АМ Тракия

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: АМ Тракия

Мнение от slimarkov »

Мъглата над „Тракия" се вдига, но не съвсем

16.05.2009

Изображение

Автор: Мария Радмилова, "Икономически живот"

Националната агенция „Пътна инфраструктура" (НАПИ) и Министерството на транспорта се договориха магистралата от София до Бургас да бъде финансирана по линия на оперативна програма „Транспорт". Това съобщи на 13 май председателят на Надзорния съвет на пътната агенция Иван Атанасов.

Най-вероятно това е израз на добра воля на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Все пак транспортното ведомство управлява оперативна програма „Транспорт", а за изграждането на станалото вече скандално трасе пари не бяха заложени в нито един списък от обектите за финансиране с европейски средства в първия планов период до 2013 г. Нека припомним, че правителството разчиташе да даде магистралата на концесия и по този начин да се отърве от финансово бреме, но еврокомисарите не разрешиха това да се случи. Така последното решение донякъде изчисти неизвестните около бъдещето на магистралата. Експертите на министър Мутафчиев основателно настояваха дълго време „Тракия" да не се включва в оперативна програма „Транспорт", тъй като от подобно решение следва дълга и сложна процедура. На първо време това означава да бъдат изключени някои от вече заложените пътни или други комуникационни проекти. Дори се коментираше, че магистрала „Струма", която свързва София с Кулата, може да стане заложник на „Тракия".

На практика обаче мъглата над „Тракия" все още не се е вдигнала, защото в момента преди избори едва ли ще се намери някой, който да се ангажира с процедурата, а още повече със срокове и най-вече кога точно би могло да стартира самото доизграждане на аутобана. Става въпрос за оставащите около 120 километра между Стара Загора и Карнобат, които би следвало да се разделят на три обекта.

Истината е, че реалното довършване на „Тракия" засега се оттласква във времето. Причината е, че проектът първо трябва да бъде одобрен от Комитета за наблюдение на оперативна програма „Транспорт", който ще се събира в началото на юни. След това следва подготовка на нови тръжни документи и апликационни форми за кандидатстване. Тези документи също трябва да бъдат одобрени от Европейската комисия. Освен това е необходимо и публично обсъждане на доклада за Оценката на въздействие върху околната среда. „Това е един от мотивите на ръководството на пътната агенция вече да отказва да се ангажира с каквито и да е срокове и прогнози кога ще започне строителството на „Тракия", уточни Иван Атанасов.

Самата процедура може да отнеме месеци, още повече че се задават избори за евродепутати и за народни представители. А това означава, че не само в София ще има ново правителство, но и в Брюксел ще работят нови еврокомисари. Има и още едно усложнение. На звеното за техническа помощ за изготвянето на европейски проекти JASPERS ще е нужна поне половин година, за да подготви новата документация на проекта.

http://money.ibox.bg/news/id_851810827
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Обединение „Магистрала Трейс” е избрано за изпълнител на отсечката Стара Загора - Нова Загора

Изображение

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Божидар Йотов подписа решението за определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на обект: автомагистрала „Тракия” (А-4) „Оризово – Бургас”, участък: лот 2 – Стара Загора – Нова Загора, от км 210+100 до км 241+900. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

В решението възложителят обявява класирането на участниците съгласно обявения критерий за оценка „най-ниска цена” в следния ред: Обединение „Магистрала Трейс”, „ТЕРНА” А.Е., “AKTOR”(“АКТОР”), Дружество по ЗЗД „Алпине – Холдинг Пътища”.

За изпълнител на обществената поръчка е определено Обединение „Магистрала Трейс”.

25 февруари 2010 г.
http://news.stara-zagora.org/index.php? ... wsid=10938
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Местни работници в изграждането на АМ "Тракия"

25 февруари 2010

Дарик Стара Загора

Изображение

© Пресцентър Областна администрация

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов и инж. Иван Христов, директор „Административна дейност и управление на персонала" в „Трейс Груп Холд" АД обсъдиха възможностите да бъдат наемани местни работници в изграждането на магистрала "Тракия".

Очаква се всеки момент да бъде подписан договора за възлагане на изпълнението на Лот 2 на автомагистрала „Тракия", съобщи Христов.

„Идеята ни е да се направи подбор на работната ръка в региона, като се включат Бюрата по труда", обясни административния директор на дружеството. „Тъй като лотът е предимно на територията на Старозагорска област, ще направим заявка за броя и квалификациите на необходимите работници и специалисти. Бюрата по труда трябва да заявят необходимия финансов ресурс от правителството и да се извърши предварителен подбор на работната ръка", допълни Христов.

Около 3000 - 4000 хиляди човека ще участват ежедневно в строителството на магистралата, ще бъдат ангажирани между 500 и 600 машини. Ще са необходими както специалисти, оператори на машини, така и неквалифицирана работна ръка.

