Въпрос за захранване

Имате компот, ама нещо е станало бомбажче вътре ;-)
Котлона прегрява - как да го охладим?
Не ви загрява печката, като и мушнете тавата?
Мотиката се е изкривила от натискане?
Тука всички са адски адекватни и ще ви помогнат по всякакви въпроси, свързани с дълбоката и ранна оран при нивите с надморска височина над 3000 метра :-)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Въпрос за захранване

Мнение от realprofesora »

Колеги , мисля да направя един експиримент и ми е нужен съвет , за да поразсъждаваме.
Та случая е следния : Имам захранване -Нонейм някво 350W , ще слагам една видеокарта с доста консумация и с допълнително захранване .Та се питам вместо да купувам яко захранване да взема да сложа още едно евтино 350W ,koето да храни само картата.Естетсвено ще е с отделен кабел и ще го пускам заедно със стартиране на компа (зелен кабел+черен ).Как мислите осъществима ли е идеята ми и дали някой се е сещал да прави нещо подобно.Дали ще имам някакви проблеми за които все още не съм се сетил и т.н.
Ще помоля да не спамите с отговори като :Ама защо не си вземеш яко захранване за 100лв или подобни.
Popopopopo
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Re: Въпрос за захранване

Мнение от Tenebrus »

Интересно...

Като цяло няма причина да не бачка. Но не знам биоса как ще реагира. Дали ще може подходящо картата да си регулира волтажите, защото мисля че се контролират от биоса, а той взема информация за другото захранване...
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Дали да не свържа всички кабели (управляващите ) на двете захранвания в едно-зелен със зелен , оранжев с оранжев и т.н. и става все едно е едно захранване само.И ще се командват и двете едновременно.
Но си мисля че волтажите на картата тя сама ще си ги регулира-все пак е самостоятелен елемент, със собствена памет, процесор и захранване.
Но си мисля ,че е най-добре да се пробва да се види какво ще стане.
Или с основното захранване да захранвам дъното и картата, а с допълнителното да захраня харда и ДВД записвачката.
Ако консумацията на ток на картата е 150 Вата , остават още 150 за захранване на проца и паметта и дъното.При захранване 350Вата мисля че трябва да му стигне този ток.Ако има проблем мисля ,че ще вземе да се рестартира или да гасне.
Popopopopo
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Електротехниката ми като цяло куца, но мисля че ако ги свържеш заедно няма да стане 700в, а ще си остане 350. Не съм 100% сигурен.

Най-много да изгориш картата ;-)
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Tenebrus написа:Електротехниката ми като цяло куца, но мисля че ако ги свържеш заедно няма да стане 700в, а ще си остане 350. Не съм 100% сигурен.

Най-много да изгориш картата ;-)
Наистина ти куца ел.техниката :)
Просто си представи 2 печки електрически духалки ,само че ключовете им за управлението на степените са свързани в едно.Печките ще си работят и ще си изключват когато има дойде време ,но самостоятелно ,защото ще се командват всяка от своя си термостат.Но дали да работят на 1ва или 2ра степен ще зависи от ключа който е общ.
И при захранването ще се получи точно това.За жалост не може да съм сигурен докато не пробвам , защото в практиката съм имал какви ли не случаи :lol:
Popopopopo
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

Ся може да ми куца електротехниката, ама примера ти е страшно неточен. Тук не говорим за топлинен капацитет...

Според мен няма да стане това което го мислиш.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Като дойде картата ще пробвам и ще дикладвам :cheers:
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

nasenceto написа:Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.
флаш под дос и не ти трябва да имаш и ОС даже.

а колкото до двете захранвания няма да имаш проблем да работят и двете. Просто си вземи захранване с копче отзад даваш постоянно на късо зелен и черен кабел и преди да пуснеш компа си включваш копчето на това захранване за видеото .

