Процедура при продажба на кола между физически лица

Форум за всякакви дискусии свързани с МПС
Публикувай отговор
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Процедура при продажба на кола между физически лица

Мнение от nasenceto »

Някой може ли да ме светне какви са стъпките при подаване/купуване на кола втора употреба. От коя страна какво се иска и къде се ходи...
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Re: Процедура при продажба на кола между физически лица

Мнение от emzo »

Само нотариус.
Ако си женен и ти си продавача, жена ти идва също.
Купувача поема нотариуса, т.е. таксата, която е от 70 до 84лв.
Трябва продавача да е платил данък мпс за 2011г.
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Бреее, баси таксата... Тва сериозно ли? 70-84 лв... Изроди....
Аватар
Matrix_man
Потребител
Потребител
Обратна връзка:

Мнение от Matrix_man »

nasenceto написа:Бреее, баси таксата... Тва сериозно ли? 70-84 лв... Изроди....
Ами ти как си мислиш... "нЕма лабаво"... и то не е от тях измислена таксата... Все пак ако ти трябва нотариус ти препоръчвам Руси Патронов... Аз минах при него, бързичко става, даже и Данък/такса за придобиване ти внася, без да се налага ти да ходиш до данъчното, че това са "измислили". Освен годишния данък, плащаш и за това,че си си купил кола... :twisted: Пък после... защо си псувал.... 8)
Athlon64 3400+,Asus K8N,Sapphire X1950GT,1256MB Kingston DDR400,160GB Seagate,Nec DVD-RW3520A,BlueStorm450W,Active coll AC4G-D,17" LCD Sceptre-X7 Naga II,Chronos Video Shuttle II,M$ Wireless Desktop Elite Keyboard,M$ Wireless IntelliMouse Explorer2.0
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Ми то аз ша продавам, ма не знаех че е толкова е*ано. А някой да знае при бракуване кво се прави, че обмислям вариант да я пусна да се продава на части (май повече ще й взема).
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

плащаш данъци ако имаш задължения и за текущата година ако има излезнали такива.Отиваш в кат може само с номерата на колата свалени и на опашката..
Отначало на подготовка на документи и после на гишетата за регистрация (най бавните опашки....)
носиш в себе си двата талона на колата и бележка за платени данъци.Ако си женен вече и мисля че е придобита по време на брак трябва и жена ти да е лично там(ако нямаш пълномощно..)
Мисля че отпадна това да ти искат да е задължително дадена за желязо и да изискват бележка от фирма.Но ако се пак е все още така.На местата където изкупуват железа върваш тази услуга с документа.Преди стрруваше 10 лв.
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
niggaz_nature
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от niggaz_nature »

emzo написа:Само нотариус.
Ако си женен и ти си продавача, жена ти идва също.
Купувача поема нотариуса, т.е. таксата, която е от 70 до 84лв.
Трябва продавача да е платил данък мпс за 2011г.
Тук малко не е задължително. Таксите се за ноттариус се поемат или от купувача или от продавача това е по разбиране между двете страни.
Ремонт на всякаква компютърна техника,навигации,GSM,препрограмиране и инсталиране на софтуер,смяна на части и др.За връзка skype niggaz_nature_stz

forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f=45&t=40381

МОИТЕ ОБЯВИ
http://niggaznature.bazar.bg
Аватар
nasenceto
келеш
келеш

Мнение от nasenceto »

Тя страшна история се заформя. Че и жената трябва да мъкна... Като си купувах другата нямаше такива чудеса, ама щото е от фирма навярно. Тая такса фиксирана ли е или зависи от стойността на сделката? За кола 1200 лв да се дадат 8% такса ми се струва много бе хора.
Аватар
fantamaniaka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от fantamaniaka »

Според мен: точно защото тази такса е много се прави така наречената застрахователна оценка която е за пред нотариус.В фирмите за застраховки ги правят.Пишат ти колата че струва някакви смешни пари(смешно сравнение с това колко струва в момента)
При каското мисля че там се прави друга оценка и затова тази предната не ти е проблем.
Като си купуваш кола не мисля че трябва да е жена си с теб в кат (ако колата е на твое име)
проблема е при продаването само.(аз си го обяснявам примерно че колата е вид капитал в семейството (ако е придобита по време на брак) и трябва двамата да сте съгластни да я махнете.)
но може и да не е така за последното...
всеки случай при бракуване трябва да сте и двамата там!
Mind ever die.They just get faster
Email: fantamaniaka@gmail.com
LZ1GAD
Изображение
Аватар
emzo
Старо куче медалист
Старо куче медалист

Мнение от emzo »

Цецо, нещо като злато правило си е, купувача да си поеме нотариуса.
Това че на тебе не ти харесва е друг въпрос :D
диагностика на автомобили
ремап/ OBD тунинг /EGR Off
ремонт на компютърна техника
профилактика на PS3/4
Гост

Мнение от Гост »

nasenceto написа:Тя страшна история се заформя. Че и жената трябва да мъкна... Като си купувах другата нямаше такива чудеса, ама щото е от фирма навярно. Тая такса фиксирана ли е или зависи от стойността на сделката? За кола 1200 лв да се дадат 8% такса ми се струва много бе хора.
Вчеря точно при нотариус прехвърляхме кола...Цената за продажбата се определя каквато решиш ( не ти трябва данъчна оценка). На мен ми искаха 6% от сумата мисля(в Пловдив), макар че в интернет видях, че 2009 е било 2%...Освен това се плаща някакъв друг данък, който беше към 70лв, но това май беше защото не съм от Пловдив и при самата продажба явно общините си земат някакви пари...Иначе ако си женен ще трябва да вземеш и жена си, тайкато всичко придобито по време на брака е на двамата...Освен тези проценти от продажната цена и нотариуса си взема някакви пари за изготвянето на договора + ДДЦ + 25% повече щото било събота :spank:
Аватар
Galahad
Потребител
Потребител

Мнение от Galahad »

fantamaniaka написа:плащаш данъци ако имаш задължения и за текущата година ако има излезнали такива.Отиваш в кат може само с номерата на колата свалени и на опашката..
Отначало на подготовка на документи и после на гишетата за регистрация (най бавните опашки....)
носиш в себе си двата талона на колата и бележка за платени данъци.Ако си женен вече и мисля че е придобита по време на брак трябва и жена ти да е лично там(ако нямаш пълномощно..)
Мисля че отпадна това да ти искат да е задължително дадена за желязо и да изискват бележка от фирма.Но ако се пак е все още така.На местата където изкупуват железа върваш тази услуга с документа.Преди стрруваше 10 лв.
Аз бракувах една през Декември, миналата година, даже не си "отвориха устата" за бележка от фирма. Като особеност мога да допълня, че искат собственика да попълни "адрес за съхранение на бракуваното МПС", явно не може да си остане по закон на паркинга пред блока, примерно.
The American Dream only makes sense if you're sleeping.
Аватар
sawo
Site Admin
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от sawo »

Galahad написа:Аз бракувах една през Декември, миналата година, даже не си "отвориха устата" за бележка от фирма. Като особеност мога да допълня, че искат собственика да попълни "адрес за съхранение на бракуваното МПС", явно не може да си остане по закон на паркинга пред блока, примерно.
Затова посочваш, че ще стои в гараж на село например.
Публикувай отговор