критики + още нещо Vol.2...

Ако искате да коментирате някой филм или имате проблеми с него .. тука е мястото да го направите.
Публикувай отговор
Аватар
[X]RAVEN
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от [X]RAVEN »

Hitch
Забана комедия със Will Smith. Заслужава си да се гледа при всички случай. Има си и някои бозливи историики из нея - ама може ли без тях. Хич е нещо като съветник по запознанства и съветва яки луузъри да сбарат яки мадами :) и успява... накрая се влюбва и като разбира мацката му с какво се занимава - спича, щото си мисли, че 1 от клиентите на Хич е прецакал приятелката и и така нататък и накрая всичко завършва щастливо - нали е комедия - че и американска :lol:

Оценка: 9/10
Човек се учи докато е жив и пак си умира тъпунгер...
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Legend of EarthSea

Нещо като влъстелина на пръстените, но с друга история. Готин е сюжета, малко банален, но става. Ефектите са слаби. Актоьорксата игра бива.

Оценка: 5/10

Oceans Eleven + Twelve

Малко късно ги гледах. Но филмите са просто невероятни. Не случайно има толкова актьори във филма. Предполагам всички знаете за кво става дума. Просто начина по-който е направен филма е невероятен. Трябва да се гледат 2-те части от абсолютно всеки.

Оценка:10/10
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Finding Neverland - Ще споделя само няколко неща.
1 - не обичам да гледам романтични лигави филми
2 - обичам да гледам сносно направени драми
3 - участва Джони Деп
4 - този филм е романтична драма
5 - нямам абсолютно никакви забележки

ОЦЕНКА: 9/10

Elektra - Ако се чудите дали това е онази Електра, която видяхме за пръв път във филма DareDevil - тя е. Но явно днес ми е ден, защото гледах цели ДВА хубави филма. Първия е горе, това е втория. Електра е в пъти пъти пъти по-добра от Catwoman, което си е чисто предимство, при условие, че хубав филм по Марвел рядко гледам. Ама много рядко. Както и да е, думата ми сега е за "Електра" - много ми хареса. Всичко, всичко в този филм е готино. И Електра е още по-готина. Единствено не ми хареса, че червения и костюм е прекалено червен. В DareDevil беше тъмно червен, а тук е много ярко червен. Но това е единствената ми забележка. Седнах да го гледам супер скиптично настроен, било то поради факта, че е по комикс на Марвел, било то поради факта, че си е един вид продължение, било то и поради 4.8/10 оценка в imdb.com. Е, не! Наречете ме както искате, но при условие, че седнах с ясната представа, че ще гледам поредната боза, а останах не само неразочарован, а направо доволен, няма как да не оценя високо "Електра".

ОЦЕНКА: 8/10
Аватар
Swifty
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Swifty »

Черното Тефтерче( Little Black Book ) - Изкушавали ли сте се някога да надникните в тайния свят на своя приятел/ка??? Е познах отговора. Точно това прави и Стейси Холт – сладурана която има своя хубав, идеален живот планиран още от нейното детство… Стейси(Британи Мърфи :)) започва работа в ТВ предаване и животът й се обръща с краката нагоре, когато решава да проучи лично една от темите в шоуто и да надникне в джобния компютър на приятеля си…. Нещата не винаги са толкова розови и хубави колкото ни се иска… Въпросът: как момиче, което скача в заешка дупка, гмуркайки се в хаоса излиза непроменено?! Отговорът – Не излиза. Откривайки, че предишният и живот и всичко в което е вярвала вече ги няма, Стейси разбира истината… Може би късметът е някъде по средата м/у планирането и случайността……….
Една супер история, показваща че нещата са не винаги такива каквито изглеждат и че трябва да живеем за мига!!!
На някои може да им се стори лигаво филмче, но ИЗОБЩО НЕ МИ пука... Истината е че ужасно много ми хареса! Не казвам, че е върха просто си струва!
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Ocean's Twelve:
Хубу, че беше края на филма такъв интересен, та инак щях да заспя, сериозно.

ОЦЕНКА: 5.5/10

Constantine:
Хм...
Толкова се надявах този филм да е...различен. А то не само, че не е, ами всичко в него си беше чисто дежа-ву. Познато! Изтъркано, комерсиално и гледано стотици пъти било то в игра, било във филм. Обаче атмосферата е просто веднъж, признавам си. Страхотна е! Ефектите са и те супер, а една от последните сцени, когато Константин ги стреляше в една зала всички, мога с кеф да си я превъртам. Лошото е, че това е един страшно ефектен филм, но за съжаление изключително объркан, глупав и изплагиатстван от всякъде. Ама апсолютно от всякъде. Няма нищо ново, което може да се види. Просто добре излъскано старо.Лошо...
красиво, но лошо...Едните ефекти филм не правят.

