Не ве, ако искаш мога да пооплюя и Батманите. Ама ще трябва да се задоволя само с 4-тия, щото само той не ми понася. Като си помисля че бяха сложили и зърна на гърдите на Бат-костюма и ми става лошо. Иначе другите части са ми много любими (даже и Батман Завинаги).
Та по въпроса за 300, не обичам да звуча като развалена грамофонна плоча,но щом се налага. Ако някой попита кой намира 300 за нереалистичен аз пръв ше дигна ръка и ше заподскачам на място. Окей, филма е 100% нереалистичен, но пък за сметка на това той на нито едно място не манифестира такова нещо. Никъде не пише бейзт он тру ивентс. Предполагам дори че ако целта на филма беше реализъм щеше да е доста по-скучен.
Окей, щом такива екшъни с бързо действие, много стрелба и малко диалог, честито. Пожелавам ти с кеф да си ги гледаш, аз лично не им се кефя и нямам намерение скоро да ги заобичам. Само моля те кажи ми че не се кефиш на филмите със Стивън Сегал!
Така, с това аут оф май систъм, мога да продължа оплюяването на съмнителнителни кино преживявания.
>>>Край на Коментарите<<<
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007)

Кой не знае Уве Бол, кой не е чувал за него. Мисля че за тази година си изпълних лимита на негови филми, които ше гледам и после злостно ше затрия. Другият филм бидейки "Постал". На него му гледах немската версия, но имам съмнения, че беше с по-добър войс актинг от американската. както и да е, няма да повторя грешката. "Постала" предателски пусна едно зарибяващо клипче на ТвоятаТуба, при което реших че може да не е толкова зле. Еми толкова зле беше, че даже и още. В началото беше смешно, да, но след първите двайсе минути вече беше скучно и ме принуди да превъртам като луд. С други думи ако се чудите дали да си загубите 2 4аса от живота с "Постал", моя съвет е да се захванете с нещо по-вълнуващо, примерно да си сгъвате чорапите.
Та да се върнем на Dungeon Siege (известен занапред като ItNotKaDST

). Седял си Уве Бол вкъщи и си гледал Властелина на Пръстените 1/2/3. Освен това пиел бира. Ето така:

Изведнъж се сепнал и си казал "Искам и аз такова да направя. Яко орки, ше кастнем некой известен тип отново и кинтите и Оскарите ше завалят като при Пешо Джаксъна". Огледал се Уве за някой гейм-франчайз с подобна насоченост, че нали не си мислите че ще направи нещо с оригинална идея, и се зафанал да го прави на .... мм, филм.
Сега всички знаят че Уве Бол си има свой си стил на правене на филми. Нещо като Ед Ууд, ама без ентусиазма му. Чесно казано все повече почвам да мисля че Уве е някой мутант от Х-men, чиято супер сила е да каства нещо което изсмуква актьорския талант в някъв радиус от него. Във филма има сцени, абсолтно неразличими от такива във Властелина, с тази разлика че там бяха намясто. Примерно имаме си и Назгули, имаме си и онова особено филтриране на фона като някой сложи пръстена, само че тука беше когато Рей Лиота командва орките, така де, крогите! Да не пропусна финалната битка в Шлемово Усое, в която нашите уж нападаха, но се оказа че отбраняват некав хълм

Както и финалния бой между двамата мага, ала Гандалф vs Саруман. Очевидно Уве е гледал и Гладиатор, защото във горската битка имаше много забавна сцена където крогите се налагат с наште а колегите им отгоре ги обстрелват с катапулти със запалени делви пълни предполагам с масло (бтв, тва го имаше и в новия Рамбо, само че там беше в селото и ги обстрелваха с гранати). Освен това се е вдъхновявал и от трейлърчето на Warhammer Onlinе, особено със сцената където един орк го изтрелват с катапулт и той се блъска в дърво/стена. Но моя абсолютен фаворит бяха нинджите. Откъде са измазулиха и къв го дириха там така и не разбрах. Aктьорите колкот са известни толкова са и безполезни пред екрана, Рон Пърлман махаше с една кирка и по едно време ни в клин ни в ръкав си пукяса, нашия Турчина от Гепи пък го раздаваше с един бумеранг и търчеше напред се едно стена ше разбие с главата, а Рей Лиота се едно имаше тикове по лицето, всеки път като говореше и веждите му почваха да играят някакъв мистичен танц. Някои сцени изглеждат точно като онези от DVD-тата, в които виждаме behind-the-scene сцени, и сичко е снимано от страни на снимачната площадка. Само че тука това беше кадър от филма.

абе некво абсолютно дървено сичко. Абе филма си е забавление за мало и голямо, само не и за тея дето го гледат.
Както се оказа на Уве Бол май му спирали кранчето и след като ни причини и Far Cry (бтв, тука само немци ше играят) май няма да го видим в големи продукции. На което той отговаря, че точно това искал и му се правили малки независими филми.
Както и да е, "Постал" ше го пускат в Щатите на 22 Май, същия ден като Индиана Джоунс, че и на Мемориал Дей, на това му викам добър маркетингов ход

Все още очакваме деня когато негов филм ще пърформ-не на бокс офисите.
Оценка: Много ясно че редовното за Уве
1/10