SETI@homе или съществуват ли извънземни?
- dGeneRator
- Потребител
- Обратна връзка:
Аз по принцип не съм религиозен,не признавам нито една религия. Но това не ми пречи да вярвам в Бог, а по принцип човек за да е атеист или трябва да е доста тъп, или да не си е задавал въпроси за смисъла на живота(и такива хора има). По-горе бях писал за еволюцията, тя е процес който е факт и е доказан, друг факт е че човекът като разумно същесто не би могъл да бъде създаден по пътя на еволюцията, или по-точно би могъл но само ако еволюцията е насочвана по някакъв начин. На практика ако приемем че няма бог и че еволюцията е поредният биологичен закон подчиняващ се на определени правила, то тогава еволюцията би трябвало да престане на етап едноклетъчни по всички нейни закони. Целта на еволюционните процеси е да приспособят един организъм към жизнената му среда, едноклетъчните са били най приспособени, следователно еволюцията е трябвало да спре до там. От гледна точка на природата и еволюцията създаването на по-сложни организми е излишно. Но тъй като съществуването им е факт, значи нещо или някой е помогнало на еволюцията. Може да са били извънземни, не знам какво или кой но съм убеден че съществуването ни не е случайно, тук вече навлизаме в сферата на догадките но мога да те уверя че ако говотиш с който и да е молекулярен биолог, той ще потвърди написаното по горе, всъщност малко са тези които ще почнат да говорят за бог и т.н но всички(молекулярни биолози) знаят че съществуването на човека е против всякаква логика.
-
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
-
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
DeathLord: Никой не те обвинява в нещо, водим научен спор.
По същатата логика, ти не виждаш вятъра, а само неговото влияние.
dGeneRator: До някъде съм съгласен с теб, но има въпроси който някак си ме претесняват.
Никой не е доказал еволюцията ... ако е имало такава то тогава щяхме да я наблюдаваме и в наши дни. От едно клетъчен организъм да се еволира до двуклетъчен и от там до същество с мозък т.е. човек (или само си мислим че имаме мозък, защото като за една мравка примерно светът ... това е нейният мравуняк ... някой гледал ли е филма "Мъже в черно 2" краят най вече на филма когато отвори вратата и всъшност се оказа че и те живеят в едно шкафче. Нещо подобно исках да кажа.) някак си нещата не се връзват, а й е доказано че човек е съществувал преди 1,5 милярда години на земята.
По същатата логика, ти не виждаш вятъра, а само неговото влияние.
dGeneRator: До някъде съм съгласен с теб, но има въпроси който някак си ме претесняват.
Никой не е доказал еволюцията ... ако е имало такава то тогава щяхме да я наблюдаваме и в наши дни. От едно клетъчен организъм да се еволира до двуклетъчен и от там до същество с мозък т.е. човек (или само си мислим че имаме мозък, защото като за една мравка примерно светът ... това е нейният мравуняк ... някой гледал ли е филма "Мъже в черно 2" краят най вече на филма когато отвори вратата и всъшност се оказа че и те живеят в едно шкафче. Нещо подобно исках да кажа.) някак си нещата не се връзват, а й е доказано че човек е съществувал преди 1,5 милярда години на земята.
"There is no 'patch' for stupidity."
- Otherside
- Потребител
- Обратна връзка:
- TaO-DeadSocked
- Модератор
- Обратна връзка:
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
-
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
- Otherside
- Потребител
- Обратна връзка:
Тa бях зaпочнaл...
Кaкво очaквaте вие от вярaтa? Рaзбрaхме че не очaквaте кaквaто и дa подкрепa(освен морaлнa
) от господ...И все пaк aдмин твърдеше че имa чудесa...е по мое му твa си е нaпрaво подписa нa господ...aмa чaкaйте сегa, тои нaли не се нaмесвaше? кaкто и дa, товa е отделнa темa
Въпросa беше, кaкво очaквaме в зaмянa нa вярaтa си(всичкото овaжение, почит, молитви
към господ...зa постения и всяквите тaм нямa дa споменaвaм..те сa сaмо зa фaнaтиците...) чaкaйте дa познaя! Вие очaквaте бъдейки добри християни един ден дa отидете в рaя!
Aмa вие виждaли ли сте го този рaй? НЯКОЙ изобщо виждaл ли го е?
Кaкто и господ, рaя е създaден с някaквa цел...дa нaкaрa хорaтa дa следвaт прaвилaтa нa вярaтa..инaче-кaзaнa брaто!
A между другото, дяволa...aми че тои пичa си е живо докaзaтелство зa моятa теория! Може и дa бъркaм но някъде в стaрия зaвет споменaвa ли се някъде зa него?
Мaй-мaй...и тои второстепенен герои го дaвa...появил се във второто дествие- библиятa релоaдед
...Изглеждa и тои е измислен герои...нa мен еднa измислицa би ми билa достaтъчнa...кaк дa повярвaм и нa рaя?
Кaжете ми, кaкво очaквaте вие от вярaтa? Може и нa мен дa ми е полезно
Сегa зa добрите ценности които проповядвa, то aз нямaм нищо против тях! Товa е добрa философия, но нищо повече...не виждaм нищо мистично в нея! Кaкто и не виждaм отговорите нa въпросите които търся(зa устройството нa светa)...е кaто не може религиятa дa ми дaде отговорите, aз ще продължaвaм дa ги търся в нaукaтa! Aйде че стaнa късничко вече...
Бтв, чaсовникa е 1ч нaзaд

