КАТ-Проблем с регистрация на автомобил

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
ivdei
Начинаещ
Начинаещ

КАТ-Проблем с регистрация на автомобил

Мнение от ivdei »

Здравейте! Миналата седмица отидох до Пазарджик да си взема избраният от мен автомобил по частна обява- алфа ромео 147, колата е нов внос, беше паркирана на един паркинг, без номера. Продавачът ми каза че колата е била внесена за някакво момиче, негова позната, която не и харесала цвета, отказала се и колата е останала. Същият ми даде документите на колата, талон и така нататък на италиянски, включително договор на италиянски, в който са вписани моето име и италиянското. След това отидохме в кат - Пазарджик, документите минаха без проблем, направих си гражданска + транзитни табели, помислих че всичко е точно, щом съм минал през кат, колата си е на мое име и само оставаше да си дойда в Стара Загора и да си я регистрирам безпроблемно - какъв наивник само . Оттук започнаха мъките..., отивам си аз в Стара Загора и там на гишето ми направиха проблем че имената на митническата декларация мисля не съвпада със този от договора, по-късно разбрах че има пуснато досъдебно производство по въпроса!?
Имали съмнения за фалшиви документи, трябвало да съм имал фактура от посредника(който е частно лице пак казвам), между мен и него. При което аз ги попитах как според тях ще мога да си регистрирам колата, отговори ми се че със нотариално заверен договор. Тоест аз трябва да се връщам до Пазарджик, да прехвърлям колата на някой, и той да ми я върне на мен. В случая аз мисля да я прехвърля на някой със постоянен адрес Пазарджик, да направим регистрация там (понеже транзитните изтичат, а искам да се подсигуря) и той да ми я препише обратно на мен, за да им дам нотариално заверения договор. Някак си не им се вярва че мога при това положение да си регистрирам колата.
На въпроса как са ме пуснали колегите им от Пазарджик да си перкам със транзитни ми се отговори че видиш ли регистрация на транзитни табели не било като другата регистрация, било различно (аз със тях мога и страната да напусна ама айде). Сега мисля да отида до Пазарджик в най-близко бъдеще и да направя гореописаната схема, след което да се върна в Стара Загора, да представя вече българският нотариално заверен договор да ми сложат старозагорските табели и съответно да кажа на разследващият (нали чак производство пуснаха) че колата е регистрирана и да го прекратят преди да стигне до съд. Та така изкараха ме заподозрян за това че съм си купил кола...
Последно промяна от ivdei на Чет Фев 16, 2012 20:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Re: КАТ-Проблем с регистрация на автомобил

Мнение от nasenceto »

Aзимах подобен проблем с тея в нашия КАТ. Тридневен кошмар преживях. Особено много ме издразни една жена с черна права коса на черта над рамото. Най - показателното беше възклицанието - "Ох, днес втори такъв с особени документи, дето да ги мисля кво да ги правя. Не мога вече, не издържам". Най-добре намери началника йм и говори с него, щото тея от гишетата са абсолютни пеперуди и ще те връщат.

Ей тук отдолу е написано моето преживяване. viewtopic.php?f=52&t=31945&p=6657654&hi ... 2#p6657654
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

Много са зле в нашият КАТ - мен се опитваха да ме убедят, че талона на колата е фалшив, защото уж колата била купена от Англия,а талона не бил на английски. После им показах, че от едната страна е на английки, а от другата на уелски и от там започнаха мъките да им обеснявам каква страна е Уелс и с какъв статут е във Великобритания
Oxadoxa
Потребител
Потребител

Мнение от Oxadoxa »

КАТ - Стара Загора - Ужаааааас
Туй ако го минеш за един работен ден паметник трябва да ти издигнат,винаги отивам там със суха храна и калени нврви
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

Стига сте дрънкали глупости.
Никакъв проблем няма,когато всичко ти е на ред.
Хората искат като се нааредиш на гишето да им поднесеш необходимите документи,за да ги обработят и прочие,а не да гадаят на боб и леща...
Dog drags - no tracks...
Аватар
Anubis
Потребител
Потребител

Мнение от Anubis »

След като колата лично съм я купувал от Англия/Уелс, лично ми пратиха новият талон от DVLA, лично на мое име,в кой е грешката, че ми изкараха талона фалшив, понеже текста беше на английски и уелски ?
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

Няма спор, че дъртите лели в КАТ са от миналия век, крайно мързеливи и изключителни ПРОСТАЧКИ.
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
didka
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от didka »

besniaa написа:Няма спор, че дъртите лели в КАТ са от миналия век, крайно мързеливи и изключителни ПРОСТАЧКИ.
И аз не ги харесвам,но няма да пия кафе с тях все пак...
Има си там някакви изисквания и трябва да се спазват,колкото и да е неприятно за всеки.
Dog drags - no tracks...
Аватар
besniaa
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от besniaa »

didka написа:
besniaa написа:Няма спор, че дъртите лели в КАТ са от миналия век, крайно мързеливи и изключителни ПРОСТАЧКИ.
И аз не ги харесвам,но няма да пия кафе с тях все пак...
Има си там някакви изисквания и трябва да се спазват,колкото и да е неприятно за всеки.
Абе така е, но е много дразнещо 20 човека да чакат една баба , чийто компютър е забил, 10минути , докато извика някой да го рестартира и веднага след това каже "Почивка, ще работим пак след 15минути"...
Забравете бизнесa, всичко на този свят е лично!
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

На късмет е работата. Аз преди 3 години минах за моята кола нов внос за около час. Беше петък следобед, към 15.30ч отидох, направиха ми всички документи, сложиха номерата, направиха ми и гражданска, общо взето бях последната кола за работния ден - зад мен затвориха вратата на канала и си тръгнах с регистриран автомобил за около час.
Други обаче нямат такъв късмет - admin беше пуснал цяла тема с премеждия точно в КАТ....
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

didka написа:Стига сте дрънкали глупости.
Никакъв проблем няма,когато всичко ти е на ред.
Хората искат като се нааредиш на гишето да им поднесеш необходимите документи,за да ги обработят и прочие,а не да гадаят на боб и леща...
То ако можеш всички документи да са по образец, тея лелки хич нямаше да ги има там. На ли ТОЧНО за това, гишетата са кръстени "Обработка на документи". Ако нямаше какво да се обработва, щяхме нправо на канала и в банката да ходим.
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

МММдааам! Това мнение е най-близко до истината, според мен. В КАТ са ми правили проблем, както за вече веднъж регистрирани автомобили в България, така и за т. нар. "нов внос". Имало е и случаи, когато съм минавал пререгистрация и смяна на собствеността само за 2-3 часа, при наличието на много хора по гишетата, НО :) , имало е и заяждания, които са ми коствали седмици. При всички положения, това, което се набива веднага на очи е ниската интелигентност на "лелите", които обслужват на гишетата, мръсотията и мизерията в чакалнята : мила, родна картинка!
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
Публикувай отговор