Вчера видях две коли как се сблъскаха.
- admin
- Site Admin
- Обратна връзка:
Вчера видях две коли как се сблъскаха.
Вчера видях как две коли се сблъскаха долу на моста към баумакс. Излезна една патрулка която създаде суматохата. Преди моста една кола прави ляв завой и се качва на моста, зад нея има патрулка с пуснати буркани и човека явно се панира и остана на място. Просто спря колата докато го подмине патрулката. На моста две ленти светят червено който са за влизане в града и една зелено за излизане. Та по втората лента (средната) която по закон нямаш право да шофираш дори и да свети зелено си кара към града някаква черна кола не им видях марките тъй като бях на далек. Та първия шофьор които се качва на моста спря на втората лента и чака патрулката да се натутка да го мине за да може дасе пребере, а втория които идва от горе го гледам си кара спокойно, чак премига на първия шофьор да му освободи лентата и явно не асимилира че първия шофьор е спрял буквално в лентата му. Като стигна до първия шофьор чак тогава се сети да натиска спирачката и да спира колата, ама си чукнаха калниците. Аз стоях от далек и гледах ама се зачудих що за малоумник трябва да си, да видиш че има някой СПРЯЛ в платното ти и да продължаваш да шофираш с/у него и да му премигваш да ти направи път 

"There is no 'patch' for stupidity."
- fantamaniaka
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Вчера видях две коли как се сблъскаха.
тази черна кола ако е бмв или голф нормално
Повечето от тях си мислят че за тях важи друг правилник.(без дасе обижда никой притежател на такива коли говоря повечето..)
Преди 4-5 дена едно черно бмв горе на августа траяна доста позасилено от "професионален водач" с стаж 1 година и и най вероятно купена книшка ме блъсна с доста висока скорост.Човека си поислил че това че завивам наляво (от средата на пътя посока цар иван асен) и съм си пуснал мигача не е толкова важно,мислеше си че може да мине още по отляво...
Не успя освен мен удари още 4 коли паркирани.

Повечето от тях си мислят че за тях важи друг правилник.(без дасе обижда никой притежател на такива коли говоря повечето..)
Преди 4-5 дена едно черно бмв горе на августа траяна доста позасилено от "професионален водач" с стаж 1 година и и най вероятно купена книшка ме блъсна с доста висока скорост.Човека си поислил че това че завивам наляво (от средата на пътя посока цар иван асен) и съм си пуснал мигача не е толкова важно,мислеше си че може да мине още по отляво...
Не успя освен мен удари още 4 коли паркирани.
- nasenceto
- келеш
Напълно подкрепям казаното за каращите тея две марки. Брат ми и той кара BMW и знам и неговия акъл колко е.
- realprofesora
- Старо куче медалист
Нещо или на времето не си ги чел законите както трябва или си ги забравил.Та земи си го припомни да не направиш и ти някоя беля...и да бъркаш и другите във форума.admin написа:....... Та по втората лента (средната) която по закон нямаш право да шофираш дори и да свети зелено си кара ..............
Реверсивното движение братко е измислено точно с тази цел да се движиш и по двете ленти в една посока ,за да се разтоварва трафика в пиков час в дадена посока.Иначе с твоите интерпретации си губи смисъла да се сменя посоката на средната лента ,след като няма да имаш право да се движиш по нея