Според административния директор на дружеството Иван Христов, кандидати за работата ще има от цялата страна, но политиката на фирмата е да се наемат местни хора.

Областният управител Йордан Николов обеща съдействие и се ангажира да подпомогне процеса на организация на специализирани курсове за обучение по необходимите професии. Според него може да се използва и Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" на Министерството на труда и социалната политика за подготовка на персонал за строителството на магистралата.
http://www.dariknews.bg/view_article.ph ... _id=487456
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ура. Да живей. Най накрая малко свежи пари в нашето село. Пък и данъците от Трейс ще поосвежат общинския бюджет. За ефекта от заетостта - кво да коментирам. Печели не само Трейс, а и всички фирми и техните служители по цялата верига на производството - от бордюрите, та до пътните знаци.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа:Ура. Да живей. Най накрая малко свежи пари в нашето село. Пък и данъците от Трейс ще поосвежат общинския бюджет. За ефекта от заетостта - кво да коментирам. Печели не само Трейс, а и всички фирми и техните служители по цялата верига на производството - от бордюрите, та до пътните знаци.
Голямо печелене ще падне,не ти е работа!Ама само дето пак мошениците ще пълнят джобове,не хората!И не знам дали ви е известен един почти незначителен факт - от София,дотук,се губят 10 км от магистралата,като 3 км са само от последната отсечка до Ст.Загора!И ако не се лъжа,1км магистрала е към 1 млн евро,и май точно тази Трейс беше и тогава изпълнител!Ако нещо греша,поправете ме! 8O
marin_007
Потребител
Потребител

Мнение от marin_007 »

Това е ясно , че пак ще има голямо пране на пари. Но на фона на сегашното положение толквоа работни места са си доста добре :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

deltas написа:
nasenceto написа:Ура. Да живей. Най накрая малко свежи пари в нашето село. Пък и данъците от Трейс ще поосвежат общинския бюджет. За ефекта от заетостта - кво да коментирам. Печели не само Трейс, а и всички фирми и техните служители по цялата верига на производството - от бордюрите, та до пътните знаци.
Голямо печелене ще падне,не ти е работа!Ама само дето пак мошениците ще пълнят джобове,не хората!И не знам дали ви е известен един почти незначителен факт - от София,дотук,се губят 10 км от магистралата,като 3 км са само от последната отсечка до Ст.Загора!И ако не се лъжа,1км магистрала е към 1 млн евро,и май точно тази Трейс беше и тогава изпълнител!Ако нещо греша,поправете ме! 8O
Aбе ти що не се гръмнеш бе? Бах тоз крив живот. Ай земи се хвърли от някъде. Ако не ти стиска ми драсни на ЛС да дойда да те бутна. Ще спестиш хем собствените си мъки хем тези на доста хора. Като всичко ти е толкова черно, във всичко има мрррръсни далаваери, конспирация и мошеничество що се хабиш изобщо да дишаш. Айде хващай каруцата към летището и от там първия полет за Амазонка. Намираш си някое забито племе и му се цаниш цар. Ей така си избиваш всички комплекси и ставаш номер едно. :angry: :angry: :angry:
ПС: Не е нормално тва момче. Що изобщо му обръщате внимание, така му давате сила да продължава да пише глупости.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Aбе ти що не се гръмнеш бе? Бах тоз крив живот. Ай земи се хвърли от някъде. Ако не ти стиска ми драсни на ЛС да дойда да те бутна. Ще спестиш хем собствените си мъки хем тези на доста хора. Като всичко ти е толкова черно, във всичко има мрррръсни далаваери, конспирация и мошеничество що се хабиш изобщо да дишаш. Айде хващай каруцата към летището и от там първия полет за Амазонка. Намираш си някое забито племе и му се цаниш цар. Ей така си избиваш всички комплекси и ставаш номер едно. :angry: :angry: :angry:
ПС: Не е нормално тва момче. Що изобщо му обръщате внимание, така му давате сила да продължава да пише глупости.
Не ти изнася,когато някой казва истината,и веднага минавеш в лични нападки!Другите луди,ти си най-свестния,така ли?Сигурно майка ти и баща ти са били партийни секретари,личи си закваската ти!Точно такива мили момченца като тебе обслужват мошениците!И не търпят някой да ги напада!И като си такъв ербап,ела и ме бутни да падна,ето,публично те каня!
Колкото до далаверите,те са от 20 години насам,самият преход е криминален!Магистралата е една от тях,доказа се,че Трейс са си надписали 3 км,но въпреки това,пак печелят поръчката!Ако и това не е далавера,здраве му кажи - 3 млн евро присвоени! 8O