ОЦЕНКА: 5/10
Аватар
Swifty
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Swifty »

Elektra - Здравейте, аз съм Електра! Как сте? Ако още не сте гледали филма за мен, направете го! Струва си.... Хора които харесват екшъни и изобщо такива динамични филми, е определено ще им хареса! Във филма изиграх една доста добра роля, доволна съм от себе си! Имах луди съперници.... Имаше 1 мъж, който си харесах + дъщеря му се оказа ценно съкровище и т.н. Най-добре сами преценете!
Аватар
SimonseN
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SimonseN »

Божееее гледам и не вервам на ушите си 8O

Електра...

Тва тука как ми го хвалите...
Дръпнах си аз филма и е не...аз съм угорчен както би казал Кембала

Или както бих казал A3 А WE М**@му да Е*@!@ за!@#@що ДА м* *б@ **мат@ ма прецакахте с да *Б@ и тъпи* филм

DareDevil беше кефещ филм...и даже ми хареса...и дебелия негър дето игра Kingpin си беше на място...И нежния Daredevil макар и Б.Афлек пасна на ролята...

Ама в тоз филм...ми то няма нищо бе
Нямаше дори 2-3 хубави боини сцени...една и то 2 минути в края

Лошите бяха издокарани кефещи...и умряха за секунди бе...

Смисъла в сценярия не го намерих...цял филм бягат бягат...а дори никои не ги гони сериозно...

А бе въобще всички които не гледат Дързост и красота, да не гледат и тоз бозав филм :!:
Тва е моето мнение :?:

Оценка : не заслужава ;
съжелявам , че не гледах пак DareDevil вместо тва...
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

е стига де Constantine не е лош филм .. на мен лично много ми хареса аз бих му дал 7/10
макар и да е изтъркана (ад/рай) историйката е готина а и смисъла на филма се разбира чак към средата .. което го прави още по интересен според мен .. единственото което не ме накефи е как е пресъздаден Луцифер ... :) иначе като цяло филма е добър .. то почти във всеки филм може да намериш някои познат или изтъркан елемент .. м незнам аз не съм гледал до сега филм в който синът на дявола .. крои пъклен план за могъщество с помоща на бога ... единственото изтъркано нещо
според ме е (ад/рай/баланс) .. но това не пречи историята на филма да е интересна де да знам лично мнение ...
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

:?
Явно съм стaнaл обрaтен, щом хaресвaм глупaвите филми, a хубaвите не.
Aмa в Констaнтин не видях (освен ефектите) нищо ново. Aмa те бяхa крaли зверски от всякъде. То не беше Blade, то не беше PAINKILLER, то не беше дори Влaстелинa нa Пръстените (ефектa в aдa е същия кaто тоя, когaто Фродо сложи пръстенa). Общо взето тaм видях "още от същото" с крaтки изблици нa оригинaлност.

А колкото до Електра - "всеки с вкуса си, казало кучето и си облизало гъза".

П.П. Да не се гледа Електра! Много е тъп! Почти толкова колкото Dare Devil. И X-Man.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

SniperBeta написа: Kung Fu Hustle - Докато не изгледах този ! Единственото, което мога да кажа за актьора, сценарист и режиьор на "Shaolin Soccer" и "Kung Fu Hustle" човек на име Стивън Чоу е, че този индивид е НЕ НОРМАЛЕН и се нуждае от спешна медицинска намеса. Просто не знам къде е израсъл, в какво семейство и как е минало детството му, но такива фантастики и комедий дори не съм и сънувал. Той е способен да те вкара в такива филми, че просто (както беше със Шаолинския Мач) да ти се порят джуките от смях. Kung Fu Hustle не е чак толкова добър, но е достатъчно добър за да ти лъснат 32 каратовите бели зъбки през 3/4 от филмовото време. Свалям му шапка! Стивън Чоу е УНИКАЛЕН. Той просто събира от всичко и от всякъде и си играе с него, играе си, играе си с това тесто до като не го омеси така, че нито да ти втръсне от фантастика, нито да заспиш както стана с горния филм. Но гарантирам ви, такива фантастики и чудесий дори Дарт Вейдър не сънува. Разбира се за реализацията им е използвана компютърна анимация, която не блести с нищо, дори на много места ясно си личи, че е такава, но по дяволите е толкова на място и толкова приятно те гъделичка от вътре, че е невъзможно, колкото и каменно да ти е лицето, поне да се усмихнеш. ТОзи филм не може да се сравнява със Шаолинския Мач. Там вече се натроших от смях, признавам си. Тук просто се смеех, но на фона на онези горе акота, просто съм щастлив, че съществува!

