колко е данъка на колите?

Задавайте тука въпроси от всякакво естество , които НЕ попадат във форумите по-долу.
Публикувай отговор
Аватар
painkilller
Holy Diver

колко е данъка на колите?

Мнение от painkilller »

знам ,че се определя според конските сили или кубиците.интересуваме за над 100 к.с. (101) и за (150)
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Re: колко е данъка на колите?

Мнение от admin »

Мойта е 150 коня и миналата година беше 250 лв. :|
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

222.09лв. с лихвите от Май до 28 Декември.
115 к.с.

Тази година трябва да е по-малко, че одъртя каляската.

Чак Април месец ми казаха за 2011, че ще са ясни.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

E тука изчислявайте
http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php
Popopopopo
Аватар
Exso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Exso »

Моята е 120 к.с 1,9 cdti 2006 -475 лв.
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Това не е точно професоре, моята кола я изчислявах от там и като видях разликата ходих да се карам с общината. След направената проверка ми обясниха, че единя от двата параметъра Коефициент за възраст или Сума за 1 kW се определя от местната община и за това на мен ми е показвало там 160 лв примерно, а аз съм платил 250 лв.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Exso
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Exso »

admin написа:Това не е точно професоре, моята кола я изчислявах от там и като видях разликата ходих да се карам с общината. След направената проверка ми обясниха, че единя от двата параметъра Коефициент за възраст или Сума за 1 kW се определя от местната община и за това на мен ми е показвало там 160 лв примерно, а аз съм платил 250 лв.
Като я копувах от пловдив ,я взех с данък 286 лв а тук е е близо 470 (ние в стз плащаме най-скъпия данък в Б-я)
Всичко за вашият телефон.Всякакви аксесоари,часовници,компютърни джаджи с висок клас на качество и приемливи цени !
Можете да видите всичко тук! --->http://allforyou-shop.alle.bg/
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Миналат година, каквото излизаше тук:
http://www.starazagora.bg/

това се и плащаше, но още не е активно менюто за проверка.
профилактика на PS3/4
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

emzo написа:Миналат година, каквото излизаше тук:
http://www.starazagora.bg/

това се и плащаше, но още не е активно менюто за проверка.
http://city.starazagora.net/modules/taxes/citizen.php
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Ето извадка от общинската Наредба за местните данъци и такси, можете да си изчислите дължимото сами:
РАЗДЕЛ ЧЕТВЪРТИ
ДАНЪК ВЪРХУ ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА

Чл.38. С данък върху превозните средства се облагат:
1. Превозните средства, регистрирани за движение по пътната мрежа в Република България;
2.Корабите, вписани в регистрите на българските пристанища;
3.Въздухоплавателните средства, вписани в държавния регистър на Република България за гражданските въздухоплавателни средства.

Чл.39. Данъкът се заплаща от собствениците на превозните средства.

Чл.40. Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им по реда на чл.54 от Закона за местните данъци и такси.

Чл.41.(1). Данъкът се заплаща на две равни вноски в следните срокове: до 31 март и до 30 септември на годината, за която е дължим.
(2). На предплатилите за цялата година в първия срок по ал.1 се прави отстъпка от 5 на сто.
(3). За превозните средства, придобити или регистрирани за движение през текущата година, данъкът се плаща в 2-месечен срок от датата на придобиването им, съответно на регистрацията им за движение, в размер 1/12 част от годишния данък за всеки месец до края на годината, включително месеца на придобиването, съответно на регистрацията им за движение.

Чл.42. Данъкът се внася в приход на бюджета на общината, по постоянния адрес, съответно седалището на собственика, подал декларацията, а когато не е подадена такава и в случаите по чл. 54, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси - в приход на общината, в която е регистрирано превозното средство.

