въпрос за гуми при рено 19 ?

Яко PHUN ;-)
Място за разтоварване на умствения багаж на потребителят! Вицове-мицове, клипове, закачалки за откачалки и тем подобни яко къртещи фаянса на комшията нещица.
Публикувай отговор
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

въпрос за гуми при рено 19 ?

Мнение от theshadowmen »

здравейте,искам да питам по-запознатите от мен с материята :
в момента колата ми (рено 19,1.8 бензин,90 коня,моноинжекция ,93 година ,хечбек ,2/3 врати) е с гуми 175/70 R13,което си е фабрично заложено от фирмата производител,доколкото знам...та ми предлагат едни гуми 15-ки с лети джанти,нископрофилни и ме убеждават,че ще станат на колата безпробелмно и няма да тормозят двигателя,макар това да ми звучи невярно ? Ще има ли проблем с такива гуми колата,като поради по-голямото сцепление с пътната настилка ще се увеличи и разхода на гориво или да си слагам за зимата пак едни 13-ки и да не се тревожа за глупости ?
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: въпрос за гуми при рено 19 ?

Мнение от realprofesora »

При всички случаи ще се повиши разхода на гориво, но това зависи от диаметъра и широчината на новите гуми.Ако споменеш точно какви са размерите, ще ти изчисля с колко процента ще се набутваш на всяко зареждане с бензин.
Относно мощноста- на 90 коня мощноста малко трудно ще се почуства да е паднала.
Моя съвет е, ако искаш да си гъзар и имаш излишни пари или това си е целта на живота ти -взимай летите джанти .
Ако не ти се дават излишни пари карай си с 13ките. :cheers:
Popopopopo
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

ясно,а едни такива Lassa - SNOWAYS 175/70R13 82T дали са добър избор като марка,надеждност,съотношение цена/технически характеристики ? Гледам,че се намират по 77-80 лева бройката ? няколко мои познати казват добри думи за тях и вероятно ще си взема такива за зимата,а и аз самия ползвам колата за да отида на работа и да се прибера+ да се отиде чат-пат до Метро...не я карам на скъсване,както се вика,така че не мисля да набивам големи пари за скъпи гуми.Основното,което ме интересува е каучука да е мек и след 2 сезона примерно да не се превръща в пластмаса и да губи до голяма степен свойствата си...
tarlyo
Потребител
Потребител

Мнение от tarlyo »

Също имам Рено19 и карам с точно такива гуми. Доволен съм.
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

Благодаря,май ще се спра на тях :wink:
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

theshadowmen написа:Благодаря,май ще се спра на тях :wink:
Изчакай зимата и като пуснат в Метро или Баумакс зимни гуми си купи.Там са евтини, а вече лоши гуми няма.
Миналата година познат си взе от Метро зимни гуми, мисля Клебер баха и е много доволен .175/13 се намират за 55-60 лв.
Ласата и те са добри но не си заслужава парите при наличие на по евтин вариант.Пък и къде го този сняг в СтЗагора.
3та година карам с едни Пирели всесезонки.Важното е грайфера да е над 5-6мм.

http://img707.imageshack.us/i/img0235rn.jpg/
http://img256.imageshack.us/i/img0234oj.jpg/
Popopopopo
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

Щом не караш изобщо не си давай парите за 15" ки . Търси си най-евтините НОВИ гуми и си карай.

Аз лично зимата ми е любимия сезон да карам . Залагам на качествени и скъпи гуми и се чудя къде да се набутам да карам да видя дали ще мина. :)
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
theshadowmen
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от theshadowmen »

мда,направо не си струва да набивам пари за скъпи гуми.Ще се взима нещо по-народно .
Публикувай отговор