Ако има нещо неясно моля изтеглете си правилника и го четете всеки ден .
http://www.izmamno.com/wp-content/zakon ... na_ZDP.pdf
Ако пак ви е неясно ме питайте ще ви помогна винаги .Но не пишете подобни изречения .Обърквате останалите във форума .
Popopopopo
- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Спрямо това, което съм учил преди 8 години, когато съм карал курса. И аз имам такъв спомен. Нямаш право да караш по средата.admin написа:Та по втората лента (средната) която по закон нямаш право да шофираш дори и да свети зелено....
Но от тогава до сега има доста изменения на закона.
Приятелката ми преди година кара курса. Зачетох се в закона и ми направи впечатление, че доста неща са по-различни.В сила от 01.06.1996 г.
Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г., изм. ДВ. бр.32
от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г.
- realprofesora
- Старо куче медалист
И ти си за поправителен изпит.От 1985та година още като карах школата 6 месеца в Чирпан ,реверсивното движение не е изменяно, до сега .Изменен е само регулировчика.klox написа:Спрямо това, което съм учил преди 8 години, когато съм карал курса. И аз имам такъв спомен. Нямаш право да караш по средата.admin написа:Та по втората лента (средната) която по закон нямаш право да шофираш дори и да свети зелено....
Но от тогава до сега има доста изменения на закона.Приятелката ми преди година кара курса. Зачетох се в закона и ми направи впечатление, че доста неща са по-различни.В сила от 01.06.1996 г.
Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г., изм. ДВ. бр.32
от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г.
Може би се бъркате със средна лента за изпреварване .Там нямаш право да караш в средната лента и линиите са единични прекъснати.
Popopopopo
- nasenceto
- келеш
realprofesor-a е прав. Ако си влязъл на моста по лявата лента можеш да продължиш да караш по нея и в удобен момент да се прибереш в дясно, но ако си влязъл по дясната на самия мост не можеш да се престроиш в ляво. Поне преди 13-14 години така ме учиха 

- realprofesora
- Старо куче медалист
Насенце , газ мойто момче !nasenceto написа:realprofesor-a е прав. Ако си влязъл на моста по лявата лента можеш да продължиш да караш по нея и в удобен момент да се прибереш в дясно, но ако си влязъл по дясната на самия мост не можеш да се престроиш в ляво. Поне преди 13-14 години така ме учиха

Popopopopo
- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Оппп миръкал....спомени спомени...сега и аз се сетих....моя грешка...nasenceto написа:realprofesor-a е прав. Ако си влязъл на моста по лявата лента можеш да продължиш да караш по нея и в удобен момент да се прибереш в дясно, но ако си влязъл по дясната на самия мост не можеш да се престроиш в ляво. Поне преди 13-14 години така ме учиха

-
- Новак
А ако в дясната лента има циганска каруца,тогава какво?Щото често ми се е случвало!
-
- Старо куче медалист
По закон нямаш право да я изпревариш докато не минеш моста. Но и по закон вече нямат право да се движат по улиците каруци. А какво се случва на практика това е друг въпрос. Мисля че и сам може да си отговориш.hick написа:А ако в дясната лента има циганска каруца,тогава какво?Щото често ми се е случвало!
realprofesora написа:Насенце , газ мойто момче !nasenceto написа:realprofesor-a е прав. Ако си влязъл на моста по лявата лента можеш да продължиш да караш по нея и в удобен момент да се прибереш в дясно, но ако си влязъл по дясната на самия мост не можеш да се престроиш в ляво. Поне преди 13-14 години така ме учихаПо средната лента жена ми с Мегана кара със 100.И аз така с Корсата ..,но по надолнището
![]()
![]()
А и по надолнището по-бавно че гледам няколко пъти полицаите спират на завоя на детелината и спират засилените ентусиасти по надолнището

Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381
МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
- sancho pansa
- Начинаещ
hick написа:А ако в дясната лента има циганска каруца,тогава какво?Щото често ми се е случвало!
Слизаш, товариш коня в каруцата, хвърляш мангала от моста на линиите, качваш се и продължаваш...

- klox
- Старо куче медалист
- Обратна връзка:
Така проблема с каруцата не се решава. Пак ще си остане на платното. Хахахаsancho pansa написа:hick написа:А ако в дясната лента има циганска каруца,тогава какво?Щото често ми се е случвало!
Слизаш, товариш коня в каруцата, хвърляш мангала от моста на линиите, качваш се и продължаваш...
Има знак закачен на един стълб, че е забранено за каруци.
- DMXDMX
- Старо куче медалист
слагаш някой по-голям и здрав ролбар отпред и газ през мангото, че да му дойде акълаhick написа:А ако в дясната лента има циганска каруца,тогава какво?Щото често ми се е случвало!