Наблюдения от изминалите избори...

Всичко свързано с град Стара Загора.
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: Наблюдения от изминалите избори...

Мнение от nasenceto »

Не съм икономист, ама не е и нужно. Ти тая наука я изкара мега-сложна и присъща само на няква тайна клика...
Без да се забиваме в тайните, повечето грамотни хора, смятам че се ориентират за основните аспекти. Така като ти знаеш какво е болт, гайка, чертеж и компютър, така и аз смятам че имам обща представа за икономиката и нейните най-важни законометности.

PS: Въпореки че нямам икономическо образование, имам представа както какво е дотация, така и индексация, а разликата между микро и макро-икономика ми е пределно ясна. Предполагам, че и доста от хората във форума притежават това ниво на грамотност.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

1200, за да изпаднеш в подробностите. Аз ти говоря за общи понятия. Айде да не се заяждаме. Румънците и те не са песен. Що ни сравняваш с тях?
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

besniaa написа:
sawo написа:В момента май няма алтернатива... БСП не искам в никакъв случай, останалите за който и да гласуваш ефект няма да има. Сигурно стана така, защото са доста бюлетини, а бабичките и дядовци като почнат да се чудят сега на коя бюлетина кой беше... Става мазало.
Има, смесено управление... Само една партия навсякъде = гарантирана злоупотреба на максимум... Дано не съм прав. Относно общи
cavenagi написа:Като видях кои млади са в листите на партиите се изсмях...Без думи...Щом такива станаха общински съветници,явно е знак,че трябва да си бия шута от България.
За съжаление си прав, много лизачи са се навъдили и нивото за близане на гъзове все по-стремглаво пада!
На теория е възможно наистина, стига обаче да няма постоянни саботажи, нечестна игра и корупция, каквито според мен БСП демонстрират във всяка възможна секунда.
Аватар
xilix
Новак
Новак

Мнение от xilix »

realprofesora написа:За 2 години ГЕРБ направи толкова в България колкото другите за 20 не успяха.
Едно дете преди да тръгне да бяга трябва да се научи да ходи.Само ,че как ще се развие икономика без инфраструктура.
Дано сте ме разбрали за какво ви говоря.

Да, прав си, за 2 години ГЕРБ направиха толкова машинации, кражби и манипулации, колкото другите за 20 години не успяха! И ако сега, в "детска възраст", го правят в такива мащаби, никак не ми се мисли, какво ще е, като "пораснат"? Надявам се, народът да не остави и тази змия да порасне, и да и отсече главата още на следващите избори, след 2 години!
nenoneno
Потребител
Потребител

Мнение от nenoneno »

Значи, политика,футбол,компютри... все теми сложни и все най-кадърните и учените са при нас във форума :D
Всеки си има мнение и е прав за себе си. Отдааавна кой какво е завършил се обезсмисли като критерий. Като знам какви "вишисти" излизаха в периода 1993-2000. Купени дипломи, липса на реална реализация, практика, развитие. Това съм видял тука.
Ако все пак има истински образовани хора които смятат, че с образованието и способностите си могат да "оправят държавата" нека не си хабят времето да пишат.
СДС,НДСВ,БСП,РЗС,ГЕРБ... и накрая пак всички сме от външната страна на презерватива. Обикновените хора. Иначе, тоз който е имал пак има. И така 22 години, че напред поне още 2 пъти по толкова.
Коментираме на работа с колеги - дали били "отрицателен вот". Да не е оня другия. Ми то друго остана ли? Избора ни е такъв - да не е "лошия" - който и да е за съответното време. Уж по-малкото зло. Не за добро.
После остава само да се надяваме.

ПП - и сега целия форум тука ще се карате ли? Кой каквото иска и както иска да си го разбира. Нека темата да не става повод за дразги.
Точността гарантира единствено, че ще направиш грешката си навреме.
http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/99509
Аватар
Da Edd
Старо куче медалист
Старо куче медалист
Обратна връзка:

Мнение от Da Edd »

Грубата равносметка от управлението на ГЕРБ е стопен фискален резерв (от 8млрд на 4млрд), още по-раздута администрация и още по-колосални разходи за нереформирани и неработещи държавни структури (МВР и пр.). Лошото икономическото състояние може да го почувства всеки, без да е икономист. Дори класацията на Дянков Doing Business на Световната банка ни отрази с няколко места по-надолу. За медийната прозрачност да не говорим.