И се пак от чисто информативна цел за какво е играчката да е с две захранвания като един нормален fortron 350 W ще ти свърши работа.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
stivans
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от stivans »

Тук http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... 50/28.html има мощноста на доста видеокарти ,има и такива с мощност от 320-380 W , така че един фортрон за общо захранване 350 w ,ще дойде малко,виждал съм такъв изгоряло от мощна видеокарта.Мисля че с 2 захранвания ще е по добре или едно най-малко 500W,но цената ще отиде доста над 100 лв. ако е марково.
Стара Загора
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Има и нещо друго :D
на 20/24 пиновия конектор на захранването излизат както следва:
черен -маса
червен - 5 волта
оранжев - 3,3 волта
жълт - 12 волта
зелен - power on
син - -5 волта
бял - -12 волта
лилав - 5 волта stand by
сив - power good - връща информация че захранването работи правилно(зависи от БИОС на конкретното дъно) - даже ако не е на ред гаси компа за да го предпази
на веригите 3,3 , 5 и 12 самото захранване има товарни съпротивления и може да се запусне без товар на изходите, но продължителна работа по този начин не се препоръчва. Тези товарни съпротивления поемат в този случай липсата на товар на изходите и греят. Нататък - който не е виждал опечено захранване... ще види. :idea:

Не става като батерии да ги запаралелиш :lol: двете захранвания.
На времето имаше такива фортрони с размерите на CD и се слагаха в гнездата като обикновено cd/dvd обаче бяха 300 ватови.
Лично аз не бих експериментирал с нонейм захранване , че още повече по тази схема с две.
Толкова пари се дават за карти, дъна, процесори, пък захранването всеки прави икономия и после... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Купи си нещо свястно.
Виж на Актим - до лятното кино. От там съм купувал качествнни захранвания.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

stivans написа:Тук http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... 50/28.html има мощноста на доста видеокарти ,има и такива с мощност от 320-380 W , така че един фортрон за общо захранване 350 w ,ще дойде малко,виждал съм такъв изгоряло от мощна видеокарта.Мисля че с 2 захранвания ще е по добре или едно най-малко 500W,но цената ще отиде доста над 100 лв. ако е марково.
Най-после свестен отговор.
Благодаря и на негърската природа(същност) или както там се превежда .Цецо схвана ми идеята нали.Може и да е правено досега, но аз да не съм знаел.Пък може и да съм пионера в този вид захранвания :lol:
Popopopopo
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

niggaz_nature написа:
nasenceto написа:Пробвай наистина първо да флашнеш БИОС-а. Аз имам точно такъв проблем с нова карта и старо дъно и захранване. Като е по топло времето и компа изплюва син екран или пък ми загасва за момент монитора и излиза съобщение че ми е изгърмял драйвера. Или захранването е слабо или БИОС-а стар. За съжаление не мога да го флашна, щото има само 32 битови версии, а аз съм с 64 битов W7 (или поне не знам как). Айде сподели наистина наблюдение, че ще ми е полезно и на мен за статистиката.

а колкото до двете захранвания няма да имаш проблем да работят и двете. Просто си вземи захранване с копче отзад даваш постоянно на късо зелен и черен кабел и преди да пуснеш компа си включваш копчето на това захранване за видеото .

И се пак от чисто информативна цел за какво е играчката да е с две захранвания като един нормален fortron 350 W ще ти свърши работа.
Пробвах с Hirens Boot CD 10.5 и под DOS не ми показва дяловете . Да не би да е щото са NTFS? Пробвах и с няква емулация на miniWindows XP. Тоя път не ми каза че за 32 бита, а за друга операционна система...
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

nasenceto написа:
niggaz_nature написа:

Пробвах с Hirens Boot CD 10.5 и под DOS не ми показва дяловете . Да не би да е щото са NTFS? Пробвах и с няква емулация на miniWindows XP. Тоя път не ми каза че за 32 бита, а за друга операционна система...
Не в сайта на производителя имаш биос който да флашнеш под операционна система и такъв който се записва на дискета или друг носител и се боотва от него.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
Tenebrus
Явно е шмиргел
Явно е шмиргел

Мнение от Tenebrus »

nenoneno написа:
Не става като батерии да ги запаралелиш :lol: двете захранвания.
На времето имаше такива фортрони с размерите на CD и се слагаха в гнездата като обикновено cd/dvd обаче бяха 300 ватови.
Лично аз не бих експериментирал с нонейм захранване , че още повече по тази схема с две.
Толкова пари се дават за карти, дъна, процесори, пък захранването всеки прави икономия и после... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Купи си нещо свястно.
Виж на Актим - до лятното кино. От там съм купувал качествнни захранвания.
Точно това имах предвид и аз. Ще пуши картата усещам го ;-)
Публикувай отговор