Има ли право паякът да вдига коли ИЗВЪН зелена зона ?
- Nirvana
- Старо куче медалист

Re: Има ли право паякът да вдига коли ИЗВЪН зелена зона ?
Я дайте номер на паяка ако знаете, че в последно време имах 2 случая, в които ми бяха блокирали гаража до Антъни малката уличка и така и не намерих собственика на автомобила. Сдържах се да не му изтърва гумите и предпочитам направо да си обере глобата другия път от паяка!
СПА душ масажиращи слушалки, Фосфорни аксесоари и Smart плувки за риболов, Турмалинови аксесоари
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
На табелите в зелената зона има написан телефона.
- bsbs
- Старо куче медалист

sawo написа:На табелите в зелената зона има написан телефона.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
-
mishonka84
- Новак

Паякът вдига и извън зелена зона,аз съм виждала на Руски,около АГ-то редовно да вдигат. Само че не ми е ясна логиката им.На Цар Иван Шишман от Столетов нагоре е толкова задръстено и тясно,защо там не вдигат....
- sawo
- Site Admin

- Обратна връзка:
Тази вечер като минавах по Гурко видях записан телефон с лепенка върху стария - този стационарния може и да е сменен.
- bsbs
- Старо куче медалист

Не търси логика в кухи тиквиmishonka84 написа:Паякът вдига и извън зелена зона,аз съм виждала на Руски,около АГ-то редовно да вдигат. Само че не ми е ясна логиката им.На Цар Иван Шишман от Столетов нагоре е толкова задръстено и тясно,защо там не вдигат....
Хайде,спрели,....не ги глобили...но заели тротоара това си чиста проба бг.простотия.Паркинга е на 50м.....ама се плаща левче на час.На съседната улица ако не платиш си изгорял...има паркинг апарат.С една дума простотия.Не искаме да ни е всичко наред...така
ще е.

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
-
mishonka84
- Новак

Те хитри
нарочно качени на тротарите да не ги вдигнат.Ако са на платното...може би....Но в крайна сметка паякът е скъпо удоволствие на общините.Защо просто не ги глобяват за неправилно паркиране с фишове,лепенки или нещо подобно.Хем и хазната на общината ще и се пълни повече .Явно нямат желание за справяне с проблема.Да не говорим за тарикатлъка на българина,ако може да скатае 1 лв за паркинг.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Всъщност ако звъннеш на паяка и кажеш, че колата е твърде близо до стената и с това пречи или е невъзможно да премине човек то там с което нарушава закона, а именно задължително да има над 2 метра от стената тогава може да паркира, идва паяка след малко чакане и вдига колата. Аз съм се обаждал няколко пъти заради такива олигофрени и са изгаряли като факли.
"There is no 'patch' for stupidity."
- kernelpanic
- Потребител

- Обратна връзка:
Звънял съм на този телефон, но се оказа, че е само ако ти е вдигната вече колата!!!bsbs написа:sawo написа:На табелите в зелената зона има написан телефона.
- realprofesora
- Старо куче медалист

.... Допуска се спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства с максимално допустима маса до 2,5 т върху тротоарите, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 1,5 м за преминаване на пешеходци.admin написа:Всъщност ако звъннеш на паяка и кажеш, че колата е твърде близо до стената и с това пречи или е невъзможно да премине човек то там с което нарушава закона, а именно задължително да има над 2 метра от стената тогава може да паркира, идва паяка след малко чакане и вдига колата. Аз съм се обаждал няколко пъти заради такива олигофрени и са изгаряли като факли.
Popopopopo
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Обикновено като се обаждаш няма да е 2 метра, а за това, че не можеш да минеш, явно са го намалили имам спомен, че беше 2 метра.
- gtabakov
- Начинаещ

Здравейте...
Това за 2-та метра отстояние от стената не важи.... и то познайте защо?
Миналата година ми аварира колата в Сф и се наложи да я паркирам на тротоара като бях спазил всички изисквания по закон и отстояние имаше и по никакъв начин колата не пречеше. Оставих я пред блока на баба ми и се прибрах в СтЗ с влака, на следващата седмица отивам и к'во да видя колата я няма - Проверка в интернет и се оказа че рендето е на наказателен паркинг. Намирам паркинга и питам:" -Защо ми е вдигната колата?" . Причини поне 5 ми посочиха но най ме издразни: "Правилник за организация на движението в Столична Община" Според който паркирането на тротоарите е абсолютно забранено освен ако няма поставен знак който оказвал начина на паркиране.....
ЗАКОНА РАЗРЕШАВА - А Правилника НА ОБЩИНАТА НЕ...
Това за 2-та метра отстояние от стената не важи.... и то познайте защо?
Миналата година ми аварира колата в Сф и се наложи да я паркирам на тротоара като бях спазил всички изисквания по закон и отстояние имаше и по никакъв начин колата не пречеше. Оставих я пред блока на баба ми и се прибрах в СтЗ с влака, на следващата седмица отивам и к'во да видя колата я няма - Проверка в интернет и се оказа че рендето е на наказателен паркинг. Намирам паркинга и питам:" -Защо ми е вдигната колата?" . Причини поне 5 ми посочиха но най ме издразни: "Правилник за организация на движението в Столична Община" Според който паркирането на тротоарите е абсолютно забранено освен ако няма поставен знак който оказвал начина на паркиране.....
ЗАКОНА РАЗРЕШАВА - А Правилника НА ОБЩИНАТА НЕ...
- zvezda
- Потребител

Така е, на един приятел в Несебър им бяха вдигнали колата точно заради такава наредба в общината, която забранявала паркирането на тротоарите. Ходи се информирай, че има такова чудо...
Отделно, че в София (и не само, разбира се) - коли по тротоари колкото щеш.
Отделно, че в София (и не само, разбира се) - коли по тротоари колкото щеш.
- admin
- Site Admin

- Обратна връзка:
Явно си го връткат както си поискат закона.
-
3AgHuK
- Потребител

Не е много по темата,но паякът май не е в състояние да вдига коли,които са паркирани неправилно под подлеза на Руски
Вчера имаше един Опел Астра, паркиран на тротоара срещу входа на библиотеката.Като минах оттам му бяха сложили скоба.Около три часа по късно-след 8 беше- паякът беше там,но не го беше вдигнал.Бусът със скобаджийте също беше там,а на нарушителя скобата му беше премахната и така я оставиха-шофьорът никакъв го нямаше.Знам,че до 20:00 ч който не се обади да му махнат скобата,служителите си ги прибират,но идва паякът и пренася колата до наказателния паркинг.Може би таванът на подлеза им е пречел да се разпъне рамото ли незнам