Не знам дали някой забелязва една малка,но многозначеща подробност,от снимката в поста на Слимарков,на шефа на Трейс,а именно - някак си случайно и небрежно,в обектива се мъдри уголемената снимка на мутрата-вожд ББ!Че как тогава човека няма да спечели поръчката за магистралата,той е от верните хора на ГЕРБ!Тука вече спокойно може да си надпише и 5 км,никой няма да му гони карез! :!:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Toлкова си загубен че нямам думи. Никой не защитавам, просто се радвам когато във време на криза има някакво раздвижване в строителния бранш поне в нашия регион. Ма на теб в акъла са ти само политика и конспирации. Моите родители въпреки че са вишисти и двамата, никога не са били партийни членове (архитект и инженер и двамата са заемали директорски постове във частни и държавни организации). Така, закваската позна, на тях съм се метнал, ама като гледам твоята закваска, вашите са или диви селяни от някое от най забитите родопски села или просто си възпитаван от маймуни. (Ей тва последното пак беше лична нападка, да не си помислиш че е няква конспирация). Само не тръгвай да ми разививаш теории как са били те, че аз на мама и тате синчето да стана стана човек. Единствено са ми давали пари за образование и винаги са ми казвали квото сам си напрайш - тва е! Останалото е акъл у мерак за бачкане, а както виждам у теб ни едното, ни другото.
PS: Като не ти харесва статуквото в политиката - правиш си партия и си намираш съмишленици. И стига мрънка. Герб тва, Червените онва, сините не знам си кво. Тва е тема за магистралата, не за твоите малоумщини. В целия форум си се разпрострял да пишеш тъпотии, нямащи никаква допирна точка до конкретната тема. Мисля че наближава времето да си получиш една кратка ваканция.
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

Ааа,ще си кажеш,още малко само!Че кои бяха директори,и са?Червени измекяри,крадци и мошеници!Свестен човек не може да се докопа до такъв пост,нали?Аз може да съм всякакъв,но поне казвам истината,а не като такива синченца на бивши и настоящи партвеличия,като тебе,дето и магарета да ни управляват,сте за тях,стига да ви се запазят привилегийките!Наистина си от партийна закваска,личи ти!
И ако имаше поне малко мозък в главата,да осъзнаеш,че пиша точно за магистралата,за ДОКАЗАНИ далавери!А не ахкам и охкам като тебе пред онези крадци!Давай,дерзай,скоро ще минеш(ако вече не си минал)и на друга фаза на "ухажването"им!
Не ми отговори на поканата,да дойдеш да ме буташ?Давай,къде ти е куража,какво ще кажат предците ти,активните борци -нашто внуче напълни гащите.... :lol: :lol: :lol:
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Боже, ти си толкова далеч от реалноста, че чак се плаша. Ся се оказа че всеки, който е бил нещо повече от кравар е мръсен партиен член. Ти нормален ли си бе? Никой е семейството ми не е имало досег с партията, ама за теб всичко е конспирация и партийна обвързаност. То че е далавера и пошлост навсякъде ..добре, ама ти го изкара по зле и от пъкъла. Айде малко слез на земята. Чак толкова краен не може да си. Кво ша те бутам, даже не ща да се докосвам до такива като теб. Пази боже да взема да прихвана...Ей такива като теб са за клиника, без да имат право да излизат от там. На теб даже швейцарско ножче не трябва да ти се дава, камоли шофьорска книжка. Че ти ша се хвърлиш в някоя спирка пълна със майки с колички и ще ги изтрепеш бе, щото ще сметнеш че щом имат деца> имат пари да ги гледат> са мръсни партийни номенклатури. Майкооооо пази боже, пу пу пу....
Аватар
deltas
Потребител
Потребител

Мнение от deltas »

