предложение за добър WI-FI рутер

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Публикувай отговор
Аватар
boyzone
Потребител
Потребител

предложение за добър WI-FI рутер

Мнение от boyzone »

здравейте,бих искал да помоля по-запознатите за съвет на какъв модел WI-FI рутер да се спра,като ще се ползва главно за шерване на нета към PS3-ка...единствено държа настройките да не са ходене по мъките,връзката да е надеждна ,както и да си има защита от чужд достъп и т.н. Засега съм се спрял на марките MSI и Linksys и цената да е 100-на лева,като се иска и да има поне 4-портов суич,за да мога да си пусна и нет с кабел на настолното РС ? Благодаря предварително на отзовалите се .
кой от двата модел е по-добър:
1.http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09045671
или
2.http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09022937
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: предложение за добър WI-FI рутер

Мнение от sawo »

Един di-524 и нямаш проблеми.
Аватар
dogo
Потребител
Потребител

Мнение от dogo »

Edimax BR 6504N http://www.edimax.com/en/produce_detail ... &pl2_id=18, поддържа и N стандарта :)

109лв в Денси
Преинсталация на Windows и установяване на дефекти на PC по домовете- 15лв в рамките на града
Смяна на софтуер на всички видове мобилни телефони, PDA и смартфони.
Контакт на ЛС, скайп dogo_stz или 0883 56 55 34, Даниел

http://www.avtozvuk-bg.com/
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

И Edimax е добър но за мен доказал се рутер като марка и стабилност на работа ще си остане LINKSYS . Взимай втория се пак поддържа новия по бърз стандарт за предаване на данни. Не знам дали ще ти трябва такава скорост и дали PS3 поддържа N но разликата не е голяма в цената а втория е по-добър.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
boyzone
Потребител
Потребител

Мнение от boyzone »

niggaz_nature написа:И Edimax е добър но за мен доказал се рутер като марка и стабилност на работа ще си остане LINKSYS . Взимай втория се пак поддържа новия по бърз стандарт за предаване на данни. Не знам дали ще ти трябва такава скорост и дали PS3 поддържа N но разликата не е голяма в цената а втория е по-добър.
Благодаря за съвета,ще се спра на втория модел LINKSYS WRT-150N,щом е с по-добри характеристики,а и за в бъдеще е възможно да си взема лаптоп,така че искам сега като взимам рутер,да ми върши добра работа и след време :roll:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Аз разлика нито като надеждност нито като възможности не съм видял :) Пробвал съм ги всичките тези модели разликите са минимални. Като за начало виж на кой рутер WAN порта му е 100mbit :) Нито един от тези не пуска реално повече от 3-3,5MB/s през WAN порта и където има подробни спецификации си го пише. Не че di-524 е нещо повече, ама поне знаеш за какво си даваш парите :)
Аватар
boyzone
Потребител
Потребител

Мнение от boyzone »

sawo написа:Аз разлика нито като надеждност нито като възможности не съм видял :) Пробвал съм ги всичките тези модели разликите са минимални. Като за начало виж на кой рутер WAN порта му е 100mbit :) Нито един от тези не пуска реално повече от 3-3,5MB/s през WAN порта и където има подробни спецификации си го пише. Не че di-524 е нещо повече, ама поне знаеш за какво си даваш парите :)
не съм толкова запознат с рутерите,но навсякъде чета добри отзиви за LINKSYS-ите и затова се насочих към тях,предполагам че и модела,който ми препоръчваш,ще ми свърши работа,но какви му са плюсовете и минусите все пак спрямо двата модела на LINKSYS ?

едит:видях ,че цената му е около 60 лева и ме устройва напълно,дано ми върши работа за това,за което ми трябва...А да попитам дали се конфигурира сравнително лесно,че опита ми в областта е незначителен ? :roll:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Ами плюса му е че цената е наполовина и за това за което ще го ползваш няма да усетиш никаква разлика, освен че ще дадеш 100лв отгоре ако вземеш linksys :) Настройва се максимално лесно - ако доставчика ти дава интернет директно, само въвеждаш мак адреса на лан картата която в момента взима нет в рутера, ако е с потребител и парола ги въвеждаш в рутера и си готов. Други настройки няма нужда да се правят най-много да си сложиш парола на безжичната мрежа.
Аватар
boyzone
Потребител
Потребител

Мнение от boyzone »

sawo написа:Ами плюса му е че цената е наполовина и за това за което ще го ползваш няма да усетиш никаква разлика, освен че ще дадеш 100лв отгоре ако вземеш linksys :) Настройва се максимално лесно - ако доставчика ти дава интернет директно, само въвеждаш мак адреса на лан картата която в момента взима нет в рутера, ако е с потребител и парола ги въвеждаш в рутера и си готов. Други настройки няма нужда да се правят най-много да си сложиш парола на безжичната мрежа.
благодаря ти за инфото ,ще се спра на твоето предложение,а доставчика ми е СТС и ще го конфигурирам по начина ,който си описал по-горе днес,след като го закупя ... :) Още веднъж благодаря :wink:
Аватар
boyzone
Потребител
Потребител

Мнение от boyzone »

Такаа,вече мога да се похваля с работещо рутерче и шарната интернет-връзка...след неголеми усилия и четене от моя страна и страхотното разбиране и помощ от страна на Ванката от СТС ,се получи :) За което му благодаря от все сърце и за пореден път се убеждавам във високото качество и професионализъм на момчетата от СТС.Продължавайте все така и занапред .

едит:@sawo,благодаря и на теб за съветите...рутерчето засега си работи нормално .
Публикувай отговор