Кaкво очaквaте вие от вярaтa? Рaзбрaхме че не очaквaте кaквaто и дa подкрепa(освен морaлнa

Въпросa беше, кaкво очaквaме в зaмянa нa вярaтa си(всичкото овaжение, почит, молитви

Кaжете ми, кaкво очaквaте вие от вярaтa? Може и нa мен дa ми е полезно

Бтв, чaсовникa е 1ч нaзaд

- dGeneRator
- Потребител
- Обратна връзка:
Абе няма какво да спорим, вички ние и цялата вселена се намираме в торбата на един старец(това май беше от пътеводителя:)).
Грешката ти otherside е че ти се захващаш за християнството, аз както казах по горе не признавам нито една религия всичките са глупави и нелогични. Но това не ми пречи да варвам във висшата сила създала всичко, не знам дали е бог, или нещо друго, може веднъж създала ни ече да не и пука какво ще става с нас и т.н догатки колкото искаш, но едно е сигурно ако мислиш че еволюцията е процесът по който е създаден човек значи определено трябва да вярваш в тази по висша сила.
Грешката ти otherside е че ти се захващаш за християнството, аз както казах по горе не признавам нито една религия всичките са глупави и нелогични. Но това не ми пречи да варвам във висшата сила създала всичко, не знам дали е бог, или нещо друго, може веднъж създала ни ече да не и пука какво ще става с нас и т.н догатки колкото искаш, но едно е сигурно ако мислиш че еволюцията е процесът по който е създаден човек значи определено трябва да вярваш в тази по висша сила.
- TaO-DeadSocked
- Модератор
- Обратна връзка:
пък и религията е резтегливо понятие
съпостевете вярванията на :
1. Мюсюлмани
2. Християни
3. Будисти
за :
1. самоубийство
2. убийство
3. скромен живот
4. война
5. как да живеят за да идат в Рая
6. как да живеят за да идат в Ада
... а всички те вярват в една и съща сила но си я представят по различен начин ... а "Правилата" са измислени от хора ... е това не е ли опит на системата (от мнооого векове насам ) да контролира изцяло хората?
съпостевете вярванията на :
1. Мюсюлмани
2. Християни
3. Будисти
за :
1. самоубийство
2. убийство
3. скромен живот
4. война
5. как да живеят за да идат в Рая
6. как да живеят за да идат в Ада
... а всички те вярват в една и съща сила но си я представят по различен начин ... а "Правилата" са измислени от хора ... е това не е ли опит на системата (от мнооого векове насам ) да контролира изцяло хората?
- Otherside
- Потребител
- Обратна връзка:
Ааа пак ли е мой ред?:)
Ами добре, нека вземем мисюлманите тогава...При тях не можем да говорим за сила на волята и правото на избор...ами че то е точно обратното...вярата не ги е направила по-силни, ами напротив! Тя ги е направила лесни за манипулация! Колко силно влияние трябва да имаш за да можеш толкова лесно да накараш човек да се самоубие?
За какво подготвя вярата всичките мюсилмани? За световен мир? Така де, за какво им е тази сила на волята? за да бъдат готови когато им се каже, да се гръмнат в някой автобус...
защо като ви прави толкова силни вярата, не виждам хора, готови да се пожертват за благото на останалите? не казвам че няма и такива хора...но..не всички те са вярващи...не забелязвам да има някаква закономерност- той е вярващ- той е силен и всеотдаен..
а какви отговори ви дава?
отговорите които получаваш не са нищо повече от отговорите които която всяка едно книга би ти предоставила...(така де, освен ако бог не ти е проговорил
)
вярата не ви дава нищо! тя е просто една играчка за човека! самозалъгвайки се че някой там горе следи и съди всяко ваше действие...това аз си обяснявам с нуждата на човек да вярва че постъпва правилно...в това няма нищо мистично! забелязва се че вярата отслабва..в смисал че критериите за "добър човек" са вече доста по-ниски...ами това е истината, и вярата се модернизира...и това идва отново от човека! Не от бог и неговите повели!
хайде сега да ви питам пак: ВЯРВАТЕ ЛИ ОЩЕ ЧЕ ИМА НЕЩО МИСТИЧНО ВЪВ ВЯРАТА?! Вярвате ли че бог съществува?
Не че искам да ви агитирам де...
Ами добре, нека вземем мисюлманите тогава...При тях не можем да говорим за сила на волята и правото на избор...ами че то е точно обратното...вярата не ги е направила по-силни, ами напротив! Тя ги е направила лесни за манипулация! Колко силно влияние трябва да имаш за да можеш толкова лесно да накараш човек да се самоубие?

защо като ви прави толкова силни вярата, не виждам хора, готови да се пожертват за благото на останалите? не казвам че няма и такива хора...но..не всички те са вярващи...не забелязвам да има някаква закономерност- той е вярващ- той е силен и всеотдаен..

а какви отговори ви дава?

вярата не ви дава нищо! тя е просто една играчка за човека! самозалъгвайки се че някой там горе следи и съди всяко ваше действие...това аз си обяснявам с нуждата на човек да вярва че постъпва правилно...в това няма нищо мистично! забелязва се че вярата отслабва..в смисал че критериите за "добър човек" са вече доста по-ниски...ами това е истината, и вярата се модернизира...и това идва отново от човека! Не от бог и неговите повели!

Не че искам да ви агитирам де...