Проблем с Видео

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Проблем с Видео

Мнение от Zac »

Абе тия дни имам много странен проблем, снощи както си цъкам някаква игра и изведнъж се разминаха пикселите и се сбози цялата картина. Давам контрол-алт-дел и още преди да терминирам играта се оправи. Нищо повече. Днес пак така се случва и мисля, че по едно време ми изписа, че драйвъра е крашнал ама ми изключи монитора направо и не можах да видя. След това логично проверих и сложих малко по-нова версия на драйвърите. И стана по-зле. Директно заби, след това дори извън windows средата, под дос и докато дам сафе мод пак заби, по същия начин. Отворих кутията, вентилатори всичко си върти, картата по-препарваше. Свалих я зачистих, оставих я да истине и сега е ок, ама незнам някаква идея от какво е, защото имам работа тия дни и не трябва да се сбозява пак. Не мисля, че просто е прегряла 3h игра.. преди е имало по 10-12 часа използване на мах и е нямало проблеми. Картата е Radeon 3850HD 512MB със стандартния вентилатор. :?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Проблем с Видео

Мнение от sawo »

Ако картата прегрява, и 5 минути може да са и достатъчни. Почисти хубаво от прах, може да свалиш и охладителя да смениш термопастата на ядрото /и чиповете на паметите ако охладителя обхваща и тях.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

A има ли някакъв начин програма да следя температурата на видеото?
Аватар
niks
Потребител
Потребител

Мнение от niks »

Почистване, паста.
Ето програми за следене
EVEREST Ultimate http://zamunda.net/details.php?id=216735&hit=1
GPU-Z http://www.techpowerup.com/downloads/19 ... 0.4.9.html
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

-- CoolerMaster пастата става ли? :cheers:
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Стига да не е от онези сребърните, дето много цапат :)
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Смених, пастата и изчистих видеото.. нищо не се промени. Продължава да забива даже по-често. Задалжително ли е проблема да е във видеото? Мисля, че не е от софтуера, защото ми заби 1 път преди да вляза в уиндоус. Така че какво остава? Процесора(и на него не съм му сменял пастата никога), рамта?
А самото забиване - започва да пресвятква екрана получават се черти, екрана става черен от време на време и най-накрая монитора изключва. Музиката обаче си върви през това време. Та по всичко изглежда, че видеото се е скапало.. ?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Доста вероятно е, да. Черти и други артефакти така както ги описваш ми приличат на повреда във видео паметта... Все пак най-лесно е да пробваш с друга видео карта, или твоята карта на друг компютър, за всеки случай да се елиминира софтуерния вариант.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Еми малко по-късно, ще пробвам с друга видео карта. А другото итерестно е, че маи съм сложил много тънък пласт от пастата, защото старата като я махнах беше залепнала за чиповете, а сега гледам че тези изкочилите метални пластинки от радиатора дори не се допират до чиповете с пастата между тях.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

A провери ли дали някой кондензатор да не се е скапал ?
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

Ами поогледах ги няма надути.., а ако е повреден рама на видеото, може ли да се ремонтира и каква е ориентировъчно цената?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Това е далечно предположение, понеже никога не е сигурно. Единствения ремонт на видео с повредени чипове памет, за който съм чувал в БГ беше извършен от мен и представляваше изрязване на чиповете един по един с макетно ножче. За съжаление се оказа, че точно последния чип е бил дефектния :lol: (установих го, като пробвах чиповете един по един на друга видео карта, която имаше сокети за добавяне на памет). Сериозно, ако нямаш гаранция и проблема се окаже този, картата я пиши за коша. Даже и някой да се навие да отпоява памети една по една и т.н. цената едва ли ще е приемлива, впредвид цената на самата карта в магазина.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

дейба :evil: Еися ще я пробвам пак.
Аватар
Zac
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Zac »

С пастата започна от 45 и се качи на 63 и продължаваше.. в idle режим.. Това е много..
Изображение
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Брех много греят тез печки... Пък аз си мислех че старата ми 2900 грееше твърде много...
Виж да не си сложил твърде малко поста или нещо друго да пречи... не би трябвало да минава 60-65 в idle
Публикувай отговор