Забрана за кучета на Аязмото

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Забрана за кучета на Аязмото

Мнение от Zac »

Някой знае ли точно за какво става дума. Дали е само за жабките или навсякаде? Малко е абсурдно.. :angry:
Аватар
nefelen
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Забрана за кучета на Аязмото

Мнение от nefelen »

Мисля че е само за зелените площи на жабките, макар че сега като се замисля отдавна не съм виждал на аязмото кучета :?
Преди си водих моето зад Митрополията. Там има едно хълмче и е доста широко, а и се събираха и други хора с кучета
s0 lItTlE tImE, s0 lItTlE t0 d0
Аватар
zvezda
Потребител
Потребител

Мнение от zvezda »

Аз пък редовно виждам кучета на Аязмото.
Не знам дали и за къде има ограничения обаче.
Аватар
SniperBeta
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от SniperBeta »

Верно ли има забрана? Смяяятай! Вместо да въведат глоби както в по-цивилизованите от нас страни, те направо слагат ембарго. Важното е когато кучето си свърши работата, стопанина да изчисти след него, което междудругото противно на очакванията ми съм виждал в Стара Загора.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В градинката над Алана видях също такава табела. В Бургас в кв. Изгрев имаше забрана на някои места, другаде пишеше глоба от 50 до 200лв за който не почисти след кучето си, но хората не се впечатляваха особено от заплахата доколкото видях :)
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Нормално е да си чистят, както и е нормално да въведът каишки и наморници за по-големите, но да забранят е това е вече глупост. Аз питам защото днес си разкарвам 4-5 кг-вото ми куче и една бабка коментира "Нали имаше забрана за кучета" и другата и отговаря "Да, но явно някои явно не я спазват"
Ходил съм в Чужбина, като никаде там нямаше забрана, единствено в UK на места имаше, че трябва да е на каишка. A иначе, на всякаде там имаше торбички и специални контейнери за кучешки отпадаци ама това е друг въпрос.
Аватар
BazilVenceslas
Потребител
Потребител

Мнение от BazilVenceslas »

Ами, като сте толкова акълии и големи кучкари (кучезащитници), защо не си събирате лайната в джоба си, ами искате да е като в Англия да има торбички и тн.
Не си ли правите сметка, че там има торбички и кошове за лайна, защото никой иначе няма да ги прибира. И за да не каже, аз как да го зема като нямам у мен ръкавици и прочее и ме е гнус, са поставени гореспоменатите устройства. И така ти не можеш да се оправдаеш пред полицая, че не можеш да го изхвърлиш и ще те глоби на място без да те погледне 8O дори!!!
И Ви казвам - ако мислите, че разни западно европейци са много възпитани, идете и вижте какви изроди и варвари са на морето (англичани, германци, италианци и др.)!!!!!
Ще питате защо? Защото тук няма кой да ги следи и контролира, а у тях си, леле майко, яко глоби и дори при провинение те карат да бачкаш обещственно полезен труд. На едни наши познати синът им студент в Германия и като истински бг строшил вртата на входа и драйфал и осрал площадките(нз дали е бил сам) и после като го сбарали освен, че платил щетите но го карали да копае 1 седмица градинката пред блока и да чисти входа.
И да не чувам коментари колко са прости българите, защото има 38525525 по прости от нас народи с големи претенции за величие, а истината е само яката им дисциплина.
Така че, за да се почувствате западняци си събирайте говната, кой за да ги яде, кой за да ги колекционира!!! :angry: :spank:

Моля, почувствайте се обидени(засегнати) и ме оплюйте, защото това е жестоката истина и тя няма да Ви се понрави. Но другата истина е, че на мен въобще не ми ПУКА :smoukin: как ще ме оплюете Ха-Ха(визирам всички кучкари).

П.С. Забелязвали ли сте, по точно помирисвали ли сте, как миришат разни градники, ъгли на улици, стени, дървета и други публични места на един свеж аромат? Не, не братя, държавате не Ви е виновна, че няма устройства като Англия. Ами като няма, пречи ли Ви да си ги съберете собственоръчно, а? Съвсем естествено - НЕ
То си е до човека. И като си поел ангажимента да гледаш мастия си почиствай гойната! Не сме длъжни да ги миришем и прескачаме. :x

П.С.С Така че, казвам, че 99.9% от кучкарите сте простаци и не се различавате много от "нуждата" на кучето. :tongue:

И за финал - СПОКОЙНО, не мразя нито едно животно (освен змиите) и на село си имам куче и котка.

:cheers: :cheers:
Аватар
sancho pansa
Начинаещ
Начинаещ

Мнение от sancho pansa »

Абе, не гледаш ли, че всичко е в говна и рози тука, че си тръгнал да сравняваш със западна европа па точно?! Вярно хората имат строги правила и закони, то и тука ги има ако става въпрос-ама е вярно, че там подбор наши-ваши не важи! Напротив даже, колкото си по високопоставен, толко по-кротко ще си отбачкаш наказанието, щот тряа си за пример, щот иначе пропадаш по дяволите и пойче никой неще прай бизнес с тебе. Тука кво е? Качило се връзкарче-другарче в БМВто на тате-фърчи сопола със 200 и като го спре мърлявия ушев с 134лв заплатка, наглото копеленце размахва от прозорчето Алеко на 100 и Ушевия му се чупи в кръста и моля ви са сега, няам да ви върна-ма пак заповядЪЙТИИИ. И после зад ъгъла изкача дете, твойто дете-деба катъра ти продажен и БМВто на тате прай детето на части. И няа оправия тука в тоя батак, казвам ти. Щото ако сме общество, ако сме народ, един пиян руснак сега нямаше да може да си покаже гадната мутра къде да е по бг-то, щото където и да се покажеше, щеше да има- оооо, ти ли си дето не караш пил с огромния си луноход бе, маматидеба пияна руска, ти ли ще ми трепеш сънародниците по пътищата и ше ме гледаш нагло сега. И бой, бой по тъпата чутура, ама където се появи на публично място. Тва, викам аз, се нарича нетърпимост към престъпността! Тъй казвам се отучват мамините педалчета сладки да парадират с ненаказуемостта си...Ама кога тва в милата татковина? А?

Е, извинявам се за емоциите начи, че дойдоха в повече, ама болна тема сте засегнали, що серяли кучетата по улиците, баси, то всичко осрано тука...
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Наредбата в общината гласи, че е забранено за кучета по детските площадки и зелените площи. Както и "агресивните" породи да бъдат с наморници.
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

BazilVenceslas имаш 100% моята подкрепа.Напълно съм съгласен с теб.Казват,че на запад са по възпитани и затова имало ред,това е чярно, но на 20% .Осталалите имат страх от закона и неговото прилагане.Нашите джигити по пътищата да не би като минат границата да стават по възпитани.Просто като трябва да платят от 300 до 500 евро за един колан на колата, ще се обесят на него,но няма да посмеят да не го сложат.
Стара Загора
Публикувай отговор