Гласувах за Светльо Витков, на балотажа ще ходя за гъби...
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Da Edd написа:Грубата равносметка от управлението на ГЕРБ е стопен фискален резерв (от 8млрд на 4млрд), още по-раздута администрация и още по-колосални разходи за нереформирани и неработещи държавни структури (МВР и пр.). Лошото икономическото състояние може да го почувства всеки, без да е икономист. Дори класацията на Дянков Doing Business на Световната банка ни отрази с няколко места по-надолу. За медийната прозрачност да не говорим.

Гласувах за Светльо Витков, на балотажа ще ходя за гъби...
Наистина МВР и КАТ им трябва основно преструктуриране, но веднага няма как да стане според мен, трябва 80% от служителите да се уволнят. Кой ще дойде на тяхно място? Имаше и доста реализирани проекти реално (не говоря за брой лентички), но няма как всичко да стане за няколко години, на фона на 20 години бездействие. Ако втория мандат стегнат съдебната система нещата наистина ще започнат да потръгват. Не го ли направят, за никъде не сме.
Аватар
realprofesora
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от realprofesora »

Koйто има ум и образование и знае начин да подобри живота ни, нека да се кандидатира , да си каже платформата и да го изберем.Не да плещи по форумите и да се прави на супер разбирач.
Засега ГЕРБ водят най-добра политика и затова след като няма алтернатива те ще са на върха. :cheers:
Popopopopo
Аватар
ViruS
Новак
Новак

Мнение от ViruS »

Аз не ходих да гласувам , понеже на политически партии вече не вярвам.Не знам дали има по мръсна дума от "политик" , вие сещате ли се ?
Интересно ми е защо на предишните избори най често споменаваната приказка на Бойно Б. е че ние сме най бедните не само в Европа но и на балканите и ще направи доходите средно-веропейски в края на мандата си а сега не спира да повтаря че имаме най ниските данъци и имаме най добрата фискална политика, и има наглостта (макар и на шега) да съветва другите страни да направят заплатите и пенсиите си като нашите. Явно така иска да изпълни предизборното си обещание може би ?!? Ако не беше плачевно щеше да ми е много смешно ...
На предишните избори гласувах за ГЕРБ и се чувствам излъган, не че таях големи надежди но както казват на село "белким направи нещо" ... не било писано явно.
Не трябва да си икономист за да види човек че живеем зле. Не трябва да имаш висше образование за да за видиш че селското стопанство се разсипа и сега е на самотек и дребните производители ги рекетират яко. Че направиха напълно планирано деноминацията на лева за да ограбят спестяванията на хората , пестени с труд и пот. Че направиха приватизацията за да ограбят построеното с парите пак на тези същите тези хора тоест нашите дядовци бащи и майки. Че себестойността на тока е 3 ст. а ни го продават за 16 ст. Че като тръбите на топлофикация минават през апартамента ти си задължен да плащаш , все едно като мине руски газ по тръби транзит през България ние да плащаме на Русия.
Нарочно нахвърлям нещата така, но стига толкова че ще ме заболи главата ...
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

А ти кво искаш, да станем като в Грция ли? 10 години да взимаш 13,14,15-та залпта, минималната да 1700 евро и да си цял ден шапка на тояга? А после? Кой плаща за целия тоя масраф? Това имаше предвид Борисов - разходите според приходите. Като 50% от икономиката ни е сива и приходите в бюджета са на полвина, и за това имаме вина в известен смисъл и ние самите, няма на кой да се сърдим.
Аватар
admin
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от admin »

Съгласен съм, че освен герб и бсп няма да има за кой друг да се гласува, но въпреки това аз ще гласувам за бсп. Нещо не ме кефи идеята цялата власт да отиде в герб, трябва да има някой които да ги ръчка да не се самозабравят. Това е моето мнение по въпроса.
"There is no 'patch' for stupidity."
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

По-добрия вариант според мен би било ДСБ като алтернатива на основната власт - Иван Костов казва доста верни неща, когато е в опозиция.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Sawo отново е прав. Червените са такава мафиотизирана структура, че няма думи. На Костов проблема му е че не може да работи екипно. Голям е егоцентрик. За сметка на това обаче е много с акъла си.
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

sawo написа:По-добрия вариант според мен би било ДСБ като алтернатива на основната власт - Иван Костов казва доста верни неща, когато е в опозиция.
Иван Костов е политически труп от доста време... И ДСБ, ССД, Синя Коалиция и всички други партийки отдавна не са фактор, защото станаха като БЗНС-тата - един милион.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Затова казах, какви _би било_ добре да стане - да се обединят сините и да са една силна опозиция. На практика обаче, нито един от дискутираните варианти няма да стане, така че всичко реално е в сферата на фантазиите :)
Публикувай отговор