Съгласен съм с всичко което каза, но забрави и много добре пресъздадената боина симулация, вярно на много места фантастична, но иначе имаше доста яки движения.
Пък за Shaolin Soccer .. то тва беше просто не човешкия филм :D
DeathLord
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от DeathLord »

SniperBeta написа::?
Явно съм стaнaл обрaтен, щом хaресвaм глупaвите филми, a хубaвите не.
Aмa в Констaнтин не видях (освен ефектите) нищо ново. Aмa те бяхa крaли зверски от всякъде. То не беше Blade, то не беше PAINKILLER, то не беше дори Влaстелинa нa Пръстените (ефектa в aдa е същия кaто тоя, когaто Фродо сложи пръстенa). Общо взето тaм видях "още от същото" с крaтки изблици нa оригинaлност.

А колкото до Електра - "всеки с вкуса си, казало кучето и си облизало гъза".

П.П. Да не се гледа Електра! Много е тъп! Почти толкова колкото Dare Devil. И X-Man.
тва за ада съм съгласен не се бях сетил ...
Аватар
Soby
Сутеньор
Обратна връзка:

Мнение от Soby »

Sin City - Макар че неможах да се насладя на филма да го гледам с хубаво качество, мога да кажа доста добри думи за него.Още в началото филма "поглъща" зрителя с необикновенна обстановка и доста притна атмосфера, явно по идея на режисиьора филма е направен черно бял, но на моменти има ключови фигури и предмети които са си цветно и то не напразно! Ефектите във филма не липсват, музиката е като на някои криминален филм от 70-80-те, а героите са "леко" безсмъртни(което не го считам много за предимство във филма).Личи си че филма има голям бюджет, но имаики предвит думите които се изприказваха, не мисля че покри всички очаквания. Единствено не ме трогна историята на филма, нямаше главна сюжетна линия, нито развръзка, а просто проследяване на живота на необикновените "хора" от Sin City. И все пак мисля че филма заслужава да се изгледа! Enjoy :wink:

Аватар
Swifty
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Swifty »

Господарят на греха(The sin eater) - Един филм за човек опрощаващ греховете на останалите... За човек които избира красотата на любовта пред това да е свещеник!!! Филма изобщо не е просто поредното екранизиране на отдавна забравени ритуали и хора(изкупителя на грехове,the sin eater) той просто е жесток!!! В момента точно не ми се пише дълго и изчерпателно ревю но наистина филма си заслужава!!! Препоръчвам го на всички!
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

The ring of Nibelungs
Филмчето е много добро. Малко са претупали началото набързо, но иначе после всичко е супер. Става дума за ковач, които има сила от боговете и неговия живот. Заплетени ситуации и битки (не много).
Оценка :8/10

War Of THe worlds
Тотално съм разочарован. Очаквах къде къде повече. През целия филм наще хора бягат от едни машини. И най-накрая след като машините избиха половината население на земята се оказа, че микроорганизмите и животните на земята унищожават тях.THe end ... end .. happy end.
Oценка: 3/10(заради актьорите)

Fight Club
Който е мислил филма е болен мозък. Ненормален филм. Трябва да се гледа от всички и най-вече от тези с по-разчупено мислене. Невероятна актьорска игра. Аз към края на филма почнах да се обърквам, то ебаси работата. На абц го има 500 МБ, а филма е 2h 10min. Малко понасича явно заради компресията, но се гледа нормално.
Оценка: 10/10

Unleashed
Филма е с Джет Лии. Много бой както винаги, красиви испълнения... надъхват много. Иначе като сюжет нищо кой знае какво ново.
Оценка: 7.5/10
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Май е мой ред да се завърна малко и да напиша няколко ревюта, които гледам сте изкоментирали тук, но някак си не мога да не споделя и аз какво ме мъчи.

Dead Birds - Хорър. За жалост. Специално аз не съм гледал сносен хорър от толкова много време, че ме е страх да се върна назад във времето, за да сметна колко е то, все пак. Мъртвите Птици е един поразявщо лош филм със хорър елементи. Група младежи намират една златна монета насред полето и водени от любопитство и алчност се запътват към близката къща, сучейки лиги за още несметни богатства. Както се разбира, действието се развива в къща, хорърът присъства в лицето на сенки и изродясали кукли и като цяло е неспособен да те уплаши по какъвто и да е начин. Така, че единственото, за което ми остава да се хвана са две думи - "Свърши Интересно". Едната - неоспоримия факт, на който съм безкрайно благодарен - е, че свърши! А другата, че все пак края беше интересен. Дори - бая интересен. Така, че който иска да види един нестандартен край на един леееко скучен филм - моля.

