Колегата разправя, че в последно време го наболява гърлото, били те извън града за няколко дена и му минало гърлото. Подхвърля той, че сайта на общината за контрол качеството на атмосферния въздух не работи от няколко месеца.
- Ало, добър ден.
- Добър да е.
- Прощавайте, взех този телефон от сайта на общината и искам да питам от къде мога да получа информация за качеството на атмосферния въздух ?
- Ами .. вие кой сте ?
Много мразя да ми задават този въпрос особено по телефона и то хора който не ме познават.
- Иван Иванов се казвам, познавате ли ме ?
- Еми не ви познава.
- Ами ето аз съм!
Чува се някакво леко мучене от рода на ммм и за да не попадаме в конфузна ситуация повтарям пак:
- Тука гледам, че от 3 месеца система за контрол качеството на атмосферния въздух която е на сайта на общината не работи. Искам да видя днеска има ли обгазяване, как е качеството на въздуха и т.н.
- На въздуха ли ?
Явно и дойде като гръм от ясно небе, решавам да повторя това което казах.
- Тука гледам, че от 3 месеца система за контрол качеството на атмосферния въздух която е на сайта на общината не работи. Искам да видя днеска има ли обгазяване, как е качеството на въздуха и т.н.
- Това къде се намира ?
- На сайта на общината!
- А къде точно ?
- Отваряте сайта - обяснявам аз - от лявата страна избирате: ЕКОЛОГИЯ. Там има три менюта, натискате на второто което се казва: Система за контрол качеството на атмосферния въздух и като се отвори линка, натискате на поредния линк: Система за контрол качеството на атмосферния въздух и няма никой..
- А да, схванах, момент да запиша вашето име и телефон за връзка.
- Иван Иванов, телефон: 042/616ххх. - давам аз телефона на колегата в офиса.
- Благодаря ви, сега ще видя какъв е проблема и ще се постарая днеска да ви отговоря.
- Добре, довиждане.
Затварям аз телефона и си казвам, брей ... до края на работния ден на тази жена остават има няма 15 мин .. ама ще чакам да видя дали ще ми отговори, към момента на съобщението все още няма обаждане.