п.п

Админ мисля че целта на тази тема е не да избистрим въпроса за извънземните ,а да споделим кои какво знае ,защото мога да кажа че научих някои неща които не знаех и ми стана интересно така че продължавайтеadmin написа:тaзи темa зa пирaмидите също нямa дa можете дa я избистрите
Не точно ... Чети надолуadmin написа:TocHno^Mom4e: Аз съм ги виждал тези блокове, някой са по 5 тона и найстена ти гарантирам че не можеш и бръснарско ножче да провреш там където се съединяват. Как са били обработвани каменните блокове ... един Господ знае само.
При пирамидите е по интересно самата Аритектура на сградата ... а на каменните блокове ... (естествено че по есно ще се построи стена от колкото пирамида )kami написа:Сетих се още един интересен факт.![]()
С блоковете използвани за построяването на Хеопсовата пирамида може да се построи стена около Франция, която да е висока 6 метра и широка 3 метра
Някои въпроси имат отговори. Камъните са били прекарвани по р. Нил с плоски лодки, които са можели да се движат по реката дори при маловодие( по този начин строежът на пирамидата не се влияе от сезона). Били са изкопавани от кариерите на Асуан и Сура и транспортирани, след това са били издърпвани от работниците до строежа, но как са били намествани на точното място и как е постигната тази точна пирамида не знам(мисля, че някъде беше описано, трябва да се поразровя из книгите). Още при пристигането на пристанището, камъните са били надписвани и всеки един е имал точно определено място в пирамидата.FIR написа:А вие знаете ли, че някои архитекти са твърдели преди години тва "Да се построи Хеопсовата пирамида ще отнеме стотици години, даже може да се окаже и невъзможно..."Тва наистина е невероятно как египтяните са построили пирамидата.Да приемем, че по някъв начин са намерили тия каменни блокове(макар че някои учени твърдят, че в тая област няма толкова камъни и тва невъзможно)и са ги довлекли(аз ся се чудя как ша го преместим тва,а по времето на египтяните...)ами тогава как с такава прецизна точност са ги намествали???Много, много въпроси, но без отговори...