ОЦЕНКА: 5/10

Steamboy - Доста в страна от всичко, за което ставаше дума до сега - Steamboy идва да ни поднесе едно ново стъпало в развитието на аниме-изкуството и да ни зарадва с безпрецедентната си уникалност. Стиймбой не е нито Хелбой, нито Батман и Робин, нито който и да е супер герой. Той е просто момчето от семейство Стийм. Алхимик и конструктор, обединени в едно. Сюжетът се върти околко борбата между баща и син, породена от факта, че бащата е способен и иска да построи цял град от машини, а синът - респективно - не желае. Атмосферата е меко казано маниакална. Ръчните рисунки и компютърната графика издигат анимето до нови висоти, като едновременно го отдалечават и сближават с първородната му красота. Но въпреки това противоречие, Steamboy е един задължителен филм за маниаците на тема източно-азиатско рисувано кино.

ОЦЕНКА: 8.5/10

War Of The Worlds - Просто не мога да се сдържа да не изкажа гласно възхищението си от този шедьовър. Е, възхитен съм. Възхитен съм от сценарий, възхитен съм от ефекти, възхитен съм НАЙ-ВЕЧЕ от актьорската игра и съм безкомпромисно влюбен в режисурата под ръководството на моя фаворит - Стивън Спилбърг. Филми като този са уникални. На тях трябва да се гледа не през окото на критика. Дори не и през окото на маниака. На тези филми е необходимо да се гледа през необруганото око на кръглия идиот, който жадно поглъща всяка лъскава повърня, която все по-често блика от екрана през това хилядолетие. На този филм трябва да се гледа със страхопочитание, защото щом всяващия респект и ужас сред режисьорските столчета гениий - С. Спилбърг е превърна прекрасната и далеч не на същото ниво книга на Х.Уелс "Война на Световете" в тоалетна хартия, то никой няма да може да представи и малка част от това, което всъщност трябва да е.
Замислете се.
От кога не сте гледали добър филм на Спилбърг? За мен специално от Jurassic Park 2 насам. От тогава, този "гений" ме тероризира с непрестанни бълвочи, който повече не мога и не искам да поемам. В този и във всеки друг ред на мисли мога да спомена, че както режисурата, така и сценария на "Война на Световете" ми показаха нови перспективи на човешката некъдърност, в които спокойно мога да се ширя като селски чорбаджия. Не мога просто с една дума да заключа, че този филм е тъп. Той е невероятен. Той е просто нещо, което наистина трябва да се види. Том Круз изиграва навярно най-лошата си роля в кино-кариерата си. Малката Дакота така и не разбрах защо крещи през 2.9/3 от филма като истеричка в първия си месец в психиатрична клиника, а ДИАЛОГЪТ, който водят главните персонажи е достоен за рекорд на Гинес. Представете си следната ситуация. Млада, красива и симпатична група крайно щастливи извънземни напада Земята, унищожавайки де-що видят с мощните си пушкала, накачулени на измъкнати от Half-Life 2 трикраки чудовища, главния герой, побъркан от паника, породена най-вече от неспирните крясъци на малката му дъщеря съединява 3 еднакви думи в 4 различни изречения, се опитва да запали току-що открадната кола и като капак идва негов комшия, развил тотална антипатия към всичко, което се случва наоколо и безкомпромисно пренебрегващ факта, че хората около него се пръскат като кокошки под обстрел, заявява МОЛЯ ТИ СЪ, че си е оправил колата и сега може да сръбне биричка под чъдъра на верандата.
Тук бях готов да сложа край на агонията си - мойта и на телевизора - и да се зафана с нещо далеч по-стойностно, като да чета новата книга на Пратчет "Изумителният Морис и неговите образовани плъхове", но бях принуден, да го изгледам до край. И това беше първата и последна грешка, която направих за деня.
И за да обобщя всичко това в едно изречение (благосклонно съм настроен към хората, които все пак не им се чете всичко, което написах по-горе) Том Круз е мега-супер героя, който спасява света с 3 гранати, извънземните умират от прашец (за който не му е станало ясно, а съм сигурен, че повечето са такива хора) иии...вселенската мъдрост продължава да си е 42.

ОЦЕНКА: 2/10

Hypnotic - Hypnotic е странен и почти неуспешен опит за трилър с хорър мотиви. Малко момиченце е отвлечено от убиец, но успява да се спаси. От тогава спира да говори. Единствения начин да се намери убиеца е под хипноза. Може би.
Като цяло не е нищо особенно, така че ако имате гадже или някаква по-важна работа - спокойно може да го пропуснете. А, да - полицайката ме издразни "до краен предел".

ОЦЕНКА: 3.5/10

Sin City - "The wind rises electric.
She's soft and warm and almost weightless.
Her perfume is sweet promise that brings tears to my eyes.
I tell her that everything will be alright.
That I'll save her from whatever she's scared of and take her far far away.
I tell her... I love her.
The silencer makes a whisper of the gunshot.
I hold her close until she's gone.
I'll never know what she's running from.
I'll cash her check in the morning.
"

ОЦЕНКА: 10/10
Публикувай отговор