Хубав ли е интернета на Близуу(blizoo)?

Всичко свързано с град Стара Загора.
fruitcake
Потребител
Потребител

Re: Хубав ли е интернета на Близуу(blizoo)?

Мнение от fruitcake »

sawo написа:Собственост са, защото ПОСЛЕ ги купиха. Идеята е, че далеч не са първите, както ти каза. Много преди тях са ползвали кабелни модеми. :)
Добре, не са първите, но в момента само те предлагат такъв интернет и все още има какво да подобряват и се надявам да го направят :)
Иначе съм съгласен с admin, че не всички трасета са опънати правилно и легално :)
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Според мен в момента има само една правилна посока и тя е FTTH (FTTB в краен случай) и всичко друго са излишно пръснати пари и временни решения :) Тези модеми са отживелица вече и колкото по-скоро се разкарат - по-добре :)
Аватар
AquiLA^
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от AquiLA^ »

sawo написа:Според мен в момента има само една правилна посока и тя е FTTH (FTTB в краен случай) и всичко друго са излишно пръснати пари и временни решения :) Тези модеми са отживелица вече и колкото по-скоро се разкарат - по-добре :)
Тука съм крайно несъгласен с теб, но не от към техническата част, а от практическата част. От няколко години живея в нова кооперация, но строителя не е предвидил вътрешни кабели за интернет има само за кабелна. Много по-лесно и удобно е да се пусне един модем на същите тези кабели отколкото да се опъват други кабели. Да не говорим, че с всички доставчици, с които говорих ми предлагаха крайно незадоволителни решения за допълнителните кабели. За любителите на минимално количество кабели вкъщи като мен модема си е страхотно решение.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

В такива доста специфични случаи да, но само тогава. Освен това, според мен няма защо да си несъгласен с мен - аз казах каква е правилната посока, това че някои хитри строители ги мързи да пускат кабели е изцяло по тяхна вина :)
Скоро правих ремонт в апартамента и съм си пуснал всякакви кабели в стените - кабела за интернета влиза през входната врата в специален linux рутер до нея, от там интернета си идва на розетка точно зад компютъра ми :) Същото важи и за аудио кабелите и т.н. Според мен това са изключително некадърни строители, които не предвиждат кабелите поне малко от малко. Вече масово при строежа на кооперации или се изгражда цялостна мрежа с коаксиални, utp и телефонни кабели, или се сключва предварителен договор с един или повече доставчици на най-различни услуги и всички си пускат кабели директно под земята до кооперацията и още с нанасянето всеки апартамент си е оборудван с всичко необходимо - няма нужда от пробиване, пускане на кабели и т.н.
Аватар
AquiLA^
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от AquiLA^ »

Да това е правилното решение. Дано вече са се поусетили. Моята кооперация е построена преди 5 години някъде та може да има известно подобрение в този аспект. Аз проблема с вътрешните кабели съм си го решил с един wi-fi рутер, който от своя страна е скрит в един шкаф да не ми свети. :)
fruitcake
Потребител
Потребител

Мнение от fruitcake »

Хубаво е не само да пускат кабели из цялата кооперация ами и да са качествени, за да не се налагат дупки.Само че няма как строителя да предвиди кой къде иска да постави ТВ, за да има розетка по-близо.Няма универсално решение, освен собственика ако не си направи ремонт и не постави кабели каквито и където поиска.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Абе има, ама строителите не им се дават пари защото гледат да излезе възможно най - евтино за да му е възможно най - голяма печалбата. За да може също така да го предлага като екстра на хора който не разбират.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

От днес вече съм на близоо,успях да си прекратя договора с БТК. :twisted: :twisted: :twisted: За сега интернета е добре,ще го видим за по-нататък,ама за тез пари кво да иска човек. :mrgreen:
But we're never gonna survive unless,
We get a little crazy,
No we're never gonna survive unless,
We are a little,
Cray cray crazy ... :)
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

Кво да кажа - от 8 часа съм на близоо,вече спря един път и има сайтове дето абонатите на близоо просто са блокнати... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

П.П Малка поправка - спря още един път.Тея близо са далечеееее от истината кво е интернет ... :?
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Няма да се плашиш интернета им е пресен и чудесен :lol:
Аватар
Bul-Dog
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Bul-Dog »

ИГ се поправили, бе. Вече втори месец-няма спиране, няма проблемации. Аз доволен!
http://www.kingsimeon.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

sawo написа:Няма да се плашиш интернета им е пресен и чудесен :lol:
Как няма да се плаша бе човек,не е минал и един ден,а нета спря 4 пъти,тва е трагедия ... :smoukin:
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
spiralkinda
Потребител
Потребител

Мнение от spiralkinda »

остава и да си подписал срочен договор, и само мога да ти честитя :).
Аватар
Princo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от Princo »

spiralkinda написа:остава и да си подписал срочен договор, и само мога да ти честитя :).
Че как - 18 месеца. :mrgreen: Хубу,че ще плащам само 6 от тях ... 8)
We get a little crazy,
We are a little,
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Princo написа:
sawo написа:Няма да се плашиш интернета им е пресен и чудесен :lol:
Как няма да се плаша бе човек,не е минал и един ден,а нета спря 4 пъти,тва е трагедия ... :smoukin:
Няма място за плашене... сега ще дойдат хората които по-нагоре толкова се радваха на интернета на близоооу и ще те успокоят :)

Все пак сериозно... не знам защо толкова искате да се набутвате с този доставчик.. Повечето хора казват ама моя нет е добре, ама имам един приятел който не се е оплаквал... само че това нищо не значи. Имам поглед върху доста голям брой клиенти в Ст. Загора и като цяло според мен поне в нашия град интернета им просто не става. Едно, че са страшно лъжливи, второ, че поддръжката им никаква я няма и трето мрежата им е сбирщайн - чисто тото е какво ще ти се падне...
Публикувай отговор