предстоящата Коледа

Всичко свързано с град Стара Загора.
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Re: предстоящата Коледа

Мнение от sama18 »

Благодаря на realprofesora и admin за подкрепата,и че поне те не са от типа хора пеещи около прасето или ако са поне не го показва така ЯВНО както cavenagi.Благодаря ви :cheers:
dakatamen
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от dakatamen »

Ми то и българите си имаме традидии в които по празниците се пее.Например на Коледа има коледари (момчета), които обикалят по къщите и пеят,но така е само в много малките градове и села.Също така има и празници където само момичета пеят (лазаров ден).За какво трябва да подръжяваме на тъпите американци.Нали си имаме свои обичаи......? :!:
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от sama18 »

И защо да им подражаваме,просто от филма ми дойде на акъла не съм казала "давайте наред всички и всичко да правим като тях.Пък и ние все пак си имаме акъл може да го измислим по къде по интересен начин
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Верно, бях забравил за коледарите. Какъв хубав обичай, доста им се радвам като ги дават по тв-то, жалко че ги има само в много малките градове и села.
"There is no 'patch' for stupidity."
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от sama18 »

Ето да речем коледарите,защо не се измисли по някакъв начин,че да ги има и в Стара Загора,а не само в малките градове и села
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Това си е традиция в Америка.Ние си имаме коледари.Не можеш да накараш от 100 000 души в един град 1\3 от тях да излезнат и да пеят мери кристмаст.Предпочитам да си стоя вкъщи на топло,прасето да е на масата,виното да е в чашата и т.н.Демек българската традиция.А нека съм простак :wink:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от sama18 »

Ох...започвам да се отчайвам
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

sama18, на мен ми се струва че няма да намериш съмишленици в тази идея тука и то поради факта че трябва да се сблъскаш с хора който имат вече определени навици по този въпрос. Аз съм пътувал доста извън страната и съм виждал това което предлагаш като нещо напълно нормално, хората се събират пред елхата на общината, пеят, навдигат се едни бачонки с вино, но тука обичая в големите градове е почти заличен. Коледари в Стара Загора няма да видиш, едни циганчета обикаляха миналата година за ден-два май ама нищо не изкараха. Въпросния преход тъй като сега е модерно да се говори за него, разедени хората, увълчи ги, хората станаха "модерни" и забравиха тези дребни неща или ги смятат че са под достойноството им. Тъй като на нашите родители им е било забрането макар и не гластно да се празнува коледа и не се е зачитало като празник през комунизма, от поколението на нашите родители не ни е предало този празник на нас и ние съответно на вас, тъй като ако 18 в името ти означава годините ти, то разликата ни е почти 15 години и с това искам само да посоча че има две поколения пропуск.
"There is no 'patch' for stupidity."
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от sama18 »

admin 18 вече не са годините ми на 21 съм,но ме е яд,че точно за това всички ни тъпчат и правят с нашия народ каквото си искат,ами как няма като ние не сме задружни,всеки си е заровил главата в пясъка,че и някъде другаде и не го интересува нито случващото се около него,нито околните.много сме задружни,но само докъто сложим прасето на масата,от там на татък...
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

sama18 написа:admin 18 вече не са годините ми на 21 съм,но ме е яд,че точно за това всички ни тъпчат и правят с нашия народ каквото си искат,ами как няма като ние не сме задружни,всеки си е заровил главата в пясъка,че и някъде другаде и не го интересува нито случващото се около него,нито околните.много сме задружни,но само докъто сложим прасето на масата,от там на татък...
Много на вътре го взимаш ... Недей се впряга толкова много за глупости.
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Вижте,това,което го предлага sama,не е лошо като идея,но напълно неизпълнимо!Освен това,ние нямаме такива традиции на коледа,дори и преди 9.9.1944г.Също така,ако все пак някои се навият да пеят,то те ще са кьор-кютюк пияни,и сами си представете резултата,става гротеска!Да не говорим пък,че сигурно само един от всеки сто ще поназнайва някоя коледна песен,което пък не означава,че ще може да пее,и т.н.!
Тъжното е обаче,пиянските изстъпления на тийнеджърите по тези празници,това опорочава всичко! :roll:
Аватар
klox
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от klox »

Така и не разбрахме името на филма-вдъхновение. :lol:
Водно и лазерно рязане, Сито и дигитален печат - www.patchov.com
Изображение
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Dog drags - no tracks...
sama18
Новак
Новак
Обратна връзка:

Мнение от sama18 »

Е филма определено не е това,което е пуснала didka,а се казва Santa Buddies
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

sama18 написа:Е филма определено не е това,което е пуснала didka,а се казва Santa Buddies
Изображение
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Публикувай отговор