Чл.43.(1). За леки автомобили размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:
1. До 37 kW включително – 0.34 лв. за 1 kW;
2. Над 37 kW до 55 kW включително – 0.40 лв. за 1 kW;
3. Над 55 kW до 74 kW включително – 0.54 лв. за 1 kW;
4. Над 74 kW до 110 kW включително – 1.10 лв. за 1 kW;
5. Над 110 kW – 1.23 лв. за 1 kW.
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава с коефициенти определени в чл.55, ал.1 от Закона за местните данъци и такси.

(2). Данъкът за ремаркета на леки автомобили се определя в следните размери:
1. Товарно ремарке – 5.00 лв.;
2. Къмпинг ремарке – 10.00 лв.
(3). Данъкът за мотопеди е в размер на 10.00 лв., а за мотоцикле-ти – се определя в размер, както следва:
1. До 125 куб. см включително – 12.00 лв.;
2. Над 125 до 250 куб. см включително – 25.00 лв.;
3. Над 250 до 350 куб. см включително – 35.00 лв.;
4. Над 350 до 490 куб. см включително – 50.00 лв.;
5. Над 490 до 750 куб. см включително – 75.00 лв.;
6. Над 750 куб. см – 100.00 лв.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

От новата НАРЕДБА за определянето и администрирането на местните данъци на територията на Община Стара Загора - изменена и допълнена с Решение № 1036 от 21.12.2010 година
Чл.43.(1). /изм.-Решение № 347 от 29.01.2009г.,в сила от 01.01.2010г./ За леки автомобили
размерът на данъка се определя съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в
зависимост от годината на производство, както следва:
1. До 37 kW включително – 0.51 лв. за 1 kW;
2. Над 37 kW до 55 kW включително – 0.60 лв. за 1 kW;
3. Над 55 kW до 74 kW включително – 0.81 лв. за 1 kW;
4. Над 74 kW до 110 kW включително – 1.65 лв. за 1 kW;
5. Над 110 kW – 1.85 лв. за 1 kW.
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава с коефициенти определени в
чл.55, ал.1 от Закона за местните данъци и такси.
От Закона за местните данъци и такси:
Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.)
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:
Брой на годините от годината Коефициент
на производство, включително
годината на производство
Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1,5
До 5 години включително - 2,8
Пак съм значи 210лв.
Последно промяна от emzo на Пон Яну 17, 2011 13:15 pm, променено общо 1 път.
профилактика на PS3/4
root
Потребител
Потребител

Мнение от root »

Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.
Life is Short. Have an Affair.
Аватар
AGGRESSOR
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от AGGRESSOR »

root написа:Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.
Напълно съм съгласен с това. Как може на новите коли да плащаш по голям данък това е голяма безумица, май които е писал закона нищо не разбира :spank: :angry: . Да вземем да караме лади и москвичи тогава.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

AGGRESSOR написа:
root написа:Законът за местните данъци и такси е изключително тъп в частта си за коефициентите за МПС! Не се насърчава закупуването на нови возила, които имат по-ниско въздействие върху околната среда и здравето на хората (стандартите Евро 4, 5 и т.н.), а се стимулира търкалянето по пътищата на старите кошници (над 14 годишните). Това е безумие! В по-европейските страни е точно обратното, доколкото знам.
Напълно съм съгласен с това. Как може на новите коли да плащаш по голям данък това е голяма безумица, май които е писал закона нищо не разбира :spank: :angry: . Да вземем да караме лади и москвичи тогава.
На тая простотия се дивя от доста години. Вместо да стимулират продажбата на нови автомобили, които на всичко отгоре имат по голямо ДДС и всичко останало свързано с по големи постъпления в бюджета, без да коментирам еко-значението, което също се измерва с пари (повече разходи за здравеопазване, наказателни процедури от ЕС и още кво ли не),нашите идиоти решили явно, че който кара по нова кола е по богат и може да си позволи по голям данък. Тикви.
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

А аз се чудих защо някои коли са с чужди регистрации :)
профилактика на PS3/4
Публикувай отговор