nasenceto написа:Боже, ти си толкова далеч от реалноста, че чак се плаша. Ся се оказа че всеки, който е бил нещо повече от кравар е мръсен партиен член. Ти нормален ли си бе? Никой е семейството ми не е имало досег с партията, ама за теб всичко е конспирация и партийна обвързаност. То че е далавера и пошлост навсякъде ..добре, ама ти го изкара по зле и от пъкъла. Айде малко слез на земята. Чак толкова краен не може да си. Кво ша те бутам, даже не ща да се докосвам до такива като теб. Пази боже да взема да прихвана...Ей такива като теб са за клиника, без да имат право да излизат от там. На теб даже швейцарско ножче не трябва да ти се дава, камоли шофьорска книжка. Че ти ша се хвърлиш в някоя спирка пълна със майки с колички и ще ги изтрепеш бе, щото ще сметнеш че щом имат деца> имат пари да ги гледат> са мръсни партийни номенклатури. Майкооооо пази боже, пу пу пу....
То твойто семейство са повече от светци,нямали досег с партията...кАТО ЛЪЖЕШ,ИМАЙ МАЛКО МЯРКА!Тия ги дрънкай на хлапетиите,дето са родени след 1990г!Много добре се знае,който иска да помни,че дори н-к цех,не,дори и бригадир не можеш да станеш,ако не си партиен член,пък камо ли директор!След това,малките предприятия бяха "приватизирани" от точно тези директори и партийни секретари,да ти давам ли примери?Ама сега ти отърва да се правиш на улав,зер,това ти е родата,и да казваш,че такова животно няма...!И тъй като ми говориш само със заклинания,типично за комунистическа издънка,без аргументация,започваш да ревеш,че сме луди и прочие!Да,луди сме,защото още тогава трябваше всички тези престъпници да бъдат в затвора,и ако трябваше,да повторим румънския вариант,само че в по-голям мащаб!
За разлика от тебе,имам книжка,далеч преди да си знаел какво е кола!Направи и ти моите години зад волана,без произшествия,и ела пак да говорим...!
И за трети път те каня,да ме бутнеш!Или това е характерното за всички комунистически издънки - много са храбри на приказки,а всъщност са по-страхливи и от мишоци,историята го е показала!И са подли до немай-къде!Затова те съветвам - или си довършвай казаното,или просто олекваш,не че сега си кой-знае колко натежал!
Аватар
slimarkov
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от slimarkov »

Очаква се изграждането на отсечката между Нова Загора и Ямбол на магистрала Тракия да започне още през това лято

26 февруари 2010

Търгът за Лот 3 от магистрала "Тракия" (Нова Загора - Ямбол) официално стартира. Участъкът е с дължина 35,7 км. Индикативната му стойност е 108 млн. евро. Финансирането ще е по оперативна програма Транспорт на ЕС. Оферти ще се приемат до 15 ч на 26 април. Пликовете на кандидатите ще бъдат отворени на 27 април. Плановете са строителството да стартира още това лято.

Срокът за завършване е 25 месеца. Предвижда се победителят в търга да не може да завишава цената или да удължава срока, каза вчера зам.-министърът на строителството Георги Прегьов. Държавата ще поеме част от рисковете за обекта - например при несъответствие между геоложките проучвания, поясни той. Проектът за аутобана е правен през 1996 г., така че изненади не са изключени.

Късно вечерта в четвъртък шефът на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов подписа решението на възложителя по предходния търг - за Лот 2 (Стара Загора - Нова Загора). На първо място бе класирано обединение "Магистрала трейс", в което водещ партньор е "Трейс груп холд". Цената за 31,8-километровият участък е 137 868 000 лв. с ДДС. Офертата бе с 50% по-ниска от тези на останалите участници, затова "Трейс" трябваше да я обосноват пред тръжната комисия. "Базите и кариерите на фирмата са в региона. Имат опит с Лот 1 от магистралата", посочи вчера Йотов (за Лот 1 виж вдясно).

Останалите кандидати имат 10-дневен срок, в който могат да обжалват решението. Почти сигурно жалба ще има от хърватската "Конструктор инженеринг", която бе отстранена.

Част от Лот 1 на магистрала "Тракия" (Оризово - Стара Загора, участъкът от 171-вия километър до 210-ия км на аутобана) все още не е узаконена и няма акт 16, научи "Труд". Целият участък бе официално открит още на 31 юли 2007 г. и оттогава по аутобана върви интензивен трафик. Лотът бе построен от сдружение "Рънуей", в което водещи партньори бяха фирми от настоящия "Трейс груп холд".

Че нещо не е наред с магистралата, сигнализира читател на в. Труд, на когото му направило впечатление, че на километражните табели, разположени между двете трилентови платна, след "километър 184" изведнъж следва "километър 187".

"До километър 184 участъкът е предаден за експлоатация с акт образец № 16 (за окончателно завършване на обекта). Затова до този километър по АМ "Тракия" са поставени табели с експлоатационния километраж", заявиха от пресцентъра на пътната агенция. "За участъка от км 184 до края на АМ "Тракия" няма издаден акт № 16 и по него все още се извършват довършителни строителни работи. За това в този участък стоят табели с проектен километраж. Разликата между проектния и експлоатационния километраж е 2373 метра." Излиза, че от аутобана са били построени 2,3 км по-малко от предвиденото по проект. За обекта бяха похарчени 182,3 млн. лв.
http://www.chambersz.com/novini/35-novi ... tova-lyato
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

@deltas
Aбе издънко нещастна. Даже не знаеш на колко години съм. Аз не съм слизал от кола от 13 години. А не ти ли мина през акъла че и говоря не за преди 10-ти а за след това? И казах не само държавни а и ЧАСТНИ учреждения. Ама ти нали си обзет от мания за конспирация.... Боже колко си смотан....
Последно промяна от nasenceto на Съб Фев 27, 2010 17:07 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор