късно се случи това толкова по-малко ще им се отрази на живота. Не всеки трябва да минава през това защото нарая остава сам сред всички, та дори цялата любов на вселената да минава през него и той да е способен да я отдава. Това е като рицарски поход на който края му не се вижда и който изисква много сила и вяра.

The Feeling
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Мнения: 657
Регистриран на: Вто Фев 11, 2003 15:04 pm

Мнение от The Feeling »

magic_guard написа: ....... Какво е любовта? Любовта е.....
Ето на тази думичка на това чувство няма точно определение но май ще трябва да отворим нова тема да видим можем ли да спретнем едно такова 8)

Аватар
Kyuku
Потребител
Потребител
Мнения: 393
Регистриран на: Сря Дек 29, 2004 21:54 pm
Местоположение: Somewhere in the Shadows

Мнение от Kyuku »

JIVODER написа:
magic_guard написа: ....... Какво е любовта? Любовта е.....
Ето на тази думичка на това чувство няма точно определение но май ще трябва да отворим нова тема да видим можем ли да спретнем едно такова 8)
Все се чудя трябва ли да я има тая дума.

Аватар
magic_guard
Новак
Новак
Мнения: 4
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 13:07 pm
Местоположение: Middle Earth
Обратна връзка:

Мнение от magic_guard »

lutar написа:magic_guard. Не че не съм съгласен с това, но мисля че на много хора това ще им е в повече. ДА това определено първо ще ги накара да страдат, но мога да кажа че колкото по късно се случи това толкова по-малко ще им се отрази на живота. Не всеки трябва да минава през това защото нарая остава сам сред всички, та дори цялата любов на вселената да минава през него и той да е способен да я отдава. Това е като рицарски поход на който края му не се вижда и който изисква много сила и вяра.
Лутар, нашият дар е свободната ни воля. Ние сме бедни откъм добро и любов, защото само Един е подателят на доброто. Писано е "Какво имаш, което да не си получил..." и "без Мене не можете да вършите нищо." Когато човек се отрече от себе си и жертва нисшата си природа, не остава сам, а се превръща в магнетичен център за другите, в духовен учител, лечител... Любовта не е влюбването-заслепение, когато сами създаваме илюзии, живеем в заблуда, блокирани, объркани. Любовта не е страстта, която ни превръща в роби , унизява ни и ни кара да се измъчваме, да искаме да притежаваме другия, да го обсебваме, да мъчим и него. Любовта е свобода на душата и оставя и другия свободен. Любовта е много трудна за отглеждане...Тя е състояние до което се докосваме поне след две Посвещения - след постигането на контрол над физическото тяло и над емоционалното тяло. Тя е състояние, в което умът трябва да работи на много бързи обороти. Тя е виждаща надалече мъдрост. Любовта е бдяща, насърчаваща, закриляща и стимулираща сила. Кара ни да се развиваме, усъвършенстваме и даваме най-доброто от себе си. Две тела, две души и два духа се сливат в единство в нещо трето /т.нар. херметично дете/, за да няма притежание и обсебване. Любовта е владеене на силата, която води до единство. Любов е, когато двама си кажат в един глас:"Обичам те, вярвам ти, сигурен съм в теб, спокоен съм."

TheNet
Новак
Новак
Мнения: 28
Регистриран на: Чет Ное 30, 2017 18:05 pm

Re: Какво получаваш всъщност когато даваш?

Мнение от TheNet »

Зависи от естеството на същността, която даваш. Ако даваш болка, ще получиш болка. Даването не винаги е показател за позитивно поприще.

Публикувай отговор